Şimdi Ara

Otomobil sahipliğine meydan okuyan şirket: Zoox (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
6.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Esencılıs dolmuş şöferleri bunu beğenmedi.

  • Bizdeki karşılığı : "Otomobil sahipliğine meydan okuyan siyasi parti: AKP"

  • oyuncu11790 kullanıcısına yanıt

    muhtemelen, gps takip sistemi

  • Millet değil fikirleriniz fakir.

    Arabamın aylık masrafı 2500 lirayı buluyor yakıt dahil, bana deseler aylık 2500 ver yakıt dahil araba verelim sana kiralık kabul etmem. Aynı hesaba gelecekse kabul etmem. Daha ucuza gelirse olabilir.

    Arabam 5-6 yıllık maaşım kadar, borcu bittikçe de üstüne ekleyip daha pahalı olanını alıyorum. Yarın işsiz kalsam bu arabanın parası benim 10 yıllık mutfak masrafımı karşılar, kafa rahat. Birikim olarak bakıyorum ama sadece birikim değil, üstüne bir de güzel bir araba kullanmanın keyfini sürüyorum, çok şükür. Yoksa derdim tek birikim olsa hesapta gram altın biriktiririm.

    Mülksüz halk olmayalım. Her şey kiralık, tüm gelirin kiralara gidiyor, çok saçma sapan bir hayat olurdu!..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tr de haftalık yoldaki çukurları sisteme yüklemeleri lazım hjdjsjs

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bizim insanımız şahsi aracı ile şerit değiştirirken ya da tali yoldan ana yola bağlanırken bunu görse "Nasıl olsa otonom sürüş yapıyor, dursun da ben geçeyim hele" deyip her türlü önüne atlar, magandalık yapar  

  • Yanlış zamanda yanlış yerde dünyaya gelmişim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Bir çarpsan 10 yıllık maaşın pert birader bu nasıl yatırım senin zihniyetindekiler yüzünden bir hurda yığını olmuş 80-90 bin lira

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • çek la bi ege sahiline kamp yapalım desen gidemeyecek alet.

    ha taksi tutmuşum ha buna binmişim zerre kıymeti yok. evden işe işten eve haftasonu avm gezisine anca yeter. bizim beyaz türk'ler de elinde tuz ile koşarlar olaya artık.

  • anilcankozkn09 A kullanıcısına yanıt

    "TCK 216 - (2) Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır."


    Nasıl olsa başıma bir şey gelmez, anonim hesaptayım diye istediğini yazmaya devam et bakalım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mülksüz sığır sürüsü istiyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • araç satın alma ihtiyacının ortadan kaldırma iddiası harbi iddia olmuş... Tutar mı ? onu da zaman gösterecek...

  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

    Bende de gündelik kullanım için mal bir fusion var. Ama iki adet klasik Amerikan aracım var. Mantıklı maliyetlerle bu tarz bir sisteme üye olunabilirse Fusion'ı anında şutlarım. Keyif için de zaten V8 kuyruklu aracım var.


    Ama Fusion maliyeti ile bu sistem yürümez. Ben diyeyim.   Aracın enjektörleri arızalı. Kışın çalışmıyor. Evin önünde eğimli bir yer var. Orada bırakıyorum. Çalışmazsa vurduruyorum. Klima bozuk. Yaptırmadım. Şanzıman yağ kaçırıyor. Umurumda değil falan...  Tabi bu araç benim şehir içi eşeğim. Kafam rahat. Kaskolu. Davarın teki üzerine mi kırdı? Çekinme! Kır sen de üstüne! Büyük rahatlık. Çöpe atsam üzülmem. 🤣


    Uzun yol için anneme verdiğim Mini'ye çöküyorum. Dolayısıyla, bu sistem ucuz olabilse (ki pek ucuz olamaz), eşimdeki ve bendeki gündelik mal araçlardan anında kurtulurum. Uzun yol için anamın aracını tutarım. Tertemiz.

    -------

    Kendi açınızdan düşünün. Uzun yol ve potansiyel yolda kalma riski ve kazada ölme riski sebebi ile içiniz gitse de asla bir Honda crx alamazsınız. Eh, bir 911'e de paramız yetmeyeceği aşikar. Ama, günlük iş görme meselesini ve uzun yol meselesini çözdüğünüz an, asıl keyif o zaman başlar. İstediğiniz kupon arabayı alır, istediğinizde binersiniz.

    -------

    Bizim ailede araç sahipliği yok. Araba havuzu var. Kime ne lazımsa alıp biniyor. Hepsini hepimiz kullanıyoruz. Annem, abim, eşim, ben. Klasikler hariç şuraya bir liste bırakayım:

    2006 kalos (eşimin günlük aracı)

    2010 fusion (benim günlük aracım)

    2010 Audi A3 1.8tfsi Cabrio

    2016 mini Cooper 1.5d (chip tuning'li)


    Bana göre Audi de gayet keyifsiz bir araba mesela.  

