Şimdi Ara

Otomobil almayı planlayanlara şok!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Toyota Türkiye CEO`su Ali Haydar Bozkurt, otomobile son 4 ayda ortalama yüzde 7 kur zammı yapıldığını söyledi.

CNBC-e`ye konuşan Bozkurt, Euro/ TL`nin her ay ortamaya yüzde 10 arttığını, son 4 ayda 2.30`lardan dün itibarıyla 2.60 seviyesine geldiğini kaydetti.

Kurdaki artış nedeniyle her sektörde her ay yüzde 1`in altında olmayan fiyat artışları yaşandığını belirten Bozkurt, otomobil fiyatlarının da modeline göre yüzde 5-7 arasında zamlandığını kaydetti.

Toyata CEO`su Bozkurt "2.60 TL seviyesi devam ederse, otomobil fiyatlarının her modelde yılsonuna kadar her ay yüzde 1 ila 1.5 arasında zamlanacağını düşünüyorum" dedi.

Otomobil firmalarının yılsonunda ellerindeki stokları tüketmek için çeşitli kampanyalar yaptığının hatırlatılması üzerine Bozkurt, bu yıl farklı bir son çeyrek yaşanacağını söyledi.

Bozkurt "Aralık ayında da zam yapmak durumunda kalınabilir" dedi

Kaynak :http://www.ulusalpost.com/haber/ekonomi/otomobil-almayi-planlayanlara-sok!--/12725.html

• klasik pazarlamacı taktiği.

adam oltayı atmış bizim saf milletimizde hemen araç almaya koşar yıl sonu indirimleri olmayacak diye.

Kanmayın dostlar.
  • Toyota'da bu kervana katıldıysa ne güzel.Başarılar dileriz.

Beni ise en çok düşündüren,Mercedes'in kura bağlı zam yapmayıp,sadece ''prestij'' için zam yapması.
    BMW,Volvo,Audi gibi markalar ise o günkü kura göre satış fiyatı çıkarmaları yetmezmiş gibi,bir de üstüne uzun opsiyon listesinden para kazanıyorlar.Zira standart araçta ''standart''lık namına hiçbir şey yok.(BMW için söylüyorum.)Vasat bir ses sistemi,hız sabitleyici yok,otomatik klima yok,USB girişi yok,Bi-xenon farlar yok,yok oğlu yok.Fakat bu yokluklara rağmen yine de iyi satıyorlar.Tabi bizim milletin klasik düşünce tarzı olan,

''BMW olsun da,bomboş olsa da olur.'' BMW alacak olursam,o kadar para veriyoruz en azından biraz dolduralım diye düşünürdüm.En azından Mercedes ve Audi biraz dolu bir araç veriyor ki buna da şükür.Fakat benim gibi müzik dinlemeyi seven birisi eğer kaliteli müzik dinlemek isterse(3 Serisinde)en az 1000 Euro'yu gözden çıkarmak zorunda.(Harman&Kardon ses sisteminin fiyatı 2000 Euro'nun biraz üstünde)

Öte yandan,hız sabitleyici bile 3 Serisi'nde standart değil.Müzik dinleyeceksiniz fakat USB kullanmak istiyorsunuz.Onu da yaklaşık 600 Euro ödeyerek satın almak zorundasınız.

320d için söyleyeyim,
    Standart(bomboş,line'sız araç) 54.000 Euro.

Benim seçimlerim olan;
    Luxury Line(3000 Euro civarı),Metalik Gümüş Gri(1000 Euro civarı),otomatik klima,hız sabitleyici,usb ve hands-free özelliği vs. gibi donanımları eklediğimizde ise karşımıza çıkan fiyat 64.000 Euro'dan biraz yukarıda.Bana ise 59.500 Euro fiyat verildi. Fiyat etkileyici fakat BMW kendini geliştirmeli. Yoksa Türkiye'de işi biraz daha zorlaşacak.

Çünkü,
    Audi biraz uyanışa geçti.Bu durgunlukta,fiyatları çok değil,%2 bile indirmesi satışları arttırdı.Volkswagen ise rakiplerinden düşük opsiyon fiyatlarıyla önde.(her ne kadar baz fiyatları tavan yapsa da)Ford ise hem yeni model gamı hem de paket halinde sunduğu opsiyonlarıyla,bir araya getirilmesiyle müthiş şeyler sunuyor.

Bu markalar,standart halleriyle bile dolu sayılan araçlar satıyorlar.Fakat sadece Line'lı çoğu da Spor Line ve standart(ücret verilmeyen) beyaz renkli.Yanlış anlamayın fakat,BMW alıyor olsam,en azından ortalıklarda çok görülmeyen opsiyonlu araçlardan birisini(dolu bir aracı) satın alır,en azından verdiğim paranın hakkını çıkartırdım.

Hakkınızı helal edin,biraz uzun oldu fakat satıcıların da,tüketicilerin de artık uyanması dileğiyle.

Hayırlı akşamlar,
    Emre.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.