Şimdi Ara

otomatik vites ariza yardim (malum sanzuman)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yılbaşı tatili için istanbula kardesimin yanina geldim arkadaşlar.
    Arac 25 binde. Aracı ben kullandım tüm gün , diken üstünde kullandım.
    Emirgan yokuşunda araç vites düşürmedi ve neredeyse stop edecekti, sarsıntılı bir kalkış yaptı ve sarı esp devre dışı ışığı yandı hemen geri söndü. Sonralarinda ise 1.viteste titreşimler hissediyorum, bazen kavramakta kararsız bile oldu hatta araç içine balata kokusu gibi plastik kokusu geldi. Neyse dedim, sonra tem boyunca denedim, araç yüksek viteslersen düşerken kararsız kalıyor. Yani motor devri 1200 e kadar düşüyor ancak vites duşmede kararsız kalıyor. Mesala 55 km hızla giderken hala 6.viteste kalması gerçekten çok garip. Daha önce uzun yıllar boyunca 6 ilerisini kullandigim ve malum vitesi yakından tanıdığım için böylesine bi kurt düştü içime. Tatil sonu araç servise çekilir büyük ihtimalle. Yarin video yuklicem kararsızlıkla ve sarsıntılarla ilgili. Arac jetta 1.4 TSİ DSG

Tatil burnumuzdan geldi ):

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçmiş olsun hocam, 2015 in ilk DSG mağduru olmuş gibisin. Aracın garantisi devam ediyordur umarım.

• erkmenson kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Aracın garantisi devam ediyordur umarım.

• Garanti var sanırım? 25 bin km de ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mathematician_01

Geçmiş olsun hocam, 2015 in ilk DSG mağduru olmuş gibisin. Aracın garantisi devam ediyordur umarım.

Teşekkür ederim. Evet aracın garantisi devam ediyor. Araç bayan aracı olduğu için sanırım farkına varamamış, ancak bariz bi hata var. Ve yazılımsal olmadığını düşünüyorum. Taa ki balata kokusuna kadar.

• Dsg zaten 55 de 6. Vitesde gider sbt hizda ama sarsıntı varsa problem tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: Trident682

Dsg zaten 55 de 6. Vitesde gider sbt hizda ama sarsıntı varsa problem tabi

Motor devri çok düşüyor ve sarsıntı Yapiyor. Titreşimi hissediyorum. Ayrıca yokuş başında 3 ten 2 te ya da 1 e geçmesi gerekiyordu gecmedi acayip sarstı neredeyse stop edecekti. Sari renkli aracın altında kayan zemin resmi çıktı (esp) sonra hemen geçti ben ayagimi gazdan çekip tekrar gaz verdiğinde toparladi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Honda'da otomatik vites cesitleri
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bir dsg problemi daha. Geçmiş olsun, şu manuel otomatikleştirilmiş şanzımanlar yakında piyasadan kalkar umarım, otomatik vites değil bunlar tamamen elektronik parçalarla sizin yerinize debriyaja basıp vites atan elektronik tabanlı şanzımanlar, ayrıca max tork dayanıkları en altta o nedenle kavramalar önce nakavt oluyor, sonra mekatronik denilen elektronik aksam bozuluyor( büyük ihtimal şanzıman kavrama bozukluğu ve aşırı ısınmadan yanlış bilgi okuyup cortluyor), bayanlar için en iyi şanzıman tam otomatiktir varsın 1-2 litre fazla yaksın istese bile bozamaz, başa dert olmaz.

• Gerçekten yazık, özellikle turbo dizel ve benzinli araçlarda alt vites ve devirlerdeki yüksek toklarda bu yarı otomatik şanzımanlar adeta üzerine 200 kiloluk birisi oturmuş gibi zorlanıyor, ulu alaman müyendislerini kutluyorum.

• Keşke Edc alsaydınız

• DSG sorunlu.

Bu konuda çok şikayet var.

