Şimdi Ara

ÖSYM 2014 LYS-4 SORU CEVAP VE TARTIŞMA- ANA KONU (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
789
Cevap
8
Favori
37.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Eberfinrasa

quote:

Orijinalden alıntı: cicikoko

quote:

Orijinalden alıntı: Eberfinrasa

quote:

Orijinalden alıntı: Kaanx111

Beyler bi soru daha vardı Doğu Anadoluda yetimlere bakıp ders falan veren kişi imdir son soruydu galiba şıkla Kazım Karabekir İsmet İnönü vardı ben Kazım karabekir yaptım doğru mu ,?? he bide ;

1923-1932 Türkiye dış politikalarında yoktur gibi bişeydi ben ne yaptıgımı hatırlamıyorum ama heralde yabancı okullar yaptım heralde

Musul değil mi o bende hiç emin olmadan yaptım

Yok kıta sahanlığı cevap. Zaten yumuşama döneminin konusuydu senelere bakıp da yapılırdı

Benim yanlıştır hiç emin değildim zaten peki şu coğrafyadaki küresel ısınmalı soruyu naptınız tr orta kuşaktaysa hangisi gözlenmez diyodu

Çok takıldım o soruda. Orman seviyesinin yükselmesi vardı odur diye düşünüyorum ama işaretlemedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• EGoldstein kullanıcısına yanıt
    3. öncül Afrika ile ilgiliydi, alakasız olan da oydu, nedense sınavda epey geldi 1-2-3 işaretledim
  • soruların yüzde yirmisi tüm oturumlar bitince yayınlanacakmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yok kişi

quote:

Orijinalden alıntı: Manyofobi

evet benzer çelişkiye ben de düştüm ve inşallah merkezciliği işaretlemişimdir sen boş mu bırakmıştın?

Evet boş bıraktım. Emin olmayınca hiç bulaşmadım.
    Bu arada hani Psikolojinin yaklaşımları ile alakalı soru vardı. Yapısalcı, gestalt falan onu naptınız?

Davranışçı dedim.

• quote:

quote:

evet benzer çelişkiye ben de düştüm ve inşallah merkezciliği işaretlemişimdir sen boş mu bırakmıştın?

Bu arada hani Psikolojinin yaklaşımları ile alakalı soru vardı. Yapısalcı, gestalt falan onu naptınız?

Şıkları bi hatırlatsana, yapısalcı psikoanalitik gestalt dewey'in savunduğu (adını unuttum) ve bişey daha vardı. Ya yapısalcı yaptım ya da unuttuğumu yaptım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

3. öncül Afrika ile ilgiliydi, alakasız olan da oydu, nedense sınavda epey geldi 1-2-3 işaretledim

Bence en zor sorular Çin ve Anadolu Selçuklu mimarisi sorularıydı.
  • Ben tm'yim öncelikle de girdim sınava. İnsan- düşünen sorusunu hareket eden-canlı yaptım galiba başka öyle yapan yok.. Hareket etmek canlıların ortak özelliği, canlıların tamamı hareket eder. İnsanların tamamı canlı veya düşünen değildir diye düşündüm diğer şıkları da hatırlamıyorum :D
  • o mantıkta ki psikolojide ki soruları hazırlayanların kafasını merak ediyorum
  • yok kişi kullanıcısına yanıt
    Bir yorum verilip bilmem ne görüşü sığdır diyor. Soru da hangi kavramı eleştiriyor idi sanırım?
    Davranışçı olması lazım, Pavlov'un Köpekleri, metinde de her canlı ifadesi gibi bir şey vardı.
    Bu yüzden Davranışçı yaptım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psydia

quote:

quote:

Şıkları bi hatırlatsana, yapısalcı psikoanalitik gestalt dewey'in savunduğu (adını unuttum) ve bişey daha vardı. Ya yapısalcı yaptım ya da unuttuğumu yaptım.

cevap: davranışçılık

• quote:

Orijinalden alıntı: gowlet

quote:

quote:

Davranışçı dedim.

Ben de yapısalcıları eleştiriyor diye düşündüm. Düşünmenin tüm ilkelerinin bilinmesinin gereksizliğinden dem vuruyordu. yapılsalcılara uyuyor gibi geldi bu tanım da. İnsan zihninin yapısının bilinmesi gerektiğini savunuyor ya

• quote:

Orijinalden alıntı: TartısmakmıIstıyon

o mantıkta ki psikolojide ki soruları hazırlayanların kafasını merak ediyorum

Açıkçası ben LYS'ye hazırlanmadım psikoloji ve sosyoloji sorularını görmek için fikir edinmek için girdim. Psikoloji ve sosyoloji bence zor değildi.

• Arkadaşlar sözelciyiim hatırladıklarım şunlar

- Avrupa Ekonomi Topluluğu'nun temeli schuman bildirgesi ile atılmıştır.

- Polonya'lı olan bilim adamı Kopernik

- 3.Ahmet döneminde olmayan Posta Teşkilatının kurulması (2.Mahmut)

- Doğu'da yurt vb yaptıran Kazım Karabekir

- Hangisi Paris Barış Konferansında olmamıştır tarzı bir soru vardı(Eflak,Sırbistan) özerklik verilmesi.

- 2.Kosova savaşı ile Avusturya toprakları Osmanlı'ya geçmiştir cevap o olacaktı.

