Şimdi Ara

silinebilir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
275
Cevap
1
Favori
7.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
120 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayrettin_79 -- 1 Haziran 2022; 18:22:56 >

• Geçmişte yapılan yanlışları örnek gösterip bugün o geçmişteki yapılan yanlışların 50-100 kat büyüğünü,kötüsünü,beterini yapanları "hizmet yaptı" diye aklayıp,savunmak akıl kârı bir iş değildir...Sıkıştıkça "geçmişte ama şunu yaptılar,ama bunu yaptılar" çabaları 20 yıldır yapılan kötülükleri aklamaz...

Genişletilerek (ki etrafında imkan vardı) daha onlarca yıl kullanılabilecek şehir içindeki bir havalimanını kapatıp üstüne üstlük bir daha kullanılamasın diye PİSTİNİ KIRIP GÜYA HASTANE YAPMAK bu ülkede sadece akepeye tapanların savunabileceği bir ihanet projesidir...

Sadece bir iki örnek verdim...Bu örnekler gibi binlerce örnek var,bunları azıcık ülkesiyle ilgilenen ve tarafsız gözle bakan herkes çok iyi görüyor ve biliyor...

Geçmişte şöyleydi geçmişte böyleydi,bir sürü tırıvırı,boş lakırdı...Otoban yapılmış da çok hızlı seyahat ediliyormuş da,falanmış da filanmış da...

Hızlı gittiniz de ne oldu?...Hızlı gittiniz de ülke mi büyüdü?...Otobandan gittiniz de Corona aşısını mı buldunuz?...Otobandan hızlı gittiniz de Mars'a uzay aracı mı indirdiniz?

Otobandan gittiniz de kişi başı milli geliri 50-60.000 dolara mı çıkarttınız?...Otoban yaptınız da dünyada bilinen kaç tane ülke markanız var?... Sanayide,teknolojide,bilimde neredesiniz?...Yahu yerli İHA SİHA diye ortaya çıktınız,onun bile motorları Avusturya'dan,bilmem nesi Kanada'dan geliyormuş...Bu mu yerli ve milli?..

1950 den beri her gelen iktidar inşaatla doldurdu vaktini...Bugün de aynı kafa devam...Her yer beton,inşaat...Ama bu arada acayip de kalkınıp büyüdük değil mi?...

Yerli uçak,yerli tank,yerli araba,bir sürü boş beleş harcama...Hiç birinden de bir şey çıkmayacak,boşa giden milyonlar...

Savunduğunuz şeylerin biraz elle tutulur tarafı olsun,bir tane (o da göreceli) iyi ile binlerce kötüyü perdelemeye çalışmayın,fanatik olmayın,o kişiyi,bu kişiyi,bu partiyi,o partiyi değil sadece ülkenizi,yurdunuzu,milletinizi sevin ve kollayın...Siyasetçiler,partiler bugün var yarın yok...Ama etrafındaki komşun,akraban,millet her zaman yanında,yüz yüze bakacaksınız daima...

Yolun hitap ettiği kesim bunlar ama yola garanti geçiş ücreti ödeyen bu ülkenin gariban vatandaşı :)

Sence tezat değil mi?

Yol yap. Yapma diyen yok. Geçen istediği kadar ödesin.

Bak sen kendin söylüyorsun, yol bunlar için yapıldı diye.

O zaman niye geçen geçmeyen herkesten garanti geçiş ücreti kesiliyor?

Bu mu hizmet anlayışınız merak ettim.

O halde her gün şu kadar araç geçecek garantisi vermesinler! Desinlerki artık kaç kişi geçerse onlardan ne kazanirsaniz sizin olsun diyeceklerdi... Kullanmadığı yola dolaylı yoldan para veren bir millet bıraktılar... Senin gibi trollerde bunu savunuyor...

Allah'a dua ediyorum sizin gibi zeka fakirlerine akıl fikir versin diye...

Ben bu yanıtınıza bayıldım.

Yaklaşımınız günümüzün anlayışını çok iyi yansıtıyor.

Sizin söylediğiniz şu: Bu hizmet yapıldı ama vatandaş için yapılmadı. Bu yol uluslararası taşımacılık, gurbetçiler, turistler için yapıldı (Aynen böyle söylediniz).

