Şimdi Ara

Oruç tutmak ve tutarken, tutmayanlara saldırmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar, anlayamadığım olay ben niyet ettiğimde, gözümün önünde yemek yenmesi hoşuma bile gidiyor, insanlar orucu tutarken bu kadar sinir harbi içinde oluyor? bu kadar agresif saldıracak şekilde oruç tutarsa saldırırsa en başta Allah bile niyetini kabul etmeyebilir, tabiki tutmayanlarda saygı göstermeli löp löp yememeli ama, oruç tutanlarda bu kadar delirmiş vaziyette olmamalı

• Insan ac kaldiginda, acligini benimser nimetlere sukreder. Hayvan ac kaldiginda etrafina, baskasina saldirir. Bunun kisaca aciklamasi bu sekilde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leipold -- 6 Haziran 2017; 18:32:4 >
  • On kişiler yalandan tutuyor orucu.
  • bugün kornetto aldım yürüye yürüye yiyerek eve geldim yer ümraniye. sıkıyorsa biri sesini çıkartsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: magrofon

bugün kornetto aldım yürüye yürüye yiyerek eve geldim yer ümraniye. sıkıyorsa biri sesini çıkartsın.

Bir de böyle zihniyet var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün spordan sonra sakız çiğneyerek elimde suyumla çarşıda dolaştım. Her spor dönüşü genelde böyle yapıyorum. Şuana kadar kimseden bir tepki gelmedi. Gelseler de cevabını alırlar zaten. Kimse şeyimde değil, kendine sahip olamayan evden çıkmasın ozaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avagadro -- 6 Haziran 2017; 18:42:18 >
  • her sene aynı nakalaratları tekrarlıyorsuz. oruç tutanların hepsi oruç tutmayanlara saldırsaydı. bu memleket akn gölüne dönerdi. münferit olayları söyleyerek neyapmak amaçlanıyor bilmiyorum.

ama bu işin kaynağı aslında herşeyde olaması gereken hoşgörüdür.

ben size anlayabilriseniz şöyle bir örnek sunayım. bne ömrü hayatımda annemin hiçbir ramazanda oruç tutmadığını bilmem görmedim. tabiki okumaya öğrenmeye başladığımda kadınların özel günlerde oruç tutamadığını okuduğumda, şaşırmıştım. demek istediğim. ben elime bilmem ne alırım yiye yiye giderim. yada ben yemek yiyen birini görüdğümde saldırırım mantığı doğru bir mantık değil.

ve her insnan bünyesi bir olmayabilir. bazısı daha kolay oruç tutabilirken ve nefsini kontrol edebilirken, bazı insan bunu daha zor bir şekilde yapabilr. yani tutmayan kişininde buna özen göstermesi bence ondan birşey kaybettirmez

herşeye rağmen saygılar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ŞAKACI

her sene aynı nakalaratları tekrarlıyorsuz. oruç tutanların hepsi oruç tutmayanlara saldırsaydı. bu memleket akn gölüne dönerdi. münferit olayları söyleyerek neyapmak amaçlanıyor bilmiyorum.

ama bu işin kaynağı aslında herşeyde olaması gereken hoşgörüdür.

ben size anlayabilriseniz şöyle bir örnek sunayım. bne ömrü hayatımda annemin hiçbir ramazanda oruç tutmadığını bilmem görmedim. tabiki okumaya öğrenmeye başladığımda kadınların özel günlerde oruç tutamadığını okuduğumda, şaşırmıştım. demek istediğim. ben elime bilmem ne alırım yiye yiye giderim. yada ben yemek yiyen birini görüdğümde saldırırım mantığı doğru bir mantık değil.

ve her insnan bünyesi bir olmayabilir. bazısı daha kolay oruç tutabilirken ve nefsini kontrol edebilirken, bazı insan bunu daha zor bir şekilde yapabilr. yani tutmayan kişininde buna özen göstermesi bence ondan birşey kaybettirmez

herşeye rağmen saygılar

Saldıracak kadar zorlanıyorsa tutmasına gerek yok, dinde zorlama yok çünkü, bence oruç tutarken biri yemek yiyor diye saldırmak orucun bozulmasına eşdeğer oruç tutarken ha sigara içmişin ha saldırmışın aynı şey Allah sana orucu tutururken nefsini kontrol et diye tutturuyor, saldırmanın manası ben nefsime hakim değilim demek.

bence herkes oruç tutmamalı sadıracak kadar sinirleniyorsan o orucun kabul olması şaibeli.

