Şimdi Ara

oto yıkama ve galericilik hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
3.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam arkadaşlar uzun süredir oto yıkama işinde çalıştım ve motosiklet alıp satmayı düşünüyorum,iş yeri açmayı düşünüyorum.Sizlere bir kaç sorum olucak.
    1-)motosiklet alıp satmak ve oto yıkama iş yeri açmayı düşünüyorum vergi sistemi nasıl olur ?
    2-)yeni yasaya göre araç alım satımında expertiz yapmak zorunlumu ?
    3-)motosiklet alım satımı sizce karlımı(ybr-cbf-tvs vb)
    4-)motosiklet alıp sattıgımda nekadar vergi veririm 5 bin e aldım diyelim 6 bin e sattıgımda cebimden cıkan para ne olur ?

bu iş hakkında bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlata bilirmi fikirlerinize önem veriyorum,babamda yardımcı olucak aşşa yukarı 100 bin tl sermayem var.Beni vergiler çok korkutuyor.Oto yıkama yerini açsam ilk orada motosiklet alıp satsam 3. araçtan sonra nekadar vergi kesintim olur hiçbiryerde ayrıntılı bir yazı göremedım

edit1:Arkadaşlar oto yıkama açsam yanında motosiklet alıp satsam yine galerici statüsüne girermiyim basit usul vergide bu işi yapamazmıyım,yılda 3 den fazla motosiklet alıp satsam vergi olarak ne keserler ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafaxxx -- 24 Mayıs 2019; 13:55:52 >

• Hemen istatistikler , rakamlar, veriler.

Sonuc; sakin isyeri acma batarsin!

O zaman kimse ticaret yapmasin. Herkes asgari ucretle sabah 9 aksam 6 bi omur gitsin gelsin. Salla basi al maasi.

Bak ne is yaparsan yap, ne dukkani acarsan ac onemli olan temel bir kural vardir; Lokasyon!

Lokasyonu dogru sectigin takdirde eger az bucuk ticarete kafan basiyorsa ekmegini yersin.

Daha 6 ay once benim cok yakinim olan birisi elin isinde calismaktan artik bezip pat diye isten cikti.

Semtimizde 30 bin lira sermayeyle tursucu dukkani acti. Yillardir kimsenin aklina gelmeyen tursucu acmak adamin aklina geldi ve su an aylik cirosu 9 bin lira. Net kari 4 bin lira. Ve bu adam 50 yasina kadar belkide bardaga tursu suyu doldurmamistir. Yani isi zerre kadar bilmiyordu, yaparak ogrendi.

Ama dukkani daha zayif bir lokasyonda acsaydi ertesi hafta kilidi vurur cikardi belki.

Kisacasi birseyler yapmak icin onun bunun agzina cok bakmayin. Rizkin 10 da 9 u ticarette ve cesarettedir buyurmus Peygamberimiz Aleyhisselam.

Ticaret iyidir.
  • bilgisi olan yok mu ?
  • her satıştan %18 kdv tahsil edersin, alışta ödediğin kdv yi düşersin aradaki farkı devlete ödersin, bir de her satıştan ortalama %20 gelir vergisi ödersin.
    5000 x %18 = 900
    6000 x %18 = 1080
    1080 - 900 = 180 kdv ödemen
    1000 x %20 = 200 gelir vergisi

1000 - 180 - 200 = 620 sana kalan para

daha sonra sabit masrafların olacak telefon, kira, elektrik, işgüvenliği, işyeri doktoru, sgk primi

bir müddet çalışır zevkini alırsın sonra batan esnaflarımızın yanında sen de yerini alırsın

işyeri açmayı kolay mı sanıyorsun ito verilerine göre senesini doldurmadan kapanan işyerleri sayısında son 3 yılda 5 kat artış yaşanmış
  • Burdan medet umarak bi ile girceksen girme batarsın direk

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hemen istatistikler , rakamlar, veriler.

O zaman kimse ticaret yapmasin. Herkes asgari ucretle sabah 9 aksam 6 bi omur gitsin gelsin. Salla basi al maasi.

Bak ne is yaparsan yap, ne dukkani acarsan ac onemli olan temel bir kural vardir; Lokasyon!

Lokasyonu dogru sectigin takdirde eger az bucuk ticarete kafan basiyorsa ekmegini yersin.

Daha 6 ay once benim cok yakinim olan birisi elin isinde calismaktan artik bezip pat diye isten cikti.

