Şimdi Ara

Ortalama Bir Tıp Fakültesinde Okuyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
5
Favori
1.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hepinize bu yorucu ve zaman geçmek bilmeyen dönemde kolay gelsin diyorum. Bu dönemi sadece yaşayanlar anlar. Ben de 2 sene yaşadım bu dönemi ne kadar sancılı olduğunu biliyorum. Bu başlığı açma nedenim öneri alacak herhangi bir kişinin 1 soru daha fazla yapmasına, 5 dakika daha fazla çalışmasına sebep olmak. Geçen sene foruma her gün girerdim. Başlıklara fazla yorum yapmasam da milletin önerilerini okumak iyi hissettiriyordu. Forumda takılırken eğer hedefime ulaşabilirsem bende başlık açacağıma söz vermiştim. Biraz geç açtım başlığı bunu biliyorum fakat tam herkesin bunaldığı dikkatinin dağıldığı günlerde başlık açmak daha faydalı olur gibi.

ÜNİVERSİTE SIRALAMAM::
    2018 senesinde sınava girmiştim o zaman 42 bin yapmıştım . 2019 senesinde 9 bin yaptım.

MEZUNA NEDEN KALDIM::
    Son sınıfta ne kadar istesen de sınav harici şeylere uğraşmaktan sınava odaklanamıyorsun. Saçma okul sınavları, mezuniyetle, baloyla uğraşmak gibi şeyler bunlara en basit örnekler. İlk sene hedefim yoktu, hangi bölümü istediğime karar veremiyordum. Bundan dolayı bir dönem 2 3 hafta hiç ders çalışmayıp tıp mı mühendislik mi diye araştırıp kafamı allak bullak etmiştim. O sene o şekilde belirsizlikle geçmişti. Sınav açıklandığında ekrana bakarken sebepsizce ben tıp okumak istiyorum dedim aileme nedenini bende bilmiyordum sinirlenmiştim kendime aslında, yapabildiğim bu muydu yani demiştim. Lise döneminde yaptıklarımı az çok düşündüm o gece aileme mezuna kalmak istediğimi saçma zaman kayıplarının olduğunu, seneye daha iyi yapabilceğimi söylemiştim. Sağ olsun ailem her zaman arkamda olmuştur sen bilirsin senin arkanda olduğumuzu bil yeter dediler. O şekilde mezuna kalmaya karar verdim.

NASIL ÇALIŞTIM::
    Yazarak çalıştım. Her dersten defterlere not alarak çalıştım. Not alma şeklim öncelikle youtube den izlediğim kanaldan not alıyordum sonra konu anlatımlıya bakıp yazmadığım varsa üzerinde ekliyordum ki genellikle eksik olmuyordu youtube de çok iyi hocalar var. VE BOLCA TEKRAR. İşin özü tekrarda soru çözmekte değil.

SON ZAMANLARDA NE YAPTIM::
    Son 1.5 ay kala konularım bitmişti. Belli bir sistem şeklinde deneme çözmem gerekiyordu. Hem deneme çözmeliyim hemde bildiklerimi unutmamalıydım. Bundan dolayı sabahları deneme akşamları konu tekrarı yaprak dönemi kapattım. ( Olağan durum olmadıkça gittiğim dershane her hafta deneme yapıyordu onu saymadım.)

BU KADAR KALDI OLUR MU ?? :::
    Arkadaşlar bu başlıkları açmak yerine gidip biraz daha fazla çalışabilirsiniz. Biliyorum belkide burada okuyacağınız bir olumlu yorum size su serpiştirecek ama ertesi gün tekrar bu soru aklınıza takılacak. Bunu düşünmeyi en aza indirip yapabilidiğinizin en iyisini yapmaya çalışın. Boş verin sınava ne kadar kaldığını, 5 dakika daha fazla çalışıp daha fazla net yapmanıza sebep olacak şeylere yönelin.

Benim aklıma gelen şimdilik bunlar eğer sormak istediğiniz herhangi bir şey varsa yazın sohbet edelim biraz...

