Şimdi Ara

Örümcek Buldum Türü Ne dir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
1
Favori
7.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir tür örümcek buldum ama türünü çözemedim. ''TegenariaDuellica'' olması ihtimali yüksek. Evcil örümcek diyincede cıkıyo arada bir.
    1-Sizce bu ne tür bi örümcek ?
    2-Neyle Beslenir =?
    (Sinek falan yakaladık attık eleman direk kitledi, kelebekleride yiyor. ama ben buna yem alam desem nerden alacam böyle her gün sinek avlayamamki )
    3-Zehirlimidir ?

4-Örümcek besleyenler varsa tavsiyeler nedir. Nasıl Bir ortamda besleyim bunu. Şu anda plastik bir kabta yaşıyo 22 saat önce bulundu. Kum toprak atmalımıyım.

Bulduğum yer Odamda yastığımın dibinde. (tam kafamı koyunca görmem baya tırsıttı)

• büyük ihtimalle zehirli bir örümcek.dikkatli ol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReLaKs

Arkadaşlar bir tür örümcek buldum ama türünü çözemedim. ''TegenariaDuellica'' olması ihtimali yüksek. Evcil örümcek diyincede cıkıyo arada bir.
    1-Sizce bu ne tür bi örümcek ?
    2-Neyle Beslenir =?
    (Sinek falan yakaladık attık eleman direk kitledi, kelebekleride yiyor. ama ben buna yem alam desem nerden alacam böyle her gün sinek avlayamamki )
    3-Zehirlimidir ?

4-Örümcek besleyenler varsa tavsiyeler nedir. Nasıl Bir ortamda besleyim bunu. Şu anda plastik bir kabta yaşıyo 22 saat önce bulundu. Kum toprak atmalımıyım.

Bulduğum yer Odamda yastığımın dibinde. (tam kafamı koyunca görmem baya tırsıttı)

iyimisin

• quote:

Orijinalden alıntı: MeM-Tr

büyük ihtimalle zehirli bir örümcek.dikkatli ol.
    Nerede yaşıyorsunuz bölge olarak?
  • quote:

ekrandan görünce tırsıyorum bu hayvanı
  • Tegenaria domestica

Özellikleri;
    Boy: En fazla 2,50 cm, ayaklarıyla birlikte çapı 5 cm
    Renk: Kahverengimsi gri ve üzerinde şekiller

Davranışları;
    Evcil örümcekler, düz ancak bir ucu huni şeklinde bir ağ örerler. Dişiler hayatlarının büyük kısmını ağda geçirirken, erkek ve yavrular daha uygun ağ noktaları aramak için gezinirler ve kapalı mekanlarda görülenler bunlardır. Isırmaları tehlike arzetmez

Yaşam Alanları;
    Bu cins örümcekler, ağlarını yarık çatlak yerlere yaparlar. Bu yolla, huni şeklindeki ucu inzivaya çekilme amacıyla yarığın içine yaparlar. Bu ağlar bodrum, garaj gibi yerlerde ve dış alanda bitkilerin üzerinde görülürler.

Mücadele İpuçları;
    En önemli mücadele yolu ağlarını bulmak, tahrip etmek ve yarık çatlak içerisine kimyasal uygulama yaparak örümceğin öldüğünden emin olmaktır. Yeni örümcek girişini önleyebilmek için, bina çevresinde yoğun bitki örtüsü oluşmasını engellemek, dış alandaki yarık çatlakları kapatmak, tavan aralarını izole etmek, tesisat girişlerini tecrit etmek gerekir. Sayıca fazlalaştıklarında profesyonel hizmet alınması ve gerekli uygulamaların yapılması faydalı olacaktır.

• quote:

oha yanlış değilsem o Camel Spider - Deve Örümceği

bu çok ama çok zehirli bir örümcek.Hatta Irakta Amerikan askerleri düşmandan çok bu örümcekden korkarlar..

Deve Örümceği değilse bile seninki toksik bir örümceğe benziyor dikkatli ol..veya direk öldür

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU BÖCEĞİN ADI NEDİR YARDIM
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: samplus

Alıntıları Göster
    Güneydoğu Anadolu falan mı oturduğunuz bölge ?
  • Kaç kere büyüttün bunu normal boyutu değildir umarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Echoes

bu çok ama çok zehirli bir örümcek.Hatta Irakta Amerikan askerleri düşmandan çok bu örümcekden korkarlar..

