Şimdi Ara

Oto yıkamacılarda arabanın motorunu yıkatıyor musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam ilaçla felan yıkıyoruz diyorlar da güvenemiyorum doğrusu...

• Ben 4 gün önce yikattim şükür bir sıkıntı yok...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki soruyu genişletirsek yıkamamanın bi zararı var mı?

sürekli öyle toz pis içinde hiç yıkanmasa?
  • en iyi motor pis motordur.
    ben de şeyi merak ediyorum. tazyikli suyu aracın önünden radyatöre, jantlara, lastikle çamurluk arasından boşluğa, amortisörlere vs. sıkmanın bir zararı var mıdır?
  • Adam tazyikli suyu öyle yakından tutuyor ki boya kaldırıyor motoru yıka desek parçalara ayırır,koliye koyar kucağımıza verir o motoru heralde

• Bir kez izmir cigli kipanin altindaki gayet isin ehli gozuken yerde yikattim. Daha dogrusu kisa giris paketi gibi birsey satin almistim. Motordaki bir hava basinciyla alakali sensoru bozdular. Tabiki tahmin edeceginiz uzere arkasinda durmadilar. Bizden kaynakli degil dediler. Izmirdeki meshur bir mercedes servisine gittim adamlar direk motorumu yikattin. Sersorun kablosunu koparmislar dedi. Allahtan lehimle hallettilerde cok bisey tutmadi. Banada tecrube oldu. Artik kesinlikle yikatmiyorum. Illa temiz olmasini istiyorsaniz kendiniz bu is icin ozel spreyler var onlari kullanin.

• Arabayı ilk aldığımızda sanayiden sözde motor temizleme spreyi almış babam üstünde yazıyor sıcak motora püskürtmeyin diye fakat satan kişi sıcak motora püskürt daha güzel çıkar demiş ne kafayla dediyse o gün en ufak ayrıntısına kadar bol bol sıktık spreyden diş fırçasıyla her yeri sürttüm.Marşa bastık araba çalışmıyor zorladık zorladık en sonunda patırtılı kütürtülü çalışmaya başladı buji+buji kablosu değişimiyle ucuz yırttık.

Staj yaparken dükkanda ki arabayı tinerler yıkadılar adamlar koymuşlar tineri basınçlı bir şekilde motora püskürtüyorlar zaten uçucu birazda hava tutuyorlar parlamıştı mantıklı geldi bana da motor yıkayacaksanız bari uçucu bir şey kullanın biraz bekleyin uçmasını birazda hava tutun tamamdır sorun olmaz diye düşünüyorum.

Su ile motor yıkanmasına kesinlikle karşıyım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Suana kadar 15 aracim olmustur hic birinin motoruna su degdirmedim. Bunun da bir zararini gormedim. Yikatarak basima is alma riskinin yuksek oldugunu cevremde yikatanlardan gordugum icin, bu riske girmeye gerek yok ...

• En iyi motor yıkanmayan motordur. Yılatmayın nemli bezle silin

• Motoru yıkayınca elinize bir şey geçecek mi? Hayır. O yüzden hiç dokunmayın kalsın öyle. Motoru kirli diye gitmeyen arıza veren bir araba duymadım şimdiye kadar. Ama motoru yıkandığı için çeşit çeşit arıza veren çok araba duydum.

• bnym97 kullanıcısına yanıt
    Benim de bir yeğen aracının motorunu tinerle yıkamıştı yazınızı okuyunca aklıma geldi şimdi. Biz tinerin kuruyup, uçup gitmesini beklemeden aracı kullanmak zorunda kaldık ve sonucu 3 dakika sonra motor ısınınca kaputtan gelen dumanlar oldu sanki hararet yaptırmış gibi
  • Geçen sene patronun 99 model 5.20i aracının sanayide motorunu yıkattık. Araç 1 ay sonra abs ışığı yaktı. Sonra servise gittik ve sebebi abs beyninin arasına sıvı gitmiş ve yakmış. Yanliş hatırlamıyorsam 700 lira sıkışmıştı. O yuzden motor yıkatmaya karşıyım.

• al eline temizlik bakım spreyini ve 3lü micro fiber temizlik bezi setini adam gibi üşenmeden erinmeden kıyı köşe temizle işte motora tazyikli su vurdurma

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkenarjen B kullanıcısına yanıt
    Ben yıkatırdım sorun da yaşamadım ama son aracım Insignia nın motorunu ne kendim yıkıyorum ne yıkatıyorum, bakalım gerek olacak mı diye.. Tabi çok tozlanmasını beklemeden hafif nemli bezle üzerinden geçiyorum sık sık, 2 yıldır gıcır gıcır duruyor bakalım.
  • Bu yasima kadar bir kere yikatmisligim yoktur. Bu durumu risk olarak goruyorum. Nihayetinde bir suru sensor, elektronik devre vs var haliyle ariza riski de olabilir. Sigorta kutusuna yanlislikla bir damla su gitse ugras dur.

O yuzden kirli kalmasini tercih ediyorum. Zaten boyle bir takintimda yok. Ici disi temiz olsun yeter.

• 2011 honda civic aracimin motorunu 10 bin bakiminda servisten sonra ic dis yikama yaparken yikamislardi sonraki bakimlarda pek dikkat etmedim
  • berkenarjen B kullanıcısına yanıt
    15 gün önce focus dizeli yıkattım yag lambası ve motor arıza ışıgı yaktı. 1 gün sonra kendi kendine söndü. Ama sıfır motor gibi tertemiz oldu.
  • Beyin gibi sıkıntı çıkarabilecek parçaların üstü kapanıp yıkatılabilir. İçinize sinmiyorsa jant&motor temizleyici fıs fıs alıp kendiniz sile sile temizleyin.
  • Ben içini dışını yıkattırmıyorum motoru asla. Böyle ince işçilikleri kendiniz yaparsanız daha iyi olur. Kapatılacak alanları kapatın, aracınız dizelse daha zor arıza çıkması. Köpük atın, fırçalayın, durulayın. Aracı çalıştırın motor ısısıyla kurusun. 10-15 dakika. Sonra koruma ürünü ile korumaya alın. Basınçlı yıkamayın. Eğer bunu yapmaya çekinirseniz APC gibi temizlik ürünü sıkın, fırça ile temizleyip bez ile alın. Koruma ürünü eksik olmasın ama. Yoksa hemen eski haline döner.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayatimda daha ne ustaya ne yikamaciya arabami vermedim ne gerekiyosa kendim yaparim. Motor yikatilmaz illa temiz olsun derseniz wd-40 alin buyukerinden bi sise bi sisede balata spreyi bide 4-5 parca bez ilk once nemli bezle tozlu toprakli yerleri temizleyin sonra yagli yerleri wd-40 la temizleyin. Cikmayan kirlere balata spreyi sikarak bezle ovalayin. En son temiz nemli bezle komple sil. Sonra kuru temiz bezle kurakla cicek gibi olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.