    Uzun yol ve gündelik meselesini çözsem Audi'yi de şutlarım. Kafam çok rahat gider MG F falan alırım.  

    ------

    Bu keyiften kasıt ne, onu iyi belirlemek lazım. 3 yılda bir Corolla satıp Corolla alıyor adam. Keyif diyor. Bana "taksi de beleş, Corolla da beleş, 3 yılın sonunda da geri alacağız, para vermiycez" deseler taksiye binerim. Ameleliği ile uğraşmam.


    Sattın para koydun aldın'a gelince, beni kesecek arabayı ben bulana kadar eskisi hurda oluyor abi zaten. Üstüne çok koymam gerekiyor. Yıl 2005. Saab 900 turbo'dan indin. Neye binecen? Beni etkileyen ve bütçeme uygun keyif arabasını bulmak da çok zor yani. Subaru legacy sw vardı mesela. Satsan ne alacan? 1.6 levorg. O da zorlama yani...


    Kolay kolay çıkmıyor yani. O yüzden gündelik ve uzun yolu çözebilsen en temizi geleceğin klasik otomobil adayı bir kupon araca yapışıp yıllarca keyfini sürmek, bırakmamak.

    ------

    İşin yatırım boyutuna benim kafam basmıyor. Amaç yatırımsa neler neler yaparım. Gerçi zaman meselesi. İş admı dediğin sermaye + zaman koyarak para kazanır. Maaşlı çalışanın koyacak ek zamanı yok. O yüzden bir şey diyemiyorum. Ama benim kafa ona basmıyor. Hiçbir şey yapamasam tarla alırım. İmar beklerim. Net.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • monacomen kullanıcısına yanıt
    Uygulamadan çağıracağından ve giriş yapacağından kötü bir şey yaparsan bir sonraki sefere seni almaz olur biter.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bizde olsa yarın ticariler eylem yapar, köşe başında buldukları arabaları döverler :D :D

  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Sadece hava atmak adına yazılmış, hiç bir yararlı argüman barındırmayan uzun ve bomboş bir yazı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doç. Dr. Sinan Sağıroğlu -- 19 Ocak 2022; 14:44:49 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Doç. Dr. Sinan Sağıroğlu D kullanıcısına yanıt

    Ne havası arkadaş!? Bizim bindiğimiz TÜM arabalar bugün satılan neredeyse tüm c sınıfı sıfır otomobillerden ucuz? 4 kişiyiz, 4'ümüz de para kazanıyoruz. Dördümüzün de otomobile ihtiyacı var. Üç ayrı haneyiz bu arada. Abim ayrı, ben ayrı, annem ayrı. 35-41-69 yaşındayız. Kurduğumuz havuz modeli ise maliyetleri çok aşağı çekiyor. En yeni araba Cooper. O da 5 yaşında. Audi 11 yaşında. Kalos 15 yaşında. Fusion 330.000km'de 11 yaşında.


    Allah aşkına git, hepimizin altına Hyundai i20 çek. Benim elimdeki havuzdan daha pahalıya mal olur. O yüzden saçma sapan konuşmayın.


    Benim Türkiye'de ağır vergiler yolu ile yolunacak kaz olmayı reddettiğimi, yolunmamak adına arabaya mümkün mertebe para vermediğimi dünya alem biliyor. Devlete yolunmamak için hurdaya biniyorum. Hala nasıl kompleks çıkarıyorsunuz meseleden anlam veremiyorum. At arabasına binsem rahata ercen mi? Scooter'ım var. Yazın ona binmeye başlayacağım. Tutarsa Fusion'ı satasım var. Yeterli mi mesela?


    Bak, sana tekrar anlatayım:

    "Otomobile şahsi mal olarak bakmaz isen, bir havuz kurmayı başarabilirsen, dört kişiye uzun yol için bir güvenilir (Cooper), bir de yarı güvenilir (Audi) araç yetiyor. Kalanını yürüyen hurdalar (Fusion ve Kalos) ile çözebilir ve yıllarca otomobile para harcamayabilirsin. Toplamda daha az para vermiş olursun ve keyifli iki aracın olur."


    Şimdi, için işine otonom araçları ekleyelim:

    Eğer bu otonom araç sistemine üye olmak yeterince ucuz olur ise, hurda araçlarından kurtulabilir (fusion, kalos ve hatta belki Audi) ve otomobil sahibi olmanın getirdiği amelelikleri ciddi manada azaltabilirsin.


    Böyle bir yaklaşımla da, keyif için bir klasik otomobil adayı düzgün otomobil besleyebilirsin. Corolla'na güle güle dersin. Kendine mis gibi 200sx alırsın. Sonuçta bana göre Fusion veya Kalos'un keyfi sıfır. Öne bir şoför oturtup arkaya binmeyi tercih ederdim. O zaman, benzer maliyetle bu otonom sistemi kullanabileceksem, kalos veya fusion gibi mal arabalara niye bineyim?

