Şimdi Ara

Oto Alım - Satım 'da en güvenli yol ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Grande puntomu geçen hafta itibariyle satmaya karar verdim , sürekli anlamsız teklifler geliyor çek arsa vs vs gibisinden buna istinaden merak ettiğim bir konu var.

Haberlerde hergün dolandırıcılık hikayelerini okuyoruz.Çok hile yalan dolan oluyor.

Alıcı açısından bakarsak : Araç alacağı zaman Adam araç sahibine para veriyor veya bankaya havale yapıyor.Çakallar tam mesai çıkışına denk getirip oyalanıp noter kapanmış yarın satışı yaparız deyip tüyüyorlar veya satışda sorun çıkıyor parasını geri alamıyor bi şekilde dolandırıyorlar .

Satıcı açısından bakarsan ; Notere gidelim satışı halledelim ,ordan bankaya geçer paranı veririz diyip yolda tüyüyorlar veya bankada para yok yarın göndeririz diyorlar.

Noterde alım satımı yapsak 5-10 milyar neysede yüksek meblağlarda 80 milyar 90 milyar yanında nasıl taşıyacaksın o sorun var.

Demin bir konuda daha görmüştüm buna benzer bir olay.Sizce hem alıcı hem satıcı açısından en güvenli yol nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_zula -- 12 Ocak 2014; 21:49:18 >

• artık herksin akıllı telefonu var. notere gidersiniz, o havale yapar siz parayı hesabınızda gördüğünüz anda imzayı atarsınız.
  • Banka ile görüşün, satış için bir miktar para bloklanıyor, satış belgesi ile gidince para hesabınıza düşüyor. Ama her türlü dikkatli olmak gerek
  • Dizel Punto bakıyorum, arabana bakayım dedim fiyatı görmez olaydım. Forumda Jetta'sını sıfırından pahalıya satmaya kalkıp bir de bunu inkar eden arkadaş gibi seninki de baya iddialı bir rakam olmuş.Arabanın gideceği fiyat 21 civarı ve piyasayı sürekli takip eden biri olarak yazıyorum bunu. Anlamsız tekliflerin gelmesinin sebebi de bu.Galiba hiç bakmamışsın, fahiş fiyatlarla yeşillik olsun diye konulan ilanları bile katlamışsın fiyatta.

En güvenli yol cep havale veya diğer online havale işlemleri veya direkt nakit elden almak, alırken de içeriden numune seçip kontrol etmek gerçekliğini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OceanMaster -- 12 Ocak 2014; 23:46:29 >
  • valla ben aracimi satarken alici bana guven verdi. demekki bende ona guven vermisim. bulustugumuzda parasi yanindaydi. benimse bebek arabasinda kizim yanimdaydi. bakacak kimse yoktu ciktik ufaklikla. bankamin önünde kabul edersebiz parayı bankamatikten hesabima yatirayim hem parada sayilnis okur dedim. tamam dedi. parayi tomar tomar ytirdik. tam anlastiginiz meblaydi. beraber notere gittik sonra. satisi yaptik. ciktik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TORSION

Dizel Punto bakıyorum, arabana bakayım dedim fiyatı görmez olaydım. Forumda Jetta'sını sıfırından pahalıya satmaya kalkıp bir de bunu inkar eden arkadaş gibi seninki de baya iddialı bir rakam olmuş.Arabanın gideceği fiyat 21 civarı ve piyasayı sürekli takip eden biri olarak yazıyorum bunu. Anlamsız tekliflerin gelmesinin sebebi de bu.Galiba hiç bakmamışsın, fahiş fiyatlarla yeşillik olsun diye konulan ilanları bile katlamışsın fiyatta.

En güvenli yol cep havale veya diğer online havale işlemleri veya direkt nakit elden almak, alırken de içeriden numune seçip kontrol etmek gerçekliğini.

2 yıl önce araç bakarken 21.000 civarına 100.000 km üstü boyalı 1.3 mjet puntolar bulunuyordu. buna dayanarak istenilen fiyat birazcık yüksek olmakla birlikte normal diyorum. 24 dese bugün satılır 25'e rahat gider.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hellori Hazretleri

quote:

Dizel Punto bakıyorum, arabana bakayım dedim fiyatı görmez olaydım. Forumda Jetta'sını sıfırından pahalıya satmaya kalkıp bir de bunu inkar eden arkadaş gibi seninki de baya iddialı bir rakam olmuş.Arabanın gideceği fiyat 21 civarı ve piyasayı sürekli takip eden biri olarak yazıyorum bunu. Anlamsız tekliflerin gelmesinin sebebi de bu.Galiba hiç bakmamışsın, fahiş fiyatlarla yeşillik olsun diye konulan ilanları bile katlamışsın fiyatta.

