Şimdi Ara

ÖTV Zammını Bahane Eden 2.elciler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
3.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ötv oranı artan aracın zam gelmesini yine bi derece anlayabilirim ama , b sınıfı c sınıfı 2007 modele ötv zammı gelmeyen ama kafasınca ekleyeni odunla döverim
  • CarBuyer C kullanıcısına yanıt
    Zincir etkisi

5 yillik arabayi satan biraz ekleyi 4 yasinda araba almak ister. 4 yasindakini satan 3.... 1 yasindakini satan da biraz ekleyip sifir almak ister.

Sifir fiyatlari artinca dogal olarak bir yasindaki aracini satip sifir almak isteyen vatandas da fiyatlari yukari cekiyor.

Anlayacagin bir aracin sifiri artmissa ayni oranda ikinci eller de zamlanir. Yasin onemi yok.

Bunu kirmak istiyorsaniz ya araba almazsiniz ya sifir almalidiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolar artınca satarken 1 önce daha ucuza almıştım deyip.daha ucuza mı satıyorsun o günkü kurdan mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: CarBuyer

quote:

Orijinalden alıntı: Stones

Sizdeki empatiye hayran oldum. Sıfır fiyatları zamlansın, ötv artsın ama ikinci el piyasası hep aynı kalsın.

Güzel kardeşim 2015 fiyatları artsın 2016 fiyatları artsın.5 yaşındaki aracın fiyatının 8-9 bin TL artması için sebep ne?Benim cebimdeki para bir günde 7-8 bin TL artmadı.

Tama işte cevabı kendiniz veriyorsunuz.

2. el aracın degeri 5-6 yılda arttı.

Cebinizdeki paranın değeri 1 günde artmadı.

?
  • Satan insan gidip 0 araç alacaksa eğer o ötv farkı her halükarda çıkacak cebinden. Adamda bunu minimize etme peşinde. Yadırganacak bişey değil, olması gereken bu zaten..
  • Benim maaşım artmadı diyenler piyasayı devlet yükseltiyor.2 .el satanlar değil

• Araçların sıfır fiyatları herhangi bir nedenle artıyorsa, bu artışın zaman içinde ikinci ele yansıması gayet normaldir, kızacak hiçbir şey yok.

Bu çakallık falan değil, piyasanın normal işleyişidir.

• Satış fiyatıyla ötvden etkilenmeyecek araçların fiyatının değişmesi fırsatçılıktır.

Ancaaak ötv'den dolayı sıfır satış fiyatına 10-20-30 yerine göre 40 binler eklenmiş aracın ikinci elinde bir artış beklememek ya saflıktır veya şark kurnazlığıdır.

Kendi lineasını ötv arttı diye fiyatını arttırarak satmaya ve gelen paranın üstüne koyarak 320d'nin ikinci elini ötv'den etkilenmeden almaya çalışabilecek tipler ise... Neyse işte bu adamlar maalesef çok fazlalar ve biz bunlara bir de halkımız diyoruz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otosarrafı -- 29 Kasım 2016; 9:33:54 >
  • Asgari ücret zamlanacak dediler kimsenin sesi çıkmadı, oylama gelsene oy atsak diye millet can attı, sandılar ki onların yanına kar kalacak bu zam...

Neyse güçlü Türkiye...2023 de ucuzlar arabalar bor falan çıkacak az sabredin.
  • Asıl çakallık sıfırlar artarken 2. elin artmamasını beklemektir.
  • 0 cılar zam yaparken,Onlarda kendilerini düşünüyor bana sorarsanız haklılar.

Alan alır,Almayan almaz sizene kardeşim.

• quote:

Orijinalden alıntı: CarBuyer

quote:

Sizdeki empatiye hayran oldum. Sıfır fiyatları zamlansın, ötv artsın ama ikinci el piyasası hep aynı kalsın.

Güzel kardeşim 2015 fiyatları artsın 2016 fiyatları artsın.5 yaşındaki aracın fiyatının 8-9 bin TL artması için sebep ne?Benim cebimdeki para bir günde 7-8 bin TL artmadı.

Sorun zaten senin paranın artmamasında.
    Yoksa adı kriz olmaz.

• Bazı ilanlar var takip ettiğim. Aynı arabalar 6-7 aydır belki daha fazla zamandır duruyor. Fiyatları da aynı veya 2-3 bin altına iniyorlar arada.

