Şimdi Ara

Osmanlıyı Atatürk yıktı diyenlere cevap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
6.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Osmanlı Devleti Karadeniz'in kuzeyini kaybettiğinde Atatürk'ün doğmasına 100 yıl vardı,
    Sırbistan'ı kaybettiğinde Atatürk'ün doğmasına 70 yıl vardı.
    Yunanistan kaybettiğinde Atatürk'ün doğmasına 60 yıl vardı.
    Fas'ı, Cezayir'i kaybettiğinde Atatürk'ün doğmasına 50 yıl vardı,
    Kıbrıs, Karadağ, Romanya ve Bosna Hersek kaybedildiğinde Atatürk'ün doğmasına 4 yıl vardı,
    Mısır'ı, Tunus'u, Girit'i kaybettiğinde Atatürk 1 yaşındaydı,
    Bulgaristan kaybedildiğinde Atatürk 4 yaşındaydı...
    Şimdi söyleyin bakalım, Osmanlı Atatürk ve Tükçülük akımı yüzünden mi yıkılmış?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Osmanlı İmparatorluğu'nun Sonu ve Atatürk'ün Rolü

Osmanlı İmparatorluğu'nun sona ermesi karmaşık bir tarihi olaydır ve çeşitli faktörlerin bir araya gelmesiyle gerçekleşmiştir. Mustafa Kemal Atatürk'ün bu süreçte önemli bir rol oynadığı doğrudur, ancak imparatorluğun çöküşüne tek başına neden olan kişi olmadığını anlamak önemlidir.

Osmanlı Devleti'nin Zayıflama Süreci

Osmanlı İmparatorluğu, 19. yüzyılın sonlarından itibaren çeşitli siyasi, ekonomik ve askeri nedenlerden dolayı zayıflamaya başlamıştı. İmparatorluk toprakları işgal edildi, ekonomisi çöktü ve yönetimi yolsuzluk ve istikrarsızlıkla boğuştu. Bu zayıflama süreci, imparatorluğun nihai çöküşünü hazırladı.

I. Dünya Savaşı'nın Etkisi

I. Dünya Savaşı, Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküşünde önemli bir katalizör oldu. İmparatorluk, Almanya ve Avusturya-Macaristan İmparatorluğu ile ittifak yaptı ve savaşın kaybeden tarafında yer aldı. Savaşın sonucu, imparatorluğun topraklarının büyük bir bölümünü kaybetmesine ve siyasi otoritesinin önemli ölçüde azalmasına neden oldu.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Rolü

Mustafa Kemal Atatürk, Osmanlı İmparatorluğu'nun son yıllarında ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda kilit bir figürdü. Savaşta Osmanlı ordusunda savaştı ve ardından milliyetçi harekete liderlik etti. Atatürk, imparatorluğun çöküşünden sonra Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdu ve modern Türkiye'nin temellerini attı.

Cumhuriyetin Kurulması

Osmanlı İmparatorluğu'nun resmen sona ermesi, 1 Kasım 1922'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin saltanatı kaldırması ve Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmasıyla gerçekleşti. Bu olay, Atatürk'ün liderliğindeki milliyetçi hareketin zaferini ve yeni bir dönemin başlangıcını temsil ediyordu.

Sonuç olarak, Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküşüne çeşitli faktörler katkıda bulundu ve Atatürk, bu süreçte önemli bir rol oynadı. Ancak imparatorluğun sonunu tek başına getirebilecek tek kişi o değildi. Çöküş, daha uzun bir tarihi sürecin ve karmaşık olaylar dizisinin sonucuydu.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Osmanlıyı geri getirmek isteyenlerden ricam bir zahmet işe Osmanlinin kaybettigi topraklardan baslasinlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sezar312 kullanıcısına yanıt
    sen darbecimisin?
  • ataturk fatihe kilic cekti desen inanacak insanlar var gercekden cok mal milletiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Osmanlı duraklama döneminde yıkılmış bir devlettir, o kadar yıl ayakta durması mucize.
    İngilizl mandası, Amerikan mandası diyen vatan hainleri kaçacak delik aramışlardır. Bu ülkeyi kurtaracak ise güneş saçlı, deniz gözlü, mangal yürekli bir asker olacaktır.
    Cehaletin kol gezdiği topraklara medeniyeti taşıyan insan...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Osmanlı'yı Atatürk yıktı derken? Bunu ciddi ciddi söyleyen insan var mı la?
  • quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Osmanlı'yı Atatürk yıktı derken? Bunu ciddi ciddi söyleyen insan var mı la?
    quote:

Orijinalden alinti: iamburak

Osmanli'yi Atatürk yikti derken? Bunu ciddi ciddi söyleyen insan var mi la?

bunu bilmeyen yok ... istersen kaynaklar ile anlatyrym
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Osmanlıyı atatürk yıktı kaynak ne subaylarından biri dedi adam nerde 1950 de öldü ayıptır ya milletle dalga geçmeyin osmanlı ingilizler başkent istanbulda cirit attı zaman bitti

• Boyle birsey diyen zaten cahildir ve ona laf yetistirmeye calismak ayri bi cahilliktir , konu ulke gundemi ama birkac sey hakkida mantikli dusundugunu sanan baslik aciyor

• Yenijerry kullanıcısına yanıt
    Diğer bölümde engellenmeseydim orda açardım.Ona buna hakaret ediceğini önce nedenini öğren.Keşke niye buraya açtın deseydin
  • Maalesef bu cahillerden bu ülkede epeyce var.

