Şimdi Ara

Oto Teybinde ki 4x50 w neyi ifade eder

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
45.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar eski aracıma uygun fiyatlı sadece usb sd kart destekli bir oto teybi aldım ve çıkış değerleri 4x50 w yazıyor yani her hoparlör çıkışı sadece 50 w gücünde mi hoparlör baktığım zaman 4'' lik bir hoparlör 150 w gibi değerler yazıyor yani bu teyp bir tane çıkışa 150 w gibi değerde ki hoparlörü kaldırırmı nasıl bir şey alsam iyi olur bu arada teyp markası
    www.encix.com.tr
    404 - Aradığınız Sayfa Bulunamadı - Encix.com.tr :: En iyi ürün en iyi fiyat
    https://www.encix.com.tr/soundmax-sx-mx294-oto-teyp_666.htm

benim araçta ki bir tane hoparlör de bu http://i.hizliresim.com/p0EoqJ.jpg

şimdi bu değerde ayrı hoparlör almak istiyorum ses kalitesi iyi olmadığı için ne önerirsinz uygun fiyatlı max 60 70 tl gibi çok iyi bir şey olmasına gerek yok çünkü kamyonete takılacak ama dinlediğim müzikten de bir şey anlamak istiyorum :)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Oto Teybindeki 4x50 W Ne Anlama Gelir?

Oto teypteki "4x50 W", teypten dört adet hoparlöre maksimum 50 Watt elektrik gücü sağlayabileceği anlamına gelir. Başka bir deyişle, her hoparlöre 50 Watt güç aktarılabilir.

Bu değer şu şekilde yorumlanabilir:

• Hoparlörler: Teyp, 4 ohm empedanslı dört adet hoparlöre bağlanabilir.
    • Güç: Her hoparlöre teypten iletilen maksimum elektrik gücü 50 Watt'tır.

Oto teyplerinde genellikle şu güç değerleri kullanılır:

• 4x50 W
    • 4x60 W
    • 4x55 W

Bu değerler, teyp tarafından desteklenen maksimum güç çıkışını gösterir. Ancak, hoparlörlerin watt değerlerinin teypin watt değerleriyle eşleşmesi önemlidir. Aksi takdirde hoparlörler hasar görebilir.

Sonuç olarak, oto teybindeki 4x50 W değeri, teypin dört adet hoparlöre sağlayabileceği maksimum güç çıkışını ifade eder. Hoparlörleri bağlarken teypin ve hoparlörlerin güç değerlerinin eşleşmesi, optimum ses performansı ve hoparlörlerin korunması için çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • güncel
  • hocam önceki hoparlör 4" yani 10cm demek oluyor. bu gibi hoparlörler çok küçük olduğu için az ses verir. eğer 16cm hoparlör sığarsa ondan takın. teybin 4 çıkışı vardır. her çıkışı 50w güç verir demektir. hoparlörün üstünde 150w yazması maksimum değeridir. rms değeri önemlidir hoparlörde. sen şimdi hoparlörü takacağın yere bak, eğer kesme biçme yaparak 13cm ya da 16cm sığarsa öyle tavsiye verelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 13 cm sığıyor lakin max her çıkış 50 w veriyor ise 100 w lık hoparlörü nasıl kaldıracak teyp biraz dandik olduğundan çıkışları yanmasın bir sorun olmasın fazla da maliyeti olmayan hangi hoparlör takılabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: vceneviz

13 cm sığıyor lakin max her çıkış 50 w veriyor ise 100 w lık hoparlörü nasıl kaldıracak teyp biraz dandik olduğundan çıkışları yanmasın bir sorun olmasın fazla da maliyeti olmayan hangi hoparlör takılabilir

abimin arabaya ön kapılara kamasonic ks 135 modeli takmıştım. pioner teyple güzel ses veriyordu, 70tl civarı bu hoparlör olur ancak. üzerinde 100w yazar ama her hangi bir uyum sorunu olmaz merak etmeyin.