Semtimizde 30 bin lira sermayeyle tursucu dukkani acti. Yillardir kimsenin aklina gelmeyen tursucu acmak adamin aklina geldi ve su an aylik cirosu 9 bin lira. Net kari 4 bin lira. Ve bu adam 50 yasina kadar belkide bardaga tursu suyu doldurmamistir. Yani isi zerre kadar bilmiyordu, yaparak ogrendi.

Ama dukkani daha zayif bir lokasyonda acsaydi ertesi hafta kilidi vurur cikardi belki.

Kisacasi birseyler yapmak icin onun bunun agzina cok bakmayin. Rizkin 10 da 9 u ticarette ve cesarettedir buyurmus Peygamberimiz Aleyhisselam.

Ticaret iyidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kimbehicayy

Burdan medet umarak bi ile girceksen girme batarsın direk
    yani hocam tecrübeli arkadaşlar vardır diye yazdım,uzun süredir oto yıkamada çalıştım 10 yıldır motosiklet kullanıyorum,arabadanda az cok anlarım her modeli değilde arabada çok seçici olurum asıl oncelıgım dedıgım gibi oto yıkama ve motosiklet alıp satma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yagızalp

Hemen istatistikler , rakamlar, veriler.

Ticaret iyidir.
    cok teşekkür ederim hocam bu güzel yorumunuz için çevrem çok geniş oto yıkama konusunda büyük konusmayımda iyi tecrübeli birisi sayılırım ama benim kafamı karıştran motosiklet alım satımınakı vergı sistemi.babamla ortak yapıcaz işi yardımcı olucak bana motosikletten ortalama bin tl karım olursa onuda vergı olarak vermek ıstemıyorum 300 tl civarı zaten sigortaya gidicek + noter ücreti devlet kardan mı %20 alıyor acaba karı düşük göstersem nasıl olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: degobar

her satıştan %18 kdv tahsil edersin, alışta ödediğin kdv yi düşersin aradaki farkı devlete ödersin, bir de her satıştan ortalama %20 gelir vergisi ödersin.
    5000 x %18 = 900
    6000 x %18 = 1080
    1080 - 900 = 180 kdv ödemen
    1000 x %20 = 200 gelir vergisi

1000 - 180 - 200 = 620 sana kalan para

daha sonra sabit masrafların olacak telefon, kira, elektrik, işgüvenliği, işyeri doktoru, sgk primi

bir müddet çalışır zevkini alırsın sonra batan esnaflarımızın yanında sen de yerini alırsın

işyeri açmayı kolay mı sanıyorsun ito verilerine göre senesini doldurmadan kapanan işyerleri sayısında son 3 yılda 5 kat artış yaşanmış
    hocam şu vergi olayını tam anlıyamadım şimdi 5 bin e motosiklet alsam 6 bin e satsam nekadar vergi veriyorum toplam
  • mustafaxxx M kullanıcısına yanıt
    Eger yasin 30 yasindan ufaksa devlet senden gelir vergisi almaz belli bir kâra kadar,bagkurunu devlet karsilar belli bir sure,galeri acmak istersen 2 el arac icin yetki belgen olmasi zorunlu ve yeni yasaya gore belli bir dukkan standarti mevcut,duzgun bir muhasebeci ile kdv olayinida cozebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ekrem742

Eger yasin 30 yasindan ufaksa devlet senden gelir vergisi almaz belli bir kâra kadar,bagkurunu devlet karsilar belli bir sure,galeri acmak istersen 2 el arac icin yetki belgen olmasi zorunlu ve yeni yasaya gore belli bir dukkan standarti mevcut,duzgun bir muhasebeci ile kdv olayinida cozebilirsin.
    çok teşekkür ederim hocam bu güzel bilgiler için,yaşım 25 basit usul vergi olmazmı eleman çalıştırmayı dusunmuyorumda tam usul vergide dediğiniz gibi muhasebiciyede para vermek gerekiyor,belli bir dükkan standartı derken hocam heryere açamazmıyım veya oto yıkama olarak açsam dükkanın vergisini oto galaricilikte yapsam herangibi cezaisi varmı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafaxxx

hocam şu vergi olayını tam anlıyamadım şimdi 5 bin e motosiklet alsam 6 bin e satsam nekadar vergi veriyorum toplam

Alıntıları Göster
    380 LİRA VERGİ ÖDERSİN KDV+GELİR VERGİSİ OLARAK
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafaxxx

yani hocam tecrübeli arkadaşlar vardır diye yazdım,uzun süredir oto yıkamada çalıştım 10 yıldır motosiklet kullanıyorum,arabadanda az cok anlarım her modeli değilde arabada çok seçici olurum asıl oncelıgım dedıgım gibi oto yıkama ve motosiklet alıp satma.

