Şimdi Ara

otomotiv sektöründe kişisel tercihler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Jackal78

quote:

Orjinalden alıntı: altin-orfoz

otomotiv sektöründe kendi kişisel tercihlerim
    1- lpg ye karşıyım
    2- renault ve ürünlerine karşıyım
    3- d sınıfı araçları seviyorum
    4- pejo araç asla almayı düşünmüyorum
    5- lastikte michelin veya continental tercihimdir
    6- distrubitor firma olarak KOÇ grubuna karşıyım
    7- alman otolarına karşı sempatim var
    8- opelin halkı kandırdığına inanıyorum
    9- SUV ların şehir içinde olmasına karşıyım
    10- araçta aradığım özellikler : konfor sağlamlık görüntü
    11-idealimdeki araç mercedes s 320 long
    12-modifiye olayında ufk tefek rotüş harici karşıyım

sizlerde tercihlerinizi yazarsanız sevinirim

6- distrubitor firma olarak KOÇ grubuna karşıyım

Şu sayfaya bi göz atmanı öneririm :http://www.koc.com.tr/tr-TR/Business/OtomotivGrubu/

7- alman otolarına karşı sempatim var
    8- opelin halkı kandırdığına inanıyorum

opel ne ? Kore malımı ?

9- SUV ların şehir içinde olmasına karşıyım

SUV'lar ağır arazi şartları için geliştirilmemiştir zaten

opel gm bünyesinde bir firmadır ..
    koçun ford şirketi ile yıllarca 1930-40 yıllarda yıllarca süren görüşmesini istersen bir oku öğren ..

ford bir köpeği kapından 3 defa kovduğunda yine sana geliyorsa sana yıllarca sadık kalır cümlesini hangi holdingin başkanının yüzüne söylemiştir bir araştır

e bizde zaten SUV ların şehir içinde kullanılmasını hoş görmüyoruz demişiz..

alman otoları derken mercedes bmw yi kastettiğimi anlamanız için beyninizi gıdıklamamız mı lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altin-orfoz -- 22 Mayıs 2007; 13:29:32 >

• sırf ford ile anlaşmak için ford hospitalde aylarca hasta olmadığı halde yatan şirketin başkanı kimdi acaba

sattığı arabalara sadece fren rekorlarını dolduracak kadar hidrolik koyan firma hangi distrubitor acaba
  • ayrıca sizden ricam sadece kendinizle ilgili düşüncelerinizi yazın lütfen ..
    başkası ne yazmış filan çokta önemli değil ..
    muhim olan sizin zevkleriniz beklentileriniz ve düşünceleriniz
    bu topiği açmamdaki sebeb kişilerin düşüncelerin ve zevklerin eleştirilmesi için değildi

sadece otomotiv sektöründeki ilgilerinin beklentilerinin zevklerinin adını birer cümle ile koymasıydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altin-orfoz -- 22 Mayıs 2007; 14:03:44 >
  • Arkadaşlar SUV nedir yaw ?
  • 1-lpg ye bende karsıyım
    2-renoyu sahsen hiç sevmem birde reno symbol ve meganeye 30-45 yl veriyorlarya adamı hasta ediyorlar
    3-hem spor hem ağır birbirine bağdaşmış araçları severim
    4-pejom suana kadar olmadı olmasınıda istemem açıkcası
    5-lastikleri tavsiye üzerine alırım
    6-disbiretörlerde mercedesin Türkiye disbiretörüne karsıyım çok kar koyuyorlar acıkcası ama mercedese karşı değilim tabi
    7-Alman otolarda en çok sevdiğim 3 arka AUDİ,BMW,VW
    8-Suvların günlük hayatta kullanılmasına karsıyım
    9-araçtan aradıgım özellik dizayn,kalite,performans ve quattro
    10-idealmındeki araç Audi rs4-s8 ve Golf r32
    11-Herzamn sade yapılmış abartılmamış modifiyeyi severim

• quote:

Orjinalden alıntı: Dinendal Elensar

Arkadaşlar SUV nedir yaw ?

sport utility vehicle

• Bende yazayım bari

1- Benzine karşıyım vergiden kol gibi geçiriyolar, mazota karşıyım çevreyi çok kirletiyor, LPG dostuyum ben

2- Renoyu severim. Reno bu ülkenin insanını uzun yıllarca sırtında taşımış ve bugünlere gelinmesinde önemli bir kilometre taşı olmuştur. Tıpkı bugün beğenmediğimiz Kuş serisi gibi.

3- D Sınıfı araçları kim sevmezki

4- Pejoya karşı içimde derin bir kin var, kısaca tiksiniyorum da diyebiliriz. Çok çektim Pejodan çooookk...

