Amd athlon 3000+ işlemcime overclock deneyim dedim herşeyi videoda anlatılan gibi yaptım ama bilgisayar yeniden başladığında siyah ekran geldi ve bilgisayar açılmıyor ne yapabilirim açmak için?
anarkartı resetlemen gerekiyor muhtemelen kitlenmiştir. anakartın usermanuel dosyasında nasıl reset atılcağı yazıyordur sitesinden bulabilirsin. genelde anakartın üzerindeki pili çıkartıp pilin yakınlarındaki bir 3 lü jumper ı yer değiştirmeyle yapılır sonra jumper ı eski yerine getirip bilgisayarı açarsın bios resetlenmiş olur.
Dediğini yaptım ama malesef olmadı bios pilini çıkarıp yanındaki 3lü jumperı yer değiştirdim daha sonra düzeltip başlattım speakerdan ses geldi işlem oldu anlamında ama hala siyah ekran anakartımın markası asus a8v-mx sitesine baktım ama birşey anlayamadım yardımcı olursan sevinirim.
bazı anakartlarda öle oluyor overclock yapdın mı ekran gelmiyor
eğer anakart kitapçığında yazılan gibi yapamadıysan, pili çıkartıp birkaç saat beklemen gerekebilir.
Birkaç saate gerek yok pili çıkarıp 3-5dk bekle yerine tak sorun düzelir.
Ekran kartındaki jumperı değiştirdim ve oldu benim anlayamadığımsa
a8v-mx amd 3000+ 1.8ghz 2gb ddr400 ram 120gb sata hdd ati 9550 ekran kartım var
Millet aynı anakart ve işlemciyle 2200e kadar çıkıyor bende yapılanın aynısı yapıyorum olmuyor neden olabilir? 1 mhz bile arttırsam görüntü gelmiyor.