Şimdi Ara

ÖSYM 2014 LYS-4 SORU CEVAP VE TARTIŞMA- ANA KONU (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
789
Cevap
8
Favori
37.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Antlaşmalardan hangisi doğrudur sorusu Hünkar İskelesi di mi?
  • Sırf şu medeni kanun yüzünden üye oldum buraya o soru kabak gibi ortadaydı arkadaşlar medeni kanun net halkçılığa girer amacı laiklikten çok kadının sosyal haklarını erkekler karşısında koruma altına almaktır... Sanayiyle ilgili olan tüm durumlarda net devletçilik zaten devletçilikte sanayi kelimesinin geçmediği pek ilke yoktur şık eleyerekte çok rahat çıkan bi soruydu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre2703

Felsefede fare sorusu, hayvanla insani kiyaslayarak neyi elestiriyor sorusu, altina yapan cocugun terapi sorusu nedir acaba? Malesef kultur soku ve merkezciligi olucakmia o:((

Fare sorusu güdü herhalde. Açlık güdüsüne bağlı olarak peyniri alacak çünkü aç olmasa ne diye butona basıp da peynir alsın
  • Psydia kullanıcısına yanıt
    ben eleyebildiğimi hatırlıyorum diğer 4 öncülü, şıkları görürsem tekrar eleyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: debbyy

bi soru vardi soruyu hatirlamiyorm ama cevabi gayrimuslimlere zorla islami kabul ettirmekti

Bi bilim adamı türkler islamı yaymışlardır. Türkler olmasa İslamiyet Arap yarımadasından çıkmaz demişti öyle bişeydi.

• alycan7 A kullanıcısına yanıt
    yani bi soru daha gitti. 3 yanlış 9-10 oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eberfinrasa

Sırf şu medeni kanun yüzünden üye oldum buraya o soru kabak gibi ortadaydı arkadaşlar medeni kanun net halkçılığa girer amacı laiklikten çok kadının sosyal haklarını erkekler karşısında koruma altına almaktır... Sanayiyle ilgili olan tüm durumlarda net devletçilik zaten devletçilikte sanayi kelimesinin geçmediği pek ilke yoktur şık eleyerekte çok rahat çıkan bi soruydu

medeni kanun laiklik ağırlıklı halkçılıktır. hatta tarih kitabımda yazan: medeni kanun inkılapçılık laiklik halkçılık. teşviki sanayi kanunu başarısız olunca devletçilik ilkesi ortaya çıkmışken soru nasıl teşviki sanayi-devletçilik olmasın ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yılbaşı şeytanı -- 14 Haziran 2014; 15:17:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: thenewdivision

quote:

Orijinalden alıntı: ayberk95

quote:

Orijinalden alıntı: semender96

quote:

Orijinalden alıntı: Çiçikov

Sadece dunyanin sekli miydi
    Dini riyakarlik yaptim dogrumu
    Erozyonlu bir sey vardi dogru mu bu

Sadece dünyanın şekli yaptım
    Bencillik yaptım çünkü kendin için istediğini kardeşin için iste gibi bir şey çıkıyordu anlam olarak
    Erozyon şiddetlidır olacak cevap

Günde 4 defa günde 11 defa dönüyordu diyordu yapmayın allah aşkına cevap günlük hareket ve dünyanın şekli bencillik yaptım diğer soru da erozyon yaptım

hocam soruda üs norveçe konumlandırılmış ve uyduya yakın olduğu için daha fazla veri akışı sağlanması için buraya konumlandırıldığı yazıyordu.
    dünyanın baskın şekli nedeniyle norveç uyduya daha yakındır.dönme olayının yanıltmaca olduğunu sanıyorum.

Bilemiyorum üst üste ikisinde de gün geçtiği için dünyanın günlük hareketi de yaptım

• quote:

Orijinalden alıntı: alycan7

quote:

Orijinalden alıntı: alycan7

quote:

Orijinalden alıntı: !! €MR€ !!

Bir de TBMMde mebus seçilebilmek için aynı yerde en az 5 yıl ikamet etmek gerekmesi sorusunu ne yaptınız?

atatürkün ..... engellemekti cevap.

atatürk selanik dogumlu oldugu ıcın atatürkü millet vekilliginden düşürmek için oynanılan haince bir oyundu tabikide başaramadılar ! cevap atatürkün mv engellemek olcaktı.

