Şimdi Ara

Otobüste Koltuk Numara Seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
1
Favori
11.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Başlıktan da anlayabileceğiniz gibi merak ettiğim husus otobüs koltuk seçimlerinde genel anlamda gösterilen hassasiyet ve alışkanlıklar.

Belli bir kesim(Gençler özellikle) en önden numara almak (kapmak) düşüncesinde olurlar ?

Orta ve yaşlı kuşak ise tam tersi orta sıraları tercih eder. (Kaza riski , Rahat uyuyabilme vs.. )

Mantıklı düşünüldüğünde bir kaza anında en tehlikeli bölüm Ön sıralar değilmidir ?

Orta ve arka bölümler daha az risk taşımaz mı ?

Öyle arkadaşlarım var ki ; 1-2 3-4 nolu koltuklar dışında seyehat etmezler. Dluysa bir sonraki otobüse bilet alırlar.[:)

Tabi birde bilet alım sırasında koridor veya cam kenarı problemi olanlar da mevcut. Onlarda ayrı bir konu ..

Sizinde böyle takıntılarınız varmı ? Yoksa farketmez diyen kesimdenmisiniz ?

Son dönemde şimdi birde tek koltuk rahatlığı başladı. Yalnız seyehaet ediyorsan ilk tercih sebebi o bölümler. Veya ilk dolan kısımlar diyelim.

Otobüste Koltuk Numara Seçimi

• Otobüs ne?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uçak kullanıyorum.
  • Orta sıralar+cam kenarı tercihimdir kendimi daha güvende hissediyorum orta sıralarda,yolculuk sırasında etrafı izlemeyi sevdiğimden cam kenarı olursa güzel oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adrenalin_

Otobüs ne?

Otobüs firmasının adı önemli değil hocam. Konuyla bağlantısı da yok zaten.

Konu Koltuk olunca görsel olarak ta paylaşmak istedim. (Alıntı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustizmir -- 31 Ocak 2016; 0:35:45 >
  • mecbur kalmadikca ucak kullaniyor insanlar gidicegim yere yakin havaalanina gidiyorum oradan geçiyorum varsa rahat hat seciyorum orta yas psikolojisi ile her yıl orta kısımlara daha çok yanasiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önler iyidir arkalar mide bulantısı yapıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İngiltere’de yapılan bir araştırma, otobüste oturulan yerin, kişilikle ilgili ipuçları verdiğini ortaya çıkardı.

Salford Üniversitesi bilim adamlarından Dr. Tom Fawcett’in yaptığı araştırmaya göre, “ileri görüşlü ve açık fikirli” kişiler, iki katlı otobüslerin üst katının ön sıralarına oturmayı tercih ediyor.

Üst katın ortalarına oturan yolcular, genelde genç ve orta yaşlılardan oluşuyor ve çevreyle fazla ilgilenmeden ya gazete okuyor ya da kulaklıkla müzik dinliyor. Üst katın arka koltuklarına oturanlar ise Dr. Fawcett’e göre “asi ruhlu”. Bu kişilerin genellikle kendi yaşam alanlarına girilmesinden hoşlanmadığı için arkalara oturmayı tercih ettiği belirtiliyor.

“Girişkenler” ise otobüsün alt katının ön koltuklarına oturuyor. Bu kişiler, herkesle selamlaşıp, konuşmayı seviyor ve otobüse binenleri görmek için ön kapıya yakın oturuyor.

Dr. Tom Fawcett’e göre alt katın orta bölümünde oturanlar bulundukları ortamda genel hakimiyet kurmaktan hoşlanıyor. Otobüse biner binmez en arkaya ilerleyen yolcular ise, arka tarafta otobüsün yüksek koltuklarında oturmayı ve kendilerini “önemli hissetmeyi seven” kişiler olarak görülüyor.

Dr. Fawcett, nerede oturduğuna aldırmayan yolcu tipinin de olduğunu belirterek, “Bu tipler, bulundukları kaba göre şekil alabileceklerine inandıkları için otobüste kişiliklerine uygun yer kapmak gibi bir kaygıları yok. Biniyorlar, neresi müsaitse yolculukları boyunca orada duruyor ya da oturuyorlar” dedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: zorradam

mecbur kalmadikca ucak kullaniyor insanlar gidicegim yere yakin havaalanina gidiyorum oradan geçiyorum varsa rahat hat seciyorum orta yas psikolojisi ile her yıl orta kısımlara daha çok yanasiyorum

Haklısınız , Mantık olarak güzel bir yaklaşım ve uygulama.