    -------

    Neyin havasından bahsediyorsun anlamadım özetle. Otomobil lan. Türkiye'de hükümet marifeti ile her yerimizden kitlenmiş olmasak 1000 Euro'luk aletlerden bahsediyoruz. 10 yıl sonra hurda, ki bendeki araçların sadece biri 10 yaşının altında. Neyin çekememezliği bu? 4 tane çalışan, para kazanan bireyiz, 3 ayrı haneyiz biz. Herhalde 4 aracımız olacak.


    Ha, bu arada, benim gibi, aldı mı hurdasını çıkarmadan satmayanlar için Change de bir opsiyon. Hiç yapmadım. Ama karşı da değilim. Yapan kişi kendi biniyorsa, change aracı hiç satmayacaksa bence sıkıntı yok. Yapabilen yapsın. Beni ilgilendirmez.


    Bul bir Türk ruhsatı. Aynısından yurtdışında bul. Sok ülkeye. Yap işlemini. Kullan. Satacağın zaman trafikten çek. Parçala. Sat. Üç kuruşa aldın. Üç kuruşa sattın. Mesele yok.


    Veya kazada pert olduğu zaman kaskodan tamir parasını al. Asla aracın parasını alma. Yoksa hurda aracını toplarlar, trafiğe geri döner. Sonra da change olduğu ortaya çıkar. Başına bela alırsın. O yüzden tamir parasını al. Git kendin hurdaya ayır. Parçala. Parçalarını sat. Şaseyi de jet taşı ile 8-10 parçaya kes. Ağırlığı ile hurdacıya ver. Bitsin.


    Vallaha başın belaya girmez. Zira change olduğunu kimse bilmiyor. Böyle kalması için aracın satılmaması lazım, o kadar.

    ------

    Farklı kafalardayız anlayacağınız. Ben otomobillere bir değer, bir zenginlik unsuru olarak bakmıyorum. Kafamda vereceğim bir maksimum para var. Fazlasını vermem. Zengin olsam da vermem. Olmasam da vermem.


    TL ile ifade etmek anlamsız kalıyor. O yüzden Euro ile anlatacağım. Ben havuzdaki en yeni araç olan Mini'yi 18.000 Euro'ya ikinci el aldım. Üzerinden 3 yıl geçti. Bugün 3 yıl daha yaşlı olan bu Mini 22.000 Euro ise bu, ülkenin çivisinin çıktığı anlamına gelir. TL'nin değer kaybına girmiyorum bile. Gerzekçe bir durumun içindeyiz. Kötü niyetli sahtekarlar çevremizi sarmış, bizi emikliyor. Bakın sizin de algınızı bozmuşlar. Otomobil bir menkul kıymet değildir. Yatırım aracı da değildir. 10 yıl sonra hurda olup, başınıza bela olacak bir demir yığınıdır. Buzdolabı gibidir. Dayanıklı tüketim ürünüdür. Yıllara meydan okuyabilecek otomobil sayısı da çok çok azdır. Şimdi otursak, son 30 yılda 450 çeşit otomobil üretildi ise, belki 30 tanesi kupon araçtır. Bu araçlar her daim kıymetli olacaktır. Kalanı geleceğin hurdalarıdır. Yani, bundan 15 yıl sonra, bugün dünyanın parasını saydığın sıradan aracın jilet bıçağı olup evine geri girecek. Tabii günümüzün kokpit, konsol, konsül gerçekliği gereği leğen olup da gelebilir. Orasını bilemem.


    Gelecekte, otomobil yenileyeceğim zaman bir bütçe belirlerim. Atıyorum 20.000 Euro. Yok mu? Change'e girerim. 10.000 Euro altına kapatırım. 15 yıl binerim. Parçalar satarım. Kimse kusura bakmasın.


    Marka model bilgisi vermeyeceğim. Motor numarası çamurluk duvarına baktığı için okunamayan (ve dolayısıyla tuv'den hafif kusurla geçen), şase numarası şaseye percinlenmiş bir plaka üzerine basılmış olan otomobiller var. Kalan parçaları artık kafanda kendin birleştir. Daha anlatmama gerek yok sanırım. Alırım bir tane. İşime bakarım.


    Kafalar, dolayısıyla da dünyalar bambaşka özetle.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 19 Ocak 2022; 10:58:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • gun kullanıcısına yanıt

    Bir sonraki sefere almaması yaptıkları zararın tanzimini nasıl karşılar merak ediyorum, sonuçta yolcu çok içmiştir ve kusabilir mesela arabaya. Araçta çok afedersin yolcular sevişir veya öpüşür ise bu robotlar nasıl bir tepki verecek çok merak ediyorum.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.