Ama geçiş garantisi ücretini tüm vatandaşlar ödüyor. Sadece geçen değil.

Benim rahatsızlığım buydu.

Ama siz bunu rahatsız olacak bir konu olarak görmüyorsunuz.

Zenginler için yapılan yolun parasını herkes ödesin yani.

Bu görüşünüzü bizlerle paylaştığınız için ben şahsen teşekkür ederim.

Başka sorum da yok.

• aracım kmde 50 kuruş yakıyor, otobanda da kmde 50 kuruş haraç kesiyorlar.

• inşaallah daha da zamlanır

belece kaymon teröründen arınmış 200 km hızla uçak hızında gidebilyoz  

• millet bahçesinde çoluk çocuk beraber yuvarlanıp kek yeme hayaliyle keyif çayı içerek giderseniz daha iyi olur 

• Uçak bileti alıp bileti yakıp araçla gitmek gibi bu otoyol.

Yandaş nasıl zengin edilir sorusunun cevabı burada gizli.

• Gelmişler gene devlet yapsın 20 sene beklerim sonra beleş geçerimciler
    Yav dayı fiyat belli yol pahalı
    işine gelmiyorsa geçme ne duyar kasıyorsun burda
    Yolun hitap ettiği kitle uluslararası taşımacılık gurbetçiler turizm işadamları yazlığı olanlar bu parayı takmayacak olanlar yani sen geçmesen oturup ağlamazlar merak etme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 21 Mayıs 2021; 14:46:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SİLİNEBİLİR
    4 yıl önce açıldı
    SİLİNEBİLİR
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • en1gma kullanıcısına yanıt

Vaktin varsa ve gerçekleri öğrenmek istiyorsan şu yazıyı okuyuver...

https://www.krttv.com.tr/ekonomi/ekonomist-ugur-gurses-istanbul-izmir-otoyolu-5-kat-pahaliya-mal-h10530.html

• quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

Vaktin varsa ve gerçekleri öğrenmek istiyorsan şu yazıyı okuyuver...

https://www.krttv.com.tr/ekonomi/ekonomist-ugur-gurses-istanbul-izmir-otoyolu-5-kat-pahaliya-mal-h10530.html

Bu beyefendi bana kamu kaynağıyla bu tarzda biten bir proje,ve bitiminin kaç yil sürdüğünü yazsın,kendisini alnından öperim

Laf arasında basitçe şunu söylüyor

Parayı müteahhite ver sallasın,20 sene sürsün ama devlet yapsın

Acele etmeyelim diyor,bekleyelim diyor

Neden bekliyoruz?vekil yeğenleri soyup soğana çevirsin diye

Naptınız bolu tünelini?890 milyon dolarımızı astaldiye verip saman mı depolasak dediniz.

Bak ben işim gereği dünyayı gezen bir adamım,fransa almanya ne zaman bitirmiş bu işleri,sen o arada naptın?hadi yurtdışını boşver

Aydına otoyol yapılıyor şimdi,pahaliii yapma etmeeee

Peki yapmayalım.ne demis özlem çerçioğlu 2004te?ben nazilli tarafını adam edecem demiş.

Napmış? Çivi çakmamış

Sen hiç nazillide 20 ışık bekledin mi?

Lütfü savaş hatay belediye başkanı

Serinyol madenli yolunu acacam demiş.belen geçidi kaç hükümet kaç bakan görmüş,madenli yoluna çivi çakan yok.

Sen hiç belen geçidinden geçmeyi denedin mı,hele hele sabah-akşam saatlerinde?yazın haftasonlari?

Amanos tünelleri denmiş,tüneli bıraktım dozer goren yok.

Bekle yaaa noolacak paralı yol olmasın da,sen bekle sap gibi on binlerle birlikte dimi?nasıl iyi mi gardaşım?

Atatürk havalimanı şehir içinde kaldı,her yolculuğumda minimum 30 dakika pistte beklerdim orda,kaç kere faciadan dönüldü.

Niye?büyük uçak kalkacak türbülans oluyor

E benim suçum ne?

İşin ne bekle devlet yapsın:)))

E yapmıyor görev zararı vs?

Boşveeer onu,devlet geliyor yapacak,ucuza bitecek

20 yıllık görev zararı ile 5 havalimanı biter?

