Şimdi Ara

Osmanlı neden sevilmedi cevabı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Osmanlı ecdadımızdı..ama hatalar çoktu..ateş olmayan yerden duman çıkmaz..

*Osmanlıda ümmet mantığı vardı,anadolu halkı,aleviler,türkler çok ezilmiştir.

*Osmanlı padişahları yarı slav,sırp,romen kırmasaydı,anaları bu ülkelerden kaçırılıp devşirme yapilmiştir.

*İzlandayı tarihte tek feth etmek isteyen osmanlı oldugundan haberiniz varmı,?,hatta 1980 e kadar izlanda topraklarında türk öldürmek yasaldı..sebebi libyalı araplar izlandalı kadınları kaçirip tecavüz etmeye kalkması,libya ozaman osmanlı toprağıydı..

*Taht kavgaları,fatih,kanuni,yavuz..babasını mı öldüren,çocugunu,kardeşini öldüren boğdurtan hepsi vardı..devlet bekası deniyor,şuan düşün babanı,kardeşini öldürüyosun taht için yemişim öle bekayı.

*Yayılmacılık,bu devirde nasıl Amerika sevilmiyorsa.. 400-500 yıl önce osmanlı sevilmiyordu, biryerleri feth ederken gül atarak etmiyordu,kılıçtan geçiriyor öldürüyordu,kadınları topluyordu hareme,şimdi bu tarihi batılılar bilmiyormu,biz nasıl amerikadan nefret ediyorsak ortadoğuyu karıştırdı,zamanında osmanlı viyanaya gül atarak gitmedi.

*Son zamanlarında halktan kopan yapı vardı,likayat yoktu..deli ibrahim paşa, borçlar,halkı vergi batağına,savaştan savaşa sokma..saray lüx içinde yaşarken,halk cahil,eğitimsiz ve fakirdi.

*Türkiye cumhuriyeti 1950 yıllara kadar osmanlı devleti borçlarını ödedi,osmanlı yıkılınca borçlar silinmedi!

• Osmanlı'yı bu kadar fazla aşağılamaya gömmeye gerek yok.Türk tarihi bir bütündür Osmanlı'da bunun bir parçasıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: yürüyenmerdiven

Osmanlı'yı bu kadar fazla aşağılamaya gömmeye gerek yok.Türk tarihi bir bütündür Osmanlı'da bunun bir parçasıdır.

Türk tarihi denilince de sadece osmanlı ve sonrasından bahsediliyor ya çok sinir oluyorum..

osmanlı sadece devede kulak kalır Türk tarihini araştırırsak...
  • Yalniz bu yazdiklarin haclilarin osmanliyi sevmeme nedenleri icimizdeki irlandalilarin degil. Bir insanin osmanliyi sevmemesi icin ona veya atalarina zarar vermis olmasi gerekir yoksa padisahin yaptigi seni neden ilgilendirsin sana giren cikan bisey yok sonucta.

• Sacma bir baslik. Mesela ben desem ki gokturklerde sunlar sunlar yanlis diye kimin umurunda ayni onun gibi gecmis bir imparatorluga kin beslemek de sacma cunku uzerinde yasadigimiz ulke osmanli degil. Gecmisinle ogun, savun gelecegine bak.

• Tamamen ucuz bir bakış acısı farkı. Kolay da idrak edilmez. İstenirse tek tek cevap da veririm. Ama gerek yok. En basitinden babanı oğlunu öldürmeyi kabul edilemez bulan, birisinin babasını birisinin kocasını birisinin oğlunu öldürmeyi ve hatta ölmeyi binlerce kişilik orduya emretmeyi bu millete reva görebiliyor. Bu açı farkı kolay kapanmaz.

Bu çok büyük bir fedakarliktir, devrinin çok çok ilersinde bir uygulamadır. Devletin bekası kimsenin yiyebileceği bisey olsaydı sırf osmanlıyı yıkmak için onca ülke uğraşıp dünya savaşı yapmazlardı.

