Şimdi Ara

Günde 4 saat uyku yeter mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
5.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar iyi günler dilerim hepinize.İnternette dolaşırken CEO ların çoğu günde 4 saat uyuyarak günü tamamlıyorlarmış.Sizce yeterli mi bu ? Ve siz kaç saat uyuyorsunuz ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Günde 4 Saat Uyku Yeter mi?

İnsan vücudu için ideal uyku süresi, yaşa, kişiden kişiye değişen özelliklere ve yaşam tarzına göre farklılık gösterir. Ancak genel olarak yetişkinler için önerilen uyku süresi günde 7-9 saattir.

4 Saatlik Uykunun Etkileri

Günde sadece 4 saat uyumak, fiziksel ve zihinsel sağlığınız üzerinde önemli olumsuz etkilere neden olabilir. Kısa süreli uyku eksikliği şunlara yol açabilir:

• Yorgunluk ve uyuşukluk
    • Konsantrasyon ve hafıza sorunları
    • Artan hata riski
    • Artan iştah ve kilo alma
    • Zayıflamış bağışıklık sistemi

Uzun Süreli 4 Saatlik Uykunun Etkileri

Uzun süreli 4 saatlik uyku, daha ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir, bunlar arasında:

• Kalp hastalığı
    • İnme
    • Diyabet
    • Obezite
    • Depresyon

4.5 Saat Uyku Yeter mi?

4.5 saatlik uyku, 4 saatlik uykudan daha iyidir ancak yine de yetişkinler için önerilen uyku süresinin altındadır. 4.5 saatlik uyku ile kısa vadede bazı olumsuz etkileri azaltmak mümkün olsa da uzun vadede sağlık sorunlarına yol açma riski hala yüksektir.

Sonuç

Günde 4 saat uyku, sağlıklı yetişkinler için yeterli değildir. Kısa süreli uyku eksikliği bile olumsuz etkilere neden olabilir ve uzun süreli 4 saatlik uyku ciddi sağlık sorunları riski taşır. İdeal uyku sürenizi belirlemek için bir sağlık uzmanına danışmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Mümkün olduğunca az uyumaya çalışırım. Ramazandan önce 5.30 saat yetiyordu. Şimdi tekrar düzenlemeye başladım. Uykuyu pek sevmem.

Not: CEO değilim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası ben 6.30 7 saat uyuyorum normalde.Ama bıraksan 10 saat de uyurum.Bazen diyorum boşa mı geçiriyoruz zamanı.Kalkıp kitap okusan bile uykudan daha mantıklı iş yapmış oluruz

NOT: CEO değilim
  • Ceo ya sormuşlar

Neden 4 saat uyuyorsun?

Ceoda demişki

Nerem doğru ki.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 07kubi07 kullanıcısına yanıt
    Tmm
  • 7.5 saat optimum saat benim için bu sıralar. Ben bir aralar 5.5 saat civarı uyuyordum ve yetiyordu ama 4 saat de çok az bence. En az 5 saat olmalı diyorum.
  • En az 6 olmalı. Ben 7-12 saat arası uyuyorum, değişiyor hep.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Alarmla uyanmak zorunda kalıyorsan yeterli değil. Benim ölçütüm bu. Vücut ne zaman kendi uyanırsa o yeter demek

• Ben ortalama 9-10 saat uyuyorum, daha azını nadiren uyurum. 4 saat az, bünyene hükmedebiliyorsan bilemem ama 6 saatten az uyuyanlarda ilerleyen zamanlarda ciddi problemler oluşabilir. En az 6 saat uyu.

Günde 4 saat uyku yeter mi?

• Ee beni bıraksan 9-10 saat uyurum nolcak o zaman derslere falan gidemem
  • Kemal Gurbuz K kullanıcısına yanıt
    Ee bu 4 saat uyuyan adamlarda niye böyle sorunlar olmuyor.Rem non rem olayıyla alakalı bir şey mi acaba
  • InScienceWeTrust kullanıcısına yanıt
    En büyük CEO'lar dahi belirli zamanlarda izin alıyor ve uyuyabildikleri kadar uyuyorlar. Haftalık izin veya hafta sonu izni gibi. Kimse bu ritme dayanamaz, dayanan da fazla yaşamaz.

• Benim için ideali 8 saat daha az uyursam yorgunluk, uyku hali ve baş ağrısı oluyor.
  • InScienceWeTrust kullanıcısına yanıt
    Erken yat

• 4 ., 4.5 saat uykuyu denemiştim yatmaya yakın böyle sanki beynini sen idare etmiyormuşsun gibi geliyor yani bir değişik havası var. Kafan bir hoş oluyor yani.
  • En az 6 saat uyumadan günden hiçbir şey anlamıyorum ben

• quote:

Orijinalden alıntı: Nick Cave

ben iki saat uyuyorum, hedefim hacettepe tıp.

Yoğum bakımı kazanırsın sen bu kafayla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RemyDeGourmont

4 ., 4.5 saat uykuyu denemiştim yatmaya yakın böyle sanki beynini sen idare etmiyormuşsun gibi geliyor yani bir değişik havası var. Kafan bir hoş oluyor yani.

Az uyku sarhos ediyor cunku.

• quote:

Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

quote:

Orijinalden alıntı: RemyDeGourmont

4 ., 4.5 saat uykuyu denemiştim yatmaya yakın böyle sanki beynini sen idare etmiyormuşsun gibi geliyor yani bir değişik havası var. Kafan bir hoş oluyor yani.

Az uyku sarhos ediyor cunku.

İşte öyle bir şey hocam. Yani beyin geç algılıyor uzuvlar geç hareket ediyor. Sanki 150-200 ping varmış gibi.
  • 4 saat düz uyku uyunmaz. Farklı farklı 'sleep pattern'ler var. Bunları deneyebilirsin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.