Şimdi Ara

Otomatik Vites

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
20.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abiler kullandığım araçlar hep manuel vites hiç otomatik kullanmadım bu vitesi nasıl kullanıyoruz

• sol ayağını,kıvırıp,üstüne otur..yani sol ayağını unut

yoksa habire ani fren yaparak tehlike yaratırsın..sağ ayağınla sadece gaz fren yapacaksın bu kadar..en önemli nokta bu..harflerin ne anlama geldiğini biliyorsundur galiba
  • Hiç kullanmadığım için harfleride bilmiyorum

Vites kendi hareket ediyor yani peki aniden gaza hızlı köklenirsek ne olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: huseyin16

Hiç kullanmadığım için harfleride bilmiyorum

n boş,p geri,d park demek

ama sen kalkışda 1 2 3 vardır,3 de kalk hep..gaza köklersen bir şey olmaz,aban abana bildiğin kadar

hadi git dene gel takıldığın yer olursa gene yardımcı olayım

• Otomatik vitesli arabamız yokki deneyelim

Arabayı çalıştırıyoruz kendi vites atıyor gaza yüklendikçe ileriki viteslere atıyor yani biz elimizle dokunmuyormuyuz
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tacox

quote:

ama sen kalkışda 1 2 3 vardır,3 de kalk hep..gaza köklersen bir şey olmaz,aban abana bildiğin kadar

n boş
    p park
    r geri
    d otomatik geçiş değilmiydi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sédat -- 8 Eylül 2008; 12:34:31 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Tacox

quote:

Hocam p ile d yi karıştırmışsın, p park, r geri, d ise drive.

• P park
    D otomatik
    R geri
    N boş
  • Otomatik vites çok kullanışlı bir arabadır.Hele ki istanbul trafiği için bence vazgeçilemez.

- Ama Manual in zevki hiç bir yerde yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sg83

doğrusu budur.hepsini ingilizce yamışsın geri yi de rear yazsaydın keşke.

hüseyin evet giderken vitese dokunmuyorsun o kendi değiştiriyor o yüzden otomatik zaten
  • İstanbul trafiği için otomatik vites , özellikle yokuşlarda , dur kalkta çok işe yarar.

Otomatik vites arabalarda sağ ayak kullanılır. (Ama iki ayağını birden de alıştıramazsın anlamına gelmez..Biraz kasabilir.)

P Park
    D Vites
    R Geri
    N Boş

Çoğu otomatik arabada frenden çeker çekmez araba harekete başlar. Ve uzun süre manuel kullanmış kişilerde araba durmucak hissi yaratır.

quote:

hüseyin evet giderken vitese dokunmuyorsun o kendi değiştiriyor o yüzden otomatik zaten

edit : imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mchll -- 8 Eylül 2008; 13:08:38 >

• quote:

Orjinalden alıntı: weycell89

quote:

Orjinalden alıntı: sg83

doğrusu budur.hepsini ingilizce yamışsın geri yi de rear yazsaydın keşke.

Hocam sadece drive ı türkçe yazmamışım, park ın Türkçesini duyabilir miyiz sizden mümkünse, hiç değilse yanlış yazmamışım.
  • otomatik viteste sadece sağ ayak kullanılır....hiç bir zaman sol ayak devreye girmemeli....

otomatik viites sanılanın aksine oldukça zzevkli bir kullanım sunabbilir.....otomatik vitesli araçta önemli olan gaz pedalına vitesin vereceği tepkileri iyice öğrenmek..... özellikle trafiği yoğun olan yerlerde aracın zevkine varabiliyorsunuz....size sadece direksiyon çevirip konforunu yaşamak kalıyor....

bence gelecekte manuel araç gittikçe azalıcak....zaten yeni çıkan otomatik az yakan şanzumanlar oldukça tercih ediliyor....

hele bir kick down olayı vardirki sollamalarda v.s. hem konfor hemde keyif sunuyor...
  • Benim aracımda tiptronik vites var ve kullanması çok keyifli,normal otomatikler o kadr keyif vermiyor

Bu otomatik
     Otomatik Vites

Bu tiptronik
     Otomatik Vites

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre Kocakaya -- 8 Eylül 2008; 13:22:24 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Thin Lizzy

Benim aracımda tiptronik vites var ve kullanması çok keyifli,normal otomatikler o kadr keyif vermiyor

kesinlikle....
    arada kendinizde manuel olarak kullanmak gerçekten keyifli
  • arkadaşlar otomatik vitesli araçlar yokuşta geri kaçar mı ? geçen gün forumda kaçtığı yazıyodu, kafam karıştı , ben kaçmaz diye biliyodum. ankara gibi bir yerde manuel vites çekilmiyo kendimi çok kasıyorum geri kaçmasın diye.
  • quote:

Orjinalden alıntı: GİFFEN

arkadaşlar otomatik vitesli araçlar yokuşta geri kaçar mı ? geçen gün forumda kaçtığı yazıyodu, kafam karıştı , ben kaçmaz diye biliyodum. ankara gibi bir yerde manuel vites çekilmiyo kendimi çok kasıyorum geri kaçmasın diye.

otomatikleştirilmiş manuellerde geri kaçırabiliyor....hill hold donanımı ile bu engelleniyor diye biliyorum...(markadan markaya değişiyor belki geri kaçırmayanda vardır)
    tam otomatiklerde bir problem yaşamazsınız...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Thin Lizzy

Benim aracımda tiptronik vites var ve kullanması çok keyifli,normal otomatikler o kadr keyif vermiyor

Bu otomatik
     Otomatik Vites

O da triptronik.Vites değiştirme butonları direksiyonda.Araç honda civic

• Bizim eski arabada (jeep) kaçmıyordu. Aksine frenden çeker çekmez gidiyordu.

Yokuşta da frenden çekince asılı kalıyodu.Kayma filan en ufak birşey olmuyordu.
  • İnş. otomatik vitesli bir arabaya biner kullanırızda öğrenmiş oluruz cevaplar için teşekkürler
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.