Şimdi Ara

Otomobil Bebek/Çocuk Koltukları [İlk Sayfa Güncel] (13.03.2017) (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.210
Cevap
268
Favori
625.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cybex Sirona mı Besafe İzi Combi X4 isofix mi? Yardımcı olabilecek varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: İlkerDiyeBiri

Arkadaşlar bende uzun zamandır forumu takip ediyorum. Öncelikle şunu belirtmek isterim. Bazı arkadaşlar birkaç markanın testlerden geçtiğini ve güvenli olduğunu yazmışlar.

Otomobillerde güvenlik testlerinin karar mercii ve marka, modellere yıldız sistemi üzerinden not veren yetkili tek kuruluş Euro Ncap'tır. Oto koltuklarında da aynı şekilde güvenlik testlerinin karar mercii kuruluş ADAC'tır. Bunun haricinde AB standartlarını her marka ve model sağlayabilir veya TÜV'den standart onayı alabilir. Fakat güvenlik açısından oto koltuklarının güvenlik testinden başarı ile geçmesi için ADAC'tan 5 yıldız alması gerekmektedir. Oto koltuğu alırken şekline, rahatlığına, kumaşına vs. bakarak karar vermeyin. ADAC testi belgesini garanti ile vermek zorundalar.

Yaklaşık 1,5 yıldır oto koltuğu almak için uğraşıyorum. kızım 2 yaşına girmek üzereyken yeniden araştırmak için buralardayım. Benim bildiğim Türkiye'de satılan sadece 2 marka ADAC testini geçmiştir. Bunlarda Cybex ile Britax Römer'dir. Bunlar haricindeki diğer tüm markaların sadece sıradan ve alelade güvenlik testlerinden geçmiştir ve TÜV'den standart onayı alınmıştır.

Bende bu 2 marka arasında kararsız kaldım. Kızım 22 aylık ve 10 kilo civarında. Bu 2 markadan birini alanlara sormak istiyorum. 15-36 kg olan modellerden alırsam, kızım 15 kiloya gelene kadar kullanımda sıkıntı yaşar mıyız? Örneğin Römer'in linkteki koltuğunu alsak bizim kız koltuğa çok mu küçük gelir? Kullanan ve benim gibi sıkıntı yaşamış arkadaşlar yardımcı olabilirse artık bir oto koltuğu almak istiyorum.

Ben Peg Perego kullanıyorum. İtalyan malı. Bu ürün de ADAC'tn geçmiş.. Ayrıca bunun dışında da ADAC testlerinde başarılı olan modeller mevcut. Sadece Cybex yada Römer değil..

• slm arkadaşlar. aralık ayında çocuğumuza cybex juno 2 fix oto koltuğunu aldık ilk başlarda çocuk 6 aylıkken falan sıkıntı olmuyordu ancak şu sıralar artık kullanamz olduk. çocuk koltuktan önündeki minderi ittirerek kayıyor kemer olmadığı için tutamıyoruz içinde. 11 kilo çocuğumuz artık koltuk için ideal zamanlara geldi. çok pişmanız bu koltuğu aldığımız için. Cybex kullanıp bu tarz sıkıntı yaşayan ve buna çözüm üreten var mı?
  • ravenous R kullanıcısına yanıt
    Be safe izi confort isofixli modeli kullanıyorum, bahsettiginiz diğer ürünü kullanmadım ama be safe'i tavsiye edebilurim. Her anlamda çok iyi. Özellikle güvenlik seviyesi. Ayrıca yatış pozisyonu çok ideal ve koltuğun yüksek oluşu iyi. Çocuk dışarıyı rahatça görebiliyor ve sıkılmıyor uzun yolculuklarda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 500 civarı bütçem var, önereceğiniz isofix li koltuk varmı arkadaşlar ?
  • Koala ino fix
    Bolenn hug
    Heyner hepsi aynı koltuk ve heyner hariç 500 tl.ye alabilirsiniz. Bolenn hug üretiyor. @Natsukaw.S

• Günaydın , iyi pazarlar. 6 aylık kızım için puaetten oto koltuğuna geçiş planlıyoruz
    9-36 kg arası modellerde çok seçenek göremedim , o yüzden 9-18 kere bakıyorum
    Besafe veya cybex üzerinde duruyorum, römer sanırım tr den çıkıyormuş
    Cybex de yukarıda bir arkadaşında ifade ettiği ön bölüm işi çocuğa sıkıntı verebilecek düzeyde yoksa adac testleri daha iyi
    Besafe izi comfort x3 modeli üzerinde duruyorum kullanan yada alternatif model önerisi olan var mı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heyner mi bolenn hug mu? Aradaki fiyat farkını vermeye değecek bir fark var mı kullanan arkadaşlar bilgi verebilirse çok sevinirim