• Atatürk ortaya çıktığında osmanlı zaten yıkılmıyor muydu ? Sevr antlaşmasını İstanbul'daki Osmanlı padişahları kabul etmedi mi ? Sonra bunu yırtıp atan Atatürk'ün Ankara'da kurduğu meclis değil miydi ? Hala neyin kafasında bunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DT Swiss -- 7 Ocak 2015; 23:11:58 >
  • quote:

Hemde cok var ,hayal edemeyecegin kadar cok var.Gecen biri ile tartısıyordum okumadınızmı?Herif burda osmanlıyı ,cumhuriyeti kuranlar yıktı dedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: antgozetim

quote:

Hemde cok var ,hayal edemeyecegin kadar cok var.Gecen biri ile tartısıyordum okumadınızmı?Herif burda osmanlıyı ,cumhuriyeti kuranlar yıktı dedi

Valla Osmanlı'yı Atatürk'ün yıktığına inanan bir insan Atatürk'ün Fatih Sultan Mehmet'e baş kaldırdığına inanan insanda farksızdır bence İnsanda ufacıkta olsa tarih bilgisi olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: antgozetim

quote:

Valla Osmanlı'yı Atatürk'ün yıktığına inanan bir insan Atatürk'ün Fatih Sultan Mehmet'e baş kaldırdığına inanan insanda farksızdır bence İnsanda ufacıkta olsa tarih bilgisi olur.

Tarih bilgisine gerek yok biraz beyincik olması yeterli

• quote:

Orijinalden alıntı: DT Swiss

Atatürk ortaya çıktığında osmanlı zaten yıkılmıyor muydu ? Sevr antlaşmasını İstanbul'daki Osmanlı padişahları kabul etmedi mi ? Sonra bunu yırtıp atan Atatürk'ün Ankara'da kurduğu meclis değil miydi ? Hala neyin kafasında bunlar

Anlamazlar dostum ne yaparsan yap ne dersen de anlamazlar.Atatürk Cumhuriyeti kurana kadar OSMANLI DEVLETİ çoook güçlü sağlam temeller üzerinde olan,hiç bir sorunu olmayan,tüm dünyanın korktuğu en güçlü devletti.Müslümanlığı hat safhada yaşıyor,cennetlik nesiller yetişiyordu.(daha ne okudupunu anlamayan nesiller,okuyamayan nesiiler :/ ).Noldu,Mustafa Kemal diye bir adam çıktı,askeri olduğu Osmanlı Ordusuna ihanet etti,bir kaç arkadaşı ile koskoca Osmanlı Devletini yıktı geçti.Mason olduğu için de Luciferin yardımıyla yaptı bunları.Yoksa kimin haddine 600 yıl hüküm sürmüş müslümanlığın çağdaşlığın,zengin ve özgür yaşamın doruklarda yaşandığı bir devleti yıkmak.Kimin gücü yeter ki böyle bir şeye.Pehhhhh

• sezar312 kullanıcısına yanıt
    Osmanlı Devleti bahsettiğin yerlerden ibaretti zaten dimi bay sezar? Musuldan, ıraktan, suriye gibi.

Sevr bir anlaşma niteliği taşımaz zira imzalanmış bir şey değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: İlluminatideİmam

quote:

Orijinalden alıntı: DT Swiss

Atatürk ortaya çıktığında osmanlı zaten yıkılmıyor muydu ? Sevr antlaşmasını İstanbul'daki Osmanlı padişahları kabul etmedi mi ? Sonra bunu yırtıp atan Atatürk'ün Ankara'da kurduğu meclis değil miydi ? Hala neyin kafasında bunlar

Anlamazlar dostum ne yaparsan yap ne dersen de anlamazlar.Atatürk Cumhuriyeti kurana kadar OSMANLI DEVLETİ çoook güçlü sağlam temeller üzerinde olan,hiç bir sorunu olmayan,tüm dünyanın korktuğu en güçlü devletti.Müslümanlığı hat safhada yaşıyor,cennetlik nesiller yetişiyordu.(daha ne okudupunu anlamayan nesiller,okuyamayan nesiiler :/ ).Noldu,Mustafa Kemal diye bir adam çıktı,askeri olduğu Osmanlı Ordusuna ihanet etti,bir kaç arkadaşı ile koskoca Osmanlı Devletini yıktı geçti.Mason olduğu için de Luciferin yardımıyla yaptı bunları.Yoksa kimin haddine 600 yıl hüküm sürmüş müslümanlığın çağdaşlığın,zengin ve özgür yaşamın doruklarda yaşandığı bir devleti yıkmak.Kimin gücü yeter ki böyle bir şeye.Pehhhhh

Bunlar oy kullanıyor bir de. Malum partinin facebook gruplarına göz atayım dedim, demez olaydım. Atatürk'e edilen küfürler, agılan iftiralar, yalan yanlış bilgiler. Okurken sinirlenmedim utandım ve üzüldüm sadece. İnsanlar nasıl bu kadar cahil olabiliyor

• odiyus O kullanıcısına yanıt
    Aynı anda bir kaç toprak kaybetti.Hepsini tek tek yazsamıydım?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.