Deve Örümceği değilse bile seninki toksik bir örümceğe benziyor dikkatli ol..veya direk öldür

Alıntıları Göster
    Koy bir kavonoza dışarıya biryere bırak,yazık öldürme.

• quote:

Orijinalden alıntı: sarikanarya567

Alıntıları Göster
    örümceği tut em, sonra gücün tadını çıkar

• quote:

Orijinalden alıntı: Johnny Bravo

Güneydoğu Anadolu falan mı oturduğunuz bölge ?

Alıntıları Göster
    yazık hayvana
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xefion

Tegenaria domestica

Özellikleri;
    Boy: En fazla 2,50 cm, ayaklarıyla birlikte çapı 5 cm
    Renk: Kahverengimsi gri ve üzerinde şekiller

Davranışları;
    Evcil örümcekler, düz ancak bir ucu huni şeklinde bir ağ örerler. Dişiler hayatlarının büyük kısmını ağda geçirirken, erkek ve yavrular daha uygun ağ noktaları aramak için gezinirler ve kapalı mekanlarda görülenler bunlardır. Isırmaları tehlike arzetmez

Yaşam Alanları;
    Bu cins örümcekler, ağlarını yarık çatlak yerlere yaparlar. Bu yolla, huni şeklindeki ucu inzivaya çekilme amacıyla yarığın içine yaparlar. Bu ağlar bodrum, garaj gibi yerlerde ve dış alanda bitkilerin üzerinde görülürler.

Mücadele İpuçları;
    En önemli mücadele yolu ağlarını bulmak, tahrip etmek ve yarık çatlak içerisine kimyasal uygulama yaparak örümceğin öldüğünden emin olmaktır. Yeni örümcek girişini önleyebilmek için, bina çevresinde yoğun bitki örtüsü oluşmasını engellemek, dış alandaki yarık çatlakları kapatmak, tavan aralarını izole etmek, tesisat girişlerini tecrit etmek gerekir. Sayıca fazlalaştıklarında profesyonel hizmet alınması ve gerekli uygulamaların yapılması faydalı olacaktır.

Muhtemelen doğru.

quote:

Orijinalden alıntı: samplus

Bilecik. 5. katta öğrenci evi. Ev de öncedende örümcek gördümde ilk kez boyle bişi görüyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: ThunderVolt

Yok aman kardeş naptın.

quote:

Kavanozda zaten beslemeyi düşünüyorum. Yarın eskişehire götürücem.

• quote:

dışardaki insanlara da tehlike oluşturabilir öldürmesi en mantıklısı..insan sağlığı havyan sağlığından herzaman daha önemlidir bunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Caladbolg

örümceği tut em, sonra gücün tadını çıkar

Pitır Hesabı Diyosun.

quote:

Orijinalden alıntı: Quezé

yazık hayvana

Bişi yapmadık neden yazık olsun yaw.

quote:

quote:

dışardaki insanlara da tehlike oluşturabilir öldürmesi en mantıklısı..insan sağlığı havyan sağlığından herzaman daha önemlidir bunu

Zannedersem ölümcül deyil. Sadece ısırabiliyor. Zehir benzeri bişi yok.

• quote:

Yahu göz var nizam var naptın Ultimate Survival izleme bir ara

• quote:

Orijinalden alıntı: Quezé

yazık hayvana

Alıntıları Göster
    Pet siteleri var. oralardan bilgi alabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xefion

quote:

Yahu göz var nizam var naptın Ultimate Survival izleme bir ara

aksiyon oluşturdum biraz..deve örümceği değildir o ya..bir an gaza geldim

• quote:

aksiyon oluşturdum biraz..deve örümceği değildir o ya..bir an gaza geldim

Halk arasında bilinen ismiyle Huni ağ örümceği o. Hatta Spiderman filminde de bahsi geçiyordu yanlış hatırlamıyorsam kadın "....ağlarını huni şeklinde örmesiyle bilinir" diyordu
  • 2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrKavinsky -- 13 Mayıs 2010; 14:45:18 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.