Osmanlı kusursuzdu diyecek halimiz yok, fakat birileri birilerini kusursuz göstermeye çalışacak diye, devrim niteliğindeki devlet uygulamalarını ego tatminine yedirecek de değiliz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepimiz bize çocukluğumuzdan beri empoze edilen tarih öğretimiyle de Osmanlının torunları olmakla gurur duyarız.Peki Osmanlı da Türk olmakla gurur duyuyor muydu ya da kendini Türk olarak görüyor muydu?...Bu sorunun kesin cevabı Osmanlı'nın kendini Türk olarak nitelendirmediği hatta Türk kekimesinin anlamının Osmanlı için bir aşağılama terimi olmasıdır.

Osmanlılar için Türk'ün sözlük anlamı idrak-ı bilhak(anlayış yoksunu,cahil)di.Eğer birçok kişi merak edip Osmanlı belgelerini incelerse Osmanlı hanedanının birçok yazılı belgede özmü öz Türkmen soyundan geldiği halde kendini Türk olarak nitelemekten itinayla kaçındığını görecektir.

Gerçek şudur ki Osmanlı hanedanı birazda saltanatının diğer soylu Türk ailerince de tehdit edilmemesi için özellikle devletin üst kademelerine ve orduya Türk soylu halkın geçişini tamamen engelleme yoluna gitmiştir.Bunun yerine devlet adamı ihtiyacını Avrupa ülkelerinden 7 yılda bir ve her bölgeden en az 40 kişi olaacak biçimde, 12-15 yaşlarındaki sağlıklı ve akıllı çocukları ailerinden zorla koparıp enderun ve yeniçeri ocağında yetiştirerek karşılama yoluna gitti.Yani bahtsız anadolu Türklüğüne kendi soyundan gelen bir devlette hem ordu hem de devlet yönetimi yolu kapanmış oldu.

Osmanlı Devleti'nin gerileme dönemine kadar son Türk soylu sadrazamı Çandarlı Halil Paşa idi ve oda devşirme kökenli vezirlerin de etkisiyle Fatih Sultan Mehmet tarafından boğdurulmuştur.Böylece Osmanlı Devletinde başta sadrazamlık olmak üzere üst düzey yönetimi,Türk kökenlilerin elinden çıkıp hristiyan kökenli devşirmelerin eline geçmiştir.

Zoraki devşirmelerin ortak yönü şudur:Bu devşirmeler analarından,babalarından,kardeşlerinden,yurtlarından zorla sökülüp alınmış mutsuz kişilerdir.Daha çocuk yaşlarında aile ve yurtlarından alınmış bu devşirmelerden çok az sayıda olanı Osmanlı'yı ve İslam'ı tam olarak benimsemiş ve hayatları boyunca kin ve nefret duygularıyla dolu olarak bu nefretlerini Anaolu Türk halkına eziyet ederek açığa vurmuşlardır.
    Osmanlı Devleti'ni yöneten devşirmelerin büyük çoğunluğu Anadolu Türklerini sürekli olarak aşağılamışlar,ellerine güç geçtiğinde asıp keserek malını,canınıırz ve namuslarını ellerinden alarak yapmadıkları rezillik bırakmamışlardır.

*Hırvat kökenli devşirme sadrazam Kuyucu Murat Paşa, Güney
    Doğu Anadolu'da 70000 Kızılbaş Alevi Türkmeni öldürmüş ya da diri diri kuyulara doldurmuştur.Aman dileyen Anadolu insanına Kuyucu'nun yanıtı ''Vurun şu pis Türk'ün başını olmuştur!''

*Osmanlı sarayının devşirme yazarlarından Hafız Ahmet Çelebi'nin 1499 yılında yazdığı şiirin bir kıtası şöyledir:

SAKIN TÜRK'Ü İNSAN SANMA

BİR AN BİLE OLSA TÜRKLE OLMA

TÜRK ELİNE ŞEKER LSA,O ŞEKER ZEHİR OLUR

TÜRK'ÜN BAŞINI KESERKEN SAKIN GAM YEME

BABAN BİLE OLSA TÜRK'Ü ÖLDÜR.