ÖTV den sonra fiyatları arttırmışlar :) 1 senedir duran ilan var. Kafa bu yani. Zaten satılmayan arabaya zam yapsan ne yapmasan ne .

İlan ücretlerinin biraz yüksek olması lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekonomi çohk eği , şaka maka bi tarafa da arabası olmayan vatandaş bi kucak seçmek zorunda, ya devlet babanın ya çakal al satıcının.
  • quote:

• Biraz önce bir forumdaşımız yazdığından sonra rakamlardan haberdar oldum.

Kia ceed c.plus zamsız liste fiyatı 82.900 lira, bu aracın ham fiyatı (82.900 / 1.711 ~ 48.451 lira); şimdiki liste fiyatı 87.300 lira.

Peki olması gerekn 1,77*48.451~ 85.786 lira. Peki bu 1.500 lira fazlalık nereden geliyor. 2017 ocak ayı geldiğinde yok model zammı, yok € arttı, olmadı $ arttı (hangisi karlıysa) maliyetler arttı zammı... Kaldı ki satış adetleri düşük olan bunu yapıyor, bir de yüksek adetler oldu mu, her araçta 1.5 (malumunuz zam da oldu) fazladan yazıverse n'olur?

Evet, vatandaşımız doğru, dürüst demiyorum. Kendim de dahil, araç fiyatı arttığı için elbet ben de artıracağım ancak yukarıdaki tablo kurumsallık adına bir ayıptır. Fırsatçı olanlar, türlü teşviklerle şirketlerini yönetenler değil, 2. elde daha az zarar etmek istemeyen vatandaş oluyor.
  • Maalesef sıfır otomobil fiyatlarının kur ve vergiler yüzünden artması nedeniyle piyasada 2. el fiyatları da artıyor.

Da...
    Bu fiyatların artmasına kızanların kaç tanesi acaba kendi 2.el aracını satarken misal;

"Ya bu arabanın sıfırı 150bin ama, ben geçen sene 100'e almıştım. O yüzden 90'a satayım, ayıp olmasın" der?
    Lütfen dürüst olun.

Ancak; satmak için değil de keriz avına çıkanlar hep vardı, onları burada konuşmaya değmez. Satın aldığı firmanın hediye ettiği uyduruk aksesuarları 5000 verdim 10000 verdim diye abartan, 2 yaşında arabasına 2 yıl önce yaptırdığı seramik korumayı 2000 lira fiyata ilave eden ...
    En komiği de liste fiyatına bakarak fiyat belirleyen, ama yapılan indirimlerden haberi olmadığı için gülünç duruma düşenler...
    Ben bugüne kadar sattığım arabalarımı ilan vermeden önce bayilerden son fiyat alıp belirledim, hiç de zorlanmadım. Ama 2 yıl önce aldığım fiyata göre satma gibi bir mantığım olmadı, çünkü aracını satıp yeniden araç alanlara;
    "Aaa sen eski aracını aldığın fiyat üzerinden satmışsın, gel o zaman biz sana 2 yıl önceki fiyattan 0 araç verelim!" demiyorlar. En azından ben böyle bir uygulama görmedim.

• Tüketim toplumu haline gelmenin kaçınılmaz sonu, VERGİ...

2 yıl binerim satarım zihniyetinden çıkmak lazım.

Aldığın otomobile en az 5 sene bin bakalım neler oluyor...
  • Yine geldi "serbest piyasacı"lar...

Hepinizin ilanı var belli oluyor. yoksa fiyat artışlarını bu kadar hoş karşılamazsınız hepimiz biliyoruz.

• Bi ara ataturk havalimaninda bomba patladiginda taksiciler yuksek meblaglara yolcu taşıyordu. Bu konuda taksicilere herkes nefret yağdırdı. Firsatci oldukları için. Haklısınız firsatcilar. Peki ÖTV artisindan etkilenmeyipte ikinci el aracini zamlı satanlarin o taksicilerden farkı ne? Aracin premiumsa, sıfırina zam geldiyse bi gunde 10bin tl fiyatini arttir lafım yok. Ama adamin arabasının sıfırına zam gelmemiş kalkmış o da zam yapiyor. Firsatciyiz. Hepimiz. Bu yüzden bizim milletten bi ülke olmaz:))

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.