Şimdi Ara

Ötv zamlarina kimse neden tepki gostermiyor? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
1
Favori
5.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 0 km araçları şehirde yaşayanlar alıyor,hiçbir tepki yok,almayıp protesto etmiyor gelmiş burada köylüyü eleştiriyor niye evet verdi diye...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Boyle bir bahane olamaz, vergisini tam odeyen maasli calisanlara eziyet bu. Devlet adam gibi denetim yapacak, piyasadan vergiyi toplayacak. 15 yildir gelisen bir denetim mekanizmasi var mi? Yok. Zaten yandaslar bu vergi kaciranlarin basinda oldugu icin, olmaz da.

• Şöyle bir sistem olsa brüt maaştan kesilen verginin direk kesilmesi yerine daha sonrasında ben bizzat ödeme yapmak istediğimi söylesem ve ödemesem kabul olmaz mı
    Ne de olsa patronlara vergi affı ve geliyor çalışanlar bu durum karşısında eziliyor biz de böyle yapsak.

bence konu basligi bu olmali.

benim param otv ile yine bana don3cek.

ama bu bayiilerin aldigi para nereye gidiyor ?

vw ford opel hyundai mercrdes bmw ...vsvsvs ye.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

ne adalet var, ne göz ne izan var, ne bütünlük var, ne özveri var. teknoloji firmalarının çürük çarık modelleri postaladığı 3. sınıf dünya

ülkesiyiz.. paramızın değeri pul olmuş, devrimden bu yana bir tane araba motoru tasarlayamamış bir ülkeyiz.

birinci köprüden geçiyorum şimdi en dış şeritte çalışma var, gidiş geliş artık extra gişe konacağını düşünüyorum, yapılan her icraattan

tiksinme geldi, ne lanet bir ülkeyiz, sürekli maliyetleri halka bilezik gibi geçiriyorlar. Geçen pazara gittim meyve sebze fiyatları kol gibi

olmuş.. Geçen amazondan monitör aldım, şimdi alamıyorum, adamlara mesaj atıyorlar burada biz satamıyoruz diye, 1450 liraya aldığım monitörü

şimdi 1850 liraya satıyorlar, illa bizim yerli firmalar da içimizde gezdirecek!!

köprü bilmem ne yapılıyor, gişe fiyatları at bayıltır son zamlarla köprüden başlayıp elektrik gaz ne varsa yine köklediler..

artık çıldırıcam yani, insan gibi yaşamak istiyoruz ulan aloo, ölelim mi ulan, biz de yalama olup ihale, rant, komisyon peşinde mi koşalım..
    Asus Tuf Gaming X570 Plus // Asus Rog Strix Gaming-E WIFI2 // Ryzen 5 5600x // Ryzen 9 5900x // FSP Windale 6 // Noctua NH-D15 Chromax Black // H110i GTX // MSI 3060ti Gaming Z Trio // Gigabyte 2070 Super Gaming 3X // Crucial Ballistix DDR4 3600mhz CL16 64 Gb // WD Black SN850 1TB PCI 4.0 // Samsung 970 Evo Plus // Kingston A2000 512GB // Sabrent Rocket NVMe Heatsink // EVGA G3 750W // High Power PG-750 ATX 3.0 SM // Hp Pavillion 1440p // Kingston HyperX Alloy Elite 2 RGB // Corsair Sabre Pro Mouse // Razer DeathAdder v3 // Asus Theta 7.1 // Razer Blackshark 2.0 // Asus Essence STX II 7.1 // Sound Blaster Z // LG 65NANO866NA // BenQ Zowie XL2746S // Phanteks ENTHOO 719 // Cintiq 16 DTK-1660

• Bağa mı didin? kullanıcısına yanıt
    Tarımdan örnek vermek şu durumda işi bulanıklaştırır çünkü olayla doğrudan ilgili değil. Gıda ürünleri konusunda evet Rusya dan Kanada dan mercimek pirinç ithal etmemiz çok saçma ve gıda fiyatları yüksek olduğu için Enflasyonuda arttırıyor. (Keza son yıllarda enflasyon sepeti 1. Sırada gıda ürünleri yer alıyor.)

Ayrıca devletin üreticinin gelirinden vergi alması dolaysız, sabundan ketçaptan arabadan vergi alması dolaylı vergidir.

Hak veriyorum zaten vergilerimiz yüksek ama daha yüksek yerlerde var. Sizce iPhone neden Çin de üretiliyor? Sadece düşük işçi maliyeti mi? Hayır %0 vergi. Başka örnek olarak futbolculara bakabilirsin. Burasını vergi cenneti olarak görüyorlar daha çok kazanıyorlar. Daha da çok örnek var ama işin altında hep bu vergi kaybı var. Yoksa sende haklısın vergiler gelirimize göre bencede yüksek ama kamu harcamalarının devamı için bunlar şart. Bu sistemi iki ucu keskin bıçak olarak düşün. Vergi almasa harcama yapamaz, alsa tüketici çok darboğaza girer vs... İlgini çekiyorsa iktisat maliye ile uğraş derim

• Bahane? Herhangi bir SMMM de 2 ay çalışır mısın? Maaş alan insanlar için zaten eziyet bu kimse inkar etmiyor ki...

Devlet denetim yapıyor ancak herkes işi kılıfına uyduruyor. Çok az muhasebe çakallığı öğrenince iş tamam vergilerden kaçınıyorsun. Yanlış anlaşılmasın ben bu durumun karşısında olduğum için daha çalışmadım çıktım ama vergi dairesine gidince ya da vergi müfettişi denetime gelince kayıtlara bakınca anlıyor ne olduğunu ama yapacak bir şey yok. İnsanların ruhunu okuyan cihaz yapılmadı henüz.

