Şimdi Ara

Osmanlıca Zor mudur? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
2
Favori
5.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hevesim kalmadı.
    boş vaktim olursa bakarım şöyle youtube da videolar bolca varmış.
  • Tarihin Arka Odası'nda İlber Ortaylı Osmanlıca konusunda yıkıp geçiyor.Bardakçı ve Afyoncu'nun Osmanlıca reklamlarını ağızlarına tıkadı.
  • "Bir insan isterse 10 dil bilsin kendi kültürünü bilmiyorsa cahildir" diyor Murat Bardakçı.Osmanlıcı şu bu diye değil temel düzeyde kültür açısından öğrenilmelidir.Programa katılan hocaların ortak görüşü böyle..

Ayrıca Arap alfabesini mi öğreneceğiz şu bu diyenlere Murat Bardakçı "Tarihte Türk harfleri hiçbir zaman olmamıştır var diyen gelsin."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Lucky -- 14 Aralık 2014; 0:40:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haberturkü acın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Lucky

"Bir insan isterse 10 dil bilsin kendi kültürünü bilmiyorsa cahildir" diyor Murat Bardakçı.Osmanlıcı şu bu diye değil temel düzeyde kültür açısından öğrenilmelidir.Programa katılan hocaların ortak görüşü böyle..

Ayrıca Arap alfabesini mi öğreneceğiz şu bu diyenlere Murat Bardakçı "Tarihte Türk harfleri hiçbir zaman olmamıştır var diyen gelsin."

Uygur Alfabesini nereye koyacağız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canis Majoris

quote:

"Bir insan isterse 10 dil bilsin kendi kültürünü bilmiyorsa cahildir" diyor Murat Bardakçı.Osmanlıcı şu bu diye değil temel düzeyde kültür açısından öğrenilmelidir.Programa katılan hocaların ortak görüşü böyle..

Uygur Alfabesinin neresi orjinal?
    Ayrıca Murat Bardakçı meydan okuyor ve aksini söyleyen varsa çıksın gelsin diyor.Benim iddiam değil ana Uygur Alfabesi de orjinal harflerdeb felan oluşmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Lucky -- 14 Aralık 2014; 1:09:09 >

• quote:

Hocaların ortak görüşü o şekilde değil,yanlış anlamışsın sanırım.İlber Ortaylı Osmanlıca dersinin zorunlu olması hakkında tamamen siyasidir,ciddi değildir,o kadar öğrenciye öğretecek hoca yok,bu yüzden sınırlı sayıda öğrenciye öğretilmeli dedi.Yusuf Halaçoğlu da buna benzer bir açıklama yapmıştı.Murat Bardakçı ile Erhan Afyoncu ise herkese zorla öğretilmeli diyor.

10 dil bilip kendi kültürünü bilmiyorsa cahildir sözü Bardakçı'nın yıllardır söylediği söz.Ben bu programı başladığı tarihten itibaren takip ederim.Bardakçı eskiden bu sözünü tarih araştırmacıları için söylerdi.Şimdi,bu sözünü bütün topluma yaymasının sebebi siyasi propaganda yapmasıdır.İlber Ortaylı da söyledi zaten.Bu şekilde hükümet propagandası yapmaya devam ederseniz ben giderim dedi.Bardakçı bu sene yukarıdan sağlam baskı yiyor sanırım.Çok değil daha 1 sene önce ''ne biçim bir ülke olduk,Türk olmak suç oldu'' diye yakınırken şimdi ''dilde ırkçılığı bırakın'' diyor.29 Ekim 10 Kasım arasında Atatürk'ün inancı konusunu gündeme getirmesi de yeni niyetini az çok belli ediyor.Erhan Afyoncu da Tarih kurumuna girdiğinden beri hükümet sözcülüğüne soyundu.

• quote:

quote:

quote:

Ayrıca Murat Bardakçı meydan okuyor ve aksini söyleyen varsa çıksın gelsin diyor.Benim iddiam değil ana Uygur Alfabesi de orjinal harflerdeb felan oluşmuyor.

