Şimdi Ara

Ortak Duvar Ses Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. İzmir’de 2+1 sıfır bir binaya taşındım. Her katta 3 daire var ve ben ortada oturuyorum. Yatak odam sol dairenin mutfağı ile ortak duvara sahip. Mutfağım ise sağ dairenin salonu ile ortak duvara sahip. Yatak odasında uyurken sabahın erken saatlerinde ve gece geç saatlerde sol taraftaki dairenin mutfağından tava, tencere sesleri geliyor. Kadın musluğu açınca duvara değiyor musluk ve o ses bile uyandırıyor. Yalıtım sıfır sanırım. Mutfağa kaçıyorum orda uyumak için ama bu sefer de sağdaki daireden sesler geliyor. Anlayacağınız uykuya en ihtiyacım olduğu saatlerde uyuyamıyorum. Düzgün bir dille konuştuk mahcup oldular özür dilediler ama halen sesler geliyor, bir değişiklik yok daha fazla dikkatli olmak gibi. Onlara da hak veriyorum mutfak sonuçta kadın yemek yapıp bulaşık yıkıyor. Alt katta ise bir hanımefendi oturuyor arada bir sevgilisi geliyor tüm sex hayatlarına hakimiz çok şükür. Bu kadar yeni bir binada nasıl ses yalıtımı bu derece berbat olur anlamıyorum. Psikolojim bozuldu artık. Ne yapacağımı bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ev senin değil dimi hocam

• Dr. Alfred Blalock kullanıcısına yanıt

Maalesef kiracıyım. Sözleşmeyi de yeni yaptık. Bina yeni olunca hiç böyle şeyleri sorgulamadan kiralamıştım hemen.

• 16 sene evvel gelin teklifi kabul edince derhal 3+1 sıfır daire alıp içini dayayıp döşedim.

Kadın le daha önce hiç tanışmadık veya görüşmemiştik herşey sanal alemde sadece 1 ayda gelişmişti.

Yeşilköy Havalimanı' nında sabahın 02:00' sinde gelini almak için arabada bekliyordum.

Ne olduysa oldu ve bana sürekli sms gönderen kadın bir anda sms göndermeyi bıraktı.

O sıralarda uçağının iniş yapması gerektiğini de biliyordum.

Bir süre sonra aramayı denedim ancak ulaşılamıyor dedi.

Sms' ler de ulaşmıyordu.

1 saat kadar arabanın içinde bekledikten sonra ekildik diye düşünerek kontağı çevirdim ve tam arabayı kaldırıyorken tanımadığım 532' li bir numara aradı.

Telefondaki kadın şahıs adımı teyit ettikten sonra yanında bir turist hanfendinin yanında olduğunu ve benimle görüşmek istediğini söyledi

Telefonda görüştüm ve tam havalimanı yolcu çıkış kapısından kadını valizi ile beraber arabama alıp eve götürdüm.

Anlattığına göre telefonu yurt dışı dolaşıma kapalı olduğu için irtibat kuramamış ve yaklaşık 1 saat havalimanında beni beklemiş hatta anons ettirmiş.

Kadını dayayıp döşediğim eve getirdim.

Bir birimizi ilk defa görüp tanıştığımız için sohbet koyu idi..

Sohbete yatak odasında devam ettik.

Bir süre sonra çift daire olan binadaki karşı komşu kalorifer borularına vurmaya başlayınca yatma zamanı geldiğini anlamıştık...

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

Devam edin çok heyecanlı. 😅

• Türkiye'deki binaların genelinde var bu sorun maalesef. İster yeni, ister eski fark etmez. Hepsinde ciddi bir yalıtım sorunu var. Duvarlar kağıt gibi. Ekstrem bir ses yapmana da gerek yok. Evin içinde yürüsen bile komşu rahatsız olabiliyor.

• LastStand L kullanıcısına yanıt

Eski evlerde de çok oturdum. İnanın o binalarda bu sorunları yaşamadım hiç. Şu an yaşadığım şey bambaşka bir durum. Asansör sesi bile inanılmaz duyuluyor.

• tripmaker kullanıcısına yanıt
    Eski binalari yaparken duvarları ucuza maal etmek isteseler bile bu kadar adi yapamıyorlardı şimdi iyice adi yapmayı öğrendiler sükret 2 sunta arasi köpükte olabilirdi çözüme gelirsek kiraci olmasan yalıtim yaptır diyebilirdik ancak kiracısın böyle kabul edeceksin ses sönumleme için duvarı doldurabiliyorsa doldur ses yalitim süngerleri perdeler fln var ama kiracısin durumu bilemiyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • rayli82 kullanıcısına yanıt
    Kiracı olmak büyük problem. Ev sahibinin tek beklentisi kirayı almak. Benim rahatsız edildiğimi önemseyip yan dairelerin ev sahipleri ile görüşme tenezzülünde bulunacağını, uyaracağını sanmıyorum. Kulak tıkacı falan almayı düşünüyorum artık.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bütün modern binaların ortak sorunu. Benim yatağın yanında, komodinlerin üzerinde hoparlörlerim var. Yatmadan önce hafif bir müzik açıyorum, sesi biraz bastırıyor. Gece ya da sabah komşudan çok ses gelirse yine biraz müzik açıyorum. Onun dışında, ortak duvarlara tablo asmak, büyük bitkiler, halı gibi aksesuarlar da gelen sesi biraz maskeliyor.

Son çare ise kulak tıpası. Eğer ertesi gün katılmam gereken önemli bir etkinlik varsa, gerçekten uykuya ihtiyacım varsa kulak tıpası kullanıyorum. Özellikle yumuşak kilden, oyun hamuru gibi şekil verip kullandığın kulak tıpalarından çok memnunum.

• Liseye gittiğim dönem apartmanda genelde ünililer kalırdı ve duvarlar aynı dediğiniz gibiydi sürekli geceleri birlikte olan insan sesleri yüzünden uyuyamazdım duvarlar hoparlör gibi oluyordu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yeni binalar afedersiniz dandik. bizim 70lerde yapılmış apartman sovyet rusyadan çıkmış gibi. nükleere dayanır mı bilmem ama.

Arkadaş pahalıya rezidans aldı, aynı dert yüzünden 6 ayda sattı. çok para harcarsan yalıtım çözümleri var, diğer dairenin de kabul edip yaptırması lazım, tek taraf pek iş görmüyo.

• Mutfakta musluktan akan su, tencere tavaya değen kepçe sesi senin evde çınlıyorsa ona ev değil çadır bile denmez.

• Elalemin osuruk sesini dahi duymamak için ses yalıtımı olmayan daireye itibar etmeyeceksin, ilk işin ses yalıtımı var mı diye sor, yoksa kolay gelsi deyip çek git.. Bunu yapanlar çoğaldıkça müteahhitler yavaş yavaş insaaştlarda ses yalıtımı bak nasıl koymaya başlıyorlar göreceksin...

• Maalesef binaların kendide yalıtımıda kötü komşu hapşuruyor çok yaşa diyorum düşün artık arada duvar değilde perde varmış gibi birde utanmadan sıkılmadan dünyalar kadar para istiyorlar :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.