- Bedir Savaşı 1,2 ve 3 olacaktı

- Anadolu Selçuklu Devleti zamanında yapılan Sivas Gök Medresesi.

- Çin hükümdarının ideolojisi doğrultusunda gerçekleştirdikleri 1,2 ve 3.

-Türkiye'de Avrupa'lı devletlerin genelinden daha önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildiği.

-Gazete sorusu Sevr Antlaşması.

- Milletvekili seçilmek için 5 yıl o bölgede yaşama kuralı Atatürk'ün milletvekili olmasını engellemek için

-İlk Anayasa 17 Eylül 1787'de Amerika Birleşik Devletleri.

-2.Dünya savaşında Türkiye hangisini yapmamıştır.Cevap (Milletler Cemiyetine katılmıştır olacaktı cevap)

-İlk Kuran Tefsiri Elmalılı Hamdi Yazır.

-Kanuni Sultan Süleyman döneminde mücadele edilen devletler Venedik ve İspanya olacak.

-Anadolu'yu tanıtmak isteyen bir araştırmacı yazılarında Ziggurat tapınaklarına yer vermez.(Ziggurat tapınakları Sümerler'e aittir.Sümerler ise Mezopotamya uygarlığıdır.

- Fatih zamanında fetva veren Şeyhülislam

-Lale Devri Sorusu Ahmet Refik Altınay'ın Lale Devri adlı romanı(Roman Lale Devrini anlatır ancak 1.el kaynak değildir)

- Mısır Liderinin Süveyş Kanalını Millileştirme politikası izlemesi vardı.

- Mimari sanat dalıyla alakası olmayan ( Ciltçilik)

-GAP projesi yüzünden su sorunu yaşadığımız iki ülke Suriye ve Irak (Şıklarda Irak olmadığı için cevap Suriye)

- Avrupa'da eğitim alan Osman Hamdi Bey hangi sanat dalıyla uğraşmıştır ( Resim )

- Suriye'nin Kuzeyin'de kurulan uygarlık Asurlular.

-Çin,Irak kültürlerinden etkilenen İslamiyet Öncesi dönemde en aydın çağın yaşandığı Türk Devleti (Uygurlar)

diğerlerini hatırlamıyorum varsa yazarsanız beraber çözelim

-Adolf Hitlerin İşgali sonucunda kendi tarafını savunan bir hükümet kurduğu ülke ( Fransa - Vichy Hükümeti )

- Petrol Fiyatları OPEC ( OAPEC Petrol satan arap ülkelerinin kendi aralarında kurduğu bir örgüt)

- 1923-1932 Tarihleri arasında Dış Politika sorunu olmayan Kıta Sahanlığıdır.

-Selçuklu'da Şehzade öğretmenleriyle başlayan bir soru vardı cevabı ( Atabey-İmarethane-Uçbeyi-Melik)

- Şeri hukukla ilgili bir soru vardı Kuran'ı Kerim ve hadis olacaktı cevap. 1 ve 2 yani

-Kuzeybatı Afrika'ya Türk İskanları olmamıştır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakara619 -- 14 Haziran 2014; 15:54:51 >

• yılbaşı şeytanı Y kullanıcısına yanıt
    Hah doğru ya davranışçılık. Peki james ve dewey'in savunduğu neydi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • müslüman dostu alman dedim beyler doğru mu o şık
  • quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: diseppear

arkadaşlar coğrafyada konyada yer altı suyu otarz bi soru vardı ne yaptınız onu?ben kentleşme yaptım sadece konyayı sormuyor diye hatırlıyorum.

Sanayileşme değil mi o? Bide toprak sorusu ne yaptınız?

Çernozyom toprak sorusu. Çayırdemiş erzurum kars yöresinde bulunur o toprak, çayır da bitki örtüsü. Oradan fikir yürüttüm.

Ben de sanayileşme yaptım, yer altı suyu ile sanayileşme arasında bağlantı kuramadım.

yer altı suyu sadece termal su yokki ayrıca termal su daha çok ege bölgelerinde falan var bol faylı bölgede konya öyle değil bir de sanayi fabrikaları yer altından su çekiyor sondaj vurup onun için termal yaptım

• Din sorusu vardı bi tane kendine aldıgını başka birine almazsa nesindir ? nankör----bencil----riyankar bişeyler daha vardı ben bencikl yaptım en kolay souydu heralde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psydia

Hah doğru ya davranışçılık. Peki james ve dewey'in savunduğu neydi?

İşlevsellik, faydacı dewey in :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaanx111

Din sorusu vardı bi tane kendine aldıgını başka birine almazsa nesindir ? nankör----bencil----riyankar bişeyler daha vardı ben bencikl yaptım en kolay souydu heralde?

Bencillik dedim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TartısmakmıIstıyon

o mantıkta ki psikolojide ki soruları hazırlayanların kafasını merak ediyorum

Açıkçası ben LYS'ye hazırlanmadım psikoloji ve sosyoloji sorularını görmek için fikir edinmek için girdim. Psikoloji ve sosyoloji bence zor değildi.

Zor değildi. Ama çok saçma sorular vardı. Çocuk ağlıyo anası çikolata alıyo falan kafa açtı bütün sorular ya. Bir çoğunu kendimden emin işaretledim ama yinede belli olmaz ösym bu sağ gösterir ortasından vurur. Bi de sınıfta burnuyla boş zamanlarda vidanjörlük yapan bi eleman vardı. Beyin iyice iptale girdi

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.