• yani ses kalitesi nasıldı benim araç doç aracı olduğu için motor vs gürültülü çalışır biraz hani dinlediğim müzikte de ses kalitesi olsun biraz isterim ancak 4x50 w ne ifad e ediyor çıkışları vs. yanmasın ona göre bir seçim yapayım bende.
  • quote:

yani ses kalitesi nasıldı benim araç doç aracı olduğu için motor vs gürültülü çalışır biraz hani dinlediğim müzikte de ses kalitesi olsun biraz isterim ancak 4x50 w ne ifad e ediyor çıkışları vs. yanmasın ona göre bir seçim yapayım bende.

al hocam ses kalitesi iyi idi benim dinlediğimde 70tl bütçe olduğu için o paraya bu olur, benim dinlediğim pioner teypti, ses kalitesi için teybin çıkışıda önemli tabi. 4x50w olayını açıklamıştım. doğru bağlantı olduğunda teybi, hoparlörü yakma vs olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 24 Mart 2017; 9:17:6 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

13 cm sığıyor lakin max her çıkış 50 w veriyor ise 100 w lık hoparlörü nasıl kaldıracak teyp biraz dandik olduğundan çıkışları yanmasın bir sorun olmasın fazla da maliyeti olmayan hangi hoparlör takılabilir

Hocam şu cümleniz üzere cevap yazma gereği duydum.

Hoparlör 1000 watt olsun, çıkış gücü 50 watt olsun hoparlörden 50 watt ses alırsınız.

Yani teybin hoparlörü kaldırması değil, hoparlörün teyibi kaldırmasıdır önemli olan, yani çıkış kısmı teyptir bu şekilde değerlendirmeniz gerekir.

Bunun yanısıra elbette hoparlörde dikkat edilmesi gereken ohm dengesi de vardır.

4 x 50 watt konusunda ise şunu açıklayayım.

Aslında bu teyplerin çıkış katlarında 4 kanal 1 entegre veya 2 kanal 2 entegre vardır. 2 ÖN (Sağ Sol) 2 (arka Sağ sol) şeklinde kullanılanlar da var. Pionerlerde 8211 tek entegre vardı yanlış hatırlamıyorsam, tabi bir çok modelde Ta2020 tarzı mosfetler de vardı ki uzun zamandır uğraşmıyorum aslında oto müzik sistemleri ile, bu TA2020 lerin ise nominal çıkış güçleri kanal başına 20 watt dır aslında, Diyeceğim o ki AMPLİFİER genel çıkış katları ile sistemin nominal çıkış değerleri de farklıdır zaten. Bu anlamda rakamsal olarak değil de duyarak karar vermeniz çok daha doğru olur üstadım :)

• Sistem bileşenleri o derecede uyduruk ki bunlardan müzik anlamında kaliteli bir sonuç almanın imkanı yoktur. Sadece arabada teyp yok demeye mani olacak şeylerdir. Hiç Watt hesabı gibi ayrıntılara girmenize gerek yok. Özenli şekilde bağlayın yeter. Orada birbirini kaldıramayacak hiçbir aygıt yok. Düzgün bağlamayla yanabilecek hiçbirşey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ado

quote:

Hocam şu cümleniz üzere cevap yazma gereği duydum.

Hoparlör 1000 watt olsun, çıkış gücü 50 watt olsun hoparlörden 50 watt ses alırsınız.

Yani teybin hoparlörü kaldırması değil, hoparlörün teyibi kaldırmasıdır önemli olan, yani çıkış kısmı teyptir bu şekilde değerlendirmeniz gerekir.

Bunun yanısıra elbette hoparlörde dikkat edilmesi gereken ohm dengesi de vardır.

4 x 50 watt konusunda ise şunu açıklayayım.

