Şimdi Ara

Otobanda Araba Kullanmaktan Korkmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar herkese iyi aksamlar 2 yil once turkiyeden ehliyet aldim sonrasinda avusturyaya geldim burdada ikitane ayri direksiyon sinavina girip sinavi sorunsuz basariyla gectim sehir icinde cok rahat araba surebiliyorken is otobana geldiginde icimde bi korku olusuyor sanki dalipta yan bariyerlere carpacakmis gibi yada serit degistirirken baska arabaya carpicakmis gibi korkuyorum hizla ilgili bi problemim yok. Ne yapmam gerekir deneyimli arkadaslardan yardim bekliyorum simdiden cok tesekkur ederim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Otobanda Araba Kullanma Korkusunu Yenmek

Otobanda araba kullanma korkusu olan kişiler için bu durum, hayatlarını önemli ölçüde etkileyebilecek zorlu bir deneyim olabilir. Bu korku, uzun yolculukları veya günlük işe gidip gelmeleri zorlaştırabilir.

Otobanda araba kullanma korkusu yaygın bir olgudur ve farklı faktörler buna katkıda bulunabilir. Bunlar arasında yoğun trafik, yüksek hızlar ve kaza riski yer alır. Bu korkuyla başa çıkmak için birkaç strateji mevcuttur:

• Küçük Adımlarla Başlayın: Otoyolda uzun mesafeler sürmekten kaçınarak başlayın. Kısa mesafelerle başlayın ve zamanla mesafeyi kademeli olarak artırın.
    • Deneyimli Bir Arkadaş veya Aile Üyesiyle Gidin: Kendinizi daha güvende hissetmenize yardımcı olması için deneyimli bir sürücüyle birlikte otobanda sürüş yapın.
    • Dinlenin ve Hazırlanın: Otoyolda araba kullanmadan önce yeterince dinlendiğinizden ve aracınızın yolculuk için hazır olduğundan emin olun.
    • Dikkat Dağıtıcı Unsurlardan Kaçının: Otobanda araba kullanırken dikkat dağıtıcı unsurlardan uzak durun, örneğin cep telefonu kullanımı veya müzik dinleme.
    • Sakin Kalın: Korku geldiğinde sakin kalmaya çalışın. Derin nefes alın ve kendinize olumlu telkinlerde bulunun.
    • Profesyonel Yardım Alın: Otobanda araba kullanma korkunuzu kendi başınıza aşmakta zorlanıyorsanız, bir terapist veya danışmandan yardım almayı düşünün.

Otobanda araba kullanma korkusu tedavi edilebilir bir durumdur. Stratejileri ve ipuçlarını takip ederek, bu korkunun üstesinden gelebilir ve tekrar özgürce sürüşün tadını çıkarabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam ben salı günü 17 saat gidiş 11 saat dönüş şeklinde otobanda kullandım.Ehliyeti alalı 1 ay olmamıştı.Aynalar bir kere ayarlı olacak rahatça sağınızı solunuzu arkanızı göreceksiniz.Kesinlikle hızınıza uygun olan şeritten gideceksiniz.Takip mesafesini uygun şekilde bırakıp şerit değiştirirken kimseyi tehlikeye atmamak için sinyal verin.Şeritler genişlik olarak aracınızdan daha geniş yani korkmayın bariyerlere çarpmazsınız fakat kamyon vb. sollarken direksiyonu sıkı tutun bariyere doğru ittiriyor arabayı rüzgar sayesinde.

Her şeyden önce kendinize güveneceksiniz.Ben yola çıkarken daha hiç otobanda kullanmadım nasıl kullanırım gibi bir şey aklıma bile gelmedi hatta şundan emin olabilirsiniz otobanda kullanmak şehir içinde kullanmaktan çok daha kolay.Sağ şeritte 5. vites 90-110 arası sakin sakin gidiliyor ne aniden yola atlayan çocuk ne ara sokaktan fırlayan kamyon hiç bir dert yok.
  • At cc ye 120 ye geç orta şeride aç müziğini bak keyfine ne bu gerilim böyle?
  • Zamanla yenersin korkunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • git boş bir araziye, tercihen asfalt zemini olsun, arabanın anasını ağlat, yapmadık şey bırakma, hem aracın sınırlarını bilir hem de biraz alışırsın, haliyle biraz da korkunu yenersin
  • psikoloğa git
  • otobanlar şehir içinden daha güvenli bence. dümdüz yol sağ şeritten ağır ağır gidin zamanla alışırsınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • otoban sürüşü çok zevklidir 110 a ayarla mis
  • ototban var otoban var...

izmir -çeşme..,aydın,kullanıyorsan rahat...

anadolu otoyolu herekeye kadar rahat...

amaaa herekeden sonra istanbula kadar çok tehlikeli...

zaten kazaların %90 ı bu aralıkta oluyor...

çok yoğun ağır araç trafiği var dikkatli olmak lazım...

hele gece ve yağış varsa waaww,resmen efsane...
  • Gece sürüşü gündüze, uzun yol da şehir içine göre daha kolaydır. Bence siz şehir içi trafikte pek kullanmadınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: guvenxoca

ototban var otoban var...

izmir -çeşme..,aydın,kullanıyorsan rahat...

anadolu otoyolu herekeye kadar rahat...

amaaa herekeden sonra istanbula kadar çok tehlikeli...

zaten kazaların %90 ı bu aralıkta oluyor...

çok yoğun ağır araç trafiği var dikkatli olmak lazım...

hele gece ve yağış varsa waaww,resmen efsane...

İş nedeniyle her gün izmit-istanbul arası gidip geliyoruz. Bu yoldan tiksindim artık, çok kalabalık ve insanı geren bir yol.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.