5- Good year severim, yıllarca kullandım çok memnun kaldım.

6- Koç grubuna karşı değilim, adamlar 30 yıldır türkiyeye her türlü arabayı getiriyo, ellerinden geldiği kadar burada üretmeye çalışıyo, bu ülkeye kazanç ve istihdam sağlıyor, neden karşı oluyosunuz onuda anlamadım?

7- Bazı markalara sempatim var tabi, bunların başında Mazda ve Toyota geliyor. Ardındanda Audi ve BMW gelir bittabiki. Aslında yeterli param olsa birinci sırada BMW gelir ama neyse

8- Opel ucuz alman arabası yapar işte, ama yinede fiyat artı performans bakımından iyi arabalar olduğunu düşünüyorum, halk arabası işte, daha ne olsun? Sanki Wv opel'den çokmu iyi? bence ikiside kendi çapında iyi firmalar.

9- Şehiriçinde dev gibi jeep'lere karşıyım.

10 - Yüksek vergilerden bıktım.

11 - İdealimdeki araba tabiki BMW M3. Mümkünse kırmızı olucak ama

• 1. LPG ye karşı değilim isteyen taktırsın. Taktırana niye taktırdın demem. Ama ben taktırmam.
    2. Reno yu sevmem Laguna haricindeki araçlarının hepsi oyuncak gibi.
    3. Bundan sonra alacağım araçların hepsi en az D segment olacak. Şu saatten sonra daha aşağısına binmeyi düşünmüyorum. (Allah imkan veririse tabi.)
    4. Michelin forever.
    5. kuş serisi sebebiyle Koç gurubunu sevmem.
    6. Toyota, Porsche, Mercede e sempatim var.
    7.Opel mi??? Almanların TOFAŞ'ı diyebiliriz.
    8.Binen binsisn şehir içinde Suvlara.
    9. İdealimde iki araç var. Porsche 911 Turbo. Mercedes SL 65 AMG
  • quote:

Orjinalden alıntı: ecar limon

1. LPG ye karşı değilim isteyen taktırsın. Taktırana niye taktırdın demem. Ama ben taktırmam.
    2. Reno yu sevmem Laguna haricindeki araçlarının hepsi oyuncak gibi.
    3. Bundan sonra alacağım araçların hepsi en az D segment olacak. Şu saatten sonra daha aşağısına binmeyi düşünmüyorum. (Allah imkan veririse tabi.)
    4. Michelin forever.
    5. kuş serisi sebebiyle Koç gurubunu sevmem.
    6. Toyota, Porsche, Mercede e sempatim var.
    7.Opel mi??? Almanların TOFAŞ'ı diyebiliriz.
    8.Binen binsisn şehir içinde Suvlara.
    9. İdealimde iki araç var. Porsche 911 Turbo. Mercedes SL 65 AMG

HAHAHA KOPTUM BUNA ABI>>> 7.Opel mi??? Almanların TOFAŞ'ı diyebiliriz.
    Ayni ben gibi düsünüyorsun, tek degisiklik sempatim benim audi,bmw,mercedes ve forda hele mondeolara.
    Bide diger markalari begenmem ama kötüde demem, idealimde ise büssürü arac var ona bakarsan:D

• Tofaş hakkında yorum yaparken kriterlerin tamamını almayanlara karşıyım. Konudışına çıkmak istemiyorum. Tartışmaya açık bi konu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeLiM_50 -- 22 Mayıs 2007; 22:26:38 >
  • bende fake üyelik alıp foruma yazanlara ve LPGyi yalnızca tasarruf yada cimrilik görüp LPGnin havayı daha az kirlettiğini bilmeyen insanlara karşıyım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: mRcOLL

Hoşlanmadıklarım..

* Reno ve pejonun kalite anlayışından,
    * Önden çekişli ve manuel araçlardan,
    * Dizel sesinden,
    * Yok yere abartı ses çıkaran araçlardan,
    * 4X4 e binip kendini bi kaç merdiven çıkmış sananlardan(virajlarda paket oluşları tam bir filmlik doğrusu..),
    * Neon denen abuk ışıklandırmadan,
    * Hayvani derecede basslı müzik dinleyip kafa dikenlerden hoşlanmıyorum..

Hoşlandıklarım..
    * Arkadan çeker güçlü bir araçlardan,
    * Yol tutuş ve frenlemede başarılı olan araçlardan,
    * Mercedes - Audi ve Mazda markalarından,
    * Sıralı sistem LPG den,
    * Açık hava filtresinin 3500-4000 dd den sonra çıkardı o sesden,
    * Virajları yanlayarak dönmekden,
    * Agresif lazımdan,
    * Trabzonsporumdan Hoşlanıyorum (:

Yanlış anlama ama birşey sormak istiyorum.