*Fatih Sultan Mehmet'in sadrazamı Mehmet Paşa,Rum çocuğu bir devşirmeydi.Bu nedenle kendisi Rum Mehmet Paşa olarak anılırdı.Osmanlı'nın Karaman seferindeki kıyımın ve talanın durdurulması içinpadişiha yalvarmaya gelen yaşlı Türklere Rum Mehmet Paşa şu yanıtı verir.''NİCE SIZLARSINIZ AKILSIZ TÜRKLER!VATANIMIN,IRKIMIN ÖCÜNÜ SİZLERDEN KARAMAN ÜLKESİNDE ALMAYA MUVAFFAK OLDUM''

Osmanlının Anadolu Türklerine yaptığı zulümün listesi daha böyle uzar gider.Biz ise kendimizi,kendini Türk saymayan hatta Türklüğü aşağılayan bir hanedanın ve devletin torunları olarak görmeye hala devam ediyoruz.Ne mutlu ki Atatürk ve onun silah arkadaşları Türk Milletinin en ihtiyacı olduğu anda çıktılar ve bizi Osmanlının köleliğinden,kendimizin efendiliğine;ümmetten millet olmanın bilincine,atalarımız ve Türk olmamızla gurur duyduğumuz bu günlere getirdi.

HEPSİNİN RUHU ŞAD OLSUN.....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sertreis

Tamamen ucuz bir bakış acısı farkı. Kolay da idrak edilmez. İstenirse tek tek cevap da veririm. Ama gerek yok. En basitinden babanı oğlunu öldürmeyi kabul edilemez bulan, birisinin babasını birisinin kocasını birisinin oğlunu öldürmeyi ve hatta ölmeyi binlerce kişilik orduya emretmeyi bu millete reva görebiliyor. Bu açı farkı kolay kapanmaz.

Bu çok büyük bir fedakarliktir, devrinin çok çok ilersinde bir uygulamadır. Devletin bekası kimsenin yiyebileceği bisey olsaydı sırf osmanlıyı yıkmak için onca ülke uğraşıp dünya savaşı yapmazlardı.

Osmanlı kusursuzdu diyecek halimiz yok, fakat birileri birilerini kusursuz göstermeye çalışacak diye, devrim niteliğindeki devlet uygulamalarını ego tatminine yedirecek de değiliz.

Devrim mi? Kardeş katli vaciptir sana göre çok ileri bir uygulamaysa kardeşini öldür miras sana kalsın miras bölünmesin

Yapmazsın değil mi? Aynısını ortada Devlet olunca da yapamazsın. Eğer öyle bir durum varsa kardeşini öldürmezsin o da seni öldürmez saltanatı başkasına devreder gidersin. Devletin bekası böyle düşünülür aksi hali kişinin kendi soy ve bekasını korumasıdır. Nitekim bu ilkel fikir yeniçeriler tarafından lehlerine kullanılmış daha kolay idare edip söz geçirebildikleri kişilerden yana olarak başa geçmesi gereken iradeli başkasının sözünü dinlemeyen sultanları harcamışlardır. Bu da Osmanlı'nın çöküş sebeplerinden biridir.

• Bugun yaşananlar, inkar edebilecek var mı ??Anadolunun insanlarına, Türklere zulum halen devam ediyor!!

Türkler üniversiteye sinavla Suriyeliler sinavsiz giriyor. - Türk ögrenciler 400 TL, Suriyeliler 1200 TL burs aliyor. - Türklere kira yardimi yok, Suriyelilere 250 lira yardim var. - Türklerden SGK pirimi ve eczaneler için yüzde 20 katki payi aliniyor. Suriyelilerden alinmiyor. - Türkler destek yardimi almazken Suriyelilere 900 TL veriliyor. Yemin ederim ülkeden gitmek istiyorum Içimden o kadar çok küfür etmek geliyor ki Aslinda bizim salakligimiz Sesimizi duyurmamiz lazim birleselim miting yapalim..

