Şimdi Ara

Oruç hakkında.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Ayın 20 sinde benim dershanem başlıyorum yani yarın.

Şu ana kadar hepsini tuttum.

Yarın orucu tutmasam olur mu yani ilk gün tuttuğum için diyorum.

Tabi seneye borç kalan oruçları tutacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f(x) -- 19 Ağustos 2011; 13:03:29 >

• Dershane orucu bozuyo mu Niye tutmuyosun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nickman -- 19 Ağustos 2011; 13:06:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xyz1995

bence hepsini tut çünkü şu anda tutma imkanın var ve seneye kadar yaşayacağın kesin değil

Hocam eşek gibi çalışacağım işi iyice ciddiye aldım bu ikinci senem olacak.
  • veya şöyle de yapabilirsin. akşamları uyursun. gece çalışırsın. sahurda sağlam yersin. böylece sabah çok yorulmazsın dersde.

(dersanenin sabah olduğunu varsayarak yazdım bunu)
  • quote:

Orijinalden alıntı: trk.

veya şöyle de yapabilirsin. akşamları uyursun. gece çalışırsın. sahurda sağlam yersin. böylece sabah çok yorulmazsın dersde.

(dersanenin sabah olduğunu varsayarak yazdım bunu)

Mantıklı gelilyor fakat toparlaması zor olur sonra.
  • öyle olmaz arkadaşım tut ne olacak bizde ramazanda dershaneye gittik okula gittik vs üstelik adam gibi sahur yemeği bile vermemişlerdi bize yatılı kalıyorduk şimdi tut kaçırma gelir bi saat yatardık biz sonra iftara kadar soru çöz aban koçum
  • N.Hatipoğlu'nun programında duymuştum.Keyfi olarak tutulmayan orucun telafisi onun kadar makbul değilmiş.Yani olur ama sevabı azalır diyor.
    Ufak bahanelerle oruç tutmazsan nefsine zaten yenik düşmüş olursun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: NidderuN

N.Hatipoğlu'nun programında duymuştum.Keyfi olarak tutulmayan orucun telafisi onun kadar makbul değilmiş.Yani olur ama sevabı azalır diyor.

Ama vücut zayıf olursa dersinde pek bir mantığı yok..
  • quote:

N.Hatipoğlu'nun programında duymuştum.Keyfi olarak tutulmayan orucun telafisi onun kadar makbul değilmiş.Yani olur ama sevabı azalır diyor.

Hocam keyfi değil zaten.Vücut direncim çok düşüyor dersi doğru düzgün dinleyemiyorum.
  • kardeş benim mide, bağırsak, solunum yolları, damarlar; hepsi sıkıntılı.. Yani anlayacağın heryer hasta.. ama tutmaya çalışıyorum napim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avatar -- 19 Ağustos 2011; 14:25:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rsy10

kardeş benim mide, bağırsak, solunum yolları, damarlar; hepsi sıkıntılı.. Yani anlayacağın heryer hasta.. ama tutmaya çalışıyorum napim

Allah şifa versin hocam.Fakat kalbe oruç çok iyi geliyor.

Benim konuma gelirsek kafaya bilgi sokuyoruz hocam .
  • quote:

Orijinalden alıntı: f(x)

quote:

Hocam keyfi değil zaten.Vücut direncim çok düşüyor dersi doğru düzgün dinleyemiyorum.

Hocam hastalık olmadığı sürece tutman farzdır.10 gün daha dişini sıkmanı tavsiye ediyorum.Allah yardımcın olsun.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: f(x)

quote:

Hocam hastalık olmadığı sürece tutman farzdır.10 gün daha dişini sıkmanı tavsiye ediyorum.Allah yardımcın olsun.

Neyse tutalım bari 10 gün konu eksiğini napacam bilmiyorum.

• “Ey îmân edenler! Sizden evvelkilere farz kılındığı gibi, oruç tutmak (sizin de) üzerinize farz kılındı; tâ ki (günahlardan) sakınasınız.” (Bakara, 183)
    “(O sayılı günler) Ramazan ayıdır ki; insanlara doğru yolu göstermek ve hidayet ile furkandan (hak ile batılı ayıran hükümlerden) apaçık deliller olmak üzere, Kur'ân onda indirilmiştir. Öyle ise içinizden kim o aya erişirse, artık onda oruç tutsun! Kim de hasta olur veya yolculukta bulunursa, artık (onun üzerine, tutamadığı günler) sayısınca başka günler (de oruç tutma borcu) vardır. Allah size kolaylık ister ve size zorluk istemez. İşte (bütün bunlar) sayıyı tamamlamanız ve sizi hidayete erdirmesine mukabil (tekbir getirerek) Allah’ı büyük tanımanız içindir; hem ta ki şükredesiniz.” (Bakara, 185)
    Cenab-ı Hak ayet-i kerimelerde açıkça orucu farz kılmıştır. Farz ibadetler her mümin için yapılması kesin emir olunmuş işlerdir. Farz ibadetlerin terkinde ceza, yapılmasında da mükâfat vardır. Ramazan orucunu "özürsüz olarak" terk eden İslamiyet’in büyük bir rüknünü terk ettiği için günahkârdır.
    “İslam’ın kulpları (tutunulacak esasları) ve dinin temelleri üçtür, İslam bunlar üzerine bina edilmiştir. Kim bunlardan birini terk ederse, onu inkar etmiştir. Kanı helal olur. Bunlar:
    1. Allah’tan (cc) başka hiçbir ilah olmadığına şehadet getirmek,
    2. Beş vakit namaz,
    3. Ramazan orucu” (Ebu Ya’la)
    Âlimlerin görüşüne göre dinî özür olmadan Ramazan orucunu tutmayıp, farz olduğunu inkar etmeyen kişi kafir olmaz, fakat günahkâr olur. Ahirette büyük bir ceza çeker.

ayrıca

Ramazan-ı şerifte, oruç tutmak çok sevaptır. Özürsüz oruç tutmamak büyük günahtır. Hadis-i şerifte, (Özürsüz, Ramazanda bir gün oruç tutmayan, bunun yerine bütün yıl boyu oruç tutsa, Ramazandaki o bir günkü sevaba kavuşamaz) buyuruldu. [Tirmizi]
    (Ama dini bir mazeret varsa oruç tutmamak günah olmaz.

son olarak zaten ramazan ayının son gununde gizlenen bin aydan daha hayırlı olan kadir gecesi var ki bu gunlerde bilerek orucu terkedince ne kadar buyuk bir sevaptan da mahrum olacagını dusun..

baska bir hadisi serifte ise Oruç tutan müminin susması tesbih, uykusu ibadet, duası müstecap ve amelinin sevabı da çoktur. yani oruclu iken derslerine calısman bile ibadet hukmune geciyor Allahın izni ile .

boyle dusundugun zaman cok daha rahat tutarsın orucunu ve daha basarılı olursun merak etme.

tutmamaya zorlarsa ise de ki

ben oruc tuttum ne kaybettim, siz tutmadınız ne kazandınız.

selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxelll -- 20 Ağustos 2011; 0:41:32 >

• kadir gecesi ne alaka onu çözemedim?
    kadir gecesi ramazanın 20 li tek gecelerinden biridir
    orucuna gelirsek tut
    ha sana sunu söyliyim (namaz kılmıyorsan) namaz kılmakta en az oruc kadar farz (sadece cuma bayram teravi değil 5 vakit)
  • Hepinize teşekkür ederim yorumlar için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.