Şimdi Ara

Outdoor proje için öneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Outdoor wireless işinde hiç bilgim olmadığını belirteyim. Bir proje için yardımınıza ihtiyacım var. Şöyleki; 2 km çapında tarlaların olduğu bi alan var ve bu alanlar kameralarla izleniyor. Şu anda kullanılan AP ise Tp-Link TL-WA7210N. 4 yönde kameralar var ve anladığım kadarıyla arkadaş tam 8 tane wa7210N kullanıyor. Yani merkezde 4 tane bunlardan var 4 yönde de karşılıkları var.
    Yapılmak istenen ise bundan memnun kalınmadığı için sistemi yenilemek. Yeni sistemde merkeze sadece bir tane cihaz koymak ve 2 km çapında alanda bu 4 kameradan görüntü almak. Yani merkezdeki cihaz 360 derece yayın yapacak. Biraz araştırdım bulletm2 tarzı cihazlardan bahsedilmiş.

Böyle bir proje için merkeze ve çevrelerine konacak cihazları önerebilir misiniz? Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selcuki1037 -- 7 Mart 2015; 21:41:57 >

• 360 derece işin içine girecekse merkeze 7.5dBi anteniyle omnitik karşıya 16dBi anteniyle meşhur sxt lite5
    ortalama olarak açık görüşte 1.5-3Km arası sorunsuz aktarım yapabilir
  • AMO-2G13+M2/RM2-Ti. Eldeki 7210'ların bir kısmı da ziyan edilmemiş olur(kamera ucundakiler).
  • 13dBi mimo omni 880TL
    Rocket titanyum 760TL

OmniTik U-5HnD 300TL
    Lite5 150-168TL arası (adet)

• Diamondx D kullanıcısına yanıt
    Yurtiçinden alınırsa evet yurt dışından 1300 civarına getirtilir.
    Mikrotik ürünleri de kullanılabilir ama yazdığınız ürünlerle ne kadar stabil bir alt yapı kurulur emin değilim, 5HnD 100Mbit destekliyor eğer kameralar kaliteli bir kayıt yapıyorsa 100Mbit sorun çıkartabilir. 300+4*150=900 Tl. Aradaki fark 400 Tl ciddi bir rakam kullanıcı bütçesin göre istediği alt yapıyı seçebilir. Ubnt ile kurulacak sistemin daha stabil ve ilerideki güncelleştirmelere daha açık bir sistem olacağını düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selcuki1037

Merhaba arkadaşlar,

Outdoor wireless işinde hiç bilgim olmadığını belirteyim. Bir proje için yardımınıza ihtiyacım var. Şöyleki; 2 km çapında tarlaların olduğu bi alan var ve bu alanlar kameralarla izleniyor. Şu anda kullanılan AP ise Tp-Link TL-WA7210N. 4 yönde kameralar var ve anladığım kadarıyla arkadaş tam 8 tane wa7210N kullanıyor. Yani merkezde 4 tane bunlardan var 4 yönde de karşılıkları var.
    Yapılmak istenen ise bundan memnun kalınmadığı için sistemi yenilemek. Yeni sistemde merkeze sadece bir tane cihaz koymak ve 2 km çapında alanda bu 4 kameradan görüntü almak. Yani merkezdeki cihaz 360 derece yayın yapacak. Biraz araştırdım bulletm2 tarzı cihazlardan bahsedilmiş.

Böyle bir proje için merkeze ve çevrelerine konacak cihazları önerebilir misiniz? Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

Kullanmakta olduğunuz ürün Cpe modeli bir panel antenli Access point verim alamadığınız konu nedir ? Omni antenler 360 derece'dir park bahçe gibi açık alanlarda toplu internet dağıtımına uygundur. Siz, ip kamera mı? analog kamera mı kullanıyorsunuz? İp kullanıyorsanız bantgenişliği ihtiyacınız hesaplanmalı. Seçiminizi omni yerine merkezde sektör antenli baz istasyonu kullanmalısınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Teşekkürler. @inuh Merkezdeki cihazın 1Gbit portlu olması ile alakalı uyarın için tekrar teşekkürler. Bunu dikkate alarak konfigürasyonları oluşturuyorum. Kameralar tarafındanki WA7210N cihazlar yeni konfigürasyona engel olmayacaksa bunları dediğiniz gibi kullanabiliriz. Konfigürasyonları toparlarsak;