2 yıl önce araç bakarken 21.000 civarına 100.000 km üstü boyalı 1.3 mjet puntolar bulunuyordu. buna dayanarak istenilen fiyat birazcık yüksek olmakla birlikte normal diyorum. 24 dese bugün satılır 25'e rahat gider.

Geçen sene boyasız 90'lık, Dynamic inci gibi 110.000'de 2006 model arabamı 21.250'ye verdim piyasası yüksek bir yerde.Sık araba değiştirdiğim için sürekli piyasanın içerisindeyim.Altı ay evvel de 100.000'de 19.750'ye almıştım.Araç yetkili servis bakımlıydı.Şimdi tekrar GP bakıyorum aylardır satılmayan boyasız-bir iki parça boyalı, Dynamic 90'lık 22-23 civarından ilana verilen 100.000km civarı olanları var.21 civarı ilana verilenler bir iki hafta içerisinde satılıyor. Active'ler de ortalama 1.000-1.500 aşağısına gidiyor Dynamic'lerin. Bilmediğim ve düzgün takip etmediğim bir model olsa kesinlikle yorum yapmazdım.

Arkadaşın yazdığı rakamın 1-2.000 yukarısına Astra H, FocusII, Golf, Jetta gibi araçlar satılırken; daha aşağısına C4, C5, Corsa D gibi araçlar satılmakta.Ağzına kadar dolu, cam tavanlı, güvenlik paketli Emotion Gp'lar bile 22-23'e anca gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OceanMaster -- 13 Ocak 2014; 0:45:38 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Satıcıysan sorun yok. Önce paranın hesabına geçtiğini gör (ister havale ister bankadan yatırma), sonra noterde imzayı at. Önce notere gidelim diyene de "hayırlı günler" deyip uzaklaş .
  • en son soyle yaptik dedim ki paran bankada nakitmi bankada dedi tam cekme yarin beraber cekeriz sayilmis olur hem dedim ertesi gun de ole yaptik bankada yanimda cekti sayilmis oldu hem hemde sahte para tehlikesi ortadan kalkti sonra notere gittik ben orda keyfe keder bidaha saydim posetten cikardim :) imzami attim hayrini gor dedim parayi iki adim otede ki banka hesabima yatirdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ben aracımı alırkende dediğiniz gibi düşük fiyatlarada puntolar vardı bende orjinallik ve km takıntısı var.4 ay boyasız değişensiz araç aradım 9.seferde bulabildim.Bende alırken temiz olsun fazla olsun diye piyasa fiyatının üstünde verek aldım aracımı. şuan aracımı 25 'e versem 2 alıcı hazır bir taneside iş yerinden arkadaşım. Artık 45 binden aşağı dizel b sınıfı araba yok.
    Dediğiniz fiyata dizel zor bulursunuz.Allah yardımcınız olsun.

Cvp yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum en mantıklısı noterden eft gözüküyor.Birde bloke çek gibi birşeyler duymuştum.Bilgisi olan varmı acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_zula -- 13 Ocak 2014; 7:51:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

quote:

Ben aracımı alırkende dediğiniz gibi düşük fiyatlarada puntolar vardı bende orjinallik ve km takıntısı var.4 ay boyasız değişensiz araç aradım 9.seferde bulabildim.Bende alırken temiz olsun fazla olsun diye piyasa fiyatının üstünde verek aldım aracımı. şuan aracımı 25 'e versem 2 alıcı hazır bir taneside iş yerinden arkadaşım. Artık 45 binden aşağı dizel b sınıfı araba yok.
    Dediğiniz fiyata dizel zor bulursunuz.Allah yardımcınız olsun.

Doğrudur...

• bravomu satarken, poloyu alırken EFT yoluyla para alışverişini halletmiştim.. artık herkeste akıllı telefon var.
    en iyi yol şimdilik bu..

bu alım-satım işlerine devletin, vatandaşı rahatlatmak adına, bir el atması şart. bir yasa değişikliğiyle noterlerin görevlerine bir ekleme daha yapabilirler.
    mesela alıcı parayı notere teslim eder, ister eft ile ister nakden, noter de parayı aldıktan sonra sözleşmede imzalar atılır. ardından noter parayı satıcıya teslim eder. bu iş karşılığında da hem alıcıdan hem de satıcıdan atıyorum 10'ar lira alır. isteyen de bu parayı ödemez eski yöntemle işlemini yapabilir..

bu tarz bir olayın olması biz vatandaşlar için çok iyi olur..
  • Ben Suzukimi aldığımda satıcı abi paranın hesaba geçip geçmediğine bakmakzısın noterde imzayı atmıştı.O derece güven vermişim yani adama.Yalnız satan abimiz binbaşıydı yanında silahı vardı :) :)Şaka bir yana blokeli çek diye bir olay var.Bankalara sorabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baboker

Bu alım satım işlerine devletin el atması şart

lan verdim, aradı bu tipler.

