Şimdi Ara

Osmanlı Devleti Şii mi Sünni mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hep karıştırıyorum.Şimdi Safevi Devleti'ni ortadan kaldırmak istemişler demekki Sünniler..?Ama böyle bir mantık doğru değildir heralde?

Bilen biri bana anlatır mı ?

• sunni
    hatta arap vahabi de diyebiliriz
  • sünni.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sansar_Selim

sunni
    hatta arap vahabi de diyebiliriz

O nedir ?
  • Osmanlı Devleti Müslümandı
  • sünniliğin diğer anlamıda Ehl-i Sünnet dir.

Sünni mezhepler (fıkıh okulları) dört tanedir:
    Hanefi mezhebi
    Şâfiî mezhebi
    Maliki mezhebi
    Hanbeli mezhebi

Osmanlıda bu mezheplerden en çok olanı hanefi ve şafilikti.Kısacası Osmanlı Sünniydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KIZILÖTESİİ -- 31 Ekim 2008; 17:20:15 >
  • sunni idi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sünni-Hanefi
  • quote:

Orjinalden alıntı: KIZILÖTESİİ

sünniliğin diğer anlamıda Ehl-i Sünnet dir.

Hanefi mezhebi
    Şâfiî mezhebi
    Maliki mezhebi
    Hanbeli mezhebi

Osmanlıda bu mezheplerden en çok olanı hanefi ve şafilikti.Kısacası Osmanlı Sünniydi.

konuyla ilgisi yok ama bana -eğer bilgiliysen bu konuda- bu mezheplerin nasıl ayrıldığını söyler misin ??
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sayeh-eh Khodah

quote:

Hanefi mezhebi
    Şâfiî mezhebi
    Maliki mezhebi
    Hanbeli mezhebi

konuyla ilgisi yok ama bana -eğer bilgiliysen bu konuda- bu mezheplerin nasıl ayrıldığını söyler misin ??

imamların yorum farkları diye biliyorum ama iş aleviliğe gelince kabul edilmiyor nedense. kendi kafalarına göre dini yorumlayıp kural haline getirenler var.

• uppp
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sayeh-eh Khodah

quote:

Hanefi mezhebi
    Şâfiî mezhebi
    Maliki mezhebi
    Hanbeli mezhebi

Konu dini tartışmalara açık olacağı için bu sorunun cevabını başka yerlerden araştırmanı öneririm
  • geçen gün işledik memluklüler olması lazım işte Şah İsmail şii ve anadoluda şiilik propagandası yaptıgı için savaş açılıyor Sünnidir [öyle biliyorum...]
  • ben de osmanlı devleti fatih e kadar alevi-bektaşi diye biliyorum
    fatih sultan mehmet ten sonra sünni oluyor
    komple bir millet mezhep değiştirmemiştir herhalde ama padişahların mezhebi değişmiş herhalde.
    lisede tarih hocamız demişti.
  • Yavuz Selim şii halkı katletmişti kör kuyulara falan atarak onu biliyorum
  • Sünnidir.

Ancak tüm bu ana ve nispeten daha küçük olan mezheplerin, ayrışma sebebi siyasettir.
    İşbu sebepten, benim gözümde müslümanı, müslümana kırdıran anlamsız inatlardır.
  • Osmanlı Devleti Sünni-Hanifi'dir. Hatta buna siyasi anlamda kanıt olarak İran ilişkileri gösterilebilir.
  • Osmanlı sünndir.Şii lere saldırmasının nedeni doğuyu karıştırmalarındandır.Osmanlı ordusu şii ordusunu ezip halka dokunmamıştır sadece isyancılar asılmıştır.Eski çag savaşı iki ordu açıkta karşılaşır kim ayakta kalırsa sivil halk zarar görmez görürsede bu padişahın emriyle olur.Osmanlı şiilere uzun süre tahammül göstermiş ancak Yavuz Trabzonda sancak beyi iken şiileri yakından tanımış sofu olan babasını tahttan indirmiş ve şiileri darmadağan eden yumrugu vurmuştur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mr.Seko

Osmanlı Devleti Müslümandı

quote:

Orjinalden alıntı: Yazat
    tüm bu ana ve nispeten daha küçük olan mezheplerin, ayrışma sebebi siyasettir.
    İşte bu sebepten, benim gözümde müslümanı, müslümana kırdıran anlamsız inatlardır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.