Şimdi Ara

otel havuzları hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
9.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

bu sene alanya tarafına yanlız tatile gidecem de. daha önce otellerin havuzlarına hiç girmemiştim. boyum 1,84 ve yüzme bilmiyorum tek başıma havuza girebilirmiyim ? ne diyorsunuz :)

teşekkürler

Otel Havuzları: Bilgiler ve Standartlar

Otel havuzları, özellikle yaz aylarında tatilcilerin ve gezginlerin keyif aldığı önemli bir olanaktır. Otel havuzlarının derinliği ve ölçüleri, güvenlik ve konfor sağlamak için çeşitli standartlara tabidir.

Otellerdeki Havuz Derinlikleri

Otellerdeki havuz derinlikleri, kullanım amacına ve havuz tipine bağlı olarak değişir. Yetişkin yüzme havuzları genellikle 1,2 metreden 1,8 metreye kadar derinliğe sahiptir. Çocuk havuzları ise güvenlik nedeniyle genellikle 0,6 metreden 1,2 metreye kadar daha sığdır.

5 Yıldızlı Otel Havuz Ölçüleri

5 yıldızlı oteller, konuklarına lüks ve geniş yüzme deneyimleri sunar. Bu otellerdeki havuzlar genellikle daha büyüktür ve aşağıdaki ölçülere sahip olabilir:

• Uzunluk: 15 metre veya daha fazla
    • Genişlik: 8 metre veya daha fazla
    • Derinlik: 1,2 metre ila 1,8 metre

Otel Havuzlarının Önemi

Otel havuzları, konuklar için birçok fayda sağlar:

• Serinleme ve Dinlenme: Havuzlar, özellikle sıcak iklimlerde serinlemek ve rahatlamak için mükemmel yerlerdir.
    • Egzersiz: Yüzme, tüm vücudunu çalıştıran harika bir kardiyo egzersizidir.
    • Sosyalleşme: Otel havuzları, diğer konuklarla tanışmak ve etkileşim kurmak için sosyal alanlar olabilir.

Güvenlik İpuçları

Otel havuzlarını kullanırken güvenliği sağlamak için aşağıdaki ipuçlarını takip etmek önemlidir:

• Denetlenen Bir Havuzu Kullan: Her zaman bir cankurtaranın hazır bulunduğu denetlenen bir havuzu kullan.
    • Yüzme Becerilerinin Farkında Ol: Yüzme becerilerinin sınırları içerisinde kal.
    • Çocuklara Dikkat Et: Çocuklar her zaman yetişkin gözetiminde olmalıdır.
    • Alkol Tüketiminden Kaçın: Havuzda alkol tüketimi tehlikeli olabilir.

Otel havuzları, keyifli ve rahatlatıcı bir tatil deneyimi için önemli olanaklardır. Derinlik ve ölçüleri standartlara uygun olarak belirlenerek güvenlik ve konfor sağlanır. Otel havuzlarını kullanırken güvenlik önlemlerini almak ve keyifli vakit geçirmek önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Genelde havuzlar 1.50 ile 1.60 arası yükseklikte oluyor otellerde boğulma ihtimalin düşük dahi olsa dikkat et suyla şaka olmaz içine atladıktan sonra panik yaparsan o kadar yükseklikte daha boğulursun havuza tek başına iken girme ( yani en azından etrafta bir tane insan olsun)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Hasan Paşa

Genelde havuzlar 1.50 ile 1.60 arası yükseklikte oluyor otellerde boğulma ihtimalin düşük dahi olsa dikkat et suyla şaka olmaz içine atladıktan sonra panik yaparsan o kadar yükseklikte daha boğulursun havuza tek başına iken girme ( yani en azından etrafta bir tane insan olsun)

cevap için çok sağol hocam bir de epilepsi hastasıyım o anda kriz gelir kimse görmez diye tırsıyorum tabi

1,84 olduğuma göre 1,50 lik büyük havuzlarda genelde bir sürü insan oluyor ama ben tek başıma mal gibi orada millet dalga geçmesin sonra :D

bir de onlar eğlence havuzu sanırım yüzme öğrenmek içni değil yanılıyormuyum ?

Orijinalden alıntı: KomsununOglu

Hocam onu bilmem de geçen yaz kaldığımız otelde ufak bi çocuk eesini yapmıştı havuza 6-7 saat boyunca kapalı kaldı havuz. Dikkatli ol yani. Su yutma

evet saç oluyor vs. ağız ile temas etmemesi gerek :)

Hocam onu bilmem de geçen yaz kaldığımız otelde ufak bi çocuk eesini yapmıştı havuza 6-7 saat boyunca kapalı kaldı havuz. Dikkatli ol yani. Su yutma

çocuk değil büyüklerde yapıyor bildiğim kadarıyla.. bide yüzmeye devam edyorlaar.. ilginç yanı o..

bu arda suda kabarcık görürsen sakın tırsıp heyecan yapma..