Konfigürasyon-1;

Merkez
    UBIQUITI NETWORKS RM2-TI
    Ubiquiti AMO-2G13 anten

Uçlar

Tp-Link TL-WA7210N

Konfigürasyon-2;
    Merkez
    UBIQUITI NETWORKS RM2-TI
    Ubiquiti AMO-2G13 anten

Uçlar
    Mikrotik RBSXT-5nDr2 SXT Lite 5

Ayrıca 2.4Ghz değil de 5Ghz(aynı zamanda 2.4Ghz destekli) li cihazlar kullansak nasıl olur?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • muya33 M kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında verimsizlik sadece merkezde. Yani ileride client lar artırılırsa iki tarafa da cihaz alıp koymayalım deniliyor. Kullanılan kameralar ip almıyor. Bunların bağlı olduğu bir kutu varmış. IP alan cihazlar onlar.
  • quote:

Hocam aslında verimsizlik sadece merkezde. Yani ileride client lar artırılırsa iki tarafa da cihaz alıp koymayalım deniliyor. Kullanılan kameralar ip almıyor. Bunların bağlı olduğu bir kutu varmış. IP alan cihazlar onlar.

İp kamera değilse 2.4ghz sizin için kafi 2.4ghz cihazlarda Gbit ethernet fazla yok zaten max. Kablosuz bantgenişliği 90-94mbps mbit yeterli. 5Ghz ürünler 180-210mbps olduğu için Gbit standart. Bence merkeze 120derece 2 adet sektör alın, Uç noktalarda TP-link 7210 işinizi görür.

Ürün tavsiyesi olarakta

Merkez :
    WIS-L2416S is a 300Mbps 2*2 MIMO Hi-Power outdoor wireless base station

Uç noktalarda

Wis-Q2300

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muya33 -- 8 Mart 2015; 17:05:40 >
  • selcuki1037 S kullanıcısına yanıt
    Tekrar merhabalar, ben maliyeti en azda tutmak amacıyla, elde olan cihazları da kullanarak bir öneride bulundum elbette ki 5 Ghz çıkmak daha performanslı bir ağ sunacaktır. Lakin gerekli mi ona siz karar vermelisiniz çünkü arazi özellikerini tam olarak siz biliyorsunuz ve ileride ağın genişletilme olasılığı da yine sizin kullanımınıza bağlı. 2 km açık alan için Omin anten fazlasıyla yeterli olacaktır, kaldı ki uçlardan da erişim noktalarıyla sinyal gönderilecek. 2. yazdığınız seçenek olmaz çünkü 2G13 2.4Ghz fakat Lite 5 5Ghz. Bence merkeze alınacakları alın 7210'larla deneyin kesin demek istemiyorum kameralar nedir vs. bilmiyorum çünkü ama büyük bir olasılıkla sorununuz çözülecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muya33

quote:

İp kamera değilse 2.4ghz sizin için kafi 2.4ghz cihazlarda Gbit ethernet fazla yok zaten max. Kablosuz bantgenişliği 90-94mbps mbit yeterli. 5Ghz ürünler 180-210mbps olduğu için Gbit standart. Bence merkeze 120derece 2 adet sektör alın, Uç noktalarda TP-link 7210 işinizi görür.

Ürün tavsiyesi olarakta

Merkez :

Uç noktalarda

Wis-Q2300

Tavsiye için teşekkürler hocam. 2 tane sektör anten 360 derece yi kapsar mı? İleride sorun oluşturur mu? Sectör ve omniyi yeni öğrendim. Ama okuduklarım kadarıyla 360 derece için omni öneriyorlar. Doğru mudur?

• quote:

Orijinalden alıntı: inuh

Tekrar merhabalar, ben maliyeti en azda tutmak amacıyla, elde olan cihazları da kullanarak bir öneride bulundum elbette ki 5 Ghz çıkmak daha performanslı bir ağ sunacaktır. Lakin gerekli mi ona siz karar vermelisiniz çünkü arazi özellikerini tam olarak siz biliyorsunuz ve ileride ağın genişletilme olasılığı da yine sizin kullanımınıza bağlı. 2 km açık alan için Omin anten fazlasıyla yeterli olacaktır, kaldı ki uçlardan da erişim noktalarıyla sinyal gönderilecek. 2. yazdığınız seçenek olmaz çünkü 2G13 2.4Ghz fakat Lite 5 5Ghz. Bence merkeze alınacakları alın 7210'larla deneyin kesin demek istemiyorum kameralar nedir vs. bilmiyorum çünkü ama büyük bir olasılıkla sorununuz çözülecektir.