Neresi orjinal değil mesela?

• FlameSplasher kullanıcısına yanıt
    Murat Bardakçı tarihçi ise bende Fatih'im o zaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: FlameSplasher

quote:

Hocaların ortak görüşü o şekilde değil,yanlış anlamışsın sanırım.İlber Ortaylı Osmanlıca dersinin zorunlu olması hakkında tamamen siyasidir,ciddi değildir,o kadar öğrenciye öğretecek hoca yok,bu yüzden sınırlı sayıda öğrenciye öğretilmeli dedi.Yusuf Halaçoğlu da buna benzer bir açıklama yapmıştı.Murat Bardakçı ile Erhan Afyoncu ise herkese zorla öğretilmeli diyor.

10 dil bilip kendi kültürünü bilmiyorsa cahildir sözü Bardakçı'nın yıllardır söylediği söz.Ben bu programı başladığı tarihten itibaren takip ederim.Bardakçı eskiden bu sözünü tarih araştırmacıları için söylerdi.Şimdi,bu sözünü bütün topluma yaymasının sebebi siyasi propaganda yapmasıdır.İlber Ortaylı da söyledi zaten.Bu şekilde hükümet propagandası yapmaya devam ederseniz ben giderim dedi.Bardakçı bu sene yukarıdan sağlam baskı yiyor sanırım.Çok değil daha 1 sene önce ''ne biçim bir ülke olduk,Türk olmak suç oldu'' diye yakınırken şimdi ''dilde ırkçılığı bırakın'' diyor.29 Ekim 10 Kasım arasında Atatürk'ün inancı konusunu gündeme getirmesi de yeni niyetini az çok belli ediyor.Erhan Afyoncu da Tarih kurumuna girdiğinden beri hükümet sözcülüğüne soyundu.

Tamam da İlber Hoca yıllardır "Bu ülke de herkes Osmanlıca bilmeli yoksa bir halt olmaz" tezini savunuyor.Programda gündem ile ilgili siyasi açıklamalar yapmak istemediği için öyle söylüyor.Tabi biraz da sinirlendirdiler :) Eski röportajlarını yazılarını bir daha gözden geçirirseniz farkedersiniz.
    Sözün yeni olmadığını biliyorum zaten.Bardakçı bence yıllardır peşinde koştuğu bir fikir bugün gerçekleşebilme ihtimali olduğu için dört elle sarılıyor.Baskı görüyor veya görmüyor bilemem ama "dilde ırkçılığı bırakın,Türklere özgü harfler var diyen çıksın karşıma" dediğinde İlber Hocanın "hayır efendim olur mu öyle şey" diye tepki verdiğini görmedik.Bardakçı konusunda haksızlık ediyorsunuz bence.
    Erhan Hoca için değil ama genellikle bu tür kurumlarda görev alanlar etliye sütlüye karışmamaya çalışıyorlar.Osmanlı ve Tokat :) konularında çok ısrarcı olduğu için bazen çekilmiyor :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

http://www.omniglot.com/writing/uyghur.htm
    Orkun,Aramice ve Soğd dillerinden türetilmiş veya ilham alınarak yazılmış.Peki bunun neresi orjinal?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orkun,Aramice ve Soğd dillerinden türetilmiş veya ilham alınarak yazılmış.Peki bunun neresi orjinal?

Ee ilham alınınca orjinal olmuyor mu? Arap alfabesi,Latin alfabesi de Fenike Alfabesinden etkilenerek oluştu.Orjinal değil mi yani?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ee ilham alınınca orjinal olmuyor mu? Arap alfabesi,Latin alfabesi de Fenike Alfabesinden etkilenerek oluştu.Orjinal değil mi yani?