EDIT ::

SON GÜN DERS ÇALIŞILIR MI?
    Bence çalışır. Son 1.5 ay konu tekrarı ve denemeye başlayınca ayrı bir deftere çok önemli olan , denemelerde çok çıkan bilgiyi o deftere yazmıştım. Her bilgi değil ama çok çok önemli olanı. Zaten her bilgi not aldığım defterimde vardı. Tytden çıktıktan sonra akşam ayt fen için önemli olan notları okudum ve ertesi gün 1 soru aytden fazla yaptım. Çalışacağımız her şey bizim yararımıza. AMA şu çok önemli strese girmeden çalışabiliyorsan çalış eğer strese girersen hiç bakma allak bullak olur kafan

EDITT 2 ::

LİSE BİYOLOJİSİNE GÖRE TIP SEVİLİR Mİ:::
    Ben lisedeyken biyoloji en sevmediğim dersdi. Her bilgi çok havada kalıyordu anlamsız geliyordu. Her bilgi ezberdi mantığını oturtturamıyordum. Diğer sayısal derslerde formülü falan olduğundan dolayı daha çok mantıklı geliyordu aklıma yatıyordu. Bendede açıkçası bunun biraz tedirginliği vardı olur mu yapabilir miyim diye. Ama kesinlikle lise biyolojisini düşünerek yazmayın tıpı. Üniversitede her şeyi ayrıntılı işlediğin için işlediğin derslerde birbiriyle alakalı ilerliyor. Biyolojinin kimyasını fiziğini ayrı ayrı işliyorsun ve birbiriyle bağlantılı şekilde ilerliyor. Okulun başında tereddüte düşüren şeyler 2 3 ay sonra yavaş yavaş okula ısınmayla gidiyor zaten.

EDIT: ::
    Eklediğim şeyleri aşağıya yazıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InFlamess_ -- 18 Mayıs 2020; 16:7:45 >

• Son paragrafa her şeyimle katılıyorum. BU YORUMU OKUYORSAN VE AKLINDA EN KÜÇÜK HEDEFİM İÇİN YETERSİZ MİYİM ŞÜPHESİ VARSA GİT ÇALIŞ KARDEŞİM BURDA KONU OKUMAK SANA TIP KAZANDIRMAYACAK. EĞER BU YORUMU OKUDUKTAN SONRA BİR AŞAĞIDAKİ YORUMU OKUMAK İÇİN KAYDIRIYORSAN MEZUNA KALMAN YA DA İSTEMEDİĞİN HAYATA İLK ADIMIN HAYIRLI OLSUN.
  • Yararlı konu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hatırlıyorsan tyt/ayt netlerini söyleyebilir misin? tam bu sıralamalarda bir şey istiyorum ben de inşallah c:

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son zamanlarda kaç net yapıyordunuz ve sınavda kaç geldi?

• lilachy L kullanıcısına yanıt
    Tyt netim 93. Ayt 70
  • Tyt 90 100 arası değişiyordu zor olanlarda 85'e düştüğü oluyordu. Aytde benim netlerim son 2 aya girerken 55 60 civarıydı. Bahsettiğim konu tekrarı deneme şekinde devam edince netlerim son zamanalarda 65 73 arasıydı.
    Sınavda tyt 93 ayt 70 geldi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EN KÖTÜ TIP FAKÜLTESİNDE
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • son zamanlarda deneme rutinin nasıldı

• Son 1.5 ay deneme rutinin nasıldı

• Sabah deneme akşam tekrar demişsiniz hocam deneme rutininiz nasıldı acaba? Bu arada tebrik ederim

