Şimdi Ara

OTOMATİK ŞANZIMAN SORUNU MERCEDES A160

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
20.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • OTOMATİK ŞANZIMAN SORUNU MERCEDES A160...
    Aracı pazartesi şanzımanını açtırıcam kimse fiyat konusunda birşey demiyor.siz ne dersiniz parça ne gider?
    1-Araç tiptronic ya da otomatikteyken 1-2-3 sorunsuz gidiyor.fakat 4. vitese gelince araç boşa geçiyor.bir viteste takılı kalıyor şanzıman kendisini korumaya alıyor f moduna geçiyor.ya 60 ı geçmiyor ya da 4.viteste takılı kalıyor.
    sorun balatalardan olabilir mi?
    500 liraya anlaştım tanıdık şanzımancı usta ile işçiliği indirme bindirme ve açma dahil.
    parça olarak tahmini ne gider?fiyatlarıyla yazar mısınız?ne olur yalvarıyorum size.

• bu sorun elektronik kontrol biriminden yani solenoidlerden kaynaklanır.4. vitesi kontrol eden solenoidde bir sorun olmalı.. tek çözümü yenilemedir.. maliyeti konusu ise tam emin olamam ama solenoidin yenisi birkaç yüz tl tutabilir.. 500 tl bu tarz bir iş için bence çok..
  • Merhabalar Mete usta.2001 Model A 160 Aracımında otomatik vites arızası var.1.vitesten 2 ye geçerken 4000 5000 devire gelip F uyarısı veriyor ve vites kendini korumaya alarak 60 km yi geçmiyor yani 3.viteste gidiyor.Dik yokuşlarda ve rampalarda bu sıkıntıyı yapıyor.Mengerler Servisine götürdüm 9000 ile 10000 arası bi fiyat çıkarttılar.Özel Servislerde 3 farklı yerde Diagnostic yaptırdım.Akü zayıftır diye tam Şarj ettirdim.Maalesef sıkıntı aynı.Özel servislerde 5500 fiyat çıkarttılar.Anlayacağınız mağdur olduk.Arıza Kodu 200A ve 2530. Bu konuda acil yardım bekliyorum.Lütfen cevab yazarsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gencayhan

Merhabalar Mete usta.2001 Model A 160 Aracımında otomatik vites arızası var.1.vitesten 2 ye geçerken 4000 5000 devire gelip F uyarısı veriyor ve vites kendini korumaya alarak 60 km yi geçmiyor yani 3.viteste gidiyor.Dik yokuşlarda ve rampalarda bu sıkıntıyı yapıyor.Mengerler Servisine götürdüm 9000 ile 10000 arası bi fiyat çıkarttılar.Özel Servislerde 3 farklı yerde Diagnostic yaptırdım.Akü zayıftır diye tam Şarj ettirdim.Maalesef sıkıntı aynı.Özel servislerde 5500 fiyat çıkarttılar.Anlayacağınız mağdur olduk.Arıza Kodu 200A ve 2530. Bu konuda acil yardım bekliyorum.Lütfen cevab yazarsanız sevinirim.

Alıntı yapıp yada haberdar ederseniz, yorum attığınız kişi yorumunuzu görecektir.
  • Teşekkürler ustam.
  • quote:

Merhabalar Mete usta.2001 Model A 160 Aracımında otomatik vites arızası var.1.vitesten 2 ye geçerken 4000 5000 devire gelip F uyarısı veriyor ve vites kendini korumaya alarak 60 km yi geçmiyor yani 3.viteste gidiyor.Dik yokuşlarda ve rampalarda bu sıkıntıyı yapıyor.Mengerler Servisine götürdüm 9000 ile 10000 arası bi fiyat çıkarttılar.Özel Servislerde 3 farklı yerde Diagnostic yaptırdım.Akü zayıftır diye tam Şarj ettirdim.Maalesef sıkıntı aynı.Özel servislerde 5500 fiyat çıkarttılar.Anlayacağınız mağdur olduk.Arıza Kodu 200A ve 2530. Bu konuda acil yardım bekliyorum.Lütfen cevab yazarsanız sevinirim.

