Şimdi Ara

Otomatik Fiorino Sarsıntı sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kolay gelsin herkese,

    2010 Otomatik Fiorino'm var. 226000kmde. 2-3 ay oldu alalı. Sorunlarını ufak ufak çözmeye çalışıyorum. Şimdiki sorunum ise 2. viteste düz yol yada yokuş farketmeksizin gaza yüklendikçe artan oranla araçta titreme ve buna bağlı olarak ufaktan zıplar gibi bir his veriyor olması. Bu yüzden 2de fazla kalmadan devri gelince hemen elle 3e atıyorum sarsıntı kesiliyor ve buna bağlı olarak zıplama hissi kalmıyor, araç rahatlıyor. 1. vitesteyken hiç sorun yok. 2ye atınca sorun var. 3e geçince sorun yok. 4te sorun yok. 5te ve 6.da devir 1700-1500 lere düştüğünde yine sarsıntı ve zıplama hissi yaşıyorum. 5 ve 6. viteslerde deviri 2000 devir üstüne çıkınca sorun olmuyor. Baskı balata değişim zamanı gelmiş gibi hissettim. Çünkü daha önceleri bu sorun sadece 2. viteste oluyordu. Ama şimdi 5 ve 6. viteslerde devir 1500 lere inince yapmaya başladı.

    Daha önce başka bir usta bu sorunun sağ sol akslardan olduğunu söylemişti. Başka bir ustaya bu durumu anlattım ve Usta söktü. aksların boşaldığını teyid edip yenileriyle değiştik. Kontrol ettiğimizde o an 2. viteste pek sarsıntı hissetmemiştim. ama çıktık yola ve derken zamanla 2. vitesin giderek daha fazla sarsılma yapmasını ve 5 . 6. viteslerin alt devirlerinde de aynı sorunu görmeye başlayınca araştırdım ve bulgular bana baskı balata değişim zamanını gösterdi.

    Bu konu hakkında bana yardımcı olabilir misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selcuk_ -- 7 Eylül 2020; 13:0:8 >







  • Volan olabilir mi? Gerçi kalkarken sıkıntı yok diyorsunuz. Aklıma baskı balata geliyor ama bununla ilgili kalibrasyon ayarı yaparlarken baskı balatanın durumunu söyleyebiliyorlar bilgisayardan geçmiş olsun.
    https://www.youtube.com/watch?v=1kZYfNUPZ1w
  • faithless1905 F kullanıcısına yanıt
    Dediğinizi yapacağım. Muhtemelen böyle çözülecek.tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.