Şimdi Ara

Otomatik-Manuel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Uzun süre manuel kullanmış birisinin otomatik vitesli bir araca geçmesi bir değişiklik hissettirirmi
    herhangi bir durumla karşılaşırmıyız
    kısaca manuel kullanan bir kimse otomatiğe geçtiğinde rahat edermi alışırmı
    Şimdiden herkeze teşekkür ediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: MEHMETXXXX

Arkadaşlar konu umarım doğru yerdedir
    Uzun süre manuel kullanmış birisinin otomatik vitesli bir araca geçmesi bir değişiklik hissettirirmi

aynı sorunun cevabını bende çok merak ediyorum yıllardır babam manuel araba kullanıyor hem kendisini için hem de kendim için otomatik bir araç almak istiyorum ancak gelde bunu peder beye anlat
  • quote:

Zaten Otomatik arabaya rahatlık için geçiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: f-a-t-i-h

quote:

doğru ama manuel ile otomatik farklı otomatikte gayet rahat kullanmaya devam edermiyim
  • quote:

otomatik araçta ne var hocam D ye alıyorsun aracı basıp gidiyorsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: alex2017

quote:

otomatik araçta ne var hocam D ye alıyorsun aracı basıp gidiyorsun...

haklısınız ama umarım debraj aramam
  • quote:

quote:

quote:

doğru ama manuel ile otomatik farklı otomatikte gayet rahat kullanmaya devam edermiyim

Vallahi Bende Ssangyong actyon sports var otomatik vites çok rahat

Bir hafta sonu 2 gün Albea kiraladım felç oldum zannettim bu ne rahatsızlıktır arkadaş

Benim için araba rahatlık,konfordur vites değiştirme işini zaten araba yapabiliyor iken neden ben yapayım ki

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Otomatik vites problemi
    6 ay önce açıldı
    Otomatik Vites Risktir
    9 yıl önce açıldı
    Sorunsuz otomatik vites yokmu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Vallahi Bende Ssangyong actyon sports var otomatik vites çok rahat

Bir hafta sonu 2 gün Albea kiraladım felç oldum zannettim bu ne rahatsızlıktır arkadaş

Benim için araba rahatlık,konfordur vites değiştirme işini zaten araba yapabiliyor iken neden ben yapayım ki

• quote:

quote:

quote:

uzun yol neysede şehir içinde resmen manuel vitesle hamallık yapıyordum diyeceksiniz. o kadar rahat yani :) hele birde araçta cruze control varsa uzun yolda değmeyin keyfinize :) otomatik vitese alışmanız 2 - 3 dk içinde gerçekleşir. ilk başta kendinizi otomatik vites araç kullanıyorum diye şartlandırın sonrası kolay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 22 Aralık 2011; 19:56:25 >

• Eskiden otomatik araba kullanmadan yaşadığım araba sürüşlerim resmen eziyetmiş. Şimdi 2005 model 4 ileri en basit otomatik aracım var. Arabamın en sevdiğim yanı otomatik olması. Bundan sonra asla manuel araç almam.
  • Sol ayakla rn fazla iki defa debriyaj yerine frene basınca alışıyorsunuz
    Emin ol otomatikten sonra manuel daha zor geliyor..
  • yaklaşık 2 ay önce ailemizde hem otomatik hem düz vites vardı ve ben otomatiği kullanmakta sorun yaşamıyodum ama düz vites daha zevkli bence hiç sevemedim otomatiği ama şu anda otomatik araç sahibiyim
  • Şunu Diyebilirim manuelden otomatige geçtiginiz AN 1.ci vitesten 2.ci vitese atmak isteyeceksınız eliniz gider devir istedigi sanarsınız en azından ilk zamanlar öyle hissedersiniz trafikte sol bacagınız rahat eder cok rahat edersiniz.

ben ilk aracım otomatikti. sonra şöförlugu ögreneyim diye manuel aldım. otomatikten manuele geçmek kabus oldu benim için. trafige çıkmaya korkuyordum