Biz İstanbul Avcılar' da Queen's cafe' nin sahibiyiz. Aracınızı satın almak istiyoruz. Mekanı kullanıyorlar ama ilişkileri gerçek mi belli değil. Beni de ilgilendirmez.

Usta dedikleri bir tip baktı yalandan, iyi dedi. Sonra farkettim, hiç bir vasfı da yok bunun. Telefonla karşıdakine şase numarası okuyor, araç tescil tarihini okuyor, telefonla karşıdaki temiz diyor. İyi de, söylediği numara ve tarih yanlış, dedim bana ne, ben paramı aldığıma bakarım, demedim bir şey.

Nerelisin ile girmeye çalışıyorlar. Yemek yiyelim ile devam ediyorlar. Ben yemek yemiyorum, gidin yemeğinizi yiyin, paranızı hazırlayın, yarın almaya gelirsiniz dedim.

Vekalet ver ile devam ediyorlar. Neden vekalet verilecekmiş? dedim. Özel plaka takacağız da dedi bunlar. Verirsin parasını, alırsın üzerine takarsın plakanı beni ilgilendirmez dedim.

Notere gidelim o zaman dediler, tabii hemen gidelim. Yalnız şu şöför arkadaşın adına aracın satışını alacağız, değilse vergi çıkıyor dediler. tabii, olur, siz benim hesabıma 100 bin euro karşılığı tl' yi, aracın plakasını ve ne amaçla hesabıma yatırdığınızı açıkça belirterek yatırın, hemen imzalarım, istediğiniz kişinin adına satış yaparım dedim.

Aaa, olur mu, önce noterde satışı verin, sonra gider bankadan parayı göndeririz dediler.

Gerek yok. O konu teknolojiyi kullanmayı beceremeyenler için dedim. Şimdi siz elemanınızı bankaya göndereceksiniz. biz de notere gideceğiz. Evraklar hazırlandığında, ben noterde satışı imzalamadan ÖNCE, bankaya parayla gönderdiğinizi elemanınızla görüşeceksiniz veya bankaya talimat vereceksiniz. Paranın tamamını eksiksiz olarak hesabıma ödeyeceksiniz. Ödediğiniz anda benim cep telefonuma, para girişi oldu mesajıve para miktarı bir saniye içinde geliyor. Bu mesajı gördükten sonra satışı imzalarım dedim.

Bunun üzerine ehe mehe demeye başladı bunlar.

Ayrıldım. Konuşacak hiç bir şey yok, her şey çok açık ve net. Dolandırıcılığa eksik teşebbüs diye bir suç da yok. Değilse; hiç üşenmezdim , dolanırdım savcılıkta günlerce.

ASLA PARANIZIN TAMAMINI ALMADAN SATIŞI İMZALAMAYACAKSINIZ. * En önemli konu bu. Tekrar okuyun.

NOTERDE ELDEN PARA ALMAYACAKSINIZ. Zaten bunu yapmanız da yasal olarak suç, 8 bin tl üzeri tüm işlemler için banka havalesi yapmanız yasal yükümlülüktür.

Size şunu anlatayım , aklıma geldi. Estetik cerrahi doktoru akrabamı ziyarete gittim iş yerine geçenlerde. Beş saattir, bu gariban hacı amcanın yüzünü dikiyordum, yeni çıktım ameliyattan dedi. Ne olmuş? dedim. Arabasını satacakmış, noterde satışı imzalamış, paranı aşağıya inince bankadan verelim demişler. Çıkar çıkmaz kaçmaya başlayınca arkalarından gitmiş. Hacı amcanın dudaklarını, yüzünü, gözlerini, ellerini doğramışlar jiletle, falçatayla.

Anladınız ?

• fxxx kullanıcısına yanıt
    yazdıklarınızn her zerresini okudum.Çok haklsınz keşke herkes sizin gibi bilgili ve dikkatli olsa ülkemizde çoğı kişi iyi niyetinden satışı veriyor sonra dolandırılıyor.

İkinci elde paranı almadan satışı vermeyeceksin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.