E biz varken cengiz mi yesin,bekle az dur biz doyalım;)))

20 yıldır Dünyanın en yoğun Aktarma merkezi 4 bin km daha yakın olan istanbul varken frankfurt.niye?

Bekle devlet ucuza yapacak:)))))

https://www.utikad.org.tr/Detay/Sektor-Haberleri/11745/3-havalimani-frankfurt-a-rakip

Bak bu adam alman,şimdi bu krt haberin linkinin altına bu yazıyı atayım,yandaştan tut ihaleciye,para verdiler ondan konuştuya kadar bin tane yorum gelmezse adana yüzüme tükürsün:)

Ben adanalıyım,noldu bize vaat edilen projeler,kaç bakan değiştirdi?nerdeydi bundan önceki dürüst ahlaklı,yetimin malını yemeyen,kırmızı ışıkta duran yöneticilerimiz?

Hizray noldu hele?istanbula can suyuydu?

Orada burada muhalifim ayağı çekenlerin "devlet yapsın ucuza geçerim" yazması ya cahillikten,yada devlet bunları bünyesine alırsa oradan kendisinin veya akrabalarının götüreceği paralardandır.bunu unutma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 22 Mayıs 2021; 9:38:12 >

• Eee, bedava kekin de bir maliyeti olmalı tabi...sahi, nerdeydi bedava kek ve çay?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otobani kopruyu kullanmayinca da bir sekilde radar cezasi kilitliyorlar. İsine gelmeyen kullanmasin demekle olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: electrun

Otobani kopruyu kullanmayinca da bir sekilde radar cezasi kilitliyorlar. İsine gelmeyen kullanmasin demekle olmuyor.

Aracım passat 2.0 tdi

45 yaşındayım

Sürekli yollarda geçti hayatım

Ben niye görmedim bu radar cezalarını?

Adanalilara yazmıyorlar mi:))))

İddia ediyorum,buraya radar madar yazıyorsunuz ya,avrupada hiçbiriniz araba kullanamazsınız.

Arabam kadar kamera koymuş herif yola,hız sınırını aş bak ne oluyor;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 22 Mayıs 2021; 10:8:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: en1gma

Gelmişler gene devlet yapsın 20 sene beklerim sonra beleş geçerimciler
    Yav dayı fiyat belli yol pahalı
    işine gelmiyorsa geçme ne duyar kasıyorsun burda
    Yolun hitap ettiği kitle uluslararası taşımacılık gurbetçiler turizm işadamları yazlığı olanlar bu parayı takmayacak olanlar yani sen geçmesen oturup ağlamazlar merak etme

Yolun hitap ettiği kesim bunlar ama yola garanti geçiş ücreti ödeyen bu ülkenin gariban vatandaşı :)

Sence tezat değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: noplaceforchance

Sence tezat değil mi?

Alıntıları Göster

Yav bırakın bu herkes ödüyor hikayelerini

Yukarda yazdığım bitmeyen projelerin zararını kim ödedi?

Betonu dök vurgunu yap işi bitirme vatandaşı kepaze et ee

Nerden çıkıyor bunların parası?

Babasının hayrına mı bitmiyor o projeler

Bitmeyince bedava mı oluyor yoksa:))))

Yaz hadi özlem ablaya yapsın vaat ettiği nazilli yolunu,hadi yaz?

Yazamazsın:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 22 Mayıs 2021; 10:52:33 >

• Geçmişte yapılan yanlışları örnek gösterip bugün o geçmişteki yapılan yanlışların 50-100 kat büyüğünü,kötüsünü,beterini yapanları "hizmet yaptı" diye aklayıp,savunmak akıl kârı bir iş değildir...Sıkıştıkça "geçmişte ama şunu yaptılar,ama bunu yaptılar" çabaları 20 yıldır yapılan kötülükleri aklamaz...

Genişletilerek (ki etrafında imkan vardı) daha onlarca yıl kullanılabilecek şehir içindeki bir havalimanını kapatıp üstüne üstlük bir daha kullanılamasın diye PİSTİNİ KIRIP GÜYA HASTANE YAPMAK bu ülkede sadece akepeye tapanların savunabileceği bir ihanet projesidir...