Teşekkürler hocam. İkinciyi siliyorum o zaman:) Önerdiğiniz cihazların diğer modellerine bakarak 5Ghz lik bir konfigürasyon yapıp yorumlarınıza sunayım. Kameraları bilmiyorum açıkcası. Bir kutuya bağlanıyormuş ve ip yi alan bu kutularmış. Bu kutular da alıcılara bağlıymış.

• @inuh hocamın tavsiyesi ile merkez tarafında 1Gbit çıkış olsun istiyoruz ileriye dönük ne olur ne olmaz. Son durum aşağıdaki şekilde. Yanlış yazmış olabilirim, lütfen düzeltin. Ayrıca farklı görüşler varsa da katkılarınızı bekleriz. Teşekkürler.

Konfigürasyon-1;
    Merkez
    UBIQUITI NETWORKS RM2-TI
    Ubiquiti AMO-2G13 anten

Uçlar
    Tp-Link TL-WA7210N

Konfigürasyon-2;
    Merkez
    Ubiquit RM5-Ti Powerful 2x2 MIMO airMAX BaseStation 5.0GHz
    Ubiquiti Networks AMO-5G13 5Ghz 13Dbi anten

Uçlar
    NSM5 NanoStation M5 MIMO

Konfigürasyon-3;
    Merkez
    UBIQUITI NETWORKS RM2-TI
    Ubiquiti AMO-2G13 anten

Uçlar
    NSM2 NanoStation MIMO
  • quote:

quote:

quote:

Ürün tavsiyesi olarakta

Merkez :

Uç noktalarda

Wis-Q2300

Tavsiye için teşekkürler hocam. 2 tane sektör anten 360 derece yi kapsar mı? İleride sorun oluşturur mu? Sectör ve omniyi yeni öğrendim. Ama okuduklarım kadarıyla 360 derece için omni öneriyorlar. Doğru mudur?

Arada kutu falan varsa kameraların analog tur yani cctv. Bantgenişliği ihtiyacın yok 2adet sektör tak 120x2=240 derece eder + korudor boşluğu ile 300dereceye yayın basarsın. 2.4ghz ile analog kamera kusursuz taşınır 5-8km alana basar omni ile 2-3km ye hakim olamazsın. Yazık etme parana

• selcuki1037 S kullanıcısına yanıt
    Ben bütçeyi olabildiğince az tutmaya çalışırken siz uçlara da m5'ler koymuşsunuz:) Bütçe çok sorun değil anlaşılan. Yapılmak istenen 2 km çapındaki bir açık arazide video aktarımıysa 2G13 fazlasıyla yeterli ama ileride 15km öteden de bir aktarım yapma durumumuz söz konusu olabilir ve bütçemiz de sınırsız, tüm olasılıklara cevap verebilecek bir alt yapı olsun derseniz kurabileceğiniz en kapsamlı alt yapı;
    Merkeze 3*AM-V5G-Ti+3*RM5-Ti
    2 Km Uçlara Lite 5
    Sonrasında muhtemelen gerekebilecek daha uzak uçlara NSM5'ler koyulur.
    Ama çap 2 km kalır veya 10 km'nin üstüne çıkmaz derseniz biraz önce yazdığım alt yapı inanılmaz gereksiz masraf olur. Yani;
    1. Çap 2 km'yi geçmez veya kamera sayısı artırılabilirse: 2G13+Rm2-ti +sonrasında eklenecek uçlara NSM2 vs. gibi erişim noktları ile kamera
    2. Çap 2-5 km'yi geçmez kamera sayısı artırılırsa: 5G13+Rm5-ti+ sonrasında eklenecek uçlara NSM5 vs. gibi erişim noktları ile kamera
    3. Çap 10 km'nin üstüne çıkabilir paramız da bol olmuşken ilerideki muhtemel sorunlara mutlak cevap verebilecek bir alt yapı olsun merkeze 3*AM-V5G-Ti+3*RM5-Ti, uçlara Lite 5 veya NSM5'lerle kamera
    4. Uzaklık 20 km'nin de üstüne çıkabilir derseniz merkezdeki ağı çanak antenlerle ilerideki noktaya iletim orda Omni ile dağıtırsınız artık.

