Şimdi Ara

ÖSS BİRİNCİLERİ NEDEN AYNI YERİ TECRİH EDİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Televizyonda çıkmıştı öss 1. leri hep elektrik elektronik bölümünü istiyor nesi var ki bu bölümün imkanları falan genişmi maaşımı yüksek merak ettim size sorayım dedim

I T U E l e k t r o n i k v e H a b e r l e ş m e M ü h e n d i s l i ğ i 1 9 9 5 M e z u n u
  • yukarı
  • Orda mis gibi ingilizce tıp varken onu yazıyorlar

Şu listeye bakmanız yeterli. Bu kişiler sadece teklif alanlar. Kendi imkanlarıyla işe girenleri tahmin edemiyorum. CV'de üniversitenin adı olması yeterlidir zaten.

İş olanağından çok yapacağın işi sevmek önemli bence. Düşünün ÖSS birincisisiniz, istediğin her yere gidebiliyorsunuz. Öncelikle bölüm tercih edersiniz. E bölüm tercih edince de en iyi üniversitede eğitim almak istersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 241 -- 6 Ağustos 2008; 10:16:18 >

• sürü psikolojisi

Orjinalden alıntı: georgia

cunku derece yapan ogrencilerin peşine hemen bilkent düşüyor onların aklına yuksek burs bilgisayar vs vaatleri ile kanlarına giriyor...

Bildiğim kadarıyla araba bile veriyorlarmış.

bence bu durumun nedeni bu arkadaşların sayısal zekalarının en üst düzeyde olmasıdır. tıp bölümü sayısal bölümünde olmasına rağmen sayısal zekadan ziyade ezbere dayalıdır.

şöyle cevaplıyım, yazdıkların bölümün ilgi alanları olduğunu düşünmüyorum. ismi güzel ve popüler bir bölüm olduğu için tercih ediyorlar. aynı adamlara sorun bakalım eğer bölümün puanı 10 puan düşük olsa ve yine öss birincisi olsalar yazarlarmıymış..."puanına yazık etme" mantığıyla hareket edersen türkiyedeki en yüksek puanlı yeri yazacaksın tabi..

hiç birinin mesleki ilgiden dolayı yazdığını düşünmüyorum...
  • Şimdiye kadar gördüğüm sayısal birincilerinden sadece 1 i tıpa gitmişti o dazaten kızdı.

ama her sene görüyorum.birinciler genelde boğaziçielektronike gidiyor

Orjinalden alıntı: To die

Orda mis gibi ingilizce tıp varken onu yazıyorlar

Tıp mıBirinci olup da o kadar düşüncesizce hareket eden bi sayısalcı tanımıyorumŞaka bi yana tıp kadar sevilesi zor meslek yoktur heralde.(dirty jobs hariç)6 sne okul

• yukarı

Hatta biraz daha garip bir şekilde EGe tıpı seçtiler.
     ÖSS BİRİNCİLERİ NEDEN AYNI YERİ TECRİH EDİYOR

Acaba önceden tanışıyorlarmıydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dhqwer -- 16 Ağustos 2009; 4:16:24 >
  • 1.nin tıpa gitmesei çok saçma... bi kere 6 sene okuyup mezun olunca hiçbişey değilsin.. bi baltaya sap olmak için en az 33-35 yaş beklemek gerek... aynı adam boğaziçi muh okusa çok daha erken bi şirkette iyi bir konumda yönetici olur... ki tıp okuyunca milletin ağız kokusuyla ugraşıp duruyosun bi yerde
  • Açıkcası ben öss birincilerinin birçoğunun tam olarak sağlıklı düşünemediğine inanıyorum.Bir çok olaydan kendilerini çevreleri tarafından soyutluyorlar.bir çoğunun etrafta ve ülke gündeminde olan olayları bildiği yok,cemaatler tarafından kapılanların ise cemaat tarafından beyinlerinin yıkandığı ise bir başka gerçek.Bir oyunca gibi nereye çekilirlerse oraya gidiyorlar.benimle beraber 3-4 sene önce 290 ham puanları yapan arkadaşlarımın çevresindeki hiç bir olaydan haaberi yoktu,resmen ot gibi yaşıyordu ve fem dersanesinde olduğumuzdan onlar tarafından dolduruluyor bir çok şeyi tospembe olarak görüyordu.Etrafında olan bitenden pek haberi yok yaşının ağırlığı değilde bir orta okul öğrencisi edasıyla dolaşıyordu.Bunu küçümsemek için değil öss birincilerin genelinin aslında çok rahat olmadığını öss de ortalama yapan birçok kişiden çok fazla tecrübe eksikliği olduğunu ifade etmeye çalışıyorum.Efendim bu tecrübe eksiliği olsa ne olur ?adamlar hayatlarını kurtarıyor derseniz,üniversite hayatlarında çektikleri kişisel gelişim zorluklarını gördüğünüz de anlarsınız aslında kendinizin ne kadar şanslı olduğunu.
    Bilgisayar donanım konusunda yazılım bazlı geniş kapsamlı tavsiye için mesaj atınız (internet,oyun,autocad ,solidworks,3dmax,maya,zbrush,video render,ses işleme,video çekim)Mesaj kutum kapalı değil. Mesaj atamıyorsanız engellenmişsinizdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

Açıkcası ben öss birincilerinin birçoğunun tam olarak sağlıklı düşünemediğine inanıyorum.Bir çok olaydan kendilerini çevreleri tarafından soyutluyorlar.bir çoğunun etrafta ve ülke gündeminde olan olayları bildiği yok,cemaatler tarafından kapılanların ise cemaat tarafından beyinlerinin yıkandığı ise bir başka gerçek.Bir oyunca gibi nereye çekilirlerse oraya gidiyorlar.benimle beraber 3-4 sene önce 290 ham puanları yapan arkadaşlarımın çevresindeki hiç bir olaydan haaberi yoktu,resmen ot gibi yaşıyordu ve fem dersanesinde olduğumuzdan onlar tarafından dolduruluyor bir çok şeyi tospembe olarak görüyordu.Etrafında olan bitenden pek haberi yok yaşının ağırlığı değilde bir orta okul öğrencisi edasıyla dolaşıyordu.Bunu küçümsemek için değil öss birincilerin genelinin aslında çok rahat olmadığını öss de ortalama yapan birçok kişiden çok fazla tecrübe eksikliği olduğunu ifade etmeye çalışıyorum.Efendim bu tecrübe eksiliği olsa ne olur ?adamlar hayatlarını kurtarıyor derseniz,üniversite hayatlarında çektikleri kişisel gelişim zorluklarını gördüğünüz de anlarsınız aslında kendinizin ne kadar şanslı olduğunu.

katılıyorum,kişilik olmadıktan sonra etiketin o kadar değeri olmasa gerek.tanıdığım öyle zeki ama ot gibi yaşayan insanlar var ki, onlar için hep iyi yerlerden mezun olsalarda iyi yerlere gelemezler diye düşünüyorum .

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.