Şimdi Ara

Araç alım fikri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selam. Araç alım aşamasındayim diyebilirim. Bütçe max 800 bin. Aklımda 4 model var ama motor seçenekleri hakkında yeterli bilgim yok. Hyundai accent blue, hyundai i20, renoult symbol ve dacia sandero 1.5 dci. Bu modeller hakkında hangisi mantıklı ve bu araçlar harici hangi model araç önerirsiniz? Bu arada şuan memleketim ve çalıştığım yer arasında 298 km mesafe var. Fazla uzun yol yapıyorum ve çalıştığım yer küçük bir ilçe araçla fazla dur kalk yapmıyorum. Bilgi verirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bu kadar fazla uzun yol yapacaksanız en azından c sınıfı bakmanızı öneririm. Ederinden çok daha fazla paraya satılıyor b sınıfı otomobiller.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çok da abartmamak lazım o bütçeye uzun yol yapacak. 1.6 astra rahat bir şekilde bulunur. Otomatik vitesli bile denk gelebilir. Bu araçlar hala düzenli kullanılıyor. Herkesinden sanayiden çıkamadığı gibi bir durum söz konusu değil. Fazla abartıyorsunuz. Geçmişi temiz bir araç alındıkça sorun olmayacaktır. O bütçeye egea da bulunur. Öte yandan temiz 1.6 dizel 308de olabilir. Seçenekler oldukça var uzun yola gideceğim diyen adama picanto önermek nedir allah aşkına…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 23 Kasım 2025; 23:34:22 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Her gün 300 km yol gitmek için reno sümbül Sandero i20 Hyundai Accent almak neyin kafası 800 bin TL verip birde

900-950 bine çık dizel otomatik Insignia al 2015 üstü Mondeo dizel bulursan hafta Peugeot 508 dizel bile mis gibi uzun yol arabasi olur yada 1.6 TDCİ Ford focus Volvo S60 1.6 TDCİ varsa

Atıyorum örnek araba mesela

• Metufkcr kullanıcısına yanıt

Yanlış yazdım galiba. Her zaman uzun yol yapmıyorum. 2 ayda bir filan uzun yol yapıyorum. Şuan albea kullanıyorum. Hiç yolda bırakmadı ama arada bir masraf çıkartıyor. 1 buçuk yılda aracın aldığım fiyatin 3te 1i kadar masraf yaptim nerdeyse. O yüzden uzun ömürlü birşey almak daha iyi olacak. Bu arada ilandaki araçta çok iyi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musa1045 -- 24 Kasım 2025; 8:10:6 >
    HONDA CİVİC ARAÇ ALIMI YARDIM
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • crssover C kullanıcısına yanıt

Yazıda eksik yazmışım galiba hep yanlış anlaşılmış. Her zaman uzun yol yapmıyorum 2 ayda bir aile ziyareti için filan uzun yol yapıyorum. Çoğunlukla kısa mesafe iş - ev arası.

• Insigna yazan olmuş ancak olası bir arızada başınızı çok ağrıtır. Insignia gibi geniş araç alacaksanız (Passat, Avensis, Mondeo vs.) her zaman kenarda 100-150 bin paranız olmalı yoksa canınız yanar. Üstüne kasko da şart.

Yürütme bakımından C sınıf olarak Egea, Megane en iyi tercih bence.

Masraf bakımından bende sorunsuz araç düşünüyorum. Çünkü şuan kullandığım albea arıza bakımından çok başımı ağrıttı. Arabanın nerdeyse herseyini yaptırdım. Ustamın önerdiği araçlar: i20, renoult alacaksan 1.5 dci, Toyota ve Honda modellerini önermişti. Benim şahsi düşüncem düşük model Honda veya Toyota almaktansa biraz daha yüksek model hyundai veya renoult düşünüyorum. Ama arac konusunda çok bilgim olmadığı için doğru mu bilemiyorum.

@zed adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:

Insigna yazan olmuş ancak olası bir arızada başınızı çok ağrıtır. Insignia gibi geniş araç alacaksanız (Passat, Avensis, Mondeo vs.) her zaman kenarda 100-150 bin paranız olmalı yoksa canınız yanar. Üstüne kasko da şart.

Yürütme bakımından C sınıf olarak Egea, Megane en iyi tercih bence.

Insignia ben yazdım evet de , 1.6 dizel Insignia masrafı ile 1.5 dizel Megane masrafı arasında ne fark var mesela?

Siz cahil misiniz? Sizin bu kafa yapısı yüzünden D sınıfı C sınıfından daha ucuz bu ülkede

B sınıfı Clio da alsan o araba motor şanzıman masrafı çıkardı mi Insignia dan bir farkı yok

Sanki biri Rolls Royce diğeri Reno biri Opel biri reno parça fiyatı ne fark var?

40 senedir bilen bilmeyen yorum yapıyor

Sakin ol klavye delikanlısı.

Madem fark yok, taksiciler neden Insignia yerine Egea, Megane tercih ediyor? Bir açıkla da hepimiz aydınlanalım. Biraz mantık yürüt bulacaksın eminim.

Oturduğunuz yerden kalkın, biraz dışarı çıkın, gerçek hayatı tecrübe edinin.

@zed adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:

Sakin ol klavye delikanlısı.

Madem fark yok, taksiciler neden Insignia yerine Egea, Megane tercih ediyor? Bir açıkla da hepimiz aydınlanalım. Biraz mantık yürüt bulacaksın eminim.

Oturduğunuz yerden kalkın, biraz dışarı çıkın, gerçek hayatı tecrübe edinin

Taksi sıfır alınır kullanılır

Insignia sıfırı kaç para şuan egea sıfırı kaç para liseli misin? Taksinin konfor yalıtım yol tutuş isteği yoktur sadece 4 teker olsun yeter

Bakımlı 1.6 CDTI Opel motoru da taksi kadar uzun süre hizmet verir

Kaç tane arabaya bindin hayatında kapınızın önünde şahin var gidip Insignia yerine egea tercih edin yazıyorsunuz millete

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brother Tolga -- 27 Kasım 2025; 9:29:47 >

Bak genç şımarık kardeşim kendin söylüyorsun ucuz olduğundan diye. 10 yaşındaki Insigna'na ile 3-4 yaşında Egea'nın yürütme masrafı aynı mı sanıyorsun? Hayatta başarılar. Saygımı korumaya çalışıyorum veletin yazdıklarına bak...

Bende 98 model Clio 1 kasa var hemde otomatik 175 binde orjinal kapının önünde duruyor sıkıntısız istediğim zaman biniyorum sadece difrensiyelden bilye sesi geliyordu yaptırdım

2010 Volvo var 200 binde onada günlük biniyoruz

Yaşa Göre değilde kilometre göre yorum yaparım ben

Genel olarak bir aracın ekonomik ömrü 10 yıl oluyor. İstisnalar oluyor tabi. Araçlar yıllandıkça sadece motorları eskimiyor. Bunun elektrik tesisatı, alt takımları, direksiyon kutusu vs. hepsi eskiyor.

Insignia elbette güzel araç. Normal şartlarda Egea, Megane ile kıyas edilemez. Ama kısıtlı bütçe ile araç alınacaksa olabildiğince yüksek model ve parça bulunabirlirliği en kolay olanın alınmasını tavsiye ederim.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.