• quote:

Orijinalden alıntı: photo_canon1

quote:

çocuk değil büyüklerde yapıyor bildiğim kadarıyla.. bide yüzmeye devam edyorlaar.. ilginç yanı o..

Hocam ciddi soruyorum otel havuzlari kac cm ? Ben yuzme bilmiyorum da

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Marmaris Otel Tavsiye
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yetişkin havuzları arkadaşın da dediği gibi 150-160 cm olur. Fakat uyarayım bu derinlik yüzme bilmeyen birisi için oldukça tehlikelidir. Dengeni kaybettiğin an başın suyun içine gömülür.

Orijinalden alıntı: turkish_republic

quote:

Orijinalden alıntı: photo_canon1

quote:

Hocam ciddi soruyorum otel havuzlari kac cm ? Ben yuzme bilmiyorum da

bildiğim kadarıyla her yerde değişiyor.. ama 150-200cm arası diye biliyorum.. bu arada bende yüzme bilmiyorum belirteyim..

• 1.5m den baslar diger uca 3m olana kadar derinlesir.Sikinti cekmezsin

Edit: Sikintin olmasin nereye gidersen git 1.5 tas catlasa 1.6m den baslar derinlik ayaklarin her turlu deger yani 1.84 demissin parmak ucu bassan 1.90 oldun bile.Ayrica havuzda yuzmeyi ogrenirsen denizde 2 kati daha rahat yuzersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcarzer44 -- 20 Mart 2013; 5:00:59 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: alcarzer44

1.5m den baslar diger uca 3m olana kadar derinlesir.Sikinti cekmezsin

Edit: Sikintin olmasin nereye gidersen git 1.5 tas catlasa 1.6m den baslar derinlik ayaklarin her turlu deger yani 1.84 demissin parmak ucu bassan 1.90 oldun bile.Ayrica havuzda yuzmeyi ogrenirsen denizde 2 kati daha rahat yuzersin.

1,50 ise sorun yok rahat rahat yüzebilirim de orada milletin içinde mal gibi kalacam yüzme bilmiyorum da gülmezler herhalde :D

• Hocam havuzun bir ucundan diğer ucuna gittikçe derinlesir baktın ayakların yerde hemen ileriye doğru yüzme biraz ılerde ayakların yere degmediginde panik yapabilirsin...Sana tavsiyem sırt üstü yatmaya çalış suyun üstünde batmazsin kesinlikle,o zaman panik yapsan bile sıkıntı olmaz kollarını geri cirparak kenara gelebilirsin yavaş yavaş...

• quote:

Orijinalden alıntı: turkish_republic

merhaba arkadaşlar

bu sene alanya tarafına yanlız tatile gidecem de. daha önce otellerin havuzlarına hiç girmemiştim. boyum 1,84 ve yüzme bilmiyorum tek başıma havuza girebilirmiyim ? ne diyorsunuz :)

teşekkürler

zaten 1-2 kere havuza girdikten sonra suyun üstünde kalmayı öğrenirsin bir şekilde, ama bence iyi bir yüzücüden öğrenmen daha iyi. yüzme hocası veya profesyonel bir yüzücüden işin usulünü öğren, yoksa herkes yüzüyor, görüyoruz yani. adam kafası batmasın diye her kulaçta bir sağa bir sola baykuş gibi çeviriyor kafasını, dizler kırık ayaklar ayrı bir alemde, nefes kontrolü yok, kulaçlar hızlı yüzeceğim diye bam küt suya vuruluyor,

bunları yapmamak için iyi bilen birinden öğren, hem doğru nefes kontrolü sayesinde vücuduna gelecek zararlardan korunmuş olursun, hem de aynı mesafeyi daha az yorularak daha hızlı yüzersin

ve sana tavsiyem, sığ yerlerden başlama, git direkt adam gibi 2-2.5 metrelik yerden başla, zaten başlarda kenara tutunursun problem olmaz yani

epilepsi hastasıyım demişsin, mutlaka öğrendiğin kişiye bunu söyle hazırlıklı olsun

• genelde havuzların bi tarafı 150 gibi boylarla başlar diğer kısıma doğru 180 e kadar çıkar, rakamlar örnektir tabi her havuzda değişir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.