Şimdi Ara

ÖSYM 2014 LYS-4 SORU CEVAP VE TARTIŞMA- ANA KONU (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
789
Cevap
8
Favori
37.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Pompeii Müftüsü

Lozan yaptım ancak önümdeki kızın cevabını gördüm Sevr yapmıştı , emin olamadım Sevr yaptım ben de

ben anlamıyorum nasıl bi vatandaşsınız siz insan lozanın ne olduğunu bilmez mi la
  • quote:

Orijinalden alıntı: SüperEspri

quote:

Orijinalden alıntı: chapuling123

Evet . Ben sümerler Mezopotamya'da diye ziggurat yaptım

http://tr.wikipedia.org/wiki/Ziggurat

Bende ilk başta bereket tanrısı yaptım sildim Ziggurat yaptım kanki Mezopotamya ve İran da varmış çak

Belirttiginiz soruda mantık şöyleydi, Anadoluda kurulan ilk devletlere ait özellikler verildi, yapılan araştırmada anadoluda kurulan ilk devletlerine ait özellikler değildi gibi bir soruydu sorunun aslı cevapda Zigguat olacaktı.

• Callejoon C kullanıcısına yanıt
    Hahahah Fransa yaptımda yanlız işaretledim mi hatırlamıyorum inş. işaretlemişimdi 4 soru iç güdüyle boş bıraktım düşündüğüm 4 şık da doğru çıktı işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoXVII

Yanlız ne zaman lys de Lozan şıkta ya da soruda olsa mal gibi yanlış yapıyorum ben intihar deyince atladım Mondros yaptım sonra sildim Sevr sonra sildim yine Mondros Allah kahretsin 2012 de de kazandığımız diyordu galiba soruda bizim Körfez tarihcisi Lozan hezimet dediği için mal gibi onu da yanlış yapmıştım ah ulan ah

Mondros ateşkes antlasması

Sevr Barış antlasması

soruda Barışdan bassedilen bir açıklama vardı, kısacası sevr beni işaretle diyordu.
  • Arkadaşlar tarihte bir medreseydi sanırsam anadolu selçuklu döneminde yapılmıştır falan diye bir de bu şıklarında anadolu selçukluda bilgi veriyordu.Hangisi olduğunu soruyordu.Atabey-melik-uç beyi gibi şeyler vardı onun cevabı ne olacaktı.
  • Haritali soru karadeniz kuzeyi degil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pompeii Müftüsü

Bunun adı barış değil , resmen bi ülkenin idamı diye bir cümle verilmişti ..
    Bu hangi antlaşma için söylenmiştir ? Soru buydu galiba
    Ben barış dediği için Lozan barış antlaşması mı acaba desem fe Sevr yaptım ..

Sevr yaptım doğruymuş. Çünkü sevr 10 ağustos 1920 de imzalanmış. Gazetedeki haber 16 ağustos 1920 idi.

Vichy hükümetini de Vichy kremden yaptım fransız malı diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekilord -- 14 Haziran 2014; 13:56:45 >

• alycan7 A kullanıcısına yanıt
    Çok doğru bak bu ince noktaları göremedim haklı olabilirsin bu arada mimari ile ilgili soru Sivas Gök Medresemi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xGrandMasterx

beyler rahat yaptığınız sınavdan korkun ösym bu. doğru bilinen yanlışlardan soruyor hep

+sonsuz

kolay sanılan çok tokatlıyor beyler . rehavete vermeyin sakın yanarsınız aman
  • quote:

Orijinalden alıntı: erenb0ran

Şeker ahmet paşa ve osman hamdi bey'in batıya gidip öğrendiği sanal dalı sorusunun cevabı
    -Resim

polonyada doğan ve dünyanın döndüğünü bulan tarzı bilim adamı sorusu
    -Kopernik

hangisi anadolu selçuklu eseridir
    -sivas gök medrese

anadoluya medeniyet kültür gibi önemli gelişmeler getiren
    -Asurlular (çivi yazısıyla anadoluda ticaret yaptı)

islamiyet öncesi türklerde hint çin irandan harmanlanan kültürel yapıda iz bırakan
    -Uygurlar

petrol ihraç eden ülkeler
    -OPEC (OAPEC petrol üreten arap ülkeleri demek)

gazeteye çıkan antlaşma
    -Sevr

almanya nazisinin vichy hükümeti
    -Fransa

Avrupa Ekonomik Topluluğu
    -Schuman bildirisi

Türklerin göç etmediği yer
    -Kuzeybatı afrika

aet kuzey Atlantik bildirisi olması lazım abd ile kanada nın da imzası var

yanlış hatırlamıyosam osman hamdi tiyatro okulu açmıştı tiyatroda olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Callejoon

Arkadaşlar tarihte bir medreseydi sanırsam anadolu selçuklu döneminde yapılmıştır falan diye bir de bu şıklarında anadolu selçukluda bilgi veriyordu.Hangisi olduğunu soruyordu.Atabey-melik-uç beyi gibi şeyler vardı onun cevabı ne olacaktı.