Aslında bu teyplerin çıkış katlarında 4 kanal 1 entegre veya 2 kanal 2 entegre vardır. 2 ÖN (Sağ Sol) 2 (arka Sağ sol) şeklinde kullanılanlar da var. Pionerlerde 8211 tek entegre vardı yanlış hatırlamıyorsam, tabi bir çok modelde Ta2020 tarzı mosfetler de vardı ki uzun zamandır uğraşmıyorum aslında oto müzik sistemleri ile, bu TA2020 lerin ise nominal çıkış güçleri kanal başına 20 watt dır aslında, Diyeceğim o ki AMPLİFİER genel çıkış katları ile sistemin nominal çıkış değerleri de farklıdır zaten. Bu anlamda rakamsal olarak değil de duyarak karar vermeniz çok daha doğru olur üstadım :)

beni aydınlattığın için çok teşekkür ederim demek ki teypden çıkan güç neyse hoparlör o olacak öyle ise ben 300 w lık hoparlör alsam dahi o hoparlör teypten 50w çıktığı için 50 w olacak yada bunun gibi bir şey peki benim bürazdaha yüksek ses almam için hangi hoparlörü önerirsiniz mesela örnek verin bende burada elektronikçilere gidip verdiğiniz örnekte ki hoparlörün değerlerinde bir şey alayım çok iyi bir sese gerek yok nihayetinde 1985 model bir kamyonete takacağım eski düzen araç olduğu için malum motor sesi vs. çok o yüzden çok iyi de olmasa güzel bir ses alıp müziği dinleyebilmek istiyorum beni anlamışsınızdır
    örneğin şuanda elimde ki hoparlörün biri bu
    http://i.hizliresim.com/p0EoqJ.jpg bu değerde ki hoparlörden biraz daha iyi ses veren bir hoparlörün linkini atarsanız memnun olurum fiyat konusuna gelince de max 60 70 civarı bir şey olsun isterim

• vceneviz V kullanıcısına yanıt
    Pioneer alpine Sony gibi, sıradan hoparlörlere göre giriş watına oranla daha yüksek ses verebilen orijinal hoparlör tercih ediniz..

Sıradan 40tl lik hoparlör, %50 seste , 30seviye ses verecekse..

Orijinal olan 80tl lik hoparlör, %50 seste, 45 seviye ses verecektir..

Aracınızın gürültülü olması, müzik dinlemek için eksi faktör.. siz dinlemek için volüm 30 yaparken, başka araçta aynı sesi , 22 volümde alırsınız belki..

İlk yapmanız gereken, kabin yalıtımı olsun,, mümkünse, araştırın ve yapın...

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Pioneer alpine Sony gibi, sıradan hoparlörlere göre giriş watına oranla daha yüksek ses verebilen orijinal hoparlör tercih ediniz..

Sıradan 40tl lik hoparlör, %50 seste , 30seviye ses verecekse..

Orijinal olan 80tl lik hoparlör, %50 seste, 45 seviye ses verecektir..

Aracınızın gürültülü olması, müzik dinlemek için eksi faktör.. siz dinlemek için volüm 30 yaparken, başka araçta aynı sesi , 22 volümde alırsınız belki..

İlk yapmanız gereken, kabin yalıtımı olsun,, mümkünse, araştırın ve yapın...

Mesela bu işlemler için örnekler verebilirmisiniz
  • vceneviz V kullanıcısına yanıt
    Ben yaptirmadim, fakat kısaca şu şekilde,,,

Arabanin iç alt döşeme komple sökülür...

Alt sac tabanına, yapışkanlı ziftli keçe serilir..

Onun üstüne, 5mm veya 1cm arası ses yalıtım süngeri serilir,, onun üstünede, aracın orijinal döşemesi serilir..

Tabiki sesin ana kaynak tarafı, araç kabininin dışındanda, uygun bölgelere ses yalıtım sipreyi veya uygulaması serilir.

