Şimdi Ara

ÖSYM 2014 LYS-4 SORU CEVAP VE TARTIŞMA- ANA KONU (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
789
Cevap
8
Favori
37.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler doğu anadoluda yetimlere bakan ders veren kişi Kazım Karabekirdi değil mi ?????
  • Bir de TBMMde mebus seçilebilmek için aynı yerde en az 5 yıl ikamet etmek gerekmesi sorusunu ne yaptınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yok kişi

quote:

Orijinalden alıntı: alycan7

aynen inkilap sorusu tartışmalı olcak gibi ilk bakışta hepsi doğru gibi geliyor, yalnız devletçilik olarak işaretledim bende, bu arada medeni kanun, Türk medeni kanunun kabulu Atatürkün Halkçılık ve Laiklik ilkesiyle ilgilidir. Laiklik ilkesiyle ilgisi hukuğun laikleşmesidir.

Ben medeni kanunu işaretledim sadece. Teşvik-i sanayi devletçilikle alakalı diye düşündüm. Ama medeni kanun deyince vatandaşlar arası ilişkileri düzenleyen kanun topluluğu yani, o yüzden onu işaretledim

Örnek olarak vericek olursam : Mecelle o zaman osmanlının islam hukukuna bağlı şerri ve örfi maddeleri içeren ahmet cevdet paşanın hazırladıgı bugunun medeni hukuku gibidir, yalnız mecelle günümüz dünyasına ayak uyduramadıgı ıcın medeni kanunu getirtmişiz 1926'da laikleştirilmiştir.

• Arkadaşlar Bedir sorusunu biraz açabilir misiniz unuttum da
  • quote:

Orijinalden alıntı: !! €MR€ !!

Bir de TBMMde mebus seçilebilmek için aynı yerde en az 5 yıl ikamet etmek gerekmesi sorusunu ne yaptınız?

Millet iradesini yansıtmak gibi bişey vardı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gowlet

quote:

Orijinalden alıntı: diseppear

arkadaşlar coğrafyada konyada yer altı suyu otarz bi soru vardı ne yaptınız onu?ben kentleşme yaptım sadece konyayı sormuyor diye hatırlıyorum.

Sanayileşme değil mi o? Bide toprak sorusu ne yaptınız?

Çernozyom toprak sorusu. Çayırdemiş erzurum kars yöresinde bulunur o toprak, çayır da bitki örtüsü. Oradan fikir yürüttüm.

Ben de sanayileşme yaptım, yer altı suyu ile sanayileşme arasında bağlantı kuramadım.
  • quote:

Bir de TBMMde mebus seçilebilmek için aynı yerde en az 5 yıl ikamet etmek gerekmesi sorusunu ne yaptınız?

atatürkün ..... engellemekti cevap.
  • yok kişi kullanıcısına yanıt
    bende konyayı baz alarak bakamdım o yüzden kentleşme yaptım
  • Cumhuriyet kurulmadan ve savaş bittikten sonra bazı vekillerin milletvekili yasası hakkında sunduğu

Atatürk'ün milletvekilligini engellemek

Burda ispatı aynen yazıyor.http://gunce365.blogspot.com.tr/2014/01/ataturkun-milletvekili-secilmesini.html

• quote:

quote:

quote:

aynen inkilap sorusu tartışmalı olcak gibi ilk bakışta hepsi doğru gibi geliyor, yalnız devletçilik olarak işaretledim bende, bu arada medeni kanun, Türk medeni kanunun kabulu Atatürkün Halkçılık ve Laiklik ilkesiyle ilgilidir. Laiklik ilkesiyle ilgisi hukuğun laikleşmesidir.

Ben medeni kanunu işaretledim sadece. Teşvik-i sanayi devletçilikle alakalı diye düşündüm. Ama medeni kanun deyince vatandaşlar arası ilişkileri düzenleyen kanun topluluğu yani, o yüzden onu işaretledim

Örnek olarak vericek olursam : Mecelle o zaman osmanlının islam hukukuna bağlı şerri ve örfi maddeleri içeren ahmet cevdet paşanın hazırladıgı bugunun medeni hukuku gibidir, yalnız mecelle günümüz dünyasına ayak uyduramadıgı ıcın medeni kanunu getirtmişiz 1926'da laikleştirilmiştir.

Evet haklısınız ama devletiçilik özel sektör-devlet işbirliği olarak geçiyor ülkemizde bu yüzden medeni kanun yaptım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Ulusu temsil gücünün artması dedim ben. Ne bileyim daha halktan olursun falan, tanırsın milleti?
  • quote:

quote:

Aynen, millet iradesini daha iyi yansıtmak..
    İlke sorusunu da III ve V yaptım.. Teşviki sanayinin amacı özel sektörü desdeklemek devletçilikle bir şey kuramadım. Medeni kanunun kabulü ile de laiklik alakasız geldi.
  • quote:

quote:

25 Kasım 1922 tarihinde milletvekili seçim yasasını değiştirmek için teklif verdiler. Yasa teklifine göre belirli bir yerde 5 seneden fazla ikamet etmemiş olanlar o bölgeden milletvekili seçilemeyecek; Misak-ı Milli sınırları dışında doğmuş olanların ve Türk kökenli olmayanların yine milletvekili seçilme hakkı olmayacaktı. Bu yasa, Mustafa Kemal'in ve birçok subay kökenli mebusun ve diğer doğum yerleri ülke sınırları dışında kalanların seçilebilme hakkını ortadan kaldıracaktı.[2]

Cevap Mustafa Kemal'i milletvekili olmasını engellemek.

• bi soru vardi soruyu hatirlamiyorm ama cevabi gayrimuslimlere zorla islami kabul ettirmekti

• quote:

quote:

atatürkün ..... engellemekti cevap.

atatürk selanik dogumlu oldugu ıcın atatürkü millet vekilliginden düşürmek için oynanılan haince bir oyundu tabikide başaramadılar ! cevap atatürkün mv engellemek olcaktı.
  • thenewdivision T kullanıcısına yanıt
    Kaynak suyu diye anladım ben yer altı deyince, o yüzden termal yaptım ama
  • O ilke sorusu Medeni Kanun. Teşvik-i sanayi zaten devletçilik değil mi?

• Felsefede fare sorusu, hayvanla insani kiyaslayarak neyi elestiriyor sorusu, altina yapan cocugun terapi sorusu nedir acaba? Malesef kultur soku ve merkezciligi olucakmia o:((

• quote:

quote:

quote:

Hımm o zaman cevap nedir? Herkes farklı bir şıkkı ispatlamaya çalışıyor :D

• evet cevap oydu.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.