15 yıldır gelişmiş mekanizma diyorsun ancak bu olaylar yeni değil. Bundan önce ki iktidarlarda herkesten tam vergi mi alınıyor zannediyorsunuz Ayrıca vergi kaçırmak ile vergiden kaçınmak ayrı şeylerdir.Birisi doğmuş vergiyi yok göstermek diğeri vergiyi hiç doğurmamak arada büyük fark var. Ayrıca yandaş diyerek belli bir kesime suç isnad etmeniz (kanıtsız olarak) iftira suçudur ve cezası hiçte az değil. Son olarak her SMMM de de görüleceği üzere vergiden kaçınmanın yancısı havuzu villası sağı solu yok. İçki satanda hac malzemesi satanda bu işlemi yaptırıyor. (Gördüğüm için diyorum) Bunu önlemenin yolunu da henüz dünyada bulan kişi yok o yüzden devlette vergi kotasını yüksek tutuyor. (Herkes neyin ne olduğunu biliyor sadece suç değil yapacak bir şey yok )

• ÖTV zamlarını kınıyoruz.

teknoloji ile mi ,tarımla mı ,ağır sanayi ile mi ,petrol doğalgaz satarak mı ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Ham, pişkin, olgun kişinin hâlini hiç mi, hiç anlayamaz; Öyleyse sözü kısa kesmek gerek vesselâm.
    -Mevlana
  • Haktır bize. Daha fazla yapsınlar vergileri. Belimiz doğrulmasın. Ama alternatif yok diyelim yine basalım oyumuzu.

Gerçi diğer partiler de mevcut hükümetten farklı değil. Çünkü millet olarak bozulmuşuz biz. Ne deniliyorsa inanıyoruz. Ve her türlü alavere dalavere serbest. Herkes birilerinden çalıyor. Patron işçiden, abi kardeşten, admin kullanıcıdan... Kimin gücü kime yeterse...
    Oyle mi? Mesela Amerika'da da vergi denetimi bu kadar gevsek mi bir bakin bakalim. Matrah arttirimi yaparak defterlerin incelenmesinden kurtuluyorsun, boyle bir sistem olamaz. Ben onceki iktidarlarda daha iyiydi demedim, bu iktidarda da hic bir sey degismedi dedim zaten.

Vergidan kacinmak ile vergi kacirmak ayridir desek bile, yaptigin is uzerinden vergi odememek vergi kacirmaktir ki Turkiye'de olan budur.

Parizanlik yapmadan, objektif olun bir kere. Yandas diyince niye bu kadar alindiniz? Siz de mi vergiden kaciniyorsunuz yoksa?:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 26 Nisan 2017; 9:41:12 >
  • Bosuna tartisiyorsunuz burada suan hicbir parti o otvyi dusuremez kaldiramaz.Ekonomik reform olsa bile en az 7yil o otv inemez ekonomik reform diyorum birde.O yuzden hic burada nefret kusmaya gerek yok sokaga cikmadan eylem yapmadan bir umut yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Sonra kendini bilmez kansızlar çıkar der ki biz ötv den memnunuz memnun olmayanlarının eşleri bize helal.

Böle Ülkeye böyle yönetim işinize gelmiyorsa Suriye ye gidin.
  • Amerika da vergi kaçırmak adam öldürmekten beter suç olarak insanlara empoze ediliyor ve insanlarda bunu benimsediği için vergi kaçıranlarla iş yapmazlar hatta ticareten yasaklı olurlar. Bu kanunla değil kültürlerine yansımış bir durum. Bizim vergi dairelerinde yazan "Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır' cümlesi onlar için gerçekten böyle. Onlar direk vergiden kaçınıyor. Bende size siz önceki iktidarlar iyi dediniz demedim Sadece bu dönemde olan bir olay değil daha önce daha beter vergi kaçakçılığı gördü bu millet.

Vergiden kaçınmak ile kaçırmak ayrı desek BİLE... Böyle bir cümle olay hakkında bilginiz olmadığını gösteriyor ve yorumlarınızın tutarsız olması sağlıyor. Şu forumda partizanlık yapma diyeceğin son kişilerden birisi benim. Beni tanımadan hakkımda fikir sahibi oluyorsun tıpkı maliye ve muhasebe hakkında bilginin yetersiz olması ile fikir sahibi olduğunu sanman gibi

Yandaş kelimesini kendi üstüme alsam emin olun daha değişik şeyler söylerdim lakin olmadığım bir şey için parmaklarımı yoramam. Tamamen sizin yaşantınızın daha sağlıklı olması için tavsiyede bulundum çünkü olurda bir şekilde "yandaş" diye tabir ettiğiniz gruptan birisi sizi şikayet ederse hakim karşısında bu kadar kolay cümleler kuramazsınız. TCK iftira, hakaret suçlarına bakın derim...

• Bizde yedik Bilgin yok fikrin var ayaklı kanıtısın (Sözde) Avukatsınız e o zaman hakimlerle içli dışlısınız suç duyurusunda bulunun? Görevini yapmayan denetmenler ve o kişilerin SMMM leri hakkında suç duyurusunda bulunun? Sadece klavye başında ahkam kesen siz yok musunuz siz... Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın bu cümlemi tekrar ediyorum. Hele ki hukuk bilgimi hiç sınamayın avukat bey.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.