* Önden çekişli ve manuel araçlardan, hoşlanmıyorum demişsin.

Audi ve Mazda markalarından hoşlanıyorum demişsin.

Mazda arkadan itişmi? Birde audide quattroyumu kastettin?

• Benzine evet - Lpgye hayır (hele amerikanlara takmıyolar mı ıyyy)
    Açık Filtreye evet - Böğüren egzoza hayır (güzel filtre sesi olan arabada tabi)
    Büyük hacim atmosferik motora evet - küçük hacim turbo/superchargera hayır
    Chevrolet Suburban, Ford Excursion'a evet - Suvlara hayır (sıktı artık küçük gözükmeye başladılar gösterişi kalmadı daha büyük lazım )
    İkinci ele evet - ucuz "0" lara hayır
    Özel servise evet - yetkili servise hayır (garantiden sonra tabi)
    Kar lastiğine evet - zincire hayır
    Drive in mc/burgera evet - gidip oturmaya hayır (sonu: ketçaplı araba)

aklıma bunlar geldi

• 1- araç az yaksın diye ıvır zıvır taktırmam.
    yakıttan çekinirsem minibüse binerim.
    ya da diesel almaya çalışırım.

2-renault ve peugeot gibi ürünleri 10 yılı aşkın kullanıyorum.
    yeni bir araç almak için param olsa listenin başında yine fransız araçları gelir.

3-mini sınıftan üst sınıfa kadar her türlü aracı sevebilirim.

4-bridgestone - michelin - continental marka lastikleri her beğenmişimdir.

5-doğuş otonun aç gözlülüğünü hoş bulmuyorum.

6-sempati duyduğum markalar sadece almanlara has değil.

7-opel markasının bilinenden daha kalitesiz olduğuna yavaş yavaş inanmaya başladım.

8-modifiyeye hiç bir şekilde sıcak bakmam.
    hatta aracında farı yanmayıp kabak lastikle yol alan
    ya da aracında çürüğü vuruğu kırığı olupta modifiye yaptıran
    hatta arabasına çince yazı bile yazanlar kişilerden uzak dururum.

logo iptali yaptıran zihniyeti anlamam.
    madem markasından utanıyorsun.noname ya da oem ürün kullan.

arabasının ederinden daha fazlasını arabasına aksesuar alıp harcayan zihniyeti anlamam.

9-aracı yavaş ve sakin kullanmak hızlı kullanmaktan daha çok zevk verir.

10-bana göre aracın göstergeleri konsolun orta yerinde olmamalı.
    sürücünün göz hizasında ve de analog olmalı.

dijital gösterge sevemedim.

11-bir aracın ön göğüsü ya da cockpiti kaliteli malzemeden yapılmışsa benim içino araç kalitelidir.

aracın içinde plastikten ziyade dokununca yumuşaklığı hissedilen lastik bölümler benim için daha kayda değerdir.

12-aracın içinde tıkırtı duymak istemem.

13-hayatta en son alacağım araç kuş serileridir.
    benim için toros kuşlara göre daha mantıklıdır.

14-180 km/h maksimum hıza çıkın denilen lastikle gazı köklemem.

15-araçta yolcular varsa
    onların can güvenliğinin bana ait olduğu aklımdan hiç çıkmaz.

16-param olsa aklımdaki ilk araç
    chrysler 300 C 3.0 crd station beyaz

ikinci ucuz volvo V40 1.6 diesel

şimdi ise 307 SW ya da scenic gibi aile babası araçları hoşuma gidiyor.

• quote:

koçun ford şirketi ile yıllarca 1930-40 yıllarda yıllarca süren görüşmesini istersen bir oku öğren ..

Bu cümle Türkçe'mi ? Eğer değilse bir çeviri yapmanı bekliyorum

quote:

e bizde zaten SUV ların şehir içinde kullanılmasını hoş görmüyoruz demişiz..

Yazdığımı yanlış okudunuz galiba. "SUV'lar ağır arazi şartları için GELİŞTİRİLMEMİŞTİR" dedim

quote:

Jaguar'ın veya Range-Rover'in Ford bünyesinde olması bunların İngiliz "markaları" olmadığı anlamına gelmez. Bu örnekler çoğaltılabilir.

• polemk yapmayalım
    tercihin varsa yaz veya yazma ama böyle kışkırtıcı yazılarda yazma lütfen
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tecniq

6- Koç grubuna karşı değilim, adamlar 30 yıldır türkiyeye her türlü arabayı getiriyo, ellerinden geldiği kadar burada üretmeye çalışıyo, bu ülkeye kazanç ve istihdam sağlıyor, neden karşı oluyosunuz onuda anlamadım?

