Şimdi Ara

ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA... (205. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.113
Cevap
359
Favori
899.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 203204205206207
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Benim babamın bir çok kronik hastalığı var. Bir de yetmez gibi kanser illeti teşhisi kondu. Engelli raporumuz yok,fakat kurula başvurursak kesin çıkacağı kanaatindeyim. Sizlere sormak istediğim şey ötv muafiyetli araç aldık diyelim ve Allah gecinden versin babam vefat etti. Bu aracın parasını ben ödeyeceğim,babamı götürüp getirmeye kullanacağım.Diğer kardeşlere miras olarak kalmaması adına bir uygulama var mı? Bu konuda bilgi sahibi olanlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Teşekkürler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Engelliden, engelliye satış olabiliyor mu arkadaşlar? Olabiliyorsa belli şartları var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YalnizYarimLimon kullanıcısına yanıt
    Yok, arac babanin ustune oldugu icin kardeşlerinle anlasmaya bak.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • galaktikos G kullanıcısına yanıt
    O zaman gitti bizim araba alma işi. Noterde falan bir evrak düzenlenemez mi?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • liberty_15 L kullanıcısına yanıt
    Şart bilmiyorum ama engelliden engelliye oluyor satış. Ötv tekrar hesaplanıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • YalnizYarimLimon kullanıcısına yanıt

    Valla düzenlensede herhalukarda Allah geçinden versin babanız vefat edince, verasette mirasçılar çıkacak. Noter gittiğiniz bu veraseti gösterince kimler varsa araç onların üstüne taşınır.


    Ve bildiğim kadarıyla baba çocukları arasında malları satış yaparsa ve diğer çocuklar buna itiraz ederse işler mahkemede uzuyor. O sebepten en doğrusu kardeşlerinizle anlaşmak.

  • YalnizYarimLimon kullanıcısına yanıt

    Kardeşleriniz, sizin lehinize feragat ederler araç üzerindeki haklarından, yoksa ruhsat tüm mirasçılar adına çıkar.

  • nemesis kullanıcısına yanıt

    Peki engelli aracının içinde engelli yokken , engelli akrabası üzerinden araç alıp gezenti yapan sonrasında da AVM'lerde gezenlerin engellilere özel park yerlerine park etme hakkı var mı ?


    Tekrar söylüyorum araçta engelli yok , engelli adına alınmış araç ile sapasağlam çocuk,yeğen ,akraba ucuza aldıkları araç ile keyif gezmesindeler ..... O gerçek engellinin avm ye rahat girmesi için girişe en yakın yere konumlandırılan yerlere araç koymaya hakları var mı ?

  • BIXI MAN kullanıcısına yanıt
    O konuya hiç girme zaten. Cinayet sebebi. Saolsun muhteşem devletimiz bunun önüne geçeceğine saçma sapan 300bin gibi komik bir fiyat limiti koyup yine engellileri cezalandırdı. Fırsatçılar yüzünden engellilere geniş arabada yok artık. 300 bine Clioya binsinler engelli insana fazla bile dimi. Bu süper zekalıların yönettiği ülkede yaşanmaz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • BIXI MAN kullanıcısına yanıt

    Resmî Gazete Tarihi: 18.04.2015 Resmî Gazete Sayısı: 29330


    ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL TEBLİĞİ


    1.5. Ortak Hususlar


    İstisna kapsamında ilk iktisabı yapılan taşıtın, engelli kişi tarafından bizzat kullanılması; engelli kişinin taşıtı bizzat kullanmasının mümkün olmaması halinde ise sürekli olarak istifadesine sunulması gerekmektedir. Taşıtın, zorunlu sebepler dışında, engelli tarafından bizzat kullanılmadığının veya engellinin taşıtı bizzat kullanamayacak durumda olması halinde taşıtın bariz bir şekilde engellinin istifadesine sunulmadığının tespiti halinde, istisna şartlarının ihlal edildiği kabul edilir ve ilk iktisapta ödenmeyen ÖTV, vergi ziyaı cezası ve gecikme faizi ile birlikte malul veya engelliden aranır. Ayrıca, taşıtın ilk iktisabında yaptırılan hareket ettirici aksamın, sonradan söküldüğünün tespit edilmesi halinde de aynı yönde işlem tesis edilir. 





