Şimdi Ara

ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA... (175. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.113
Cevap
359
Favori
899.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 173174175176177
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • hocam çok teşekkürler, tamamen görmeme durumu yok ama ciddi bir sorunu var, körlük yok yani.

  • QualityDommage kullanıcısına yanıt

    O zaman mutlaka başka rahatsızlıklarını da ekletin. Aksi halde %90 alamayacağınızı garanti ederim. Babamın durumu ile kıyaslayarak söylüyorum bunu.

  • İyi akşamlar 12 yaşındaki oğlumun ÖKGV Çözger raporu var gittiğim her bayi oğlumun yaşı ufak olduğu için taşıt kredisi alamayacağımı söyledi. Böyle bir şey başına gelen varmı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • *ceneviz* kullanıcısına yanıt
    Doğrudur vermiyorlar maalesef.
  • *ceneviz* kullanıcısına yanıt

    anca ihtiyaç çekebilirisniz kendiniz

  • arkadaşlar selam. 2-3 gün önce il sağlık kurulundan raporumu aldım. aşağıda fotoğrafını atıyorum.


    sorum şu; bazı arkadaşlar raporda özel aksamlı araç kullanabilir yazmasının gerektiğini söylüyorlar ötv muafiyeti için, benim raporumda öyle bir şey yazmıyor. bu haliyle ötv muafiyetli araç satın alabilir miyim?


    ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA...
  • cenkow C kullanıcısına yanıt

    önce ehliyetine bu kodları işletmen gerekli ondan sonrasında alabilirsin.

  • ehliyet kursuna daha yazılmadım bir yerler görüştüm verebiliyorlarmış b engelli kursu. ehliyeti alma hakkı kazandığım da emniyette mi işletmem gerekiyor kodları.

  • cenkow C kullanıcısına yanıt

    Otomatik vites ifadesi yeterli. Bahsedildiği gibi ehliyette de bu kodların olması gerekiyor. Sürücü kursu ile konuşun, detayları anlatılar. Ehliyetler de benim bildiğim artık nüfustan veriliyor, oradan yeniletmiştim en son. Rapora bakacaklar orada muhtemelen. Olmadı nüfusla görüşün, bilirler kesin. Siz kurs kaydınızı yaptırın, ellerinde otomatik araç varsa onunla giriyorsunuz sınava (daha önce görevli olarak engelli sınavına girmiştim, geriye kaçırma ve stop ettirme olmamıştı haliyle) :)

  • Engelli aracımız alınalı 5 yıl oldu. Aracı devredip başka araç almayı düşünüyoruz. Yeniden rapor çıkarmaya gerek var mı? Önceki rapor ile tekrar araç alınabilir mi?

  • istanbuldaki vergi dairesi artık''hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir''ifadesini zorunlu tutuyor bilginiz olsun ortopedik engeliniz varsa ve yeni rapor alacaksanız bu ifadeyi aynen yazdırınız...

  • cenkow C kullanıcısına yanıt

    bu rapor B sınıfı engelli ehliyeti için almış olduğunuz rapordur. Ehliyetinizde yazacak olan kodlardır ve bu kodlara göre aparat takılacak aracınıza. Sadece otomatik vites ibaresi yeterli değildir, ehliyetinizde yazılan kodları bulunan aparatların takılması gerekiyor. sadece otomatik yazan arkadaşlar yanlış yönlendirme yapıyor. aracı alırken takılan aparatlar tse de kontrolden geçiyor ve onaylanıyor. youtube da engelli araç alım videomda süreçleri anlattım.


    Engelli araç alımı için ayrı bir rapor almanız gerekiyor hastanede heyete girmeniz ve ötv muaf araç alımı diye belirtmelisiniz. Raporun açıklama kısmında "Hareket ettirici özel aksamda tertibatlı araç kullanması gerekir/gereklidir" yazısı olmalıdır.


    sonrasında araç alım işlemlerine başlayabilirsiniz.

  • yusuf24 kullanıcısına yanıt
    Sorun olmuyor genelde. Rapor çok eskiyse sıkıntı olabilir, bir de süreli ise.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İyi forumlar dostlar. Kayinpederim 1.4 fire egea almayı düşünüyor. Eğer uğraşırsa %90 üstü engelli raporu alabilir. Kendisiyle aynı ameliyatları geçirenler almış. Ne kadar bir indirim olur fikri olan var mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ChelseaSmile kullanıcısına yanıt
    Google ötv engelli araç fiyatı hesaplama programı diye yarat. Oradan hesaplayabilirsin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar %90 ve üzeri engele sahip kişinin 1. ve 2. derece akrabaları araç alabilir mi? Ben sadece engelli kişinin üzerine olması gerekiyor diye biliyordum ama aşağıdaki linkte yazının sonunda 1. ve 2. derece akrabaları da alabilir diyor. Böyle birşey var mı?

    https://www.egehaber.com/engelli-arac-alimi-icin-sartlar-ve-gerekli-evraklar-nelerdir-372004//

  • %90 ve üzeri engele sahip kişi yalnızca kendi adına araç alabilir. Aracı herkes kullanabilir.

  • ChelseaSmile kullanıcısına yanıt

    Merhabalar.


    Aracın satış fiyatından ÖTV oranı çıkartılarak indirime ulaşabilirsiniz. Öncelikle bilmeniz gereken, aracın ÖTV oranının ne olduğu. Araç satış fiyatı, 231.000 üzeri ise ÖTV oranı %80, bunun altında ise %50 demektir. Satış fiyatını 1,80 veya 1,50'ye böleceksiniz (hangi ÖTV uygunsa). Çıkan tutar, yapacağınız ödemeyi gösterir.


    Kendi aldığım araçtan örnek verecek olursam: Satış fiyatı 306.000 TL olan %80 ÖTV'li araç için 170.000 TL ödedim. Yani indirim, 136.000 TL oldu. 306.000 / 1,80 derseniz bu rakama ulaşabilirsiniz. İndirimle ödeyeceğiniz maksimum tutar 183.777 TL. Böyle bir aracın satış fiyatı da 330.800 TL oluyor.

  • wantastik W kullanıcısına yanıt

    Engelli aracı, adı üzerine engelliye ait araçtır. Dolayısıyla onun üzerine olur. Ancak engelli, aracı kullanamayacak durumda ise (görme engelli, zihinsel engelli, yaşlılık veya 18 yaşından küçük engelli olması hallerinde) elbette bir yakını kullanacaktır. %90 üzeri engelli aracını, ille de 3. derece yakını kullanacak diye bir durum da yok. O değişti 5 yıl kadar önce.

  • 
Sayfa: önceki 173174175176177
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.