• çarpışma testi videolarına bakıyorum, bakıyorum, markası kalitesi ne olursa olsun, özellikle 9-18 kg grubu çocukları için konuşuyorum, iki omuzdan takılan koltuk kemerli sistem var sadece. bu da hep söylendiği gibi, en fazla görülen boyun yaralanmalarını tetikliyor. 2000 liralık koltuklarda da sistem aynı. istediği kadar sağdan soldan desteği olsun. cybex pallas 2 fix modeli (sırf bu sebepten tercih ettiğim koltuk modelidir aynı zamanda) gibi koltuklardaki çocukları sıkıştıran ancak boyun yaralanmasına tek çare olarak gördüğüm sistem bence en mantıklıdır. belki biraz rahatsız gibi görünüyor ama benim büyük oğlan, çok kilolu değil ancak 1 m. boy, 17 kg. 3 yaşında rahatça oturuyor. bu kilo ve yaştan sonra güçlenen iskelet sebebiyle önden destekli modellerden vazgeçilebilir belki.

yeni alacaklara tavsiyem budur.

temiz 2. el satmak isteyen olursa da görüşelim.

• Ben Heyner in isofixli modelini yaklaşık 2 senedir kullanıyorum memnunum. Kumaş kalitesi iyi ve terletme yapmıyor. Ben hepsiburadada kampanya vardı 500 e almıştım şimdi 900 civarı ama tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sierre34

quote:

Orijinalden alıntı: GOXIN

Valla şu anda çocuk hep arkaya baktığı için onda herhangi bir yadırgama olmayacaktır. Ama ben olabildiğince arkaya bakar pozisyonda kullanmayı planlıyorum. En kötü önüne bir ekran koyup, en azından eğitici videolar izlettiririm. Ben büyük ihtimal 15 saat gibi uzun yolculuklar yapmam. Çünkü o kadar yol yapınca yaptığım tatilden bir şey anlamıyorum. Köy ziyareti flnda yapmadığım için en iyisi uçak. Ayrıca nasıl olur bilemiyorum ama öne bakmaktansa koltuğu sırtı kapıya bakacak şekilde 90 derece döndürüp yolculuk yapabilirim. Gerçi bu imkan var mıdır teslim almadığım için bilemiyorum. Oluyorsa öne bakmasındansa yana bakması güvenlik anlamında daha mantıklı gibi geliyor. Bu arada ürün ups kargo ile şubeye gelmiş, Allahın izniyle bu akşam elimde olur. Ufak bir inceleme yapabilirim.

Guzel ve kaliteli bir koltuk almissiniz. Gule gule kullanin. Bizde kirmizi modelini 1,5 senedir kullaniyoruz. Bizim kiz ters seyahate alistigi icin simdilik problemsiz kullaniyoruz. One cevirince kullanmamiz gereken minder biraz heybetli. O parcayi kabul edermi bilemiyorum. O yuzden ters mers gidebildigi kadar gitsin bakalim. Uzun seyahatlerde sikilmasin diyede tabletde cizgi film seyrettiriyoruz.Bu arada koltuk yanlara dogru 90 derece pozisyonunda kilitlenmiyor. O sekilde uzun sureli kullanmaniz mumkun degil. Selametler.

Otomobil Bebek/Çocuk Koltukları [İlk Sayfa Güncel] (13.03.2017)

Bu koltuktan ben de aldım ama çocuğumuz henüz dünyaya gelmediği için daha kullanmaya başlamadık.

Bu koltuk öne doğru kullanıldığı zaman o ikinci parçayı kullanmak zorunlu mu ?

Sonuçta koltuğun kendi emniyet kemerleri var. O parçayı koymayıp sadece emniyet kemerleri bağlı şekilde öne doğru kullanmak uygun değil mi ?

• Oto koltugunu ne zaman almak mantıklı ? Su anda ana kucagı aldım Dogum eylulde olacak.

Bir de hangi grubu almak lazım ve mantıklı olur?

• quote:

Orijinalden alıntı: onore

Oto koltugunu ne zaman almak mantıklı ? Su anda ana kucagı aldım Dogum eylulde olacak.

Bir de hangi grubu almak lazım ve mantıklı olur?

