Şimdi Ara

overclocking failed please enter setup to re-configure your system

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
7.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • overclocking failed please enter setup to re-configure your system hatası alıyorum uzun süredir...bazen hiç yapmıyor bazen ust uste yapıyor..pc acıyorum acılma sesı gelmıyo dıt dıye ekran siyah sekılde beklıyor ama pc calısıyor..res atıyorum kapatıp acıyorum aynı:( 10-15 kere bu işlemı yapınca acılıyor anca:(..ne yapmam gerekli bi yardım eder misiniz

asus maxsimus formula anakart
    Q9450 intel işlemci
    segate 500 gb 32 mb hdd
    ati 4850 gecube ekran kartı
    650 watt enermax power
    lg 19 monitör..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zizuu1984 -- 17 Ocak 2010; 15:04:15 >

• kardeşim bidaha vermez mi oyle yaparsam? bu sorunu tamamen halletmenın yolu bu mudur?
  • ben hiç birşey yapmadım nasıl oldu bu anlamadım ya:( pc yi kırcam o olcak
    arkadaşın dediğine görede bir bakın kasanızı açın orda anakartta zaten bios pili gozunuze çarpacak (saat pilidir) onu çıkartması kolaydır yani zor bişey değil..

en son olarak başlangıçta del tuşuna basın bios sayfası ekrana gelır orda exit sekmesine gelirseniz orda "load system defaults" seçeneği var onu tıklayın çıkan soruya y tuşuna basıp fabrika ayarlarına getirin

bütün bunlardan sonra aynı sorun yaşanıyorsa donanımda fiziksel bir problem sözkonusudur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• OVERCLOCK
    yapılırsa veya anakartı kontrol eden bazı yazılımlarla hız, frekans vs.. değiştirilmişse bu anlattığınız "overclocking failed please enter setup to re-configure your system" ve veya "iki defada açılma" gibi bir durum oluşur. İlk açılıştan sonra voltajları ve frekansları vs.. ayarlayıp tekrar açılyormuş gibi bir durum oluşur. "Load fail-safe defaults" yaptıktan sonra Overclock (O/C) ortadan kalkacağı için (bios otomatik ayarlara döner) bu problem çözülür. (veya çözülmeyebilir)
    Anakartınız işlemcinizi O/C olmadan göremiyor veya otomatik olması gereken hesaplamaları yapamıyor olabilir, bu durumda da; Anakartın bios'unu güncellemekle sorun giderebilir. Asus'un bios update için özel Asus Update adında windows altında çalışan programı vardır. Bios update için bu programı kullanmanızı öneririm.

DİKKAT etmeniz gereken bilgisayar default ayarlarda olsun (overclock varsa bios updete geri dönülmez hatalara neden olabilir), BIOS SETUP'ta internal and external cache leri "Disabled" durumunda olmasına dikkat edilmeli. Antivirüs programlarını kapatın ve dua edin yükleme sırasında elektrikler kesilmesin. Kesinlikle yüklediğiniz bios'un doğru anakarta ve doğru rev. numarasına sahip olmasına dikkat edin. Beta bios yüklemenizide
    önermem. Asus Update <burada
    Bu programın tanıtımı ve kullanılışı hakkında bu makaleden yardım alabilirsiniz.

ASUS UPDATE ile yapılan bios güncelleme işlemini güvenli kılmak için.
    1. Her zaman en güncel sürümü kullanılmalıdır.
    2. Bios güncelleme süresince işlemci veya sistem o/c yapılmamalıdır.
    3. Bios güncelleme yapılmadan önce bios ayarları sıfırlanmalıdır. ("Load fail-safe defaults")
    4. Bütün işletim sistemlerinde yönetici olarak oturum açılmalıdır.
    5. Windows altında çalışan tüm programlar kapatılmalıdır.
    6. Çalışan Anti-virus uygulamaları kapatılmalıdır.
    7. Bios güncellemesi tamamlandıktan sonra PC yeniden başlatılmalıdır.
    8. Bilgisayar açılırken default bios ayarları yüklenmelidir.
    "Eğitimli insanlar topluma borçludurlar. Bir işin nasıl yapılabileceğini biliyorken bir başkasının yapamadığını görüp susmaları kendilerini yetiştiren o topluma ihanettir. Bilgi paylaştıkça çoğalır."

• Arkadaşlar aynı hata benimde şuan başıma geldi.
    EZ modunu internetten güncellemesi vardı, güncellemeye tıkladım ama sonra sistem hata verdi ve reset attı.
    Ardından "overclocking failed please enter setup to re-configure your system" bu hatayı verdi.

support cd'sini taktım içindeki bios dosyasını ekledim ama ona da hata verdi.
    pc açılışta 21RAM olarak görüyor.

Anakartım : asus sabertooth z87 1150 pin anakart

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.