Şimdi Ara

Otoban Gişelerinde Yeni Fark Ettiğim Şey

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen hafta kuşadası dönüşü otoban gişelerinden çıkış yapacakken gişede tam önümdeki hurda görünümlü kartal station arabadan sonra bana sıra gelecek iken kartal bozuldu ve orada stop etti. arkamda kuyruk geriye de gidemiyorum başka gişe için, önümdeki araba da bozulduğu için ilerleyemiyor.

bozulan arabayı ittirmek içn arabadan indim ve şoförü ile beraber ittirmeye başladık, o sırada gişe görevlisi bizden tam gişe hizasındaki kauçuk şeride basmamamız için rica etti.
    açıklamasını sormadım ama sanırım o kauçuk şerit gişeden geçen arabaların sayımı için kullanılıyor olabilir gibi anlam çıkardım. gişede para ödediğimiz ve fişi almadığımız zaman parası gişe görevlisine kalıyor gibi bir düşünce vardır, eğer öyle ise böyle bir istismar da muhakkak olamayacaktır.

• Sanırım sizin bahsettiğiniz sayıcı.Bazı kara yollarındada var yolun trafik yoğunluğunu ölçmek için kullanılıyor yol üzerinde iki adet siyah kablo şeklinde oluyor.Bahsettiğiniz kauçukda bu sistemle ilgili yüksek ihtimalle.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yeakin

Sanırım sizin bahsettiğiniz sayıcı.Bazı kara yollarındada var yolun trafik yoğunluğunu ölçmek için kullanılıyor yol üzerinde iki adet siyah kablo şeklinde oluyor.Bahsettiğiniz kauçukda bu sistemle ilgili yüksek ihtimalle.

o bahsettiğiniz iki adet siyah şerit kabloyu ben de izmir altınyolda ve yeşildere inişinde görüyor ve merak ediyordum ne olduğunu. sanırım aynı sistem var gişelerdekinde de .
  • quote:

Orjinalden alıntı: .TaneR.

quote:

Orjinalden alıntı: yeakin

Sanırım sizin bahsettiğiniz sayıcı.Bazı kara yollarındada var yolun trafik yoğunluğunu ölçmek için kullanılıyor yol üzerinde iki adet siyah kablo şeklinde oluyor.Bahsettiğiniz kauçukda bu sistemle ilgili yüksek ihtimalle.

o bahsettiğiniz iki adet siyah şerit kabloyu ben de izmir altınyolda ve yeşildere inişinde görüyor ve merak ediyordum ne olduğunu. sanırım aynı sistem var gişelerdekinde de .

bende kahramanlar gırısınde falan gordum
    cankayada da var

ben radar gıbı bıseydır dıye tahmın edıyordum

• O serıt o gseden kac tane arac gectıgını belırler. Sız ıster fıs alın ıster fıs almayın + olarak o yolu kullanmıs sayılır ucretınız devletın kasasına gırmıs olur. Gısedekı calısan ıster fıs vermesın ıster para almasın. Mesaı sonucunda gecen sayılan arac ve kasadakı para tutmadıgı takdırde yıl sonu ve ya yıl ıcındekı hesaplamalar sonucunde eksık olan meblag calısanın maasından kesılır. Ve eksık cıkan her hesap ve sayı ıcın calısanın sıcılıne kayıt alınır.
    YAnı anlıyacagınız o fısın bır ıcraatı yok. Onemlı olan o serıdı atlatmak....
  • yanılmıyorsam o bandlar araç sınıfını, dingil mesafesini belirlemek ve kayıt almak için
  • quote:

Orjinalden alıntı: mdcezir

yanılmıyorsam o bandlar araç sınıfını, dingil mesafesini belirlemek ve kayıt almak için

doğru cevap budur..köprüdeki gişelerin girişindede vardır.kamyon kaç dingil,ne kadar para vermesi gerekiyor.onu hesaplıyor.yoksa siz hiç gişe görevlisinin kabininden çıkıp kamyonların kaç dingil olduğunu öğrenmek için saydığını gördünüz mü?
    ayrıca o şeriti geçtikten sonra geri geri gelirsen ve tekrar geçersen 2 defa para vermek zorunda kalırsın..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • .taner bana sorsaydın söylerdim ben de dayımın arabasını iterken örenmiştim . gişe memuru kafayı camdan uzattı şeritlere basmayın dedi aracın sınıfını belirliyomuş
  • +1
    quote:

Orjinalden alıntı: mdcezir

yanılmıyorsam o bandlar araç sınıfını, dingil mesafesini belirlemek ve kayıt almak için
  • quote:

Orjinalden alıntı: motorcuERCAN

.taner bana sorsaydın söylerdim ben de dayımın arabasını iterken örenmiştim . gişe memuru kafayı camdan uzattı şeritlere basmayın dedi aracın sınıfını belirliyomuş

harbiden nasılda akıl edememişim motorcu kardeşim
  • Sayım olsa idi ücret gişe memuruna kalacaktı ve adam siz bassa idiniz zarara girecekti, tamam ama dingil mesafesinin belirlendiği bir durumda bunun gişe memuruna zararı nedir? Neden basmayın demiş?
  • quote:

Orjinalden alıntı: .C.O.

Sayım olsa idi ücret gişe memuruna kalacaktı ve adam siz bassa idiniz zarara girecekti, tamam ama dingil mesafesinin belirlendiği bir durumda bunun gişe memuruna zararı nedir? Neden basmayın demiş?

Bir çıkarı olması şart değil canım. Adalaet yerini bulsun istemiştir. Görevi sonuçta. (Birşeyi doğru yapan insanlar artık şaşırtıyor; hep bi şeytanlık arıyoruz herşeyin içinde) Ya da belki basınca cihaz afallıyodur. Sonra tamir edilene kadar he babam aracın boyutunu tahmin etmesi gerekecek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.