Şimdi Ara

Oyun amaçlı notebook tavsiyesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
1.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yıllarca masaüstü PC kullandıktan, bu alanda epey birikim (bilgi-tecrübe anlamında) sağladıktan, bir çok kullanıcıya yardımcı olduktan sonra, gerek yaş kemale erdiğinden ve gereksede fiziki koşullar nedeniyle istemeyerekte olsa gözüm gibi baktığım masaüstü pc mi satışa koydum.

Satış tamamlandığında, bana (yerini tutmayacak olsa da) masaüstü PC mi aratmayacak, oyun oynatacak notebook lazım arkadaşlar. MSI GE60 görmüştüm GTX660 lı bir model ama şu an stokta kalmamış (Ankara-nova).

Bütçe en fazla 3.000,00 TL, Başımı ağrıtmayacak, kaliteli bir model arıyorum.

• 3000tl altı dediğin msi modelleri var gtx660 olanlar birde asus,samsung ve yine msi markalarında gt650m kartlı modeller var lenovo'nun yeni y500 serileri gelecek sli olan modelleride var gt650 ve gtx660 kartlı tek kartlı olanlarıda var.
  • Notebook lar ile yeni yeni ilgilendiğimden pek bilgim yok. Ancak dünden beri site site geziyorum aradığım özellikleri istediğim fiyata sadece msı veriyor. Zaten sistem satılana kadar bekleme sürem var, bu arada farklı modeller, markalar çıkmassa MSI tek seçenek görünüyor ama oda stokta yok.
  • Monsterden bak indirimli ürünlere.
    Masaüstünü aratmıcaksa sana en azından GTX675MX li sistem öneririm.
    Monsterde bulamıcaksan bana msj at ;)
    http://www.monsternotebook.com.tr/MS-1762-GTX670M-MONSTER%C2%AE-Q63MS-17628-430227-434341-435051.html

http://www.monsternotebook.com.tr/MS-1762-GTX670M-MONSTER%C2%AE-Q63MS-17627-430227-434341.html

• MSI GX660R kullanıyorum, ağır bir makina. Taşıma yönünden sıkıntılı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yv

Notebook lar ile yeni yeni ilgilendiğimden pek bilgim yok. Ancak dünden beri site site geziyorum aradığım özellikleri istediğim fiyata sadece msı veriyor. Zaten sistem satılana kadar bekleme sürem var, bu arada farklı modeller, markalar çıkmassa MSI tek seçenek görünüyor ama oda stokta yok.

Yıllarca masa üstünden sonra 15.6" küçük gelmesin

650M i seçip Ge70 17.3" te bakabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReaVeR

Yıllarca masa üstünden sonra 15.6" küçük gelmesin

650M i seçip Ge70 17.3" te bakabilirsin.

Küçük olacağı aşikar, ama yapacak çok bişey yok. 17" ler ham ağır ham ekran kartını düşürmek gerekiyor.

Monster gtx680m li model 3bin lira diyor ama markaya güvenemiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun dışı laptop tavsiyesi..
    3 yıl önce açıldı
    Autocad için PC Tavsiyesi...
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Monster konusuna bir bak hocam. Çılgınlar gibi şikayet var. 5-6 ayda anca teslim ediyorlarmış makinaları. Sistemleri mükemmel, fiyatları muhteşem ama 5-6 ayda beklenmez ki.
  • Monster konusuna baktım ve fiyat cazip olsa da sıkıntı yaşayan olmuş epey. Hem servis hem teslimat konularında mağdurlar var gördüğüm kadarıyla.

Donanımdan ödün vererek farklı bir markaya yöneleceğim mecburen. MSI ın serviside korkutuyor beni. Şu an ASUS veya LENOVO daha baskın duruyor.
  • quote:

Monster konusuna baktım ve fiyat cazip olsa da sıkıntı yaşayan olmuş epey. Hem servis hem teslimat konularında mağdurlar var gördüğüm kadarıyla.

Donanımdan ödün vererek farklı bir markaya yöneleceğim mecburen. MSI ın serviside korkutuyor beni. Şu an ASUS veya LENOVO daha baskın duruyor.

Servisten şikayet etmek istemiyorsan, Dell öneririm.

Yerinde servis imkanı ile piyasanın en iyisi.
  • asus n56
    msi ge60
    lenovo y580

bu serilerde gt650m (gddr5'li olanlarının adı gtx660m diye geçiyor) var. asus n56 kullanıyorum memnunum, ısınma sıkıntısı ve throttle sorunu ise tahminim bios kaynaklı işlemci çarpanı sürekli turbo'da. %70 gibi bir sınırlama ile oyun performansı düşmeden oynanabiliyor.

lenovo'nun daha fazla ısındığını okudum, fakat gddr5 ekran kartının daha iyi performans sağlamasına yardımcı olacaktır.

msi için eski model karşılaştırmasında asus'tan daha hafifti, son kasa nasıl bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorn
    throttle sorunu ise tahminim bios kaynaklı işlemci çarpanı sürekli turbo'da. %70 gibi bir sınırlama ile oyun performansı düşmeden oynanabiliyor.