• Dershaneden ayrı deneme alıp çözmeye başladığımda her dersin ayrı ayrı denemelerini almıştım. Örnek veriyorum türkçe denemesini çözmeye başlayacam o gün 2 tane türkçe denemesini peş peşe çözüyordum ara veriyordum. Başka örnek verirsem Ayt fizikte 5 tane denemeyi art arda çözüyordum. Bu şekilde başlangıçta peş peşe çözüp hazır o dersde hızımı yakalamışken o hızı yüksek verimlilikte kullanmaya çalışmaya çalışmıştım. Özellikle türkçe denemelerini böyle çözmenizi tavsiye ediyorum. Zaman geçtikçe türkçe de hızlandığınızı dikkatinizin daha az dağıldığını hissedersiniz. Son 3-4 hafta da normal denemeler çözmüştüm günde 2 deneme veya 3 durumuma göre akşamlarıda 3 4 saat konu tekrarı. Konu tekrarını her akşam yapıyordum o değişmiyordu gerçi akşamları onu ayırıyordum. Şunu da belirtim denemeleri en son deneme çözmeyi bitirdiğinizde kontrol edin hemen yapıp kontrol etmeyin.

• Biraz forumda gezindim de forum bitmiş sanki he. Eskiden böyle sakin değildi buralar :)
  • Cok guzel yazmissin hocam

• Hocam hangi netlerle girdin, OBP neydi?
  • Bay Ernest kullanıcısına yanıt
    TYT
    Türkçe : 30
    Sosyal : 16
    Matematik : 30
    Fen: 17.50

AYT
    Matematik : 37.75
    Fizik : 10.75
    Kimya : 11.75
    Biyoloji : 9.50

OBP : 92
  • Hangi fakülte merak ettim ,inönüyse size de geçmiş olsun

• KENDİMİ NASIL MOTİVE ETTİM ::
    Sınav dönemi uzun bir dönem gibi gelse de aslında çok kısa bir zaman olduğunu sınava gireceğiniz okulun masalarına oturduğunuz da fark edeceksiniz. Ders çalışmaya başlarken 'ulan daha 1 sene var rahat rahat bitiririz np' gibi hatalara düşmemek gerekiyor. Yavaş yavaş başlayıp hızınızı artırın. Birden 8-10 saat çalışıp 3-4 ay sonra havlu atan çok olur. Millet konuları bitirdi ben yetiştiremem gibi düşüncülere dalmaktan ziyade gidin adam akıllı konuları öğrenin. Asıl konu olan kendimi nasıl motive ettim sorusuna gelelim. Ders çalışırken durduk yere başarabilecek miyim, bu kadar çalışıyorum da cidden istediğim bölümü kazanabilecek miyim gibi sorular kafamda dolaşırdı. Diyelim kazandım, o zaman olacakalar ne olabilir ki diyerek hayallere dalardım : istediğim bölümü kazanmışım ara tatillerde üniversiteden geldiğimde ailenin sana gururlu bakışı, çevredekilerin sana olan bakışları vs gidiyordu. Ama beni asıl motive eden şey : üniversiteyi kazandıktan sonra mezun olduğum liseye gidip öğrencilerin karşısına çıkıp başardım demekti. Öğretmenlerin beni öğrencilerinin karşısına çıkarıp ınflamess başardı size nasıl başardığını anlatsın gibi şeyler oldu. Çok şükür başardım, emeğimin karşılığını aldım ve beni asıl motive eden şeyi gerçekleştirdim. O kadar mutlu olmuştum ki tarif edilemeyen bir duygu. Yani kısaca hayallerinizi gerçekleşeceğini düşünüp yola devam edin. O sancılı sınav dönemi de biter, sınav zamanı da gelir takır takır yapar çıkarsınız. Zaten hayatınızda daha bu kadar çalışmayacaksınız emin olun. Biraz daha dişinizi sıkın.

• schmeiblak S kullanıcısına yanıt
    inönü değil , boşver kalsın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InFlamess_ -- 18 Mayıs 2020; 16:9:13 >
  • InFlamess_ kullanıcısına yanıt
    Hocam paü bence

• Halil_asd H kullanıcısına yanıt
    Yok hocam istediğiniz üniversiteyi söyleyin hayır dicem :) :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.