cevap b şıkkı olacaktı , yani en sona melik en başa atabey sınıra yerleştirilen beyde uç beyi olcaktı

sıralama atabey - uç beyi- melik olcaktıcevap b şıkkı olacaktı , yani en sona melik en başa atabey sınıra yerleştirilen beyde uç beyi olcaktı

sıralama atabey - uç beyi- melik olcaktı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Callejoon

Arkadaşlar tarihte bir medreseydi sanırsam anadolu selçuklu döneminde yapılmıştır falan diye bir de bu şıklarında anadolu selçukluda bilgi veriyordu.Hangisi olduğunu soruyordu.Atabey-melik-uç beyi gibi şeyler vardı onun cevabı ne olacaktı.

atabey-imarethane-uçbeyi-melik
  • Ziggurat
    Asurlular. Doğru.
    Kuzey batı afrika.orada türkler yok.
    Kuran ve hadis doğrudur.
    İspanya venedik
    İlk posta teşkilatı olacak.2. Mahmut döneminde kuruldu.
    2. Kosova avusturya toprakları alındı yanlış yani cevap bu olacaktı.
    Avrupa kömür çekil topluluğu (aet) schuman bildirisiyle kuruldu.sonra avrupa birliğine dönüştü zaten.
    Petrol fiyatları vsvs opec olacak.
    Uygurlar
    Vichy hükümeti fransada kuruldu.cevap fransa
    Yurt kuran kazım karabekir
    Su sorunu baraj vs suriye olacak.
    Bi soru sevr olacak.barış anlaşması diyor.
    Osman hamdi bey şeker osman resim olacak.osman hamdinin kaplumbağa terbiyecisi diye resmi var.
    Hangisi mimari değil diyordu ciltcilik olacak.
    Sivas gökmedrese
    Kopernik.
    Mısır lideri nasırın süveyşi kamulaştırması(millileştirmesi)
    Çin sorusu 1-2-3 (cevap kesin değil araştırıyorum)
    1934 kadınların milletvekili seçilmesi sorusunun cevabı.türkiyenin bazı ülkelerden önce kadın hakları vermesi gibi bir şey vardı o cevap.
    Serbest cumhuriyet fırkasının amaçları diyordu yanlış olan ,saltanatı savunmak olacak cevap.
    Fatih kanunnamesi fetva veren ilmiyeci şeyhülislam.
    Bedir savaşı 1-2-3
    1 . El kaynak sorusu ahmet altınay lale devri eseri olacak.
    Dış politika kıta sahanlığı olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skip6o. -- 14 Haziran 2014; 14:24:52 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• GoXVII G kullanıcısına yanıt
    Selçuklu eseri hocam Gök Medrese. Soruyu tam hatırlamasam da Selçuklu ise cevap doğru.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kngnl

Ziggurat
    Asurlular. Doğru.
    Kuzey batı afrika.orada türkler yok.
    Kuran ve hadis doğrudur.
    İspanya venedik
    İlk posta teşkilatı olacak.2. Mahmut döneminde kuruldu.
    2. Kosova avusturya toprakları alındı yanlış yani cevap bu olacaktı.
    Avrupa kömür çekil topluluğu (aet) schuman bildirisiyle kuruldu.sonra avrupa birliğine dönüştü zaten.
    Petrol fiyatları vsvs opec olacak.
    Uygurlar
    Vichy hükümeti fransada kuruldu.cevap fransa
    Yurt kuran kazım karabekir
    Su sorunu baraj vs suriye olacak.
    Bi soru sevr olacak.barış anlaşması diyor.
    Osman hamdi bey şeker osman resim olacak.osman hamdinin kaplumbağa terbiyecisi diye resmi var.
    Hangisi mimari değil diyordu ciltcilik olacak.
    Sivas gökmedrese

Süveyş krizinin çıkış nedeni, Abdülkadir bişeyin kanalı millileştirmesi miydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bunickonaltıharf -- 14 Haziran 2014; 14:09:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzcan546

quote:

Orijinalden alıntı: xGrandMasterx

beyler rahat yaptığınız sınavdan korkun ösym bu. doğru bilinen yanlışlardan soruyor hep

+sonsuz

kolay sanılan çok tokatlıyor beyler . rehavete vermeyin sakın yanarsınız aman

Ben ygs sosyali 20 dk da bitirdim cok basitti dedim 2 3 yanlis max idi. Geldim dh ye girdim bir titreme aldı allah allah diye. Sonuc 13 yanlis.

• Çin in ideoloji sorusu en zor soruydu tarihde bence ben ona yalnız 1 yaptım ama 3 şık arasında kaldığım tek soruydu diğerlerinin çoğunu arkadaşlar yazmış zaten.
  • arkadaşlar, sorusu olan sorabilir sorular aklımda nerdeyse cevaplıyabilirim.
  • where devils speak W kullanıcısına yanıt
    LYS 1 Orta olur diğerleri senin dediğin gibi
  • bunickonaltıharf kullanıcısına yanıt
    Evet.mısır başkanı nasırın kamulaştırma düşüncesi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.