İlk kez duyduğum şeyler bunlar, Sınırlamakmı gerekiyor işlemciyi? Sınırlanmassa ısınmadan dolayı oyun performansı düşüyor mu? Y
  • quote:

quote:

throttle sorunu ise tahminim bios kaynaklı işlemci çarpanı sürekli turbo'da. %70 gibi bir sınırlama ile oyun performansı düşmeden oynanabiliyor.

İlk kez duyduğum şeyler bunlar, Sınırlamakmı gerekiyor işlemciyi? Sınırlanmassa ısınmadan dolayı oyun performansı düşüyor mu? Y

aslında sorun turbo'da, n56 için konuşuyorum işlemci sürekli turbo frekansta çalışıyor, haliyle ısınıyor. ısınınca da frekans düşürüyor. bios kaynaklı olabilir dediğim konu da bu, çarpan değeri ya turbo ya minimum. bu sebeple oyun içinde sıkıntı çıkartabilir.
    işlemciyi %99 olarak ayarlarsanız normal frekansta çalışır, sıkıntı çıkartmaz ve aşırı ısınmaz, fakat özellikle diz üstüne oynuyorsanız, bf3 ya da benzeri işlemciyi yoğun kullanan oyunlar dışında, zaten işlemci kullanımı düşük olduğu için kısmak daha rahat kullanım sağlıyor.
    dar boğaz ise yapmayacaktır, masaüstü kartlar gibi çok performanslı ekran kartları kullanılamıyor laptoplarda, ben dirt3 oynuyorum mesela, işlemciyi %70'te kısıtlamama rağmen gpu %100 çalışabiliyor, performans kaybı olmuyor.

yalnış hatırlamıyorsam 1 ay kadar sonra alacağınızı söylemiştiniz, yakın zamanda vaktim olursa işlemci kısıtlaması ile bf3 oynarım, fps değerlerinde düşme varsa ( %70, %99 ve %100 durumları için) bildiririm.

• quote:

yalnış hatırlamıyorsam 1 ay kadar sonra alacağınızı söylemiştiniz, yakın zamanda vaktim olursa işlemci kısıtlaması ile bf3 oynarım, fps değerlerinde düşme varsa ( %70, %99 ve %100 durumları için) bildiririm.

1 Ayı da geçebilir, daha pc nin tek bir parçası bile satılmadı. Fırsat bulur test yapabilirseniz iyi olur.
  •  Oyun amaçlı notebook tavsiyesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

4.500,00 TL

• quote:

Orijinalden alıntı: allegra168

bu model iş görür bence

http://www.pcdepo.com/msi-nb-ge60-0nd-411tr-notebook-urun8957.html

%99 ihtimalle bu model olacak gibi görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: allegra168

bu model iş görür bence

http://www.pcdepo.com/msi-nb-ge60-0nd-411tr-notebook-urun8957.html

bu model çok güzel ben de almayı düşünüyorum . ekran kartı pek çok modele göre güçlü. en uygun taksitli fiyatı nerde var acaba ?
  • quote:

1 Ayı da geçebilir, daha pc nin tek bir parçası bile satılmadı. Fırsat bulur test yapabilirseniz iyi olur.

fark ediyor, üç çözünürlük denedim;

fullhd, high, med, ultra, işlemcinin etkisi fark edilmiyor.
    1600*900, çok fark edilmiyor, belki 1-5 fps arası duruma göre.
    1366*768, 15fps kadar fark edebiliyor, düşük çözünürlükte işlemciye baktığı için %70 işlemci kullanımı 45-50fps arası iken %100 işlemci durumunda 60fps dolaylarına çıkabiliyor.

sıcaklık farkı 10-15 derece her durum için, %70 kullanımda 75 civarı, %100 85.
    fullhd için işlemciyi kısmak sorun oluşturmuyor, ısınmasını engellediği için iyi bile sayılır. yakında gta4 ve metro yüklemeyi düşünüyorum, onların da sonuçlarını yazarım oynayabilirsem.

bunun yanında önceden belirttiğim boğulma sorununu yaşamadım, geçen gün %100 iken prime95 ve furmark kastım, işlemci 90 derecelere vardığı halde 3.2ghz hızını korudu, önceki denememde 90ı görür görmez 1.2ghz'e düşmüştü.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.