Aracınızın aküsünü daha yüksek amperli aküyle değiştirin.Aynı sorun bende de olmuştu.
  • Ustam aküyü tam şarj ettirmiştik ama sıkıntı devam ediyor.Ama yüksek amperli akü denemedim şahsen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meteg

bu sorun elektronik kontrol biriminden yani solenoidlerden kaynaklanır.4. vitesi kontrol eden solenoidde bir sorun olmalı.. tek çözümü yenilemedir.. maliyeti konusu ise tam emin olamam ama solenoidin yenisi birkaç yüz tl tutabilir.. 500 tl bu tarz bir iş için bence çok..

içindeki dişlilerden biri kırıkmış...

lanet bir araçtı...nefret ediyorum

konu hortladı diye açtım...
    dişlinin birinin kırık olması solenoidlerden kaynaklanır mı?

2000tl para harcadık...
  • Aynı sıkıntım devam ediyor.Bu hafta tamire götüreceğim.Fiyat ne olur bilmiyorum.Sonucu burdan yazarım.
  • quote:

Aynı sıkıntım devam ediyor.Bu hafta tamire götüreceğim.Fiyat ne olur bilmiyorum.Sonucu burdan yazarım.

acaba ne kadar tuttu gencayhan bey? bizde 2001 model almayı düşünüyoruzda biraz daha bilgilenelim dedik. hiç aklımızda yoktu ama kazasız boyasız ve uygun fiyataydı. bu arada daha sonra farklı arızalar veya masraflar çıkardı mı arabanız? bilgilendirirseniz sevinirim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dennizmever

quote:

Aynı sıkıntım devam ediyor.Bu hafta tamire götüreceğim.Fiyat ne olur bilmiyorum.Sonucu burdan yazarım.

acaba ne kadar tuttu gencayhan bey? bizde 2001 model almayı düşünüyoruzda biraz daha bilgilenelim dedik. hiç aklımızda yoktu ama kazasız boyasız ve uygun fiyataydı. bu arada daha sonra farklı arızalar veya masraflar çıkardı mı arabanız? bilgilendirirseniz sevinirim :)

kesinlikle tavsiye etmiyorum ben.

Ocagima incir agaci dikti

03 modeini konu actigim tarihte yapili olarak 18750 tl ye sattim.

2001 ine de bu civarlarda para verirsiniz 2001 alacaginiza 2005 yeni kasa 25 e alsaniz daha mantikli olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: turbolinea

quote:

quote:

2001 ine de bu civarlarda para verirsiniz 2001 alacaginiza 2005 yeni kasa 25 e alsaniz daha mantikli olur

Merhabalar. 2 yıldır araç bende.İlk Sahibinden almıştık.Km 135.000deydi.Şimdi 163.000 de.140000 kmde Şanzıman arıza verdi.2300 tl para harcadık.Kronik olarak şanzıman sorunu var.İçinde Şanzıman Poryası denilen yani Kalkış tası parçası kırılıyor.Maalesef konuştuğum her A 160 Sahibi aynı sorunu yaşamış.Akü arızasıda Şanzıman arızası verebiliyor.Aracın ciğerini biliyorum artık.İngilterede Facebookta Forrera Mercedes A 160 isimli bir grup var.Ordan bakın.Alacaksanız Mutlaka Servisde Diagnostic yaptırın.Özellike Şanzıman arıza kodlarını alın.Genel olarak ECU yani Hidrolik Beyin yada Şanzıman Kartı zamanla arızalanabiliyor.Ben aracımdan memnunun.Özellikleri saymakla bitmez.2014 Model arabalardaki özellikler var.Yetkili Mercedes Servislerinde Şanzıman arıza tamiri yapmıyorlar.Komple Şanzımanı Yeniliyorlar.Bu durum yaklaşık 9000 TL Fiyat çıkarıyorlar.Satmayı düşünmüyorum.Şimdide durmaya yakın ufak bi vuruntu oluyor.Sebebini buralarda anlamadılar.Ecu Beyin değişecek diyorlar,Kısa Devre var diyorlar.Selenoidler arızalı diyorlar.Aracı alacakasanız mutlaka genel bi expertiz yaptırın.Genel olarak başka arıza çıkarmadı bugüne kadar.İçindeki Plastik yerler çabuk kırılıyor.Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gencayhan -- 15 Kasım 2014; 22:06:20 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhabalar. 2 yıldır araç bende.İlk Sahibinden almıştık.Km 135.000deydi.Şimdi 163.000 de.140000 kmde Şanzıman arıza verdi.2300 tl para harcadık.Kronik olarak şanzıman sorunu var.İçinde Şanzıman Poryası denilen yani Kalkış tası parçası kırılıyor.Maalesef konuştuğum her A 160 Sahibi aynı sorunu yaşamış.Akü arızasıda Şanzıman arızası verebiliyor.Aracın ciğerini biliyorum artık.İngilterede Facebookta Forrera Mercedes A 160 isimli bir grup var.Ordan bakın.Alacaksanız Mutlaka Servisde Diagnostic yaptırın.Özellike Şanzıman arıza kodlarını alın.Genel olarak ECU yani Hidrolik Beyin yada Şanzıman Kartı zamanla arızalanabiliyor.Ben aracımdan memnunun.Özellikleri saymakla bitmez.2014 Model arabalardaki özellikler var.Yetkili Mercedes Servislerinde Şanzıman arıza tamiri yapmıyorlar.Komple Şanzımanı Yeniliyorlar.Bu durum yaklaşık 9000 TL Fiyat çıkarıyorlar.Satmayı düşünmüyorum.Şimdide durmaya yakın ufak bi vuruntu oluyor.Sebebini buralarda anlamadılar.Ecu Beyin değişecek diyorlar,Kısa Devre var diyorlar.Selenoidler arızalı diyorlar.Aracı alacakasanız mutlaka genel bi expertiz yaptırın.Genel olarak başka arıza çıkarmadı bugüne kadar.İçindeki Plastik yerler çabuk kırılıyor.Selamlar.