• orucu bozan durmlar bellidir. birine saldırıyor diye yada öldürüyor diye oruç bozulmaz. onun günahı ayırdır. bu yapılanı doğru kılmaz ama oruç bozan durumlar içinne girmez. bunu söyleyerek durumu başka şekle çeviriyorsunuz. olmayan bir hükmü (bence) tabiri ile hükümsel hale getirmeye çalışmak yanlış bir düşünce. islam bence sence onca yaşanan bir din değildir. ALLAH kuralları hükümleri belirlemiş. bu kişilere göre değişmez. bencesi olmaz bunun ya uyarsın yada uymazsın.

dinde zorlama yoktur evet ne girerken nede yaşarken, iman etmek zaten gönül işidir. gönülden gelmiyorsa bir anlamı yoktur. ama dinde zorlama yoktur diyede ALLAH ın hükümlerini emirlerini hiçe saymak geremiyor. madem iman etmişsin madem inanmışsın. öyle hiçbir şey yapmadan kuru kuruya iman etmenin anlamı nedir. ben iman ettim inanıyorum. oruçmuş namazmış vs boşver, zaten dindede zorlama yok bak keyfine gitsin. böyle bir mantık islama ve müslümanlığa yakışan bir durum değildir. keyfiyetten ALLAh ın hükümlerini yapmamak islama yakışmaz insana yakışmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞAKACI

orucu bozan durmlar bellidir. birine saldırıyor diye yada öldürüyor diye oruç bozulmaz. onun günahı ayırdır. bu yapılanı doğru kılmaz ama oruç bozan durumlar içinne girmez. bunu söyleyerek durumu başka şekle çeviriyorsunuz. olmayan bir hükmü (bence) tabiri ile hükümsel hale getirmeye çalışmak yanlış bir düşünce. islam bence sence onca yaşanan bir din değildir. ALLAH kuralları hükümleri belirlemiş. bu kişilere göre değişmez. bencesi olmaz bunun ya uyarsın yada uymazsın.

dinde zorlama yoktur evet ne girerken nede yaşarken, iman etmek zaten gönül işidir. gönülden gelmiyorsa bir anlamı yoktur. ama dinde zorlama yoktur diyede ALLAH ın hükümlerini emirlerini hiçe saymak geremiyor. madem iman etmişsin madem inanmışsın. öyle hiçbir şey yapmadan kuru kuruya iman etmenin anlamı nedir. ben iman ettim inanıyorum. oruçmuş namazmış vs boşver, zaten dindede zorlama yok bak keyfine gitsin. böyle bir mantık islama ve müslümanlığa yakışan bir durum değildir. keyfiyetten ALLAh ın hükümlerini yapmamak islama yakışmaz insana yakışmaz.

Ben kendi açımdan konuşuyorum zaten, ben oruç tutup nefsime hakimlik sağlamaya çalışırken birine saldırıyorsam bu nefsime hakim olamıyorum zorla oruç tutuyorum manasına gelir zorla oruçta kabul olmaz, birşeyi yaparken isteyerek yapacaksın bundan bahsediyorum yoksa haşa hüküm çıkarmıyorum merak etme

• Oruç tutmak sana tutmaya na saldırma hakkını vermez.

Özgür iraden ile Allah c.c emrine karşı gelip oruç tutmamak sana tutana saygısızlık etme hakkını vermez.

Tutana saygısızlık eden mahlukat kadar o mahlukata saldırarak mahlukatlık yapanda mahluktur değişmez.

Ben her iki tür mahlukata sesleniyorum İNSAN OLUN 30 gün. Bakın göreceksiniz sizde seveceksiniz İNSAN OLMAYI.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoToHell -- 6 Haziran 2017; 19:39:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.