Aman abi başkalarının zevklerini eleştirme ( bu nasıl bir zevk anlayışı ise???)

Yıllarca bu ülkede üretim yapıp istihdam sağlamış %94 pay ile Türkiye'nin ticari araç ihracatının tamamına yakınını gerçekleştiren bir firmayı kötülemenin zevk ile bir ilgisi olduğunu zannetmiyorum.
  • Hişşşt, karşılıklı atışma yok...

Lütfen...
  • şu anda küçük bir şehirde yaşıorum ..

burada bir kaç tane ağa var ne yaptıkları belirsiz gerisi dünyadan kopuk onlar ne yapıyorsa aşireti he diyor ..

bunlar millet vekili olmak isterse kimse itiraz edemez olur bunlar kız almak isterse alır vurmakisterse vurur ne isterse dogru veya yanlış yapar ...

ve aşiretin mensupları bunlara ölümüe sadık

ekmeklerini veriyormu veriyor sularını veriyormu veriyor çalışılması gerektiği zaman çalıştırıyormu çalıştırıyor ama ne uzuor nede kısaltıyor

bir düğünde gider sadece br çeyrek takar geline ama kendi düğününde kilolarca altın görmezse morali bozulur

şimdi gelelim türkiyeye olayın sadece biraz ölçeklendirilmiş hali ..

koca bir aşiret ve bunların ağaları ..

türkiyenin dünya çapında bir markası varmı otomotivde yok ..

ama okuyoruz otomotivde ihracatta üst sıralarda ..

sence bunda bir anormallik yokmu

sana bir örnek vereyim .. benim kayın pederim anadoluda sabancı ne ise trakyadada odur .. defalarca vergi şampiyonu oldu bulunduğu bölgede ..

ama dediği şey şu .. torunlarıma marka bırakmak istiyorum.. herşeyi yaparsın ama marka yapmak daha önemli derdi..

mandıramdan çıkan peynir tenekesinin edirnede çöp kutusu olarak görmem bile üzerinde şirketimin adının yazması bana gurur veriyor derdi..

sen bir amerikalının istanbulda kocaman bir coca cola amblemi gördüğünde

bir almanın TC nin en üstündekilerinin altında bir mercedes gördüğünde ne hissettiğini biliyormusun

bu şirketler türkiyenin aşiret reisi kim ne derse dersin ..

çünkü türkiyeye marka üretecekleri yerde sadece ceplerine çalışıyorlar ..

vesteli ayakta alkışlarım ve başka ülkenin lissansı ile araba üretmesinler yerli bir araba üretsinler o anda altımda olan araba her ne olursa olsun satıp onu

almazsam ne oliim

bu 2 büyük şirket bize belki hoş görünüyor ama fotografa yukardan bakarsanız ne dediğimi çok iyi anlayacağınızdan eminim

• Sevgili forumdaşım, otomotiv gibi bir sektörde yeni bir marka ile piyasaya çıkmak gerçekçi düşünüldüğünde imkansızdır.

Otomotivde söz sahibi firmalara bir bakalım ; en genci en az 50 yıllık bir geçmişe sahiptir. Markaların birleşip tek bir çatı altında toplanmaya başladığı günümüzde yeni bir marka yaratmaya çalışmak hele hele bu ülkede boşa kürek çekmektir. Otomotiv,tekstil veya beyaz eşya gibi bir sektör değildir.O nedenle vestel karşılaştırması yanlış olur.

Sen "yerli bir araba üretsinler o anda altımda olan araba her ne olursa olsun satıp onu alırım" demişsin de gerçekçi olmak gerekirse kaç kişi senin gibi düşünür ? Ki "ben hayatta renault,peugeot,fiat,japon oto,kore malı vs. kullanmam" diyen o kadar insan varki...Biraz gerçekçi olalım, bırakalım otomotivi bu işi yıllardır yapmakta olanlar yapsın. İllaki markalaşmakmı, beyaz eşyada,tekstilde diğer sektörlerde pekala bunu gerçekleştirebiliriz.Yapıyoruzda.

Yüksek ihracat yapmak sana ait olan bir amblem-işaret gerektirmez. KOÇ-Sabancı vs. gibi kuruluşlar bu ülkedeki üretimleri ile iş imkanı sağlamakta,yan sanayileri besmekte ihracatları ile dış açığın büyümesini bir nebzede olsa engellemektedir . Yeni bir Türk otmobil markası ile bırak yurtiçindeki satışı ne kadar ihracat yapabileceğini düşünüyorsun ?

Bu tartışma ideolojik bir çerçevede sürüp gider.

Saygılar

ekleme : imla hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackal78 -- 23 Mayıs 2007; 14:32:28 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.