"Türetilmiş veya ilham alınmış".Benim Arap'a şuna buna özgü diye bir iddiam yok.Uygur alfabesi Türklere özgüdür diye sen gelip söyledin.Bende orjinal değil dedim.Yani Bardakçının tepkisinde haklı."Ya Arap alfabesi mi öğreneceğiz" diye sitem etmek saçmalık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Lucky -- 14 Aralık 2014; 2:04:04 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

"Türetilmiş veya ilham alınmış".Benim Arap'a şuna buna özgü diye bir iddiam yok.Uygur alfabesi Türklere özgüdür diye sen gelip söyledin.Bende orjinal değil dedim.Yani Bardakçının tepkisinde haklı."Ya Arap alfabesi mi öğreneceğiz" diye sitem etmek saçmalık.

Kardeşim Uygur Alfabesi Türklerindir,Türkler'e özgüdür,Türkler tarafından türetilmiştir.Orjinali falan yok bu işin.İlham almak başka bir şey.Uygur alfabesiyle ilham aldığını söylediğin alfabelere bak bir karşılaştır,sonra yorumunu yap.Bir alfabeden etkilendi diye orjinal değil demek nedir? Ben M.Bardakçı'nın dediği gibi alfabe faşisti falan değilim.Neticede Uygur Alfabesi de Arap alfabesine dayanıyor,sağdan sola yazılıyor.

• Mr.Lucky kullanıcısına yanıt
    ''Osmanlıca bilmeli'' ayrı bir konu.Onu İlber Ortaylı bu programda da söylüyor zaten.Fakat şurada anlaşamıyorlar,İlber Ortaylı ortaokullara zorunlu ders getirerek öğretemezsiniz diyor.İngilizce'yi öğretebiliyor musunuz diyor,çok haklı.Ayrıca bu yazıyı öğretmenin ne kadar gereksiz olduğu daha sonradan ortaya çıkacak.Murat Bardakçı şu kitapları okusalar yeter diyor.O kitapları günümüz Türkçesi ile okuyan kaç kişi?Yahu her şey gün gibi ortada.Hükümetin amacı kültürü geliştirmek falan değil.Bunu sen de biliyorsun.

Başkası da çıkar dilde ırkçılık yoksa ümmetçilik de olmasın,latin harfleri ile mutlu mesut yaşayalım diyebilir.Bardakçı bazı konularda çok iddialı konuşmaya başladı.Kültür için dil öğrenmek şarttır diyen adam 1 ay önce ateizmin tanımı doğru dürüst yapamadı,Atatürk ateist ve materyalistti dedi,youtube'dan videosunu bulabilirsen bir izle.Resmen saçmaladı,çorba etti her şeyi.Ben tarihçileri veya tarih konusunda bilgili olan kişileri tek şekilde değerlendiririm.O da tarih bilgisiyle.Bu şekilde propaganda yapmaya kalkıştıklarında katılmam mümkün olamaz.Başka bir örnek vereyim.Sinan Meydan'ın bir çok kitabından,yazısından faydalanırım fakat Atatürk'ü dindar gösterme çabasını bir türlü anlayamam.

Afyoncu Osmanlı tarihi konusunda dikkate alınacak birisidir.Ben o masadakilerin hiçbirinin tarih bilgisine laf edemem.Benim karşı çıktığım nokta bir yerlere yaranma çabaları.

Bu arada Bardakçı runik yazı konusunda biraz saçmaladı.Bu yazı Türkler'in değil dünyanın her yerinde kullanıldı dedi.Avrupa'daki runik yazı ile Orhun Yazıtları'nın üstündeki aynı değildir.Arapça İbranice birbirine benziyor diye Arapça Araplar'ın değil demek gibi bir şeydir.Ayrıca o yazının Sakalar'dan önce kullanıldığına dair bir bilgi yok diye biliyorum.Türkler'in değil de kiminmiş onu da söyleseydi bari.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlameSplasher -- 14 Aralık 2014; 2:37:05 >