şimdi almanız mantıklı olur çünkü fiyatlar artacak,

9-18 kg grup koltuğu almanızı öneririm,

önerim besafe olur.
  • zeytinkoy kullanıcısına yanıt
    Selamlar.Bizim kiz 2,5 yasina geldi.Bir degisiklik olsun diye one cevirip minderiyle kullanmaya basladik.Baslarda nasil karsilayacak diye cekiniyorduk.Ama kemerden daha fazla sevdi.Simdilik keyifle oturuyor gibi gozukuyor.Kitapciginda one dogru kemerle kullanilmasini tavsiye etmiyorlar.Tamamen minderin kullanilmasi uzerinden gitmisler.Hatta kemerleri de cikartip altindaki ve sirt kismindaki yuvalarina gizlenmesi tavsiye edilmis.
  • Teşekkürler cevap için.

Sanırım en iyisi çocuğu öne doğru kullanımda o mindere güzelce alıştırmak. Minder varken emniyet kemerleri takılmadığı için kemerli kullanımdan daha rahat olur zaten gibime geliyor.
  • Diğer markalardan fiyatı biraz daha yüksek ama özellikleri ve sağlamlığı ile kesinlike BESAFE markasını tercih edin derim
  • çocuk koltuğuna ne gerek var diyenlerle ön koltuğa kucakta veya tek başına çocuk oturtanlar izlesin.

ieARByoutube
    Crash test, unrestrained children
    https://www.youtube.com/watch?v=K6tsgzFvVI0

• Şu anda oğlum 3.5 aylık fiyatların artma durumunuda göz önüne alarak oto koltuğu(isofixli) almayı düşünüyorum. ADAC testlerine baktığımız zaman 9-18 kg için en iyi tercihler Kiddy Phoenixfix Pro 2 ve Cybex Juno 2 Fix gibi görünüyor. İkisininde ortak özelliği önde bulunan minder ya da bar diyebileceğimiz bölüm nedeniyle korumayı üst düzeye çıkarması görünüyor. Bu açıdan bakıldığında seçim çok kolay ama ön minderle ilgili yaşanan sorunlar nedeniyle başka koltuk almayı düşünen kullanıcıların olması beni düşündürüyor.
    Bu yüzden uygun fiyatlı,isofixli ve Kiddy ve Cybex kadar olmasada ADAC testinden iyi sonuç almış Britax-Römer Duo Plus tercihlerim arasına aldım. Aslında Heyner Capsula Multifix Aero oto koltuğuyla ilgili yorumlar çok olumlu ama malesef ADAC test sonucu yok. Britax Römer gibi bir firmanın bazı ürünlerinin bile geçer not alamadığı düşündüğümüzde almak ne kadar doğru olur bilemiyorum.

-Kiddy Phoenixfix Pro 2 burada 499TL satılıyor. Fiyat/performans açısından çok iyi bir ürün ön minder nedeniyle riske girilecekse Kiddy alıp en azından zararı daha düşük tutabilirim. Koltuğun kötü diyebileceğimiz bir yönü yatış pozisyonu kademeli olarak yok arabanın koltuğuna temas edene kadar yatıyor.

-Cybex Juno 2 Fix Kiddy göre fiyatı biraz daha yüksek normalde 750TL civarı ama kırmızı rengini alırsam buradan669TL şu an için alabiliyorum. Yatış pozisyonu var işçilik açısından kiddyden az da olsa önde ama minumum 169 TL fark olduğundan aradaki farka değer mi?Bu konuda kuşkuluyum. Ayrıca kırmızı rengin kir gösterme yada temizlikle ilgili dezavantajı olur mu?

-Britax-Römer Duo Plus Fiyat olarak 920 TL ye buradan alabiliyorum. Ama internette baş ve boyun desteği yastıklarının olmadığı yazıyor. Ayrıca baş dayama kısmı galiba ayarlanamıyor.

-Heyner Capsula Multifix Aero genel olarak kullanıcılar çok memnun. Biraz montajının karmaşık olduğu söyleniyor. Diğerlerinden farklı olarak 9-36 kg arası kullanılabiliyor. ADAC testi olsa hiç düşünmeden alınabilecek bir koltuk. Peşin alındığında 700 TL alınabiliyor. ADAC testine heynerin başka bir modeli girmiş Tatminedici notunu almış.

Buradan Kiddy,Cybex ve Britax Römerin ADAC karşılaştrmalı test sonuçlarına bakabilirsiniz.

Sizce bu oto koltuklarından hangisini almalıyım yada bu fiyat aralığında tavsiye edebileceğiniz başka bir koltuk var mı? Özellikle Britax-Römer Duo Plus hakkında bilgi ve tecrübesi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

• beyler yeni doğan için isofixli uygun puset tavsiye eder misiniz ? çok fazla kullanılmayacak, o yüzden çok fazla para vermek istemyorum

• isofixli puset? oto koltuğu mu puset mi demek istedin?

puset : bebek arabası
  • 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.