Ekleme tüm bu yazdıklarım açık alanda aktarım yapılacağı göz önünde bulundurularak söylenmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inuh -- 8 Mart 2015; 23:09:31 >

• @inuh ve @muya33 hocam ayrıntılı açıklamalar için çok teşekkür ederim. Bütçede sorun yok demeyelim de sadece seçenekleri yazdım diyelim:) Peki konfigürasyon-3 her halukarda şu anki mevcut yapıdan daha iyi çalışmaz mı? Bu konfigürasyona daha yakınız. Aldıktan sonra sorun yaşar mıyız?
  • quote:

@inuh ve @muya33 hocam ayrıntılı açıklamalar için çok teşekkür ederim. Bütçede sorun yok demeyelim de sadece seçenekleri yazdım diyelim:) Peki konfigürasyon-3 her halukarda şu anki mevcut yapıdan daha iyi çalışmaz mı? Bu konfigürasyona daha yakınız. Aldıktan sonra sorun yaşar mıyız?

iNuh arkadaşım çok derine dalmış ama ben çok net tavsiye vereceğim

bir direk üzerine = 2 adet WIS-L2416S 2.4 GHz 300 mbps 16 Dbi 90° 2x2 Mimo Sektör Antenli mPoE 1-10 Km (merkez) örn: doğu / batı istikametinde 171$+kdv

kameraların tarafında tplink 7210 yeter ama alternatif desen = WIS-Q2300L 2.4 GHz 300 mbps 12 Dbi 60° 2x2 Mimo Sektör Antenli mPoE CPE 1-3 Km (uç nokta ) 55$+kdv

ayrıntılı linkler aşağıda ;

http://www.wenet.com.tr/erisim-noktalari-ap/dis-mekan-cpe-erisim-noktasi-ap/wis-q2300l

http://www.wenet.com.tr/baz-istasyonlari/2.4ghz-baz?product_id=54

90 derece sana hayli hayli yeter. 10 senede bu cihazlar çatır çatır çalışır. Ben çukurova bölgesinde 5 senedir kablosuz ip kamera projeleri yapıyorum.

diğer arkadaşları bilemem ama ben birebir ürünleri kendim test ediyorum.
     Outdoor proje için öneri

• quote:

quote:

@inuh ve @muya33 hocam ayrıntılı açıklamalar için çok teşekkür ederim. Bütçede sorun yok demeyelim de sadece seçenekleri yazdım diyelim:) Peki konfigürasyon-3 her halukarda şu anki mevcut yapıdan daha iyi çalışmaz mı? Bu konfigürasyona daha yakınız. Aldıktan sonra sorun yaşar mıyız?

bir direk üzerine = 2 adet WIS-L2416S 2.4 GHz 300 mbps 16 Dbi 90° 2x2 Mimo Sektör Antenli mPoE 1-10 Km (merkez) örn: doğu / batı istikametinde 171$+kdv

kameraların tarafında tplink 7210 yeter ama alternatif desen = WIS-Q2300L 2.4 GHz 300 mbps 12 Dbi 60° 2x2 Mimo Sektör Antenli mPoE CPE 1-3 Km (uç nokta ) 55$+kdv

http://www.wenet.com.tr/erisim-noktalari-ap/dis-mekan-cpe-erisim-noktasi-ap/wis-q2300l

90 derece sana hayli hayli yeter. 10 senede bu cihazlar çatır çatır çalışır. Ben çukurova bölgesinde 5 senedir kablosuz ip kamera projeleri yapıyorum.

Outdoor proje için öneri

Hocam teşekkürler. Konuya tam vakıf olmadığımdan birşeyi anlayamadım. Merkeze 90 derecelik iki WIS-L2416S kullanırsak 2 km çapında bütün noktalara yayın yapabiliyor mu? Yoksa bunlardan 4 tane mi almak gerekiyor?

• quote:

quote:

quote:

Outdoor proje için öneri

Hocam teşekkürler. Konuya tam vakıf olmadığımdan birşeyi anlayamadım. Merkeze 90 derecelik iki WIS-L2416S kullanırsak 2 km çapında bütün noktalara yayın yapabiliyor mu? Yoksa bunlardan 4 tane mi almak gerekiyor?

Resimdeki gibi sağ/sol (doğu/batı) ne dersen artık kaba bir tabirle sırt sırta 2 cihaz koy kâfi

• muya33 M kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.