Karar sizin....!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComradeMRX -- 2 Eylül 2016; 2:43:17 >

Orijinalden alıntı: soniqueizm_777

Hepimiz bize çocukluğumuzdan beri empoze edilen tarih öğretimiyle de Osmanlının torunları olmakla gurur duyarız.Peki Osmanlı da Türk olmakla gurur duyuyor muydu ya da kendini Türk olarak görüyor muydu?...Bu sorunun kesin cevabı Osmanlı'nın kendini Türk olarak nitelendirmediği hatta Türk kekimesinin anlamının Osmanlı için bir aşağılama terimi olmasıdır.

Osmanlılar için Türk'ün sözlük anlamı idrak-ı bilhak(anlayış yoksunu,cahil)di.Eğer birçok kişi merak edip Osmanlı belgelerini incelerse Osmanlı hanedanının birçok yazılı belgede özmü öz Türkmen soyundan geldiği halde kendini Türk olarak nitelemekten itinayla kaçındığını görecektir.

Gerçek şudur ki Osmanlı hanedanı birazda saltanatının diğer soylu Türk ailerince de tehdit edilmemesi için özellikle devletin üst kademelerine ve orduya Türk soylu halkın geçişini tamamen engelleme yoluna gitmiştir.Bunun yerine devlet adamı ihtiyacını Avrupa ülkelerinden 7 yılda bir ve her bölgeden en az 40 kişi olaacak biçimde, 12-15 yaşlarındaki sağlıklı ve akıllı çocukları ailerinden zorla koparıp enderun ve yeniçeri ocağında yetiştirerek karşılama yoluna gitti.Yani bahtsız anadolu Türklüğüne kendi soyundan gelen bir devlette hem ordu hem de devlet yönetimi yolu kapanmış oldu.

Osmanlı Devleti'nin gerileme dönemine kadar son Türk soylu sadrazamı Çandarlı Halil Paşa idi ve oda devşirme kökenli vezirlerin de etkisiyle Fatih Sultan Mehmet tarafından boğdurulmuştur.Böylece Osmanlı Devletinde başta sadrazamlık olmak üzere üst düzey yönetimi,Türk kökenlilerin elinden çıkıp hristiyan kökenli devşirmelerin eline geçmiştir.

Zoraki devşirmelerin ortak yönü şudur:Bu devşirmeler analarından,babalarından,kardeşlerinden,yurtlarından zorla sökülüp alınmış mutsuz kişilerdir.Daha çocuk yaşlarında aile ve yurtlarından alınmış bu devşirmelerden çok az sayıda olanı Osmanlı'yı ve İslam'ı tam olarak benimsemiş ve hayatları boyunca kin ve nefret duygularıyla dolu olarak bu nefretlerini Anaolu Türk halkına eziyet ederek açığa vurmuşlardır.
    Osmanlı Devleti'ni yöneten devşirmelerin büyük çoğunluğu Anadolu Türklerini sürekli olarak aşağılamışlar,ellerine güç geçtiğinde asıp keserek malını,canınıırz ve namuslarını ellerinden alarak yapmadıkları rezillik bırakmamışlardır.

Doğu Anadolu'da 70000 Kızılbaş Alevi Türkmeni öldürmüş ya da diri diri kuyulara doldurmuştur.Aman dileyen Anadolu insanına Kuyucu'nun yanıtı ''Vurun şu pis Türk'ün başını olmuştur!''