şayet yaşadıgınız şehirde trafik sıkıntısı yoksa otomatigi tavsiye etmem ama istanbulda yaşıyorsanız otomatik vites şart artık :)
  • otomatik aracım hazır az sonra ekleyebilirsem eklerim resimleri ama hiç kullanmadım daha çok fena yağmur yağıyor
  • Şİmdiye kadar hep manuel kullandım, 9 aydır otomatik kullanıyorum.Şu anki düşüncem ise bundan sonraki tercihlerim hep otomatik olacağı yönünde.Sadece tam otomatik olan aracımı çift kavramalı (dsg,edc v.s) olarak değişirtirmek yönünde bir farklılık olur ancak.Çünkü daha konforlu,performanslı ve az yakıyorlar.O da uzun zaman sonra yani çift kavramaların daha sorunsuz ve daha ucuz olduğu zamanlarda olacaktır.Klasik tam otomatiklerin daha ucuz ve sorunzuz olduğu ama yakıt ve performans dezavantajları artık herkesin bildiği şey çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkas -- 22 Aralık 2011; 22:14:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hkas

Şİmdiye kadar hep manuel kullandım, 9 aydır otomatik kullanıyorum.Şu anki düşüncem ise bundan sonraki tercihlerim hep otomatik olacağı yönünde.Sadece tam otomatik olan aracımı çift kavramalı (dsg,edc v.s) olarak değişirtirmek yönünde bir farklılık olur ancak.Çünkü daha konforlu,performanslı ve az yakıyorlar.O da uzun zaman sonra yani çift kavramaların daha sorunsuz ve daha ucuz olduğu zamanlarda olacaktır.Klasik tam otomatiklerin daha ucuz ve sorunzuz olduğu ama yakıt ve performans dezavantajları artık herkesin bildiği şey çünkü.

çift kavrama ile tam otomatiğin farkı ne peki örmek verebilirmisiniz
  • 15yıl düz vites kullandım. 3 yıldır otomatik kullanıyorum. otomatiğe alışmam
    5 dakika sürdü. arada düz de kullanıyorum. sadece çalıştırmak için frene basma refleksi yaşıyorum bir de kırmızı ışıkta durur iken boş viteste gaza basabilyorum çok nadiren. ama bunlar pratikte hiçbir sorun yaratmıyor. insanın adaptasyon yeteneği çok yüksek. her ikisini de kullandıysanız diğerini unutmak gibi sorun yaşamazsınız merak etmeyin.
    tekrar aracımı değiştirirsem otomatik olmasını tercih ederim. ama çok istediğim bir model olursa düz de kullanabilirim. olsa iyi olur ama olmazsa olmaz değil..
  • quote:

Orijinalden alıntı: eylülnisaeyvaz

quote:

Orijinalden alıntı: hkas

Şİmdiye kadar hep manuel kullandım, 9 aydır otomatik kullanıyorum.Şu anki düşüncem ise bundan sonraki tercihlerim hep otomatik olacağı yönünde.Sadece tam otomatik olan aracımı çift kavramalı (dsg,edc v.s) olarak değişirtirmek yönünde bir farklılık olur ancak.Çünkü daha konforlu,performanslı ve az yakıyorlar.O da uzun zaman sonra yani çift kavramaların daha sorunsuz ve daha ucuz olduğu zamanlarda olacaktır.Klasik tam otomatiklerin daha ucuz ve sorunzuz olduğu ama yakıt ve performans dezavantajları artık herkesin bildiği şey çünkü.

çift kavrama ile tam otomatiğin farkı ne peki örmek verebilirmisiniz

Fiyat,yakıt,konfor,performans.

Bu konuda güzel bir başlık var :

http://forum.donanimhaber.com/m_50255365/mpage_3/f_/key_//tm.htm#55558094

• performansı törpülemesi , insan gibi düşünememesi , fazla yakması , manuel şanzımandan daha yüksek ihtimalle arıza çıkaracak bir parçanın araçta olması , fazladan bakım maliyeti gerekitrmesinden dolayı otomatiğe karşıyım. çok şükür elim ayağım tutuyor, süper güçlü bir araçta kullanmıyorum , aşırı dur kalk trafiktedede dolaşmıyorum.

NEDEN OTOMATİK VİTESİ TERCİH EDEYİM ? Otomatik vites tercih eden bir çok kişi bu kriterleri göz önüne almıyordur sanırım .
  • Rahatlıkiçin kesinlikle otomatik. Tartışılmaz bile.

Ama otomatikte bir sürüş keyfi almak çok zor manuele göre.

Arabayla bütünleşmek manuel vitesle mümkün.

Artık araba sürerken tad falan aramıyorum rahat olsun yeter derseniz otomatik kesinlikle.

Ama hissiyatı kaybolmasın derseniz manuelde şaşmamalı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.