  • Arkadaşlar çoğunlukla iç hastalıklardan %90 engel durumu olan kişi aldığı ötv siz aracı kendisi kullanabilir mi?yoksa ne olursa olsun sen %90 engellisin bir daha araç kullanamazsın mı?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sheva24 kullanıcısına yanıt

    Ehliyeti varsa, sağlığı el veriyorsa kullanır.

  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    kanuni olarak cezası olmaz dimi %90 engelli kendi aracını kullanıyor diye

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sheva24 kullanıcısına yanıt

    Bakın bir üst mesajında kanun hükmünü yazdım, bir daha yazıyım;


    Alıntı

    metni:
    Resmî Gazete Tarihi: 18.04.2015 Resmî Gazete Sayısı: 29330
    ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL TEBLİĞİ
    1.5. Ortak Hususlar
    İstisna kapsamında ilk iktisabı yapılan taşıtın, engelli kişi tarafından bizzat kullanılması; engelli kişinin taşıtı bizzat kullanmasının mümkün olmaması halinde ise sürekli olarak istifadesine sunulması gerekmektedir.


    Yani esas olan, aracın engelli tarafından bizzat kullanılmasıdır, diğer yollar kolaylaştırıcı çözümlerdir.

  • BIXI MAN kullanıcısına yanıt

    Park kartı bile olsa esasında yok. Benim yaşadığım şehirde, şehir merkezinde belediyenin denetimindeki bir otoparkta, engelli yerine park etmeye kalktığınızda önce size engelli park kartını (plakada işaret varsa buna gerek yok) ve sonra da engelli kimlik kartını istiyorlar. Bu şekilde park edebiliyorsunuz. Doğrusu da bu.

    Ancak dün bir AVM'de gördüm. Tek sordukları engelli park kartı. Olmayanı park ettirmedi bile güvenlikçiler (2 dakika işim var, birine bakıp çıkacağımcılar dahil buna). Yani biraz da uygulama ile ilgili mevzu.

  • nemesis kullanıcısına yanıt

    Böyleleri için en büyük dileğimdir o engelli park yerini gerçekten hakedecek hale gelmeleri.

  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    Hocam iyi güzel yazmışın , kanun maddesini eklemişin de bunu takip eden bir birim ya da mercii var mı ?


    "Engellinin taşıtı bizzat kullanamayacak durumda olması halinde taşıtın bariz bir şekilde engellinin istifadesine sunulmadığının tespiti halinde, istisna şartlarının ihlal edildiği kabul edilir"


    Şimdi Sadece şu anda istanbul il sınırları içerisinde bir uygulama yapılsın. Engelli statüsünde olan araçları çevirsinler kontrol etsinler %99 oranındaki araçta Engelli bir vatandaş göremezsiniz. O araçların hepsi Devletin verdiği imtiyazı kendi çıkarları için kullanıp ucuza araç alıp binecek vatandaşların kullandığı araçlar olarak görülecektir.


    Devlet bu imtiyazı veriyorsa , takibini de yapmalıdır. Aksi halde haksız kazanç, haksız avantaj ortaya çıkar. Engelli 1.derece yakını olan için ucuza araç sahibi olma gibi Türkiye şartlarında çok büyük bir avantaj ortaya çıkacaktır.


    Aslında devletin araç bedellerini düşük tutmasının bir nedeni de bu suistimali görmesi bilmesi ama bunu denetleyecek mekanizması olmayacağı için belirleyeceği araç üst sınır fiyatı ile şu anki fiyatlarla B segmenti bir araç alınabilir duruma getirmesidir.


    Yoksa üst sınırı diyelim ki 700 Bin TL yaptı, o zaman kuyruk olur otomobil bayilerinde engelli statüsünde araç almak için.





  • 
Sayfa: önceki 203204205206207
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.