Şimdi Ara

ÖSYM 2014 LYS-4 SORU CEVAP VE TARTIŞMA- ANA KONU (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
789
Cevap
8
Favori
37.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dursun1071

quote:

Orijinalden alıntı: where devils speak

Eğer LYS-4 sınavı basitse, TS'cileri edebiyatta zorlayacaklar. Bu bağlamda tmciler de edebiyatta zorlanacak. Bu durumda TM'cilere adil olması bakımından matematik sınavı çok zor bir sınav olmaz, MF'cileri de fen sınavında zorlayacaklar demektir.

Yani, TS'ciler için LYS-4 kolay, LYS-3 zor.
    TM'ciler için, LYS-3 zor, LYS-1 kolay.
    MF'ciler için de LYS-2 zor, LYS-1 kolay.

olacaktır ve adil bir sınav olacaktır.

ya şu analizlerinizi kendinize saklayın, sabahtan beri okuya okuya gülmektne bir hal oldum ya

peki, özür dilerim arkadaşım bir daha olmaz.

• Hangisi mimari ile ilgili değildir : Ciltçilik

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: where devils speak

Eğer LYS-4 sınavı basitse, TS'cileri edebiyatta zorlayacaklar. Bu bağlamda tmciler de edebiyatta zorlanacak. Bu durumda TM'cilere adil olması bakımından matematik sınavı çok zor bir sınav olmaz, MF'cileri de fen sınavında zorlayacaklar demektir.

Yani, TS'ciler için LYS-4 kolay, LYS-3 zor.
    TM'ciler için, LYS-3 zor, LYS-1 kolay.
    MF'ciler için de LYS-2 zor, LYS-1 kolay.

olacaktır ve adil bir sınav olacaktır.

lys 4 o kadar kolay degildi tarih full bilgiydi nerdeyse

cogu sikta celiskide birakti. Cografya ve felsefe dahil

+ olarak mat her yil zor olmus
    gecen yilki kadar zor olmasa da zorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarihte erkenden bitirdim sınavı.Tm ci olarak zorlanmadım pek.Tarih ve coğrafyayı iyi yaptım.Felsefe yi falan bilmediğimden onun sorularını pek çözemedim.Ama geneli rahattı.
  • Avrupa Ekonomi Birliği miydi. Ona zemin hazırlayan neydi arkadaşlar ben kuzey atlantik yaptım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chapuling123

Evet . Ben sümerler Mezopotamya'da diye ziggurat yaptım

http://tr.wikipedia.org/wiki/Ziggurat

Bende ilk başta bereket tanrısı yaptım sildim Ziggurat yaptım kanki Mezopotamya ve İran da varmış çak
  • quote:

Orijinalden alıntı: SüperEspri

quote:

Bende ilk başta bereket tanrısı yaptım sildim Ziggurat yaptım kanki Mezopotamya ve İran da varmış çak

Ooo güzel bi tmci olarak iyi yapmıştım sınavı aslında

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bunun adı barış değil , resmen bi ülkenin idamı diye bir cümle verilmişti ..
    Bu hangi antlaşma için söylenmiştir ? Soru buydu galiba
    Ben barış dediği için Lozan barış antlaşması mı acaba desem fe Sevr yaptım ..

• Ösym Gündem sorularından birkaç soru sordu görebilen arkadaşlar varsa paylaşıyorum :

Ağrıda Sırrı Sakık KAzım Karabekirn heykelini kaldıracagını ve kazım Karabekiri karalayan isim olmuştu, Ösym Kazım Karabekirin önemini hatırlattı.

Gerçekten kazım karabekir dogu anadoluya yardımlar yapmıs,yetimlere bakmış, kurtulus savasında desteklerıyle bugunlere gelmemıze katkı yapan bir paşadır.

Aynı zamanda suriye sorusuda gündemdi .

gap projesıne karşı cıkan devlet Suriye (düşman devlet gibi) gösterildi.

bunlar dikkat çeken noktalardı :D
  • Asurlular miydi o?

• Pompeii Müftüsü kullanıcısına yanıt
    Lozanı bilmeyen nasıl bir türk var acaba içler acısı bir durum olsa gerek... Lozan bizim özgürlügümüzdür, türklerin makus talihinin yok oluşudur. o soruda mondros ve sevr çeldirici şıklardı yalnız soruda açıkca Barış anlaşması belirtildigi icin Cevap sevr barış anlaşması olabilir.