bu araç bu kadar sorunluyken binmek istemeni anlamıyorum.
    çok lanet bir araç diyorum.
    bir de şu var.sanayi de ben şanzımanı 1000tl ye halletiririm ama ustaya düştüğün zaman usta seni kazıklamak için elinden geleni yapıyor.bundan dolayı lanet ettim bu adamlara.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bu araç bu kadar sorunluyken binmek istemeni anlamıyorum.
    çok lanet bir araç diyorum.
    bir de şu var.sanayi de ben şanzımanı 1000tl ye halletiririm ama ustaya düştüğün zaman usta seni kazıklamak için elinden geleni yapıyor.bundan dolayı lanet ettim bu adamlara.

Şanzıman sorun yapmasın 1000000Km'ye kadar yolu var.Çünkü o Mercedes Benz:)

• A 160 var bende lanet etmeye basladim Yokuslara cikamiyorum f hatasi veriyo gaza yuklenince motor titriyo motor takozlarina yukleniyo .vites s aldigimda f ye geciyo tamirciye gittigimde elektrikci f sildi sanzimanciya gonderdi .sanzimanci bana sanzimanda problem soyledi zamaninda flitrelerin temizlenmedigi icin oldugunu soyledi gurcistanda yasiyorum soruna cozum bulamadim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazoglu007

A 160 var bende lanet etmeye basladim Yokuslara cikamiyorum f hatasi veriyo gaza yuklenince motor titriyo motor takozlarina yukleniyo .vites s aldigimda f ye geciyo tamirciye gittigimde elektrikci f sildi sanzimanciya gonderdi .sanzimanci bana sanzimanda problem soyledi zamaninda flitrelerin temizlenmedigi icin oldugunu soyledi gurcistanda yasiyorum soruna cozum bulamadim

konuyu yıllar önce ben açmıştım
    yeni kasalarda sorun olacağını sanmam ama
    eski kasa a160 lar çok lanet bir araba
    kapıya konulacak arabalar deyil.

gerçi gurcustan da sanzıman ucuz bır sanzımanı deyiştir bence
    ya da sanzımancıya gotur yeniden tamir etsin
  • aklı başında olan a160 almaz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lazoglu007

A 160 var bende lanet etmeye basladim Yokuslara cikamiyorum f hatasi veriyo gaza yuklenince motor titriyo motor takozlarina yukleniyo .vites s aldigimda f ye geciyo tamirciye gittigimde elektrikci f sildi sanzimanciya gonderdi .sanzimanci bana sanzimanda problem soyledi zamaninda flitrelerin temizlenmedigi icin oldugunu soyledi gurcistanda yasiyorum soruna cozum bulamadim

konuyu yıllar önce ben açmıştım
    yeni kasalarda sorun olacağını sanmam ama
    eski kasa a160 lar çok lanet bir araba
    kapıya konulacak arabalar deyil.

gerçi gurcustan da sanzıman ucuz bır sanzımanı deyiştir bence
    ya da sanzımancıya gotur yeniden tamir etsin

450 tl yye buldum işçşkte daiil buna .gerekten cokk sikayet vaar yeni kasaları da dahi buna

• Arkadaslar vites bosta ilken gaza yuklendimmi devir saati 4000 deviri gecmiyo atesleme bobininden yapabilirmi araba 30 gun calismadi afrika kongoya gitmistim dondugumde sanki beni unutmus bilen varsa lutfen yazsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.