Şimdi Ara

Otomatik vites yağ değişim ve değişme zamanı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
17.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim aracın sanırım şanzıman yağının değişim vakti gelmiş herlade..ya bu arada kimisi değişir diyor kimi değişmez gerek yok diyor..ben değiştirmeye karar verdim çubuğu çekip baktığım zaman üzerinde;
    alt kısımda cold
    üstte hot yazıyor (araç motoru soğukken baktığımda)

şimdi değişim zamanı gelip gelmediğini nasıl anlarım..vites geçişlerimde falan hiçbir sorun yok..birde dediğim gibi çubuğun üstünde hot yazan yere kadar zigzag şeklinde demir..ve bu hot yazan yerde bitiyor..ama benim yağ daha da üstünde görünüyor neden anlamadım hiç yağ falan eklemedim de

neyse bilen arkadaşlar yazarsa sevirim.hangi yağ kullanılıyor (96 otomatik corolla)
    fiyatı ne kadardır..şanzıman yağ filtreside değişmeli sanırım..teşekkürler

• Otomatik Şanzıman yağı litresi çok pahalı birşey değil yani 10 YTL falan sanırım 3 lt işinizi görür. Dexron III kullanmanız lazım veya ayarında Mobil ATF320 olabilir Castrol TQ DEXRON III olabilir.

Filtre değişecek onude eklemeniz lazım fiyatını bilmiyorum..

Max. 50.000 kmde bir değiştirin derim zira bu şanzımanın ömrünü uzatır daha yüksek km şanzımanı indirirsiniz.

Ben 45.000 km değiştiyorum. Yağın renginden anlayabilirsiniz. Normalde rengi pembe olmalı ve yanık kokusu olmamalı.

Yağ seviyesini ölçerken aracı "R" pozisyonuna alıp el freni çeker öyle ölçerseniz sağlıklı sonuç alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mississippi -- 30 Mayıs 2008; 16:02:56 >
  • cogu kisi yagini degistirip filtresini degistirmiyor, mutlaka filtresini de degistirin, gercekten cok onemli. bakimlari duzgun yapildiginda cok daha verimli ve uzun omurlu oluyor gercekten de..
  • bilgilendirme adına yazıyorum...

96 model toyota için dexron 3 uygun değildir.lütfen bu konuda bilgisi olmayanlar yazmasınlar Dexron 3 sadece 99 model ve üstü araçlarda kullanılır.. eğer buna dikkat etmezseniz vites kutusu tahrip olur. toyota için uygun yağ Dexron IIE dir. iki yağın kimyasal yapısı birbirinden tamamen farklı özelliklerdedir.

her aracın üreticisinin belirlediği özellikleri taşıyan yağ kullanılmalıdır. kısaca örnek vermek gerekirse:

3 ayrı tip otomatik şanzıman yağı vardır bunlar:

1.ilk nesil ATF 1 1950-85 arası üretilen ve şanzımanı tamamen hidrolik ve mekanik olan araçlar içim uygundur.. örnek olarak Mercedes W123

2.ikinci nesil 1985-1998 ATF2 Dexron 2 olarak bilinir D ve E olarak bilinir D ve E arasındaki fark D hidroliktir E ise Elektroniktir.

3.üçüncü nesil ise ATF3 Dexron 3 olarak bilinir. 99 model ve üstü araçlar ve çoğunlukla elektronik vites kutuları için uygundur.

bu yağların birbirleriyle hiçbir benzerliği de yoktur.

duyurulur...

• quote:

Orjinalden alıntı: meteg

bilgilendirme adına yazıyorum...

96 model toyota için dexron 3 uygun değildir.lütfen bu konuda bilgisi olmayanlar yazmasınlar Dexron 3 sadece 99 model ve üstü araçlarda kullanılır.. eğer buna dikkat etmezseniz vites kutusu tahrip olur. toyota için uygun yağ Dexron IIE dir. iki yağın kimyasal yapısı birbirinden tamamen farklı özelliklerdedir.

her aracın üreticisinin belirlediği özellikleri taşıyan yağ kullanılmalıdır. kısaca örnek vermek gerekirse:

1.ilk nesil ATF 1 1950-85 arası üretilen ve şanzımanı tamamen hidrolik ve mekanik olan araçlar içim uygundur.. örnek olarak Mercedes W123

2.ikinci nesil 1985-1998 ATF2 Dexron 2 olarak bilinir D ve E olarak bilinir D ve E arasındaki fark D hidroliktir E ise Elektroniktir.

3.üçüncü nesil ise ATF3 Dexron 3 olarak bilinir. 99 model ve üstü araçlar ve çoğunlukla elektronik vites kutuları için uygundur.

duyurulur...

teşekkürler arkadaşlar bende araştırdım ve mete arkadaşımızın dediği gibi yetkili servisin orjinal yağı dışında başkla bir yağ koyulmaması gerekiyormuş

• quote:

Orjinalden alıntı: meteg

bilgilendirme adına yazıyorum...

duyurulur...

Yanlış biliyorsunuz....

1998 model aracım var Dexron III kullanıyor ve Dexron II de kullanabilir. Yani 2'sinin farklı yağ olması olayı saçmalık hidrolik bazlı sistemler ile karıştırıyorsun.

Ayrıca bu siteden (http://lubeselector.castrol.com.tr/Default.aspx ) arkadaşın aracının kullandığı otomatik şanzıman yağının Dexron III olduğuna bakabilirsiniz ?

Yani siz yanlış bilgi vermeyiniz. Dexron uygunluğunun model ile alakası yok. Şanzıman tipi ile alakalı GM 1991 model araçlarında Dexron III kullanıyor Ford'da aynı şekilde.

Lütfen farazi bilgi paylaşımda bulunmayalım ben bilgileri Castrol sitesinden aldım.

Ayrıca ekleyim yanlış yağ kullanırsan şanzımanı kucağa almazsın sadece vites geçişlerinde ve "R" konumunda saçmalamaya başlar bunu sebebide yağın uygun olmamasına bağlı basınç değişimdir ama Dexron II ve III ile alakası yok bunun eski tip yağ sistemleri ve hidrolik sistemler birbirinden ayrı, bence bunları öğrendikten otomatik şanzıman hakkında bilgi ver.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mississippi -- 31 Mayıs 2008; 21:09:07 >

• 15 binde bir değiştirmek lazım maksimum
    50 binde filtresini
    100 bin km de otomatik vites beynini içeren bakalitide değiştirmek lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ercan, senin arabanın şanzıman yağı 60.000 km de bir değişir. Periyodik bakım kitapçığında bile bu şekilde yazmaktadır...
  • benim yetkili servisim yağ değişmez dedi. aracım opel astra 2001.
  • Kia sportage kull. Klavuzu 90 binde yağ değişimi diyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asbengu

Kia sportage kull. Klavuzu 90 binde yağ değişimi diyor.

31 Mayıs 2008
  • bende de 2006 model otomatik vites lancer var. şanzıman yağının her 40.000km'de değişmesi gerekiyor. ayrıca yağın kullanılabildiği bir süre var mı? yani motor yağlarında olduğu gibi yağın yağlama özelliğini koruduğu süre nedir? benim 20.000km ve 4 sene olmuş. değiştirmek gerekir mi sizce?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.