Sadece bir iki örnek verdim...Bu örnekler gibi binlerce örnek var,bunları azıcık ülkesiyle ilgilenen ve tarafsız gözle bakan herkes çok iyi görüyor ve biliyor...

Geçmişte şöyleydi geçmişte böyleydi,bir sürü tırıvırı,boş lakırdı...Otoban yapılmış da çok hızlı seyahat ediliyormuş da,falanmış da filanmış da...

Hızlı gittiniz de ne oldu?...Hızlı gittiniz de ülke mi büyüdü?...Otobandan gittiniz de Corona aşısını mı buldunuz?...Otobandan hızlı gittiniz de Mars'a uzay aracı mı indirdiniz?

Otobandan gittiniz de kişi başı milli geliri 50-60.000 dolara mı çıkarttınız?...Otoban yaptınız da dünyada bilinen kaç tane ülke markanız var?... Sanayide,teknolojide,bilimde neredesiniz?...Yahu yerli İHA SİHA diye ortaya çıktınız,onun bile motorları Avusturya'dan,bilmem nesi Kanada'dan geliyormuş...Bu mu yerli ve milli?..

1950 den beri her gelen iktidar inşaatla doldurdu vaktini...Bugün de aynı kafa devam...Her yer beton,inşaat...Ama bu arada acayip de kalkınıp büyüdük değil mi?...

Yerli uçak,yerli tank,yerli araba,bir sürü boş beleş harcama...Hiç birinden de bir şey çıkmayacak,boşa giden milyonlar...

Savunduğunuz şeylerin biraz elle tutulur tarafı olsun,bir tane (o da göreceli) iyi ile binlerce kötüyü perdelemeye çalışmayın,fanatik olmayın,o kişiyi,bu kişiyi,bu partiyi,o partiyi değil sadece ülkenizi,yurdunuzu,milletinizi sevin ve kollayın...Siyasetçiler,partiler bugün var yarın yok...Ama etrafındaki komşun,akraban,millet her zaman yanında,yüz yüze bakacaksınız daima...

• Geçmişte yapılan yanlışlar:)))
    İşine gelince rakam verip gariban edebiyatı yapıyorsun,madem o kadar rakamlardan anlıyorsun yazsana bunların görev zararını?
    Bahçemdeki köpeğe dokunma,elin iti havlayınca ateş et
    Ulan varya
    Dur hele dur,yutunca lafı konuyu değişip
    Uçak tank dedin sen dimi?
    Abd den izin almadan düğmesine basamadigin silaha mühimmata kaç milyar dolar verdiniz?
    Bozuk herona?
    Stingerlara?
    Kaç paraydı milli gelir ozamanlar?
    Eee şeyyyy bennnn
    Ha bide hızlı gidecen demiş,bak bak kapasiteye bak
    Peki o yolu kullanan binlerce araç diğer yola birikince ne olacak?
    Yaaa ne olacah canım bekleyiversinler
    Bak ne güzel kafalar bak

• en1gma kullanıcısına yanıt

Konu nasıl saptırılır, ders veriyorsunuz...

• quote:

Orijinalden alıntı: en1gma

Yav bırakın bu herkes ödüyor hikayelerini

Yukarda yazdığım bitmeyen projelerin zararını kim ödedi?

Betonu dök vurgunu yap işi bitirme vatandaşı kepaze et ee

Nerden çıkıyor bunların parası?

Babasının hayrına mı bitmiyor o projeler

Bitmeyince bedava mı oluyor yoksa:))))

Yaz hadi özlem ablaya yapsın vaat ettiği nazilli yolunu,hadi yaz?

Yazamazsın:)

Alıntıları Göster

o zaman millet öyle kazıklandı. şimdi de böyle kazıklanıyor. zamanın da onlar yapıldı diye şimdiki kazıklar haklı ve yapılsada bişey olmaz yani.

bu nasıl bir mantık ya. o zaman eskiden ne farkı kalıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Navi

Konu nasıl saptırılır, ders veriyorsunuz...

Otoyol konusuna tank yazıyor adam,ve ben saptırıyorum

Mümkünse konudan kopmadan yazdığım şeylerin cevabını yazar mısın?

Sizin grupta öyle bir erkek göremedim de henüz

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.