Şimdi Ara

Otomatik Laguna Fren dondu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben de 2007 model otomatik laguna var. Erzurum da yaşıyorum ve aracım 3 gündür freni algılamıyor. Hava sıcaklığı gece -40ları gördüü. El frenim otomatik olduğu için çekmeme durumu söz konusu değil. Geçtiğimiz hafta freni yukarı dopru çekip çalıştırdım ama pazardan beri o yöntem de işe yaramadı. Ne yapmalıyım. Malumunuz bayanım ve arabadan pek anladığım söylenemez. Bir kaç usta aradım hocam yapılacak bişe yok sopuktan dediler. Ya otomatik vites olduğu için yanaşmak istemediler ya da gerçekten öyle.
    Herkese şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• el freni mi donmuş normal fren mi donmuş ben anlayamadım ne demek istediğinizi?freni yukarı doğru çekip çalıştırmak ne demek ?
  • Baya soğuk olduğu için fren sıvısı donmaya yaklaşmış olabilir, pek yapılabilicek bir şey yok, birde fren sıvısı yakın zamanda değişmesiyse donma sıcaklığıda iyice düşmüştür. Normalde pek donucak bir sıvı değildir ama, bakımsızlıktan olmuş olabilir, aracı çalıştırıp motorun sıcaklığı ile birlikte belki biraz açılma yapabilir ama kesin bir şey demek zor.
  • Bizim Ankaralı arkadaşlar el freni donunca ileri geri git gel ile açıyoruz vs demişlerdi ben Antalyalıyım hiç el freni donmasıyla karşılaşmadım nasıl açılır bilemem ateş yakmak çözüm olabilir...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç otomatik olduğundan çalıştırmak için fren pedalına basmak gerekiyor fakat fren pedalına basılmasına rağmen araç çalışmıyor , "frene basınız" diye ikaz veriyor.

Ben böyle anladım

Araç yarım kontakta iken fren pedalına basınca fren lambaları yanıyor mu ?
    Eğer yanmıyorsa pedal switch'i arızalanmış olabilir. Dolayısı ile araç beyini frene basılmadı diye aracı çalıştırmıyordur.

Yanıyorsa başka bir sorun var.
    Ben sıvı donması olabileceğini pek düşünemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0C8FEE75E -- 20 Aralık 2016; 17:38:53 >
  • Aynen böyle oluyor. Çok iyi açıklamışsınız ama yarım kontak nasıl bilmiyorum çünkü benim araç kartlı. Ya tam açılıyor ya da açılmıyor.

• 1-Donan freni Ufo ile açın.

2-Aracınızı patkettiğiniz zemin veya beyon ise halısahalarda kıllanılan halı ile kaplatın, maliyeti düşük olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeltemTeacher

Aynen böyle oluyor. Çok iyi açıklamışsınız ama yarım kontak nasıl bilmiyorum çünkü benim araç kartlı. Ya tam açılıyor ya da açılmıyor.

işte frene basmazken start a basarsanız o yarım kontak oluyor.Hidrolik sıvısı donmuştur belki -30 civarı görüyor oralar çalışmaması normal frenlerin ilk başta.

• Mumkunse sicak bir avm otoparki veya kapali garaja arabayi cektirip bir sure beklenebilir. Aklima daha iyi bir fikir gelmedi acikcasi.
  • Ekranda başka bir uyarı yok. Sadece frene basınız uyarısı veriyor.
  • 2 sene önce kışın uzunyoldan gelirken,fulenste seyir halinde vites donmuştu.. soğuktandır
  • Hemen hemen tüm otomatik araçlarda bu yöntem olur bence ;frene basmadan start tuşuna 10 saniye gibi bi sürede basılı tutarsanız araba frene basilmadan çalışır
  • Aracı stop ettikten sonra, kartı yerine takın ve frene basmadan start tuşuna basın. Araç yarım kontağa geçecektir. Geçtikten sonra park freni indirme tuşuna (aşağıya doğru) basın. El freni iner. Kartı alıp aracı kitleyin. Bu yöntemle el freni inik kalır. Çalıştırırken de fren pedalına biraz daha sert basmayı deneyin.
  • Manuel vites dahi olsa -40 ciddi soğuktur.Termometre -20 dereceyi geçtikten sonra risk başlar.Ya aracınızı kapalı otoparka çekeceksiniz ya da battaniye,araç brandası veya ona benzer birşey ile soğuktan koruyacaksınız başka çaresi yok.Boşu boşuna sanayi sanayi gezmeyin,kapalı bir yere çekilirse araç kendine gelir.
  • Freni algılamıyorsa o aracın çalışması daha büyük tehlike.
    Onu da söyleyeyim.
  • -40 derece
  • Erzurumda her daireye kapalı otopark şart. Sibiryanın yerli versiyonu mübarek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.