• Zorla elbette öğretilmez ama tembel toplum güle oynaya da bu işi yapmaz.Hükümetin amacı tamamen ülkenin gündemini bununla meşgul edip arkaplanda Çözüm Süreci veya bugün Fuatavni'nin bahsettiği şu operasyon ile ilgili bir şeyler çevirmek olduğun farkındayım.Bardakçı o kitaplar muhtemelen temel düzeyde olduğu için örnek gösteriyor.Kitap okuma problemi ile bu işe yaklaşırsak o zaman yanlış karşılaştırmalar yapılabilir.
    Şimdi ümmetçilik vs işini buraya karıştırmak yanlış olur.Özelde veya başka bir konuda konuşmak daha uygun olur.Çünkü din konusuyla burayı iyicene karıştırmayalım.
    Bardakçının aslında genelde tavrı böyleydi.Ben Bardakçının biraz ukala olduğunu internet ortamında yazmasam da çevrem de söylemişimdir.Bardakçı yine aynı Bardakçı ama algıda seçicilik var şu anda, sizden taraf konuşmak gerekirse :) O ateizm şu bu videosunu geçen siz paylaşmıştınız galiba ordan izlemiştim evet bayağı karıştırmıştı orda..
    Ha yaranma vs diyoruz ama bugüne kadar anlattıkları ile Kadir Mısıroğlu çizgisine hiç inmediler.Yaranma konusunda katılmıyorum.O işi yapmak isteseler veya yapsalar bariz belli eder..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Lucky -- 14 Aralık 2014; 3:06:31 >

• Mr.Lucky kullanıcısına yanıt
    10 Kasım'da yazdığım bir mesaj.Habertürk'ün bazı konularda algı operasyonuna başladığını düşünmüştüm.Bugün de o düşüncem devam ediyor:

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=99331651

Bardakçı zamanında Atatürk'ün inancı kimseyi ilgilendirmez konuşmak da ayıptır diyordu.Şimdi ise Atatürk'ün inancı üzerine 2 program yaptı.Yaşar Nuri'nin katıldığı Teke Tek programında içki içen 3 padişahın adını verdi.Daha sonra başka programda bu 3 ismi söylemem,ısrar etmeyin dedi.Sonra içki içen padişahlar üzerine program yaptı. Bu kadar dengesiz açıklamaları olunca ben de teori üretirim.Ya da bunamaya başladı diyebiliriz.

• Günümüzde yazılan kitapları okuduk da bir de Osmanlıcasını okumak kaldı. Sanki halkımız süper kitap okuyor da, bir de merak edip "Dur şunu orijinalinden okuyayım" diyecek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya bizim bu osmanlıcadan ayrı olarak daha halletmemiz gereken bir sürü kötü giden verilemeyen eğitim sıkıntılarımız yok mu? bu osmanlıca nerden çıktığını gerçekten sadece kafamda soru işareti, düşünüyorum da yani bir sürü kişi yanlış öğrenilmemeli doğru öğrenilmeli falan tartışmalar bunlardan ziyade biz neyi doğru yapıyoruz tam olarakta atalarımız yok dedelerimiz ile yazdıklarını okuyamıyoruz moduna girdik? bu içinde bulunduğumuz durumdan o yazılar bizi kurtarabilecekte biz onun için mi osmanlıca öğrenmeye başlıyoruz yani herşey bitti de osmanlıca mı kaldı cümlesini gerçekten kurmadan edemeyeceğim, ülkede eğitim belli şahibeli sınavlar bir sürü sıkıntılı işsiz insanın ortada gezmesini sağlayan kurumlar kuruluşlar ki devam ediliyor açılmaya ve bunlar tartışılmadan halledilmeden osmanlıca neden getiriliyor ve bize gerçekten en azından doğru soruyu sormak lazım bize şimdilik getirisi ne olacak diğer söylediklerimden fazla olarak?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

Günümüzde yazılan kitapları okuduk da bir de Osmanlıcasını okumak kaldı. Sanki halkımız süper kitap okuyor da, bir de merak edip "Dur şunu orijinalinden okuyayım" diyecek

Her yerdr Osmanli-Arap karsitligin var.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.