*Osmanlı sarayının devşirme yazarlarından Hafız Ahmet Çelebi'nin 1499 yılında yazdığı şiirin bir kıtası şöyledir:

SAKIN TÜRK'Ü İNSAN SANMA

*Fatih Sultan Mehmet'in sadrazamı Mehmet Paşa,Rum çocuğu bir devşirmeydi.Bu nedenle kendisi Rum Mehmet Paşa olarak anılırdı.Osmanlı'nın Karaman seferindeki kıyımın ve talanın durdurulması içinpadişiha yalvarmaya gelen yaşlı Türklere Rum Mehmet Paşa şu yanıtı verir.''NİCE SIZLARSINIZ AKILSIZ TÜRKLER!VATANIMIN,IRKIMIN ÖCÜNÜ SİZLERDEN KARAMAN ÜLKESİNDE ALMAYA MUVAFFAK OLDUM''

Osmanlının Anadolu Türklerine yaptığı zulümün listesi daha böyle uzar gider.Biz ise kendimizi,kendini Türk saymayan hatta Türklüğü aşağılayan bir hanedanın ve devletin torunları olarak görmeye hala devam ediyoruz.Ne mutlu ki Atatürk ve onun silah arkadaşları Türk Milletinin en ihtiyacı olduğu anda çıktılar ve bizi Osmanlının köleliğinden,kendimizin efendiliğine;ümmetten millet olmanın bilincine,atalarımız ve Türk olmamızla gurur duyduğumuz bu günlere getirdi.

Atatürk'ün Türklük şuuruna ermesine vesile olan olayda buna benzer bir olaydır zaten. Osmanlı da Türkler her zaman aşağılanmış Arap ve gayrimüslim halk el üstünde tutulmuştur. Osmanlı döneminde ki zengin aileleri araştırırsanız büyük çoğunluğu Yahudi ve Hristiyan gayrimüslimler olduklarını görüyoruz.

Bu da Atatürk'ün kendi anlattığı hatırası;

"Orduya ilk katıldığım günlerde, bir Arap binbaşısının 'Kavm-i Necip evladına sen nasıl kötü muamele yaparsın' diye tokatladığı bir Anadolu çocuğunun iki damla gözyaşında Türklük şuuruna erdim. Onda gördüm ve kuvvetle duydum. Ondan sonra Türklük benim derin kaynağım, en derin övünç membaım oldu. Benim hayatta yegane fahrim, servetim, Türklükten başka bir şey değildir."

Mustafa Kemal Atatürk

https://tr.m.wikiquote.org/wiki/Mustafa_Kemal_Atatürk/Türk_Milleti

• Türk olmak niye bu kadar önemli? Nasıl sorulur bilmiyorum. Misal ben arnavut um;

Türk değilim diye üzülmeli miyim?
    Neden Bi türk benden pozitif bi farklılık içinde olsun?
    Türküm diyemediğim için mutsuz olmam mi gerekir?

Bi türk hangi emeğinin uğraşının sonucunda türklüğü hak etmiş kazanmış? Türk olmayanin hatası eksiği kusuru ne ki bundan mahrum kalmış?

Türk olmak niye bu kadar önemli? Nasıl sorulur bilmiyorum. Misal ben arnavut um;

Bi türk hangi emeğinin uğraşının sonucunda türklüğü hak etmiş kazanmış? Türk olmayanin hatası eksiği kusuru ne ki bundan mahrum kalmış?

Çünkü ülkenin ismi Türkiye Cumhuriyeti!

Artık ulus devletiz!

Ayrica ırkçılık yapilmiyor,Türk vatandaşı neden eziliyor,bunu sorguluyoruz.. Ben bu ülkede türk vatandaşlarını kaz gibi yolunup,sömürülen topluluk görüyorum..

Artık insanlar osmanlı gibi cahil değil bilgileniyor, ondan sonra her ufak sıkışmada aynı gemiideyiz deniyor,bu kafayla giderse,toplumun haksızlık gören her kesimi başkaldıracak,insanlar artık bıktı!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComradeMRX -- 2 Eylül 2016; 2:57:29 >

• quote:

Türk olmak niye bu kadar önemli? Nasıl sorulur bilmiyorum. Misal ben arnavut um;

Türkiye Cumhuriyetini kuran, aynı tarihi, kültürü ve dili paylaşan herkes Türk'tür. Her millet şereflidir. Arnavut ve Türk olduğun için utanman gereken bir durum yok.

