Şimdi Ara

ÖSYM 2014 LYS-4 SORU CEVAP VE TARTIŞMA- ANA KONU (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
789
Cevap
8
Favori
37.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kaanx111

Beyler bi soru daha vardı Doğu Anadoluda yetimlere bakıp ders falan veren kişi imdir son soruydu galiba şıkla Kazım Karabekir İsmet İnönü vardı ben Kazım karabekir yaptım doğru mu ,?? he bide ;

1923-1932 Türkiye dış politikalarında yoktur gibi bişeydi ben ne yaptıgımı hatırlamıyorum ama heralde yabancı okullar yaptım heralde

Kıta Sahanlığı..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manyofobi

Evet fare kapandaydı bi düzenekten bahsediyordu yemek için kapağı açmak mı gerekiyordu öyle bir şeydi, ben de güdü yaptım.
    yalnız III yaptım medeni kanun.
    çine çalışmaya giden adam sorusunda da çok çelişkide kaldım baskın kültür mü kültür merkezciliği mi diye, sanırım kültür merkezciliği yaptım.

Ben de ikisi arasında kaldım. Baskın mı merkezci mi diye, karar veremeyince boş kaldı. Şimdi kültür şoku kesin de, şimdi Türk kültürünü merkez olarak görmesi dedim, öte yandan baskın gelmesi dedim. Kafam karıştı
  • quote:

Orijinalden alıntı: takasindirimm

quote:

Orijinalden alıntı: alycan7

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: !! €MR€ !!

Bir de TBMMde mebus seçilebilmek için aynı yerde en az 5 yıl ikamet etmek gerekmesi sorusunu ne yaptınız?

atatürkün ..... engellemekti cevap.

atatürk selanik dogumlu oldugu ıcın atatürkü millet vekilliginden düşürmek için oynanılan haince bir oyundu tabikide başaramadılar ! cevap atatürkün mv engellemek olcaktı.

Hayır Atatürk Gaziantep'ten millet vekili oldu. Fakat 5 yıl hikamet etmedi. Oyunları buydu yani. Doğduğu yerle alakası yok.

kardeşim, daha sonra antepten üye oldu !

• Bu Tartismalarin sonu gelmex

• quote:

Beyler bi soru daha vardı Doğu Anadoluda yetimlere bakıp ders falan veren kişi imdir son soruydu galiba şıkla Kazım Karabekir İsmet İnönü vardı ben Kazım karabekir yaptım doğru mu ,?? he bide ;

1923-1932 Türkiye dış politikalarında yoktur gibi bişeydi ben ne yaptıgımı hatırlamıyorum ama heralde yabancı okullar yaptım heralde

Musul değil mi o bende hiç emin olmadan yaptım

• quote:

Orijinalden alıntı: emre2703

Abi birincisi Atatürk'ün bir yerde 5 yıl ikamet etmemesi yuzunden koskoca karar mi alinicak bu adam saygin bir konumda ve millet iradesini daha iyi yansitmak yanlis bir sik degil.
    İkincisi de humanist terapi diyenler neye gore dedi onu da anlamadim

Karar alınmamış zaten, soruda bir grubun teklifi diyordu.
  • yok kişi kullanıcısına yanıt
    şimdi adam çinde olduğu için yani kendisinden farklı kültür baskın kültür ama ruh hali açısından aklından geçirdiği hani dünyanın en iyi yaşamı benim ulusumdaki olduğu gibi ifadesi de olduğundan kültür merkezciliği diye düşündüm. yanlış bi mantık da yürütmüş olabilirim tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yok kişi

quote:

Evet fare kapandaydı bi düzenekten bahsediyordu yemek için kapağı açmak mı gerekiyordu öyle bir şeydi, ben de güdü yaptım.
    yalnız III yaptım medeni kanun.
    çine çalışmaya giden adam sorusunda da çok çelişkide kaldım baskın kültür mü kültür merkezciliği mi diye, sanırım kültür merkezciliği yaptım.

Ben de ikisi arasında kaldım. Baskın mı merkezci mi diye, karar veremeyince boş kaldı. Şimdi kültür şoku kesin de, şimdi Türk kültürünü merkez olarak görmesi dedim, öte yandan baskın gelmesi dedim. Kafam karıştı

Kültür Merkezciliği dedim bende. Birde Coğrafyada kısmen genel kültür sorusu vardı. Türkiye akarsudan faydalanmak istemiş ama bir devletin işin gelmemiş. IMF'den borç alamayıp kendimiz yapmışız. Suriye idi sanırım onun cevabı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eberfinrasa

quote:

Kıta sahanlığı 1980 yıllarında sorun haline geldi Yunanistanla. Özellikle 74 harekatından sonra ilişkiler gerildi.
    Yabancı okullar, musul falan Atatürk dönemi sorunudur
    Kulturel merkeziyetcilik cunku kendi kulturunun etkisinde cin kultirinu degerlendiriyor.

