< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thewrystone -- 11 Ekim 2020; 14:54:8 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Forumda bütün bölüm ve üniversiteler neden eleştiriliyor?
-
-
Tercih döneminde burada gece gündüz İTÜ gömen biri vardı , yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra kendim gireyim diye öyle yaptım kusura bakmayın tarzı bir şey demişti. Bu her şeyi anlatıyor herhalde.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam çok takmayın forumu ben alıştım artık.Daha geçen tıp>ceng diye saçma bir başlık açıldı.Neyi istiyorsanız onu seçin
milletin yorumuyla meslek seçeceksen işimiz çok
-
Hocam ama o okuduklarınız bilinçaltına işliyor bence
Yok hocam banane onlardan dediğim gibi zaten her şey eleştirildi ondan rahatsızlığımı dile getirmek istedim
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Buraya bakarsan ülkede okunacak bölüm/üni yok aw. Adamlar koça bilkente de sallıyorlar
girebilmiş mi
Yani genelde takmamaya çalışırım ama son zamanlarda çok rahatsız olmaya başladım insan ister istemez etkinleniyor maalesef
Sınav dönemi boyunca burada takıl,tercih döneminde uzaklaş.
Hocam şuan sınav dönemindeyiz tercih dönemi bitti hala devam ediyor
En azından dürüstmüş. Birkaç eleman daha vardı burada. Hepsi en son 3 ay önce foruma girmiş
-
Bence onlar sınava yakın bir dönemde ve tercih dönemlerinde tekrar girip trollük falan yaparlar
Çünkü Türkiye’deki bütün bölümlerin ve üniversitelerin çamur atılacak birçok yönü var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusteMilieu -- 11 Ekim 2020; 15:59:6 >
yazılım ya da bilgisayar yazanlar için yine aynısını söylüyorum bu bir gerçek bunun adı eleştirmek falan değil
adamın bana attığı özel mesajında ben bilgisayar mühendisi seçtim direkt urtdışını kaptım sen burada sömürülürken ben zengin olacam
çoğu kişinin bu hayali var ama ben büyükleri olarak doğruyu söylüyorum öyle kolaylık ve garanticilik olamaz diyorum
yok itünün yarısı yurtdışına gidiyormuş yok başka bir yerin %40ı yurtdışına çıkıyormuş
itiye geçen arkadaşa soruyorum yurtdışı olayı falan bana dediği mezun olur olmaz kimse yurtdışına çıkamıyor diyor ama burdakiler kendilerine sallamayı bir numaraya koymuş sallıyorlar
sadece kolay olan bir şey yok boşuna umutlanmayın yurtdışına da çıkmak isterseniz çok çok fazla çalışacaksınız öyle yatarak ya da ben yapıcam diyerek olan şeyler değil
bazen de bunu söylüyorlar adam boğaziçinde 2.sınıftayken 10binden fazla kazanıyoruz boğaziçi böyle alıyorsa ben en az 5 falan alırım diyor
bunu iddia eden abarent (namı değer mad mushroom )ti
----------------------------------
işte bu gibi troller yüzünde insanlar yanlış bilinçleniyor
-
bu 2. resim bana ait ve sözünün de arkasındayım
-
Hocam yalnız sizin dediğinize yanlış falan demedim ki sadece neden her bölüm eleştiri alıyor çünkü çok rahatsız oldum bu konuda yoksa siz fikrinizi belirtmişsiniz ona karışamam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thewrystone -- 11 Ekim 2020; 17:37:20 >
Yani yanlış bir şey yaptıysam özür dilerim
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Tercih döneminde burada gece gündüz İTÜ gömen biri vardı , yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra kendim gireyim diye öyle yaptım kusura bakmayın tarzı bir şey demişti. Bu her şeyi anlatıyor herhalde.
|
Forumda neredeyse bütün bölüm ve üniversitelerin olumsuz eleştirilmesinin üç sebebi var. Birinci sebep, fazla değer vermedir. Ortaokulda "Eğer iyi bir liseye kapağı atarsanız hayatınız kurtulur." sözü üzerine öğrenciler, liseye giriş sınavlarına çalışıyorlar, en iyi liselere girmeye çalışıyorlar fakat bitmiyor, lisede de "Eğer iyi bir üniversiteye giderseniz hayatınız kurtulur." sözü üzerine aynı proses devam ediyor. Bu prosesin son basamağı olan YKS (YGS-LYS ya da ÖSS-ÖYS, her neyse), bu süreçte rol oynayan herkes tarafından büyütülüyor ve büyütülüyor. X net yapmak için günde Y saat çalışmalısınız diyenler, ben günde Z * 10^2 soru çözüyorum diyenler, bu sınavla hayatımız belirleniyor diyenler, ilk 20 bine girmeyen benimle muhatap olmasın diyenler... Kısacası, millet bu sınavı ahiret sınavı gibi görüyor. Sınav sonucunda sıralamalara giriliyor, derece yapanlar övülüyor, sıralamasını beğenen yerleşiyor, beğenmeyen tekrar sınava giriyor derken yükseköğretim safhası başlıyor. Burada, "kapağı attık, rahatız" diyen öğrenciler, okulun işleyişini görünce büyük hayal kırıklığıyla karşılaşabiliyor. Umduklarını bulamıyorlar. Ortaokul ve lisede söylenenler onlar için yalanlanabiliyor. İkinci sebep ise yanlış yönlendirme. Tercih döneminde internet hem iyi bir kaynak, hem de kötü bir kaynak. İyi bir kaynak çünkü yorumları değerlendirebiliyorsunuz, kötü bir kaynak, çünkü yorumların kimin yazdığını bilemiyorsunuz. Kolayca roleplay yapılabiliyor ve kimse kolay kolay fark edemiyor. Liseden yeni mezun olmuş biri, burada Hacettepe Üniversitesi rektörüymüş gibi konuşabiliyor ya da üniversitede okuyan biri, Forbes İlk 500'deki bir şirketin CEO'suymuş gibi sorulara cevap verebiliyor. E haliyle, sınavdan yeni çıkmış, stresle boğuşan bünyeler, bu palavralara inanabiliyor. Bu hengamede yapılan tercihler de sağlıklı olmayabiliyor. Üçüncü sebep ise ekonomidir. Genç işsizlik oranının %24.4[1], istihdam oranının %33.1[2] olduğu, beyaz yakalıların mesleklerinin değersizleştiği, üniversite mezunu işsizlerin bir milyonu aştığı bir yerde, üniversite mezunları, üniversite okumanın pek bir değerinin kalmadığını söylüyorlar. Sonuç olarak, bu eleştiriler yersiz değildir ancak dikkatli incelenmesi gereken eleştirilerdir. Kaynak: [1] ve [2]: https://www.indyturk.com/tags/gen%C3%A7-istihdam-orani |
Sınav dönemi boyunca burada takıl,tercih döneminde uzaklaş.
|
En azından dürüstmüş. Birkaç eleman daha vardı burada. Hepsi en son 3 ay önce foruma girmiş |
Hocam çok takmayın forumu ben alıştım artık.Daha geçen tıp>ceng diye saçma bir başlık açıldı.Neyi istiyorsanız onu seçin
|
Benzer içerikler
- telegram pdf grupları
- 90 tyt 70 ayt kaç bin
- bi palyaço varmış
- soru çözerek para kazanma
- concerta ile kahve içilir mi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X