Şimdi Ara

OSMOZDA TAŞIYICI PROTEİN KULLANILIYOR MU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
16.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Yapay Zekanın Yanıtı

Osmozda Taşıyıcı Protein Kullanılır mı?

Osmoz, yarı geçirgen bir zar boyunca suyun daha düşük konsantrasyondan daha yüksek konsantrasyona doğru hareketidir. Bu süreçte taşıyıcı proteinler görev alır.

Kanal proteinleri, iyonların veya küçük moleküllerin hücre zarından hızlı bir şekilde geçmesine izin veren kanallardır. Osmoz ise bir difüzyon türüdür ve moleküllerin bir konsantrasyon gradyanı boyunca hareketini içerir. Bu nedenle, osmozda kanal proteinleri kullanılmaz.

Öte yandan taşıyıcı proteinler, molekülleri bir konsantrasyon gradyanı boyunca aktif veya pasif olarak taşıyan özel proteinlerdir. Bu proteinler, molekülleri hücre zarından geçirirken bir konformasyon değişimi geçirir ve bu da moleküllerin zarın diğer tarafına taşınmasına neden olur.

Pasif taşıyıcı proteinler, molekülleri bir konsantrasyon gradyanı boyunca enerji harcamadan taşırken, aktif taşıyıcı proteinler, molekülleri bir konsantrasyon gradyanı boyunca enerji harcayarak taşır.

Sonuç olarak, osmozda taşıyıcı proteinler görev alırken, kanal proteinleri görev almaz. Taşıyıcı proteinler, molekülleri hücre zarından aktif veya pasif olarak taşıyarak osmoz sürecini kolaylaştırır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Difüzyon olduğu için hayır.
  • Kullanılıyor ama nedeni bilinmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Graveth

Difüzyon olduğu için hayır.

Difüzyon olduğu için hayır diyemeyiz. Kolaylaştırılmış difüzyonda taşıyıcı protein ve enzim kullanılıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanılıyor .
  • çıldırıcam off bu ne ya!!!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: nocountryforoldman

quote:

Orijinalden alıntı: Graveth

Difüzyon olduğu için hayır.

Difüzyon olduğu için hayır diyemeyiz. Kolaylaştırılmış difüzyonda taşıyıcı protein ve enzim kullanılıyor.

Dogru yorum bu bence
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Floemde Mineral Taşınır mı?
    8 yıl önce açıldı
    striknin kreatin nerede bulunur ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yeni müfredata göre kullanılıyor . Mantığı ise şu şekilde ; taşıyıcı protein olmadan da suyun geçişi sağlandığından taşıyıcı protein olduğunda da geçimi engellenmeyeceginden sayılır . Yani taşıyıcı proteinin herhangi bi faydası yok ama zarda kendiliginden gecen taşıyıcı proteinle de geçer mantığı var .
  • Yeni müfredatta nasıl bilmiyorum ama osmoz suyun difüzyonu olduğu için bence kullanılmaz.
  • Eğer kesinlik diyorsa hayır.

olabilir ? diyorsa evet
  • quote:

Orijinalden alıntı: 24

Eğer kesinlik diyorsa hayır.

olabilir ? diyorsa evet

Şu mevzuyu tam olarak açıklayabilir misin ? Yeni mi eklendi bu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Hkmt

quote:

Orijinalden alıntı: 24

Eğer kesinlik diyorsa hayır.

olabilir ? diyorsa evet

Şu mevzuyu tam olarak açıklayabilir misin ? Yeni mi eklendi bu ?

osmoz=difüzyon. Sadece su gecerse osmoz diyoruz. Difüzyonda bazı taşıyıcı proteinler görev alarak gecmeyi kolaylastırabilir(atp harcamadan)

Difüzyonun özelliği oldugundan dogal olarak osmozunda özelliği oluyor. Ama her difüzyonda taşıyıcı protein görev almak zorunda değil. O proteinler görev almasada madde gecer.

Örnek : Cansız bir zardan difüzyonla madde geçişi. Cansız bir zarda e taşıyıcı protein olamayacagından difüzyon için illa taşıyıcı protein şart diyemeyiz

• Arkadaşlar suyun az yoğun ortamdan çok yoğun ortama seçici geçirgen bir zardan geçmesine osmoz denir. Taşıyıcı protein kullanılmaz. Enerji harcanmaz. Canlılık gerekmez.

• bilmiyorsaniz yorum yapmayın milleti yanlis bilgilendirmeyin . Osmoz taşıyıcı proteinler YENI müfredata göre kullanılabilir . Bu işin sencesi bencesi yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: tj enes

bilmiyorsaniz yorum yapmayın milleti yanlis bilgilendirmeyin . Osmoz taşıyıcı proteinler YENI müfredata göre kullanılabilir . Bu işin sencesi bencesi yok.

Ozmos canlı cansız her yerde gerçekleşebiliyor. Taşıyıcı protein falan kullanılmıyor. Taşıyıcı protein sadece KOLAYLAŞTIRILMIŞ DİFÜZYONDA kullanılıyor. Onun nedeni ise glikoz gibi hücre zarından geçemeyen molekülleri hücre içine almak için.

• quote:

Orijinalden alıntı: KunT_

quote:

Orijinalden alıntı: tj enes

bilmiyorsaniz yorum yapmayın milleti yanlis bilgilendirmeyin . Osmoz taşıyıcı proteinler YENI müfredata göre kullanılabilir . Bu işin sencesi bencesi yok.

Ozmos canlı cansız her yerde gerçekleşebiliyor. Taşıyıcı protein falan kullanılmıyor. Taşıyıcı protein sadece KOLAYLAŞTIRILMIŞ DİFÜZYONDA kullanılıyor. Onun nedeni ise glikoz gibi hücre zarından geçemeyen molekülleri hücre içine almak için.

ben yeni müfredat diyorum sen ne diyosun . Ben burda kendi görüşümü söylemiyorum benim ilk mesajımı da oku nedeni orda var . Sınavda çıkarsa sen kendi bildiğini yap o zaman ne diyim sana burda müfredat yalan söylüyo hocalar cahil kitaplar hatalı

• Müfredatla değişen birşey değil bu gençler. Osmoz biyolojide de tıbbi biyolojide de suyun difüzyonla yarı geçirgen zardan geçişidir. Taşıyıcı protein kullanılmaz. Nokta.

• quote:

Orijinalden alıntı: holyjohn

Müfredatla değişen birşey değil bu gençler. Osmoz biyolojide de tıbbi biyolojide de suyun difüzyonla yarı geçirgen zardan geçişidir. Taşıyıcı protein kullanılmaz. Nokta.

evet yarı geçirgen zardan geçişi ama müfredat diyoki yarı geçirgen zardan gecen suyun taşıyıcı proteinle birlikte geçmesinde de problem yok yani taşıyıcı proteinler de kullanılabilir . Ama size ne diye dil dokuyorum ki ben nası biliyosanız öyle yapın umarım sınavda çıkar bu sonra yamulmayın nokta .
  • eski konuyu hortlattım ama kullanılıyormuş suda çözünmüş monomerler taşıyıcı proteinle geçebiliryormuş
  • Asilzade101 kullanıcısına yanıt
    Kolaylaştırılmış difüzyon degilmi cevap ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.