• quote:

quote:

Yok kıta sahanlığı cevap. Zaten yumuşama döneminin konusuydu senelere bakıp da yapılırdı
  • quote:

quote:

Kıta sahanlığı. Çok eminim.

• quote:

Orijinalden alıntı: takasindirimm

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: !! €MR€ !!

Bir de TBMMde mebus seçilebilmek için aynı yerde en az 5 yıl ikamet etmek gerekmesi sorusunu ne yaptınız?

atatürkün ..... engellemekti cevap.

atatürk selanik dogumlu oldugu ıcın atatürkü millet vekilliginden düşürmek için oynanılan haince bir oyundu tabikide başaramadılar ! cevap atatürkün mv engellemek olcaktı.

Hayır Atatürk Gaziantep'ten millet vekili oldu. Fakat 5 yıl hikamet etmedi. Oyunları buydu yani. Doğduğu yerle alakası yok.

ne alaka 1920 lere kadar mı selanikte ikamet etti

• quote:

şimdi adam çinde olduğu için yani kendisinden farklı kültür baskın kültür ama ruh hali açısından aklından geçirdiği hani dünyanın en iyi yaşamı benim ulusumdaki olduğu gibi ifadesi de olduğundan kültür merkezciliği diye düşündüm. yanlış bi mantık da yürütmüş olabilirim tabi.

Şimdi adam Çin kültürüne alışamıyor, çünkü Türk kültürü baskın, temelde o var. E bu da merkezciliğe de denk geliyor Ama araştırdım şimdi
    Kültür Merkezciliği Nedir, Ne Demektir?

Kültür merkezciliği (ethnocentrism), kişinin kendi kültürünü esas alarak öteki kültürleri küçük görmesi, kendi kültürünü doğal sayarken ötekilerini suni olarak değerlendirmesidir.
    cevap merkezcilik arkadaşlar.

• kıta sahanligi idi o.
    pek sorularin 20% si ne zaman aciklancak?

• quote:

Orijinalden alıntı: yok kişi

quote:

Orijinalden alıntı: cicikoko

Çin'li bir soru da vardı Mao'yla ilgili o soruyu tam olarak hatırlayanınız var mı?

1-2 olacaktı o. Mao komünist bir yönetim kurdu, SSCB ile yakınlaştı yani. O yüzden bağlantısızlar bloguna destek vermesi manasız kalır. Ancak verse verse SSCB ile araları bozulduğunda vermiştir. O da soğuk savaş döneminin sonlarına denk gelir galiba

Ben de 1-2 yaptım. ÇTDT kitabında sayfa 95'ten aynen yazıyorum:

"Çin ideolojisine uygun dış politika izleyerek ABD'ye karşı Kore Savaşı'na girdi. 1956 Süveyş krizinde Batılı devletlere karşı Mısır'ı destekledi
    ...
    ...
    ...
    ...

Çin, Malaya'da İngilizler ve Çin Hindi'nde Fransızlarla mücadele eden devrimci gruplara ve Vietnam Savaşı'nda ABD'ye karşı komünist Kuzey Vietnamlılara destek oldu"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EGoldstein -- 14 Haziran 2014; 15:31:11 >

evet benzer çelişkiye ben de düştüm ve inşallah merkezciliği işaretlemişimdir sen boş mu bırakmıştın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cicikoko

quote:

quote:

Yok kıta sahanlığı cevap. Zaten yumuşama döneminin konusuydu senelere bakıp da yapılırdı

Benim yanlıştır hiç emin değildim zaten peki şu coğrafyadaki küresel ısınmalı soruyu naptınız tr orta kuşaktaysa hangisi gözlenmez diyodu

• Belli değil belki açıklamazlar çünkü açıklanacak diye birşey söylemediler.
  • quote:

evet benzer çelişkiye ben de düştüm ve inşallah merkezciliği işaretlemişimdir sen boş mu bırakmıştın?

Evet boş bıraktım. Emin olmayınca hiç bulaşmadım.
    Bu arada hani Psikolojinin yaklaşımları ile alakalı soru vardı. Yapısalcı, gestalt falan onu naptınız?
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.