Hayır Atatürk Gaziantep'ten millet vekili oldu. Fakat 5 yıl hikamet etmedi. Oyunları buydu yani. Doğduğu yerle alakası yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takasindirimm -- 14 Haziran 2014; 15:16:59 >

• ayberk95 kullanıcısına yanıt
    nasil gecti sinav

• Çin'li bir soru da vardı Mao'yla ilgili o soruyu tam olarak hatırlayanınız var mı?
  • yok kişi kullanıcısına yanıt
    Evet o güdü daha dün çalıştım hem de kitapta aynı örnek vardı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tarihle işim bittigimde kalan zamanda uyudumcografyayı işim bittigimde hayallere daldımama felsefe gelince ozellikle mantık sorularını görünce anam ağladı
  • quote:

Orijinalden alıntı: arz-ı hal

nasil gecti sinav

birkaç soru da tereddütüm vardı onlar dışında iyi geçti hedeflediğim netler gelir gibi geliyor
  • yok kişi kullanıcısına yanıt
    Evet fare kapandaydı bi düzenekten bahsediyordu yemek için kapağı açmak mı gerekiyordu öyle bir şeydi, ben de güdü yaptım.
    yalnız III yaptım medeni kanun.
    çine çalışmaya giden adam sorusunda da çok çelişkide kaldım baskın kültür mü kültür merkezciliği mi diye, sanırım kültür merkezciliği yaptım.
  • Beyler bi soru daha vardı Doğu Anadoluda yetimlere bakıp ders falan veren kişi imdir son soruydu galiba şıkla Kazım Karabekir İsmet İnönü vardı ben Kazım karabekir yaptım doğru mu ,?? he bide ;

1923-1932 Türkiye dış politikalarında yoktur gibi bişeydi ben ne yaptıgımı hatırlamıyorum ama heralde yabancı okullar yaptım heralde
  • Nedense Ben Mondros yaptim Kafa gitmis demek ki:)

• quote:

Orijinalden alıntı: yılbaşı şeytanı

quote:

Orijinalden alıntı: Eberfinrasa

Sırf şu medeni kanun yüzünden üye oldum buraya o soru kabak gibi ortadaydı arkadaşlar medeni kanun net halkçılığa girer amacı laiklikten çok kadının sosyal haklarını erkekler karşısında koruma altına almaktır... Sanayiyle ilgili olan tüm durumlarda net devletçilik zaten devletçilikte sanayi kelimesinin geçmediği pek ilke yoktur şık eleyerekte çok rahat çıkan bi soruydu

medeni kanun laiklik ağırlıklı halkçılıktır. hatta tarih kitabımda yazan: medeni kanun inkılapçılık laiklik halkçılık. teşviki sanayi kanunu başarısız olunca devletçilik ilkesi ortaya çıkmışken soru nasıl teşviki sanayi-devletçilik olmasın ?

Yahu öğretmen işlerken düşün medeni kanunda dinden çok kadın haklarıyla ilgili cümleler kurar elbette laikliklede çok büyük ilgisi var ama bize temel bileşeninden bahsediyorsa kesinlikle halkçılık ayrıca devletçilik ilkesi değil devletçilik politikası ortaya çıkıyor teşvik i sanayi kanunundan sonra ilke zaten var

• quote:

Orijinalden alıntı: cicikoko

Çin'li bir soru da vardı Mao'yla ilgili o soruyu tam olarak hatırlayanınız var mı?

1-2 olacaktı o. Mao komünist bir yönetim kurdu, SSCB ile yakınlaştı yani. O yüzden bağlantısızlar bloguna destek vermesi manasız kalır. Ancak verse verse SSCB ile araları bozulduğunda vermiştir. O da soğuk savaş döneminin sonlarına denk gelir galiba
  • Abi birincisi Atatürk'ün bir yerde 5 yıl ikamet etmemesi yuzunden koskoca karar mi alinicak bu adam saygin bir konumda ve millet iradesini daha iyi yansitmak yanlis bir sik degil.
    İkincisi de humanist terapi diyenler neye gore dedi onu da anlamadim

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.