Ancak Ekonomik şartlar ve zorluklar çoğu insanı bu noktada geri plana itiyor. Bırakın binmeyi hiç uçak görmemiş orta yaş insanlar tanıyorum.

Demek istediğim ;

Karayolları hala yüksek bir tercih oranı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zorradam

İngiltere’de yapılan bir araştırma, otobüste oturulan yerin, kişilikle ilgili ipuçları verdiğini ortaya çıkardı.

Salford Üniversitesi bilim adamlarından Dr. Tom Fawcett’in yaptığı araştırmaya göre, “ileri görüşlü ve açık fikirli” kişiler, iki katlı otobüslerin üst katının ön sıralarına oturmayı tercih ediyor.

Üst katın ortalarına oturan yolcular, genelde genç ve orta yaşlılardan oluşuyor ve çevreyle fazla ilgilenmeden ya gazete okuyor ya da kulaklıkla müzik dinliyor. Üst katın arka koltuklarına oturanlar ise Dr. Fawcett’e göre “asi ruhlu”. Bu kişilerin genellikle kendi yaşam alanlarına girilmesinden hoşlanmadığı için arkalara oturmayı tercih ettiği belirtiliyor.

“Girişkenler” ise otobüsün alt katının ön koltuklarına oturuyor. Bu kişiler, herkesle selamlaşıp, konuşmayı seviyor ve otobüse binenleri görmek için ön kapıya yakın oturuyor.

Dr. Tom Fawcett’e göre alt katın orta bölümünde oturanlar bulundukları ortamda genel hakimiyet kurmaktan hoşlanıyor. Otobüse biner binmez en arkaya ilerleyen yolcular ise, arka tarafta otobüsün yüksek koltuklarında oturmayı ve kendilerini “önemli hissetmeyi seven” kişiler olarak görülüyor.

Dr. Fawcett, nerede oturduğuna aldırmayan yolcu tipinin de olduğunu belirterek, “Bu tipler, bulundukları kaba göre şekil alabileceklerine inandıkları için otobüste kişiliklerine uygun yer kapmak gibi bir kaygıları yok. Biniyorlar, neresi müsaitse yolculukları boyunca orada duruyor ya da oturuyorlar” dedi.

Tesbit bana göre tamamen dğru.

Eksiği yok fazlalığı var.

• öncelik 2=3> 1=4> 6=7
    yani koridor ve önde olması önemli benim için

• quote:

Orijinalden alıntı: Zig Zag

öncelik 2=3> 1=4> 6=7
    yani koridor ve önde olması önemli benim için

İlginç ..

Sebebini de paylaşabilirmisiniz rica etsem.

Teşekkürler.
  • metro işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: B-2 Spirit

metro işte
    quote:

Orijinalden alynty: FalconPlot

metro i?te

Hocam sen hala otobüs firmasının ne olduğu konusunda mısın ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustizmir -- 31 Ocak 2016; 1:02:53 >
  • Eğer tek kişi gidiceksem cam kenarı isterim, rahatsız oluyorum, bayıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berkæn

Uçak kullanıyorum.

Adam pilot.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Koyun Kırbaçlayan

quote:

Orijinalden alıntı: Berkæn

Uçak kullanıyorum.

Adam pilot.

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalden alynty: Dizalty Bilgisayar

quote:

Orijinalden alynty: Berkæn

Uçak kullanyyorum.

Adam pilot.

Bak bu güzeldi ...

• Olası kazalardan canlı kurtulmanın yolu, olabildiğince arka sıralarda ve koridorda seyahat etmektir.

• koltuk seçmekten ziyade kendini korumayı düşün sonuçta metroya bineceksin
  • uçakta herkes 1A ya oturmak ister

uçak full ekonomi bile olsa 1A da oturan yolcu kendini bussiness class yolcu gibi hisseder ve o şekilde hizmet edilmesini ister

ayrı bir tribe girer

bir de bussiness class a parası yetmeyip hemen perdenin arkasında oturan yolcu vardır

bazen bussiness class yolcusu artar ve perdeyi bir iki sıra geriye çekerler

haliyle perde arkasında rezervasyon yaptıran yolcuların koltukları bussiness class bölümünü dahil olduğu için uçaktaki arka boş koltuklarda yeni yer numaraları verirler

işte o zaman olay çıkar. Ben perde arkası istemiştim de burada oturmam da yarım saatlik izmir ankara uçuşunda olay çıkartırlar

havalimanında yer görevlisi olarak çalışan arkadaşımın karşılaştığı sıkıntılar

Yarım saatlik uçuşta bile farkllı yolcu tripleri olduğunu anlattığında çok şaşırmıştım
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.