Her hükümdar vefatını müteakip hanedani değiştirsinler, yani yeni devlet kursunlar. Bu mu?

Sistem hükümdarligin babadan oğluna geçmesi yani imparatorluk. O devirde Bunu yanlış olarak gören yok ki ben bugün yanlış göreyim.

Bu sistemde her şehzadenin hükümdar olmaya hakkı var. Kimin olacağı hususunda nasıl mutabık olacaklar? İkisi de ordusuyla çatışmaya girecek galip gelen tahtı hak edecek.

quote:

Artık ulus devletiz!

Ayrica ırkçılık yapilmiyor,Türk vatandaşı neden eziliyor,bunu sorguluyoruz.. Ben bu ülkede türk vatandaşlarını kaz gibi yolunup,sömürülen topluluk görüyorum..

Artık insanlar osmanlı gibi cahil değil bilgileniyor, ondan sonra her ufak sıkışmada aynı gemiideyiz deniyor,bu kafayla giderse,toplumun haksızlık gören her kesimi başkaldıracak,insanlar artık bıktı!!

Burda sorularıma cevap göremiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: skidproof

quote:

Türkiye Cumhuriyetini kuran, aynı tarihi, kültürü ve dili paylaşan herkes Türk'tür. Her millet şereflidir. Arnavut ve Türk olduğun için utanman gereken bir durum yok.

Burda da cevap yok. Tarif ve tavsiye var.

• quote:

Hepimiz bize çocukluğumuzdan beri empoze edilen tarih öğretimiyle de Osmanlının torunları olmakla gurur duyarız.Peki Osmanlı da Türk olmakla gurur duyuyor muydu ya da kendini Türk olarak görüyor muydu?...Bu sorunun kesin cevabı Osmanlı'nın kendini Türk olarak nitelendirmediği hatta Türk kekimesinin anlamının Osmanlı için bir aşağılama terimi olmasıdır.

SAKIN TÜRK'Ü İNSAN SANMA

Şu yazdıklarının hepsini kanıtlayabilir misin ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Artık ulus devletiz!

Burda sorularıma cevap göremiyorum

Cevaplar en başta,arada açıklamaları yaptim oku ;)

Burda biz ırkçılık değil,türklerin ezildiğini belirtiyoruz..

bazıları taht kavgasına takılmış ben yukarda bir çok madde yazmadım..peki ezilen anadolu halkı,aleviler, yönetemeyen padişahların gelip,sarayda lüx yaşayip halkı fakir eğitimsiz yaşaması,yalan mı bunlar?? izlanda olayı yalan mı??

Bugun agalar amerikaya ozaman çemkirmiceksiniz,adam para bende,güç bende diyor..seneler önce osmanlı kılıçla doğradıysa,amerikada şimdi böyle yapiyor,size mi soracam ayılar dese dünyada kim karşı çıkacak?

bunların cevabını alalım biz gerisi tefarruat..ben 10 ülke gezdim..yabancı kaynaklarıda okudum.. osmanlıyı %100 haklı gösterip,batıyı tukaka göstermek..yalancılığın daniskasıydı..seneler önce işgal et,vatandaşını öldür,kadınlarının ırızına geç,şimdi batı bizi vuruyor,kuyumuzu kazıyor diye ağlamayacaksınız :) ben haklının yanındayım.. yanlışlarıda çok olmuştur,ama Atatürk gibi lider çıkıp modern Türkiyeyi kurdu onu anlayamadan,ama malesef 100 yıl önce zihniyet geldi,buda ülkeyi bölecek!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComradeMRX -- 2 Eylül 2016; 3:22:08 >

• Cevap alamadan cevap vermemi mi istiyorsun? Forumun işleyişi soru ve cevaptır.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.