Alıntıları Göster
    Şu zamanda iş kurmak baya sıkıntılı hocam sermayede uçar gider işim gereği günde en az 10 yer dolaşıyorum hepsi küçülmeye gidiyor daha az kirası olan yere çıkma, eleman çıkarma, imalatı kapatıp fason yaptırma sadece montaj yapma, tüm makineleri satıp parayı faize koyma peşinde herkes

Yıkama ile ilgili pazartesi yaşadığım olayı anlatayım İstanbulda yaşıyorum şirket aracım pisti çok min 30 35 yıkıyorlar neyse bş yıkamacı 2 katlı bina seviyesinde afiş yapmış kampanya iç diş 22 tl hemen daldım herkes sinek avlarken adamın kapıds bekliyor millet şunu akıl edebilen 1 tane yıkamacı gördüm istanbulda 35 ten 5 tane yıkayayacağına 20 den 50 yane yıkasana kardeşim

• quote:

Orijinalden alıntı: kimbehicayy

Şu zamanda iş kurmak baya sıkıntılı hocam sermayede uçar gider işim gereği günde en az 10 yer dolaşıyorum hepsi küçülmeye gidiyor daha az kirası olan yere çıkma, eleman çıkarma, imalatı kapatıp fason yaptırma sadece montaj yapma, tüm makineleri satıp parayı faize koyma peşinde herkes

Yıkama ile ilgili pazartesi yaşadığım olayı anlatayım İstanbulda yaşıyorum şirket aracım pisti çok min 30 35 yıkıyorlar neyse bş yıkamacı 2 katlı bina seviyesinde afiş yapmış kampanya iç diş 22 tl hemen daldım herkes sinek avlarken adamın kapıds bekliyor millet şunu akıl edebilen 1 tane yıkamacı gördüm istanbulda 35 ten 5 tane yıkayayacağına 20 den 50 yane yıkasana kardeşim

Alıntıları Göster
    çok çalışan vardır hocam sürümden kazanırlar bir insan en fazla günde 15 araba yıkıyabilir (makineye ve işciliğe göre değişir tabi)
    bizim burada 25 30 yıkıyorlar özenmıyorlarda benım ıscılıgım cok ıyı hızlıda yıkarım çevremde geniş oto yıkama konusunda sorun yok hocamda şu vergi olayı canım sıkıyor benım oto yıkama açsam sadece ve motor alıp yıkamaya satılık olarak koysam yaklaşık 10 15 tane nasıl bir prosodurle karsı karsıya kalırım tecrübeniz var mı butun gun bu konuyu dusundum ısın ıcınden cıkamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: degobar

380 LİRA VERGİ ÖDERSİN KDV+GELİR VERGİSİ OLARAK

Alıntıları Göster
    pekı oto yıkama açsam sadece yanına motosıklet ve araba koysam satılık olarak maliye ne gibi yaptırımlar uygular başım derde gırermı tıcaret yaptıgım ıcın alıs satısı aynı mıktar gostersem
  • Motosiklet binmeden ve bilmeden motosiklet alınıp satılmaz, otomobil gibi değil, galericilik ayağına en ufak sakladığıniz ya da anlamadiginiz bir durumdan kaynaklanan kazada vicdanen sorumlu olursun.

• 100 bini kışın direkt ısınmak için yak hocam en azından ısınırsın 😂

• quote:

Orijinalden alıntı: AIRBOSS

Motosiklet binmeden ve bilmeden motosiklet alınıp satılmaz, otomobil gibi değil, galericilik ayağına en ufak sakladığıniz ya da anlamadiginiz bir durumdan kaynaklanan kazada vicdanen sorumlu olursun.
    uzun yıllardır motosiklet binicisiyim bilgi ve tecrübem var
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeliCingene

100 bini kışın direkt ısınmak için yak hocam en azından ısınırsın 😂
    cok mu az 100 bin tl
    O zaman ben olsam yikama isine girmem.
    Ya da
    "Yikamacidan motosiklet almam"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 25 Mayıs 2019; 0:51:37 >
    Reis çok para da şu piyasada böyle büyük paran pul olur boşver bekle briaz döviz falan al.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.