Fakat bazı ülkelerde (Türkiye yok listede) soruna, garanti oyunu devrede.

Yani DSG'ye 10 yıl garanti var.

10 yıl sonra garanti bitti, o zaman ne olacak?
  • Araci çoğunlukla bayan kullanmis galiba. Sorun olmasi da dogal. Dsg gibi hassas kullanim gerektiren bi sanzuman bayanlara verilmemeli sonra sanzumani alirsiniz elinize...

• 2011 model Passat Variant 1.4 122 7 ileri dsg aracımız var 2010 aralıktan beri kullanmaktayız şuanda 40000 km de araç 2012 de 2. vites kavraması değişti, 2 ay önce şanzuman yağı (1lt) bir de yeni yazılım geldi şanzumana onu da yaptırdık (ücretsiz).

Maşallah daha sorunumuz olmadı ben memnunum DSG den. Diğer çoğu markanın kickdown yaptığında yaptığı sarsıntıyı yapmıyor Peugeot 508 kullanma fırsatım olmuştu 4 günlüğüne illallah etmiştim arabadan vites geçişlerinde resmen büyük boşluklar ve sarsıntılar vardı. Aynı şeyi edc şanzumanlı Megane Sport Tourer i olan arkadaşım da benim aracıma bindiğinde "bu DSG ye hayranım abi yaa" dediğini biliyorum.

DSG kullanıcılarının bence en büyük hatası dur-kalk trafiğinde aracı D de kullanmalarıdır. Araç 4km/s hıza ulaşınca 2. vitese geçiyor zaten sonra duruyorsunuz tekrar 1 e atıyor bir de bunu defalarca yaptığınızı düşünün bence araca yazık oluyor. Ben şahsen dur-kalk trafiğinde + - modunda 1. viteste kullanıyorum eğer trafik açılırsa d ye çeki veriyorum hemen.

• Gecmis olsun hocam

• Kuzenim gecen ay dogudaki vosvos bayilerinden birinin patronu ile sangaydaydi. 75 bini goren bir dsg ye rastlamadikllarini ve gelen arizalardan yildiklarini soylemis.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olur böyle şeyler, garantiden çözerler sizin sorunu. Passat'ı gören herkes vay be demekte, bizim insanımız bu araçlara karşı büyülenmiş durumda.Siz de satsanız yine aynı markadan devam edersiniz. Firmada bunun farkında premium algısı yükseliyor diyor.

http://www.radikal.com.tr/otomotiv/volkswagenin_premium_algisi_yukselecek-1219904?utm_source=radikalanasayfa&utm_campaign=otomotiv&utm_medium=anasayfa

• Ben hayatımda bu kadar dayanıksız bir aygıt daha görmedim.Çevremde kullananlardan sorun yaşamayana da rastlamadım.2012'den sonra üretilenlerde sorun yok deniyordu ancak internette biraz araştırırsanız 2013 modellerde de sorun bildirenler var. Bu sabah bi taksiye bindim, araç 2011 model Jetta, 1.6 mpi motor.Araç 30.000'de kavrama değiştirmiş, şimdi 90.000'de vites geçişlerinde vuruntu var. Sahibi baya pişman olmuş aldığına.

• Geçmiş olsun garanti varsa gidin servise yoksa satın arabayı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle konuları görünce dsgli araç bakamıyorum

• erkmenson kullanıcısına yanıt
    sn:erkmenson,

araç hakkında bilgi almanız için bir özel servis önermek istiyorum,
    eğer yakın iseniz (esenyurt torium'un karşısındaki haramidere sanayii sitesinde ADT otomotiv var , orada kardeşim çalışmakta, kendisi vw grubunda 5 yıl formen olarak çalıştı uzmanlık alanı mekatronik,
    aracı gösterip durum hakkında fikir alabilirsiniz.
    geçmiş olsun umarım büyük bir arıza yoktur.

saygılarımla...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.