Lozan antlaşması bir ülkenin idamı mı olacak aynı zamanda soruda 1920de açıklanan bir sözden bassediyor, lozan o zamanlarda imzalanmamıstı, kurtuluş savaşımız devam ediyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alycan7 -- 14 Haziran 2014; 13:44:15 >
  • Soru cevapları verilecek mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SüperEspri

quote:

bende zigurat yaptım

zigurat mısırlılarla ilgili olarak aklımdaydı

• quote:

Orijinalden alıntı: alycan7

Lozanı bilmeyen nasıl bir türk var acaba içler acısı bir durum olsa gerek... Lozan bizim özgürlügümüzdür, türklerin makus talihinin yok oluşudur. o soruda mondros ve sevr çeldirici şıklardı yalnız soruda açıkca Barış anlaşması belirtildigi icin Cevap sevr barış anlaşması olabilir.

Lozan antlaşması bir ülkenin idamı mı olacak aynı zamanda soruda 1920de açıklanan bir sözden bassediyor, lozan o zamanlarda imzalanmamıstı, kurtuluş savaşımız devam ediyordu.

1920 Sevr, ilginçtir direk işaretledim. Hafıza tuhaf çalışan bir şey, sorunun cevabına emin oldum ki doğru da.

• Bu arada Vichy hükümeti Fransa'da kuruluyor zor sorulardandı.
  • alycan7 A kullanıcısına yanıt
    Lozan yaptım ancak önümdeki kızın cevabını gördüm Sevr yapmıştı , emin olamadım Sevr yaptım ben de

• quote:

Orijinalden alıntı: alycan7

Ösym Gündem sorularından birkaç soru sordu görebilen arkadaşlar varsa paylaşıyorum :

Ağrıda Sırrı Sakık KAzım Karabekirn heykelini kaldıracagını ve kazım Karabekiri karalayan isim olmuştu, Ösym Kazım Karabekirin önemini hatırlattı.

Gerçekten kazım karabekir dogu anadoluya yardımlar yapmıs,yetimlere bakmış, kurtulus savasında desteklerıyle bugunlere gelmemıze katkı yapan bir paşadır.

Aynı zamanda suriye sorusuda gündemdi .

gap projesıne karşı cıkan devlet Suriye (düşman devlet gibi) gösterildi.

bunlar dikkat çeken noktalardı :D

suriyenin düşman olarak gösterilmesiyle alakası yok su sorunları aşağı yukarı 20 yıl öncesine falan dayanıyo
  • alycan7 A kullanıcısına yanıt
    Suriye ile ilgili düşüncen kompleks bence ama Kazım Karabekir sorusu gerçekten güzeldi soruyu değilde adamı seviyordum doğu deyince o dönem nedense sadece Kazım Karabekir geliyor aklıma büyük insandı toprağı bol olsun
  • Yanlız ne zaman lys de Lozan şıkta ya da soruda olsa mal gibi yanlış yapıyorum ben intihar deyince atladım Mondros yaptım sonra sildim Sevr sonra sildim yine Mondros Allah kahretsin 2012 de de kazandığımız diyordu galiba soruda bizim Körfez tarihcisi Lozan hezimet dediği için mal gibi onu da yanlış yapmıştım ah ulan ah
  • Şeker ahmet paşa ve osman hamdi bey'in batıya gidip öğrendiği sanal dalı sorusunun cevabı
    -Resim

polonyada doğan ve dünyanın döndüğünü bulan tarzı bilim adamı sorusu
    -Kopernik

hangisi anadolu selçuklu eseridir
    -sivas gök medrese

anadoluya medeniyet kültür gibi önemli gelişmeler getiren
    -Asurlular (çivi yazısıyla anadoluda ticaret yaptı)

islamiyet öncesi türklerde hint çin irandan harmanlanan kültürel yapıda iz bırakan
    -Uygurlar

petrol ihraç eden ülkeler
    -OPEC (OAPEC petrol üreten arap ülkeleri demek)

gazeteye çıkan antlaşma
    -Sevr

almanya nazisinin vichy hükümeti
    -Fransa

Avrupa Ekonomik Topluluğu
    -Schuman bildirisi

Türklerin göç etmediği yer
    -Kuzeybatı afrika
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.