Kabin sesten uzaklaştırılmış olur,,, bunun haricinde, kapı içlerine sadece yapışkanlı keçe serilip, ses emilimi sağlanabilir..

Arkadaşım, arabasının kaputuna sadece yapışkanlı keçe sermiş,,, vurunca teneke sesi çıkaran kaput, bunu Serince, sesi yuttu toklaştı sesi dedi, fark az tabi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 28 Mart 2017; 13:25:19 >
  • öncelikle iyi günler bu tag baya eski galıba yenı tag nasıl açılır bilmediğim için yazıyorum sizlere sorularaım var bende 4x50 w bır oto teyp var 4 RCA felan yazıyor özelliklerinde bu teybe ben 150 w iki tane JBL hopörler aldım bugun taktım bir şekilde sanki tam performans vermiyor gibi geliyo bana sizce bu sorun neden
  • kadir2516 K kullanıcısına yanıt
    Teybin ve hoparlörün marka model yazarsanız,
    ++ ve eksi bağlantılara dikkat edin, gerekirse pil ile test edin, birisi ters bağlı ise diğer oluşan bass seside yutar

• quote:

Orijinalden alıntı: kadir2516

öncelikle iyi günler bu tag baya eski galıba yenı tag nasıl açılır bilmediğim için yazıyorum sizlere sorularaım var bende 4x50 w bır oto teyp var 4 RCA felan yazıyor özelliklerinde bu teybe ben 150 w iki tane JBL hopörler aldım bugun taktım bir şekilde sanki tam performans vermiyor gibi geliyo bana sizce bu sorun neden
    Teyp ses çıkışınız 4x50w ise buda yaklaşık 30rms civarı peak olarakta 50w gücü temsil eder siz bu teybe yüksek rms ve yüksek w değerlerine sahip hoparlör bağladığınızda hoparlörleri yeterince besleyemezsiniz ve ses performansının yanı sıra ses kaliteside düşecektir. Teyp ile kullanılacak hoparlör olarak coaxial hoparlör öneriyoruz güç olarakta maksimum 40-60rms 100-120w civarı olabilir bunun üstündeki güçlerde ses şiddeti düşmesi kuvvetle muhtemeldir.

• hakancekic88 kullanıcısına yanıt
    amfi olmadan çalışmaz diyosunuz yani kısaca yani tam performans vermez
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    ya ilkte rasgele bağladım baktım ses baya jötü yani tam performans değil farkettim onu sonra oyle bikaç arkadasım dedı bass içe doğru vuruyotsa yanlıştır dışa vurması lazım öyle dediği gibi yaptım tabi ne kadar anlayabildiysem teyp markasına gelince yani doble teyıp fakat markasız yani kalitesiz herlade dokunmatık felan iyi çalısıyoda ses çıkışları iyi değil herlade yeni adlım onu da hoporler ise jbl cs7 mit serisi hoporler baya kalıtelı ısmı felan ama bilmiom ya neden boyle oldu ses baya dandik geliyor bass desen baya kötü
  • kadir2516 K kullanıcısına yanıt
    Kapı içlerinde ise onunda etkisi olur, bass ses oluşmaz.
    Teyp ses çıkışı düşük gelir, bağlantı ters olursa, olan az seste kayba gider.
    Teybe gelen hoparlör kablosuna kalem pil ile ++ ve --- kontrol edilir.
    Pil kabloya deydigi anda hoparlör dışarı hareket ederse, pilin + si , teybin ses + sına. Siyah veya beyaz bant ile ++ veya --- belirleyip, teybe bağlayın.
    Teypten yüksek ses beklemeyin, teybin ses ayarlarından loud ayarını açık yapın, az seste biraz dolgun ses verir.
    Loud veya bass + olmAdan tin tin çıkan ses vızıltı gibi ..

• teyipten gelen kabloların hangisinin + - oldugunu nerdenn anlayacağım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.