Şimdi Ara

BOSE 301 mi PİONEER CS-9070 mi daha güclü ve net sese sahiptir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
11.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Elimde Technics marka iki anfi var biri sinema sistemi icin sa dx 940 dieri stero ses icin pre-power se-a su-c 1010 ve ben bunları sbt 200 kolonlarla dinliyorum. bu cihazları sbt-200 lerden daha güclü kolonlardan dinlesem daha iyi sonuc alınırmı. Birde sbt 200 lerin arkasında ( input 200w muzik - 100w din ) yazısı var, bildiğim kadarıyla bunlar 100w lık kolonlar. Gecen gün mağzada bose 201 ve 301 modellerini gordum, 301 icin 150w lık diye söylendi, acaba bu 150w muzik 75w din mi yoksa gercek 150w mıdır. Kullanan akadaşlar ve bilgisi olan arkadaşlardan tavsiye ve yorumlarını bekliyorum. asıl amacım normal seste net sesle beraber, sesi yükseltince sesi boğmuycak kabin istiyorum. bu 301 ler işimi görürmü, yoksa Pioneer in cs-5070 veya cs- 7070 modelleri ile kıyaslamak mümkünmüdür. Pioneer mı Bose 301 mi daha güclü ve net sese sahiptir. tavsiyelerinizi bekliyorum.

• Iki urunde cok farklı sınıflarda karsılıstırması yanlıs. Pioneer ın CS serisi o kadar iddealı degil, giris seviyesi speaker lar. Bir Hpm serisi falan degil yani.
    Bose 301 Bookself tipi iken bahsi gecen CS serisi ise Floorstanding sınıftır. 301 ler daha cok az yer kaplayan kucuk odalar icin uygundur. Muzikalite acısından bose daha iyi sonuc verecektir. Ama bol bas suslu ses seklinde bir arayıs varsa zemin tipi buyuk driverlı buyuk kabinler daha uygun. 301 ler direk ve yansıyan ses uzerine kurulu oldugundan yerlesimi cok onemlidir ve dogru yerlestiginde cok iyi isler cıkarır. Bose kullanım kitaplarında sadece su aralıktaki guclerde kullanılır seklinde yazar. Yani speaker ların gucu yazmaz. Asagıdaki resimde pdf ten alınma yazıda 10 ile 150 watt arası alıcılarla kullanabilirsiniz yazmakta.

Muzik icin stereo ampliyi tercih etmen cok daha iyi olur. Ev sinema amplileri daha cok efekt icin tasarlandıklarından muzik performansları dusuk olur.

Floorstanding tercih sebebi olacak ise CS serisindense daha ust seviye 2 nci el Jbl, Jamo, kef, cervin wega,tannoy, Dali,Cabbase gibi hoparlor konusunda ciddi calısan firmaların speakerlarına bakılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 30 Ağustos 2007; 12:59:00 >

• ikarahal arkadaşımız herşeyi gayet güzel açıklamış..

Bose biraz daha karakteristik sese sahiptir.... bu yüzden kesinlikle dinlenerek alınması gerekir... öyleki sesi kullanıldıgı yere baglı olarak diger tip hoparlorlerden daha büyük farklılık dahi gösterebilir.... Bose nin sesini begenen cok begenir... begenmeyene ise saman gibi gelebilir ...

Pionerr CS serisi ise daha cok abartılı ve süslü ses içindirler... yeri gögü sallayabilir..ama muzikalitesi "0" dır.. ben CS kullanuıyorum ...cs7030 .... kendi zevklerimden dolayı düşmanıma bile önermem , kazaqyla almıştım ... anfime uygun hoparlorler ise o seviyede bi kaç bin € olduklarından deiştiremedim ...
  • by_technics mevcut technics setin güzel.sorduğun soruya mukabil fazla kurcalama. yazdıkların içinde bose 301 kayda değer ama T200 den aldığın bası 301 de alırsın ama hangi 301 den bahsettiğini çözemedim ama raf tipi ise; T200 daha iyi bas verir sana..hem tizleri de fena değil belki tizleri yetersiz gelebilir doğru. çözümleri vs bi tarafa koyarsam saydığın pioneer ve bose kolonları boşver derim önemle. hem technics pre-power amplini daha iyi bir kolonla nispeten güçlü kolonla sürersen daha kaliteli ses alıbilirsin.uygun olarak whar. 9.6 rı değerlendirmeni isterim.uygun çıkar bakarsın. sb-t200 lere sakın dokunayım deme karışlarım. bir de bose 501 sorsan kısaca kaşınmana yine değmez hele bas performansları technics lerle bir aşağı beş yukarı aynı kalır bana kalırsa.
    şu halikarda
    hoparlör olarak whar. 9.6 ile işe başladı sonra başka marka modelleri tarama alanına al.
  • Merhaba sevgili ikarahal, atoprak ve the_cantan kardeşlerim. Soruma karşılık yazmış olduğunuz fikir ve yorumlarınızdan dolayı sizlere cok teşekkür ederim, ve tavsiyelerinizin bana faydası olmuştur. Anladım ki Bose 301 modeli bana göre deil ve benim aradığım tarz hopörlör deil. Ben kullandığım SB-T200 lerden daha güçlü sesi epeyi actığımda boğulmuyacak bozulmuycak bir cift kabin arıyorum. Bu arada SB-T200 lerden vaz gecmiş deilim sevgili the_cantan kardeşim icin rahat olsun. Sizlere ufak bir sorum daha olacak arkadaşlar. Gecen gün bir ikinci el sitesinde dev bir cift Technics marka kabin gördüm, modelini yazmamışlar ama Technics in üretmiş olduğu en iyi 3 yollu 2*260W diye debir yazı atmışlar, fiyatına da 900 ytl bicmişler. Bu hopörlörler hakkında bir bilginiz varmı aceba bu fiyata 2 inci el kanin normalmidir. Düşüncelerinizi bekliyorum. birde bunları Klipch F-3, JBL E-90 veya E-100 ile kıyaslasam mümkünmüdür. Biraz araştırıp şimdilik sadece görüntü olarak çünkü henüz dinleyebilme fırsatım olmadı, hoşuma giden ve bütcemin bunlardan fazlasına dayanamayacağı kabinler bunlar. Sizlerden haberler bekliyorum. HOŞCAKALIN.

• 900ytl'e ucuz 9.6 var.
    bir şey diyeceğim sb-t200 ri fazla zorlarsan sesi boğar.hangi kolon bozmaz ki aynı klasmanda. sb-t200 re abanmadan özellikle pre-power takımınla kullanırken fazla yüklenme.bu durumda bile sb-t200 hakkını verir.çünkü şu var o kolonların karaktersitiği bu şekilde yüklenmemelisin.dx940 bile güç dengesi uygun onunla bile fazla yüklenmeden ses şiddeti orta seviyede güzel bas sesleri sunar. ikinci el sorduğun technics ise modelini, özelliklerini bulabilirsek benzer ürünler var.hangisi belli değil özelliklerini anlasak yoksa bana 2x260W atmasyon geldi.bu atmasyonla birlikte hani doğru desem jbl e-90 ile bir nebze kıyaslanır. düşündüğüm şekilde ise ikinci el Tec. hop.rü ise klipsch rf-3 ise (fr-3 diye kolon bilmiyorum.var mı idi?) boğar öldürür. hatta jbl e-100 e bile basar. rf-3 sana yarar.bütçesi ise yaramaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 3 Eylül 2007; 15:14:34 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.