Şimdi Ara

OYUN BİLGİSAYARI TAVSİYE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler 2-3 haftaya oyun bilgisayarı alacağım tam MSİ laptop alacakken vazgeçtim. Kendim sistem toplamak istiyorum tüm parçlalar vatandan alınacak internet alışverişini sevmiyorum. Komple sistem için 4000₺ bütçe ayırdım (monitör+kasa). Ekran kartı olarak GTX 1060 6gb istiyorum işlemci olarak da i5 büyük ihtimalle 7500 olur, şimdilik 8gb ram yeterli olur malum diğer parçalar bütçeye göre biraz pahalı tabi konu hakkında yeterince bilgili değilim buyüzden tavsiyelerinize ihtiyacım var . Mouse olarak Logitech G402 alacağım klavye ise şimdilik uygun birşeyle devam edeceğim. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• _____________________________
    Chuck Schuldiner 1967-2001

• yolyordam35 kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler amd işletim sistemleri zaman içerisinde sıkıntı çıkarır mı eksisi artısı nedir şimdiye kadar hiç kullanmadım

En önemli artısı ise ryzen 5 serisinin 6/12 olması. i5 ler 4/4.

Oyun performanslarına girmek gerekirse overclocklanmış bir r3 1200 bile i5 7500 e ulaşıyor. R5 1600 de benzer oyun performansı ve daha çok çekirdek var. Bu da günlük kullanım için daha iyi. 2020ye kadar soket desteği de önemli bir detay.

Intel Xeon E5-1680 v2 (4.75Ghz,1.38v) | EVGA Geforce GTX Titan X SuperClocked x2 SLI | Asus Rampage IV Black Edition | Corsair H115i | Corsair Dominator Platinum 8x4GB 1866mhz CL9 | Samsung 860 Pro 1 TB x2 | Western Digital Black 6TB | Phanteks Enthoo Evolv ATX TG Satin Black | EVGA SuperNOVA 1200 P2.
    OnePlus 5T 128GB Midnight Black | Apple iPhone SE 64GB Space Gray | Samsung Galaxy S7 Black Onyx
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selo3803

Cevap için teşekkürler amd işletim sistemleri zaman içerisinde sıkıntı çıkarır mı eksisi artısı nedir şimdiye kadar hiç kullanmadım

Ciktigi gunden beridir amd phenom ii x4 955 be c3 rev 125w kullanmaktayim. Su zamana kadar bi sikinti cikarmadi. R5 1600un artisi da i5e gore bf1 multide 64 kisilik haritalarda cpu kullaniminin sonlara dayanmamasi.

Orijinalden alıntı: Johan Elmander

Zen mimarisi sıfırdan bir mimari. Eski fx lerden filan olumsuz duyum aldıysanız alakası yok.

En önemli artısı ise ryzen 5 serisinin 6/12 olması. i5 ler 4/4.

Oyun performanslarına girmek gerekirse overclocklanmış bir r3 1200 bile i5 7500 e ulaşıyor. R5 1600 de benzer oyun performansı ve daha çok çekirdek var. Bu da günlük kullanım için daha iyi. 2020ye kadar soket desteği de önemli bir detay.

Uzun süreli kullanımlarda sıkıntı çekmem yani beni bi 5-6 sene götürsün yeter çok sık pc değiştiren birisi değilim

Orijinalden alıntı: yolyordam35

quote:

Ciktigi gunden beridir amd phenom ii x4 955 be c3 rev 125w kullanmaktayim. Su zamana kadar bi sikinti cikarmadi. R5 1600un artisi da i5e gore bf1 multide 64 kisilik haritalarda cpu kullaniminin sonlara dayanmamasi.

Gayet güzel ozaman

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En İyi Oyun Bilgisayarı
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Selo3803 S kullanıcısına yanıt
    Rahatlıkla götüreceğini düşünüyorum. i5ten daha uzun ömürlü olacağı kesin.

Intel Xeon E5-1680 v2 (4.75Ghz,1.38v) | EVGA Geforce GTX Titan X SuperClocked x2 SLI | Asus Rampage IV Black Edition | Corsair H115i | Corsair Dominator Platinum 8x4GB 1866mhz CL9 | Samsung 860 Pro 1 TB x2 | Western Digital Black 6TB | Phanteks Enthoo Evolv ATX TG Satin Black | EVGA SuperNOVA 1200 P2.
    OnePlus 5T 128GB Midnight Black | Apple iPhone SE 64GB Space Gray | Samsung Galaxy S7 Black Onyx
  • Johan Elmander kullanıcısına yanıt
    Amd de bakayım ozaman şimdiye kadar hiç bakmadım

İşlemci: AMD Ryzen™ 7 7800X3D Ekran Kartı: EVGA RTX 3080 FTW3 ULTRA GAMING Monitör: ASUS ROG Strix XG259QN 380 Hz Monitor Anakart: MSI B650 GAMING PLUS WIFI Ram: Corsair Vengeance RGB 32GB (2x16GB) 32 GB Kasa: CORSAIR 4000D AIRFLOW (ORIGIN ID: AltrnOgluTARKAN)
  • OYUN BİLGİSAYARI TAVSİYE
  • quote:

Orijinalden alıntı: italyanaygiri

VATANDAN ALMA başka söyleyeceğim bir şey yok.

Bir nedeni varmıdır ?

quote:

Orijinalden alıntı: italyanaygiri

VATANDAN ALMA başka söyleyeceğim bir şey yok.

Bir nedeni varmıdır ?

Müşteri hizmetleri aşırı leş bir firma arıza vs durumunda kesinlikle ilgilenmiyorlar sorumluluk almıyorlar. Size o kadar çok örnek anlatırım ki yaz yaz bitmez buraya çevremdekilerin ve benim başıma gelen sorunlar bunlar. Aman diyeyim vatandan tek bir parça elektronik ürün almayın sakın! Sonra "italyan" demişti dersin.
    İşlemci: AMD Ryzen™ 7 7800X3D Ekran Kartı: EVGA RTX 3080 FTW3 ULTRA GAMING Monitör: ASUS ROG Strix XG259QN 380 Hz Monitor Anakart: MSI B650 GAMING PLUS WIFI Ram: Corsair Vengeance RGB 32GB (2x16GB) 32 GB Kasa: CORSAIR 4000D AIRFLOW (ORIGIN ID: AltrnOgluTARKAN)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ermanozgen

OYUN BİLGİSAYARI TAVSİYE

hocam merhaba bu sistem benim hoşuma gitti size bir kaç soru sorsam
    bu sistemi enreden topladınız farklı mağazalar gözüküyor hep ?
    hdd şu anlık lazım değil uygun bir şekilde bu tarz sistem lazım ileride yavaş yavaş yükseltirim yükseltme işlemine uygun bir sistemmi

• devulations kullanıcısına yanıt
    Hdd parasına +80 600w veya üstü psu al

Orijinalden alıntı: ermanozgen

Hdd parasına +80 600w veya üstü psu al

anladım hocam araştırmaya devam etmekteyim bakalım

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.